Test, jämförelse och recension

Wilson padelracket 2022

Är du intresserad av padelracket, padelskor och andra produkter från Wilson? 

Bra, då är du på helt rätt plats!

I den här artikeln presenterar vi alla produkter från det amerikanska varumärket Wilson. Du hittar även hela recensioner och länkar till vart du kan köpa varje produkt till bästa pris.

Let’s go!

Innehållet på denna sidan

Jämförelse av Wilson's padelracket

Jämförelse av Wilson’s padelracketFormBalans
Wilson Bela Pro PadelracketDiamantMedel
Wilson Bela Elite PadelracketDiamantMedel
Wilson Bela Team PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Pro v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Elite v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Team v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Pro Staff Tour PadelracketRundMedel
Wilson Pro Staff PadelracketRundLåg
Wilson Pro Staff Elite PadelracketRundLåg
Wilson Pro Staff Team PadelracketRundLåg
Wilson Blade Tour PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Elite PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Team PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Junior PadelracketDroppformatMedel
Wilson logo

Wilson drivs i Sverige av:
Amer Sports Sverige AB
Västkustvägen 7
211 24, Malmö
Nummer +46 20 860010
Orginationsnummer: 556571-3822

Wilson Bela Pro Padelracket

Wilson Bela Pro Padelracket

Bela Pro hör till den nya generationens padelracketar, som är utvecklade för ambitiösa spelare som vet vad de vill. Den legendariske spelaren Fernando Belasteguin har deltagit i arbetet med att designa hela Bela-serien, och detta har blivit hans favorit på banan av en enda anledning: han tränar varje dag med övertygelsen om att han fortfarande inte har nått sin topp, att han varje dag kan bli ännu lite bättre. Om du känner igen dig i den mentala inställningen, så bör du absolut titta närmare på detta racket.

Bela Pro är ett diamantformat racket med medelbalans och en vikt på omkring 365 gram, tänkt för spelare på en avancerad nivå och tävlingsspelare. Detta är ett hårt racket som har skapats för att ge maximal kraft och explosivitet så att den offensive spelaren ska kunna räkna med optimala prestationer i alla lägen. Både ramen och träffytan är tillverkade av kolfiber, vilket ger ett styvt och stabilt racket som är extremt hållbart och slagtåligt. Det strukturerade toppskiktet ger ett utomordentligt grepp, som låter dig få till ett grymt spinn på bollen. Till kärnan har man valt Firm Foam, ett EVA-skum med hög densitet, som ger rena och kraftfulla träffar med brutal precision. För att dämpa vibrationerna och hjälpa till att minska risken för skador har racket integrerat greppet Shock Shield.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad – Tävlingsspelare
 • Speltyp: Offensiv
Wilson Bela Elite Padelracket

Wilson Bela Elite Padelracket

Fernando Belasteguin, legenden som varit världsetta under 16 år, har varit med och designat Bela-serien. Bela Elite är med sin vikt runt 360 gram den lättaste modellen han har tagit fram, tänkt för erfarna spelare som vill ha tillgång till både kraft och komfort. Detta är mer ett allround racket än ett renodlat offensivt racket, det är mer lättspelat än Bela Pro och ger ännu bättre kontroll. 

Bela Elite är ett diamantformat racket med en centrerad tyngdpunkt som känns balanserat i handen. Ramkonstruktionen är av lätt och slitstarkt kolfiber, och även den strukturerade träffytan består av en tät kolfiberväv så att varenda slag ska bli så kraftigt och perfekt placerad som det bara går. Rackets kärna är av ett mjukt EVA-skum, som ger en härlig stötdämpning vid bollträff och tillåter dig att uppleva känslan av total kontroll.

Vill du lära dig mer om racket så kan du läsa vår artikel om Wilson Bela Elite.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel- Avancerad
 • Speltyp: Allround
Wilson Bela Team padelracket

Wilson Bela Team Padelracket

Bela-serien är Wilsons absoluta premiumracketar, som har tagits fram i samarbete med padellegenden Fernando Belasteguin. Bela Team är den bekvämaste och mest lättspelade modellen, och den lämpar sig för duktiga motionärer och spelare på en mer avancerad nivå. Tack vare de mjuka materialen man har använts sig av är detta ett relativt förlåtande racket som passar bra för alla som gillar att kombinera en offensiv spelstil med mer kontroll och precision.

Ramen är såklart av kolfiber, för att garantera maximal hållbarhet och en riktigt stabil konstruktion. Till skillnad från resten av serien har man här satsat på en strukturerad träffyta av glasfiberväv, för att leverera flexibilitet och kontroll med ett fantastiskt grepp. Även kärnan är mjuk, Soft EVA, vilket hjälper till att sätta extra fart på lösare bollar och bidrar till en fin dämpning av vibrationerna som uppstår vid bollträff.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Speltyp: Offensiv – Kontroll
Wilson Ultra Pro v2 Padelracket

Wilson Ultra Pro v2 Padelracket

Detta är ett racket som är designat för att leverera kraftfulla prestationer till erfarna spelare som fokuserar på en dynamisk och offensiv spelstil. Den lätta vikten som ligger runt 355 gram gör det följsamt i kvicka förflyttningar, och låter dig utnyttja din snabbhet på bästa sätt. Medelbalansen gör att det sticker ut bland andra diamantformade racketar, genom att vara mer lätthanterligt, samtidigt som de hårda materialen tar vara på all din kraft i svingen. 

