Vi har testat & recenserat

Fila padelracket & padelskor 2022

Deras varumärke kan idag ses i de flesta delar av världen, eftersom deras breda sortiment alltid har bra kvalitet och snygg design. Det finns mycket att välja mellan, så mer eller mindre alla som gillar sport eller idrott kan hitta något som passar dem. Nu kan även de som utövar sporten padel njuta av att hitta kläder, skor, racketar av olika slag och tillbehör.

Innehållsförteckning

Fila The Bellator Navy

Detta racket är rundformat och har en låg balanspunkt. Ramen är förstärkt i kolfiber, träffytan är i 12K kolfiber och har fått en medelhård kärna. Dessa tre egenskaper gör att detta rackets karaktär är mer hårt. Däremot kan det krävas extra styrka från spelaren för att få ordentlig fart i bollarna. 

Däremot är det ett bra racket för att skapa kontroll och balans i spelet, och den sträva ytan underlättar då man önskar skruva till bollen. Så det kan fungera som en form av allround racket, då det finns goda fördelar i båda spelsätten.

Fila The Bellator Navy
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Fila The Sigmum Navy

Ett droppformat padelracket med låg balans, och med flera hårda egenskaper. Ramen har gjorts mer hållbar med 100% kolfiber, träffytan är i 12K kolfiber och kärnan är medelhård. Så detta racket har försetts med många egenskaper för att ge bra stöd åt det offensiva spelet. 

Det ger spelaren bra hjälp för att skapa kraft och fart i bollträffar, samtidigt som det är lättare att få balans i racketen tack vare den låga balansen. Den låga balansen leder dock till att det krävs mer styrka från spelaren för att lyckas med smashar. På ytan finns dock små taggar, som gör att det lättare att skapa spinn i bollar.

Fila The Sigmum Navy
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Fila The Agilis Navy

Denna modell är rundformad med låg balanspunkt och med en större sweetspot. Så racketen har egenskaper som ger det mer balans och gör det lättare att hantera för spelaren. Ramen är mer slitstark i kolfiber, träffytan är i 3K kolfiber och en mjukare kärna. Så det lämpar sig extra väl för defensivt spel, även om det kan ge god hjälp i vissa offensiva situationer. De små taggarna på ytan ger bra hjälp för att snurra till bollar för motståndarna.

Fila The Agilis Navy
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Fila The Inceptor

Ett rundformat padelracket med låg balanspunkt och större sweetspot. Därtill även en mjukare Eva kärna och en träffyta i glasfiber. Detta mjuka padelracket lämpar sig därmed väl till nybörjare och de som söker ett mjukare spel. Det ger fler chanser till fullträffar med god balans och kontroll, samtidigt är det lättare att hantera. Ramen tål lite extra, då den är starkt utrustad med kolfiber.

Fila The Inceptor
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Fila The Leavis

Droppformat racket med större sweetspot och med en balanspunkt i medelnivå. Denna modell har fått en mjuk kärna som ligger under en halvhård träffyta i glasfiber och 3K kolfiber. Dess främsta syfte är att skapa kontroll och balans i spelet, men det kan även ge en del styrkor i offensiva lägen. Med hänsyn till att det är ett droppformat racket och har en balanspunkt på medelnivå.

Fila The Leavis
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Fila The Velocitas

Ett mjukt racket som bland annat är bra för nybörjare, då det är rundformat med en låg balans. En större sweetspot  och låg balans, som kan ge fler fullträffar med god balans och kontroll. Den mjuka Eva Soft kärnan och träffytan i glasfiber ger bra stöd när man ska ta hand om de låga eller de långsamma bollarna på padelbanan. Ett racket som är lättare att hantera och träffytan har en struktur som hjälper till att spinna till bollar, då det önskas.

Fila The Velocitas
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Fila padelskor

Filas sortiment av skor har blivit en av de mest trendiga och populära skorna på planeten. Fila säljer naturligtvis inte bara racketar, utan även padelskor. Under här har vi listat padelskor från Fila.

Fila Axilus 2 Energized Women

Färgglada skor för kvinnor som har flera starka egenskaper för padelspel. Främre delen av skon och hälen har dämpande material, för att reducera skador vid de hårda och tvära vändningarna på planen. En sula i gummi som ger bättre stabilitet på planen och övre sko är gjord i ett lättare syntetmaterial.

Fila Axilus 2 Energized Women
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Fila Campo TPM

En skomodell för de herrar som spelar padel. En lättare sko i syntetmaterial med en gummisula som ger spelaren bättre stabilitet på padelbanan. Stötdämpningar i främre delen av skon och på hälen, som reducerar skador för spelaren och gör denne lättare under spelet.

Fila Campo TPM
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Mer om varumärket Fila

Varumärket Fila har fått namnet av de två bröderna Fila, som grundade företaget år 1911 med främsta syftet att ta fram kläder åt det folk som bodde i Italiens alper. Under 1970-talet började de avancera till att producera kläder och underkläder åt sportare och idrottare. Deras sortiment utökades allt mer. För fler sporter och idrotter samt större utbud för varje genre.