Bästa padelracket för kontroll 2022 (Bäst i test)

Bästa racketarna för kontroll

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

I den här artikeln har vi listat bästa padelracket för kontroll. Generellt sett så vill du som gillar att spela hyfsat defensivt och som gillar att slå bollar med mer precision i padel bör använda ett racket som är inriktat för kontroll. 

I artikeln lyfter vi fram 3 bra padelracket för kontroll genom att välja ut de racketar som har ett högt betyg hos vår partner, Tengo.se, från tidigare kunder. 

Tänk på att ett runt padelracket med en stor sweetspot ger dig mer kontroll samtidigt som att ett dropp- eller diamantformat racket generellt sett är mer svårspelade. Missa inte att vi erbjuder en exklusiv rabattkod till Tengo.se där du kan köpa ditt nya padelracket med 10% rabatt. Se även vår samlingssida för rabattkoder för padel och padelracketar.

Sammanfattning av bästa padelracket för kontroll:

Rackets namnFormSvårighetsgrad
Nox X-OneRundMedel/Avancerad
Bullpadel Hack ControlRundMedel/Avancerad
Adidas Metalbone ControlRundAvancerad/Expert

 

1. Nox X-One (Bästa budgetracket)

Nox X-One
4,3 av 5 | Omdöme på Tengo.se
4.3/5

Ett padelracket som har främsta fokus på att förse sin spelare med kontroll i spelet, vilket är den främsta utgångspunkten för nybörjare. Ju mer kontroll man kan få, desto mer flyt under spelets gång kan man sen också få. Spelet kommer bli roligare och det blir lättare för nybörjaren att lära sig spelet och sen fortsätta med sporten.

Denna modell har en rund form och kommer med en stor sweetspot. Det är en mjukare modell och med en relativt låg vikt, så det kan bli ett följsamt spel med bra balans. Det blir minimala risker för vibrationer, ett stabilt spel och god precision med bollen. Däremot kan denna modell av padelracket även vara till stor hjälp då man behöver mer kraft i sitt slag.

Även många motionärer söker en mer kontrollerad spelstil och detta stabila racket, med en ram av kolfiber och glasfiber, kan ge mer slagkraftiga effekter för de som söker mer avancerat spel. Kombinationen av racketens stora sweetspot, sin balanspunkt på medelnivå och medelhårda träffyta ger motionärer flera möjligheter till att avancera. Det finns stora möjligheter till ett kontrollerat spel, samtidigt som racketen kan hjälpa till med stor kraft i bollen då det kan behövas.

Köp ditt padelracket med 10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

2. Bullpadel Hack Control (Valuta för pengarna)

Bullpadel Hack Control 2021
4,7 av 5 | Omdöme på Tengo.se
4.7/5

Detta runda padelracket har en stor sweetspot, som många spelare eftersöker för att få bättre kontroll och flyt i spelet. Träffytan är speciellt designad genom att den har två olika material. Det yttersta har en fördel för snabba bollar och det inre ger mer kontroll när det gäller långsammare bollar. 

Utrustad med en ny form av kolfiber, som är 20-30 % lättare än det som normalt används, lovar en bättre kraft då man ska skjuta iväg bollen. Racketens handtag har en extra funktion, som gör att det skapas mindre vibrationer, vilket blir en god hjälp för de kraftfulla träffarna.

Balansen är låg, men med denna modell kan spelare ändra tyngdpunkten med hjälp av vikter som medföljer. Vikterna är metallplattor som vardera väger 3 gram. Om spelaren önskar ett tyngre racket än vad det är i grunden, så är det möjligt att byta ut pluggen som sitter längst ner på handtaget. Så kan man enkelt göra sitt racket 5 eller 10 gram tyngre. 

Lite skönare detaljer är att handtaget har ett material i silikon som skydd, vilket ger både färre vibrationer och ett mjukare grepp. Dessutom är handledsremmen i ett mjukare bredare material, så det kommer inte störa som det vanliga smala snöret ibland kan göra.