Ultra Pro v2 har en ram av kolfiber precis som de flesta premiumracketar, det här materialet garanterar ett hållbart racket med en lägre vikt. Träffytan är gjord av två lager av tät kolfiberväv, som direkt ger sig tillkänna genom att skicka iväg bollarna med en härlig kombo av kontroll och känsla. Kärnan är av EVA-skum med hög densitet, och bäddar för rena träffar med fin precision. Power Pillar i rackets hals gör det mer stabilt, och toppskiktet Opti-Grip tar fram maximalt spinn så att du kan lura ditt motstånd med grymma effekter.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Speltyp: Offensiv
Wilson Ultra Elite v2 padelracket

Wilson Ultra Elite v2 Padelracket

Detta är en mjukare version av Ultra Pro, både när det kommer till kärnan och träffytan, vilket gör det till ett mer förlåtande alternativ som passar bra till spelare som fortfarande håller på att utveckla sin teknik. Med en vikt omkring 360 gram är det lite lättare än det genomsnittliga padelracket, och i kombination med de mjuka materialen är det ett skonsamt racket för de som kämpar med skador som exempelvis tennisarmbåge. Precis som övriga racketar i Ultra-serien har det diamantform med en medelbalans, och passar därför bra för allround spel.

Träffytan är tillverkad av en blandning av kolfiber och glasfiber med avsikten att racket ska bli flexibelt men hållbart och slitstarkt på samma gång. Den har ett strukturerat toppskikt, Opti-Grip, för ett bättre grepp om bollen och större effekter. Soft EVA-skum i kärnan ser till att vibrationerna tas upp på ett imponerande sätt för att ge spelaren total komfort i varje slag. Man har använt sig av den nya teknologin Infinity Edge för att optimera sweetspot och göra den så stor som möjligt, och ramen är förstärkt med Power Pillar för att ge ett styvare och kraftfullare racket.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel
 • Speltyp: Allround
Wilson Ultra Team v2 Padelracket

Wilson Ultra Team v2 Padelracket

Ultra Team v2 är bland de få diamantformade racketar som är framtagna för nybörjare och motionärer. Det ger lite extra tryck i dina smashar, men tack vare att det har en medelbalans och är tillverkat av mjuka material av högsta kvalitet är det samtidigt ett lättspelat racket för den som vill ha extra kontroll. Vikten ligger runt 365 gram, vilket innebär varken tungt eller lätt.

Wilson har här satsat på en träffyta av glasfiber, som ger maximal kontroll och sätter fin fart på bollarna. Även kärnan av Core Foam förstärker den här effekten och ger samtidigt en riktigt skön vibrationsdämpning och bollkänsla i slagen. Infinity Edge, teknologin som använts för att skapa den konkava träffytan, ser till att sweetspoten blir maximal. Power Pillar är förstärkningen som sitter i rackets hals, för att ge mer kraft och stabilitet.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Medel
 • Speltyp: Kontroll
Wilson Pro Staff Tour padelracket

Wilson Pro Staff Tour Padelracket

Här har vi ännu ett av Wilson premiumracketar, som är fullproppat med den senaste teknologin. Formen är rund och balansen är neutral, vilket gör detta till ett mycket bra val för den mångsidiga spelaren som vill kunna använda sig av ett brett register under matchens gång. Vikten ligger på ungefär 365 gram.

Det är ett racket som passar till den duktige spelaren, eftersom de hårda materialen ställer krav på den som greppar det. Träffytan är av Braided Graphite, sammanflätad grafit, så att du ska få en utsökt kombo av kontroll och kraft i varje boll som skjuts iväg. Ett sandpappersliknande toppskikt med Tri-Hex mönster garanterar att du får bästa grepp om bollen och därmed kan producera häpnadsväckande effekter. Kärnan är av Pro Density Foam, ett mycket fast skum så att du ska få knivskarp precision i alla dina bollplaceringar, och de borrade hålens placering har optimerats genom Sharp Hole Tecnology.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Speltyp: Kontroll
Wilson Pro Staff Padelracket

Wilson Pro Staff Padelracket

Jämfört med storebror Pro Staff Tour så är den här modellen något lättare, cirka 360 gram, och har en balans som ligger lite lägre. Det passar fortfarande bra för den erfarne allround spelaren, men den här modellen kommer att uppskattas av de snabba spelarna som vill använda ett lättviktigt racket till sin fördel. 

