Vi har testat och recenserat

Varlion padelracket 2022

Varlion är en av världens ledande varumärken inom padel och grundades 1993 i Argentina. Numera föreser Varlion padelspelare på World Padel Tour och andra stora tävlingar med padelracketar. 

Vi har haft nöjet att provspela flera av de populäraste modellerna för att kunna testa och recensera Varlion padelracket. På den här sidan går vi igenom varje racket för att hjälpa dig att välja rätt modell.

Innehållsförteckning

Vi har testat och recenserat Varlion padelracket

I mars 2022 testade vi 6 olika modeller av Varlions padelracket. Här nedanför kan du se videon från vårt test på padelbanan. Läs mer om respektive racket under videon.

Vi har testat Varlions padelracket!

Micke på Elitepadel har testspelat Varlions padelracket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar Varlion Summum-modellerna och Carbon Black-modellerna.

Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022

Diamantformat racket som kommer hjälpa dig att återge mer kraft och fart i padel spelet. Det offensiva spelet får maximal styrka och elasticitet tack vare teknologin VAR-FLEX. Handtaget är längre med ett grepp som är mer greppvänligt. Träffytan i kolfiber och glasfiber är längre och har fått hål i varierande storlek, för att återskapa en större sweetspot och funktionen med att dämpa vibrationer. Vi har testat racket, läs hela vår recension av Varlion Canon Difusor Carbon Black.

Varlion Canon Difusor Carbon Black​ - test och recension
Foto från när vi testade och recenserade Varlion Canon Difusor Carbon Black
"Varlion Canon Difusor Carbon Black upplevde jag var det mest offensiva racket i serien och det märker man ganska snabbt tack vare den topptunga balansen. Racket utvinner riktigt bra fart i spelet ovanför huvudet och jag upplevde också att man har bra precision i spelet och den räfflade ytan hjälper till att generera bra spinn i bollen. Ett rack som jag hade rekommendera till den något mer avancerade spelaren med en offensiv spelstil."
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022

Droppformat med medelhög balans och medelmjuk kärna. Modellens sweetspot är mer gynnsam då hålen borrades ut i olika storlekar och längre ut mot ramen, som här är i 100 % kolfiber. Ett allround racket, som kan ge mer hjälp i defensiva lägen på padelplanen, och som har tagits fram helt för hand. Vi har testat racket, läs hela vår Varlion Avant Difusor Carbon Black recension.

Varlion Avant Difusor Carbon Black - test och recension
Foto från när vi testade och recenserade Varlion Avant Difusor Carbon Black
"Varlion Avant Difusor Carbon Black är den droppformade modellen i serien Carbon Black och är då inriktad till den lite mer offensiva spelartypen. Jag upplevde dock att egenskaperna på racket också var väldigt behagliga även i det offensiva spelet och jag upplevde, trots hybridformen, att racket hade en ganska stor sweetspot och det var ganska lätt att komma rätt till bollen. Ett racket väl framtaget för spelaren som söker en bra mix av fart och kontroll."
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Varlion LW Summum Carbon Black 2022

Detta rundformade racket har fått en sweetspot som är något större än på många andra modeller. En medelhög balans, en medelhård kärna, en något större träffyta och en sweetspot som har större hål närmare ramen. Dessa egenskaper tillsammans gör att man lättare kan få till riktigt bra bollträffar. Handtaget är längre för att underlätta för tvåhandsfattningar. Vi har testat racket, läs hela vår Varlion LW Summum Carbon Black recension.

Test och recension av Varlion LW Summum Carbon Black
Foto från när vi testade och recenserade Varlion LW Summum Carbon Black
"En toppserie från Varlion som ska innehålla de bästa teknologierna och materialen tillgängliga. När jag provade Varlion LW Summum Carbon Black så upplevde jag en väldigt god spelkänsla och att racket genererade riktigt bra fart utan att tumma på kontrollen. Den runda formen och den låga balansen gör att racket främst är lite mer defensivt inriktat och då lämpar sig bra till den mer avancerade spelaren som söker mycket kontroll."
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Varlion Bourne Summum Carbon Black 2022

Ett kraftpaket som har hybridform mellan droppformat och diamantformat, och därmed möjligt med större sweetspot. Det blir lättare att få fullträffar med ordentlig kraft och med den höga balansen får man bra hjälp för smashar. Medelhård kärna, ram i 100 % kolfiber och med borrade hål i olika storlekar samt större hål närmare ramen. Träffytan är i dubbla lager av glasfiber, så racketen inte är allt för hårt. Med ett längre handtag kommer även spelaren att få lättare med fattningar av båda händerna. Vi har testat racket, läs vår Varlion Bourne Summum Carbon Black recension.

Foto från när vi testade och recenserade Varlion Bourne Summum Carbon Black
"Varlion Bourne Summum Carbon Black är ett offensivt inritat rack som tack vare namnet “Summum” också kommer med lite andra egenskaper än övriga. Några av dem är att racket har ett något längre handtag som då passar utmärkt för spelaren som gillar att slå en dubbelfattad backhand, en något längre träffyta samt en räfflad yta som ska generera bra grepp och spinn i bollen. Ett offensivt rack främst inriktat till spelaren som har sina styrkor i overhead spelet."
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Varlion Bourne Prisma Summum W 2022

Varlion Bourne Prisma Summum W är ett racket med större sweetspot tack vare hybridformen av droppformat och diamantformat, och dessutom utborrade hål i olika storlekar. En unik sak med denna modell är att ramen inte är lika bred överallt, utan den blir mindre bred längre ut där den endast är några mm bred. Vilket underlättar när man ska plocka upp låga bollar. Tvåhandsfattningar kan ge mer kraft i slaget och detta racket har ett handtag som är 2 cm längre, så det ger mer plats till händerna. Läs vårt test och Varlion Bourne Prisma Summum W recension.

Varlion Bourne Prisma Summum W - test omdöme och recension
Foto från när vi testade och recenserade Varlion Bourne Prisma Summum W
"Varlion Bourne Prisma Summum 2022 är ett hybridformat racket även detta dock en hybrid mellan en dropp/diamantform vilket gör att racket då är lite mer offensivt inritat i jämförelse med Maxima Summum Prisma. Även denna modell har det något längre handtaget, den längre slagytan samt den mönstrade slagytan för mer grepp och spinn. Tack vare den styva slagytan och den hårdare kärnan så lämpar sig detta rack bäst i det lite snabbare spelet. Ett rack som rekommenderas varmt till spelaren på backhand sidan som har sina styrkor i overhead spelet."
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Varlion Maxima Summum Prisma W 2022

Varlion Maxima Summum Prisma W är en hybridmodell med en kombination av droppformat och rundformat, och har fått en medelhög balans och en något större sweetspot. Kärnan är medelhård och träffytan i kolfiber har unika hål som tagits fram under tillverkningen av racketen. De yttersta hålen har gjorts större och är inte runda, vilket gör att luftmotståndet blir lättare när racketen svingas. Längre handtag och träffyta samt en ram som inte är bredare än några mm längst ut. Läs vårt test och Varlion Maxima Summum Prisma W recension.

Varlion Maxima Prisma Summum W - test omdöme och recension
Foto från när vi testade och recenserade Varlion Maxima Summum Prisma W 2022
"Varlion Maxima Summum Prisma W är uppföljaren till förra årets storsäljare med samma namn. Formen på racket är en kombination av ett runt/droppformat rack och inriktar sig då till den mer offensivt inriktade spelaren. Jag upplevde, utöver den fantastiska designen, att racket också levererade väldigt bra i spelet generellt och att racket, tack vare sina offensiva egenskaper, främst lämpar sig till den något mer offensiva spelaren. Ett något längre handtag, en något längre slagyta samt en mönstrad slagyta som ska generera mer grepp och spinn i bollen är bara några av rackets egenskaper. Ett fantastiskt rack med en riktigt härlig träffkänsla!"
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Jämförelse av alla racketmodeller