Träffytan är av Braided Graphite, för den perfekta mixen av fart och kontroll, som sedan har toppats med den ruggade ytan med Tri-Hex mönster. Rackets hjärta är av hårt EVA-skum och ger ett racket med kraft och precision, som baseras på rena träffar. Sharp Hole Tecnology har placerat de bollade hålen i ett idealiskt mönster för att maximera greppet om bollen vid träff.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Speltyp: Allround
Wilson Pro Staff Elite Padelracket

Wilson Pro Staff Elite Padelracket

Pro Staff Elite är utvecklat för att passa allsidiga spelare på medelnivå som vill ta sitt spel och sin teknik vidare till nästa division. Det är mjukare än både Pro Staff och Pro Staff Tour, vilket ger dig bättre kontroll och lite extra fart fastän du kanske inte slår alltför hårt själv ännu.

En träffyta som är en blandning av kolfiber och glasfiber ger dig en mycket bekväm bollkänsla, och det är kraftfullare än racketar som endast använder sig av glasfiber. Power Foam är det relativt fasta skummet i rackets hjärta, som ger fin kontroll och precision. Sharp Hole Tecnology ser till att varje slag får ett optimalt grepp. Det är ett racket som du kommer att känna dig välbekant med från första stund.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel
 • Speltyp: Kontroll
Wilson Pro Staff Team Padelracket

Wilson Pro Staff Team Padelracket

Här presenterar Wilson ett mycket bra nybörjarracket, av samma höga kvalitet som de alltid levererar. Den runda formen och de mjuka materialvalen bäddar för ett racket som låter spelaren utveckla sin teknik på bästa möjliga sätt. Eftersom racket har en väl tilltagen sweetspot har du tryggheten i att även bollar som träffar längre ut mot ramen kommer att kunna placeras med en fullt godkänd kontroll och precision.

Träffytan är av en smidig och flexibel glasfiberväv och kärnan av mjukt EVA-skum. Den här kombinationen är vad du vill ha för att försäkra dig om maximal kontroll och bra fart även på lösare bollar. Även i den här modellen har man integrerat Sharp Hole Tecnology som optimerar de borrade hålens placering för ett racket som ger mycket bra grepp om bollen vid träff.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare
 • Speltyp: Kontroll

Test, omdömen och recensioner om Wilson padelskor

Test, omdömen och recensioner om Wilson padelskor
Wilson Kaos Bela
Wilson Kaos SFT Clay Court
Wilson Mens Rush Pro Tennis Shoe
Wilson Kaos Bela

Wilson Kaos Bela

Detta är legenden Belasteguins favoritsko på padelbanan. Det är en modell som låter dig plocka fram din snabbaste och smidigaste version tack vare dess lätta vikt. Materialen är slitstarka, stabila och bekväma. 

Passformen blir optimal genom den inre strumpan Endofit som ger stabilitet och komfort på samma gång. Pro Torque Chassis Light är hålfotskonstruktionen som ger ett explosivt avstamp, och skon räknar med rejäla förstärkningar runt om hela foten. Sulan av Duralast är en av de mest hållbara och stötdämpande som finns på marknaden.

Wilson Kaos SFT Clay Court

Wilson Kaos SFT Clay Court

En följsam och lättviktig sko vars struktur bygger på ett slitstarkt nätmönstrat tyg som låter din fot andas på bästa sätt. Den elastiska snörningen Quicklace gör det oerhört snabbt och bekvämt att ta dem på och av. 

Pro Torque Chassis Light är en hålfotskonstruktion som genererar fart i avstampet samtidigt som stabiliteten förblir total. Sulan av Duralast garanterar maximalt grepp och hållbarhet.

Wilson Mens Rush Pro Tennis Shoe

Wilson Mens Rush Pro Tennis Shoe

En klassisk tennissko som har blivit känd för sin explosivitet och stabilitet, som nu har fått ett extra lyft tack vare den nya och sportigare designen. 4D Support Chassis ser till att foten alltid behåller den optimala stabiliteten, även i snabba sidoförflyttningar. 

Ovansidan är av ett flexibelt tyg som låter foten andas och håller den sval medan den inre strumpan Endofit gör det till en extremt bekvämt alternativ på banan. Sulan av Duralast ser till att du aldrig tappar greppet, och att skon blir riktigt slitstark och hållbar.

HISTORIAN BAKOM BOLAGET

Om varumärket Wilson

Wilson är ett amerikanskt varumärke som är en av världens största producenter av sportutrustning. De ägnar sig inte bara åt racketsporter såsom tennis, padel, squash och badminton utan har även ett brett sortiment av produkter för basket, fotboll, amerikansk fotboll, volleyboll, baseboll och golf. De tillverkar officiella bollar för NFL, NBA och tennisturneringar som exempelvis US Open och Roland Garros, och sponsrar många av elitidrottarna i världstoppen av sina respektive sporter. 

Historian bakom Wilson

Varumärket Wilson har faktiskt sina rötter i ett företag som ägnade sig åt att paketera kött från slakterierna i New York. De började ta vara på djurens senor för att av dem börja tillverka strängar till tennisracketar och fioler samt kirurgisk tråd. Thomas E Wilson grundade företaget 1915, och de köpte under kommande år upp diverse företag som ägnade sig åt tillverkning av sportutrustning, olika typer av bollar och laguniformer.   

Läs även vår huvudartikel om du vill lära dig mer om padelracket.