RacketmodellFormBalansSpeltypVikt
Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022DiamantHögAvancerad350-375g
Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022DroppMedelMedel350-370g
Varlion LW Summum Carbon Black 2022RundLågNybörjare350-370g
Varlion Bourne Summum Carbon BlackHybrid (Dropp/Diamant)HögMedel-Avancerad345-370g
Varlion Bourne Prisma Summum WHybrid (Dropp/Diamant)MedelMedel345-365g
Varlion Maxima Summum Prisma WHybrid (Dropp/Rund)MedelMedel-Avancerad345-365g
Läs mer om alla Varlion padelracket

Mer om varumärket Varlion

Varlion skapades i Argentina år 1993 och det tog knappt ett år förrän de påbörjade produktionen av deras egen racket modell. År 1995 togs deras första racket fram och samma år lyckades de även med att producera en racket modell, Dödligt Vapen (Lethal Weapon), som var två cm bredare än resterande i deras kollektion.   

Varlion startade försäljning i Spanien och slutligen flyttade de sin produktion dit och det var också då som de började använda sig av mer komplicerade tekniker i ett padel racket. Det första var med 100 % kolfiber och 3D formar och modellen fick namnet Lethal Weapon.  

Några av deras unika teknologier är att de kan borra ut hålen under tillverkningen, vilket gör att träffytan blir mer hållbar och därmed även mindre risk för att träffytan spricker upp vid hålen. På en del modeller är hålen mer unika, då de är större och mer i en form av en rektangel. Detta skapar mindre luftmotstånd och ger fler chanser till fullträffar.

Varumärket Varlion ägs och förvaltas av:

RDB International Sport, S.A.
CIF: A88613500
Kontorsadress: Marqués de Urquijo, 30 Street – 28008 Madrid, Spain
Registration data: Volume 40314, Bulletin Book 159, Folio 191, Section 8, Page 716179

Kontaktuppgifter

Telefonnummer: +34 916 791 722
E-mail: contacto@varlion.com
Adress: Industria, 15 Street – 28816 Camarma de Esteruelas, Madrid (Spain)

 

Varlion padelracket test recension och jamforelse
Foto från när vi testade och recenserade Varlion padelracket

Varlions benämningar och specifikationer

Avant: Varlions benämning på ett droppformat rack

Bourne: En fusion av tidigare Canon (diamant) och Avant (droppformen) som då genererat en hybridform mellan diamant och dropp. 

Canon: Varlions benämning på ett diamantformat rack

Hexagon: Designen på racket är i en Hexagon form som då ska göra racket styvare och mer hållbart

LW: (Lethal Weapon) är ett rack med rund form där huvudfokus ligger på kontroll. 

Maxima: En fusion mellan tidigare LW (Runda formen) och Avant (droppformen) där man då tagit fram Maxima som då är en kombination av den runda och droppformen för spelare som söker kontroll men som inte vill förlora kraft. 

Prisma: Utsidan av ramen är formad som formen Prisma och detta ska då enligt Varlion bidra till 10% mindre motståndskraft jämfört mot en vanlig ram. Denna procent togs fram efter många ordentliga tester i en vindtunnel. Det ska då göra racket snabbare att svinga genom luften. Formen på ramen reducerar också risken att ramen ska spricka vid kontakt med glas eller mark. 

Radio: Detta är en revolution i tillverkningen av padelrackets där man lyckats producera rack som kommer ur sin form med redan borrade hål. Tack vare detta blir ökningen en betydande ökning av kärnans motståndskraft och en 50% minskning av användningen av material.

S: Rack med denna betäckningen är tillverkade med ett hårdare gummi som då är sin optimala speltemperatur över +25 grader C

Summum: Summum innebär summan av en rad teknologier, dessa är då:

  • Ett längre grepp som då gör det enklare att slå, framförallt backhand, med båda händerna på greppet. 
  • En 1 cm längre slagyta
  • Gradual holes pattern där fler hål är borrade och då ska påverka att sweet spoten ska bli större.

W:  Rack med denna betäckningen är tillverkade med ett mjukare gummi som då är sin optimala speltemperatur under +25 grader C