3. Adidas Metalbone Control (Bästa premiumracket)

Adidas Metalbone Ctrl 3.1 2022
5 av 5 | Omdöme på Tengo.se
5/5

Denna rundformade racketmodell från Adidas ger dig många möjligheter till att alternera din spelstil. Vill du fokusera på kontroll och precision eller vill du kunna ha fler möjligheter till att smasha till bollen med ordentlig fart? På detta racket kan du förflytta små vikter för att ändra tyngdpunkten. 

Racketens vikt ligger mellan 345 och 360 gram, och har en medelbalans. Därmed kan du få en bra kombination av kontroll, känsla och fart med denna modell. Dessutom kan du flytta tyngdpunkten med upp till 12 gram, så du kan nyttja mer kraft i dina slag.

Det är kolfiberförstärkt för att göra det styvare, samtidigt som det blir lättare att svinga racketen i luften utan att det skapas störande vibrationer i slaget. Med den uppruggade träffytan blir det även lättare för att styra in bollen i en skruv, för att förvilla motståndaren om var bollen kommer att studsa tillbaka. 

När du ska möta de långsamma bollarna, så kommer racketens mjuka träffyta vara en god assist för dig. Denna kvalité kan du sen även alternera genom att förflytta vikterna, från en lägre balanspunkt till en högre.

Bra att tänka på när du väljer ett padelracket för kontroll

För att kunna välja rätt rack som ska kännas bekvämt samt även hjälpa en med sitt spel, måste man ta reda på vilken sorts spelare man är. Ett bra sätt att ta reda på vilken sorts spelare man är och vad man önskar av sitt rack är att testspela olika rack innan man bestämmer sig.

1. Du vill ha en stor sweetspot

Ju större område för sweetspot på ditt racket, desto större chans att du lyckas med ett mjukt spel. När du får in en träff med bollen på racketens sweetspot, så minimeras risken för obalans och vibrationer. Sweetspot är nämligen det område på racketens träffyta som utgör den mjukaste delen.

På så vis är det större chans att du får iväg bollen med god kontroll och du kan lättare skjuta iväg bollen med bra kraft åt det håll du önskar. Med mjukare spel är det även mindre risk för att du får ont i handled och armbåge, då dessa muskler inte behöver anstränga sig lika hårt för att behålla racketen i bra balans. 

Med en stor sweetspot i medelnivå är det lättare att både kunna utnyttja kontroll på racket och boll, och extra kraft i slaget. Det är lättare att få in en bra träff på bollen och medelbalansen kan ge mer kraft i slaget, vilket kan underlätta då man vill överrumpla motståndaren.

2. Tyngdpunkten bör vara låg

Var tyngdpunkten ligger är mer eller mindre även där balanspunkten finns. Låg tyngdpunkt har en låg balans, vilket innebär att den är närmare belägen handen som håller i racketen. Det är större chans för bättre kontroll på ditt slag, då racketen kommer kännas mer kontrollerat utan att du behöver använda mycket styrka från hand- och armmuskler.

Detta gör att det ger mindre belastning för muskler och leder, samtidigt som du får mer kontroll på din boll i spelet. Dessutom är många av de modeller av racketar med låg tyngdpunkt även lättare i vikt, vilket också underlättar då man främst söker bra kontroll och precision i sitt padelspel.

Låg tyngdpunkt gör att ditt racket blir lättare att hantera, vilket även ger dig ett mer avslappnat spelande och du kan fokusera mer på att kontrollera bollens riktning. Oavsett hur hög kraft du vill ha i ditt slag, så är det alltid bra att kunna ha kontroll på din racket. Det ger mindre obalans och minimerar risk för belastningsskador.

3. Välj ett racket som inte är för styvt

En generell regel är att ett mjukt racket ger dig bra fart när du skjuter iväg bollen, utan att du behöver använda mycket muskelkraft. Ju mer elasticitet som finns på den yta där bollen träffar, desto fart kan man få i bollen. Däremot gäller detta främst när man inte ger mycket kraft i racketen, med andra ord när man inte använder så mycket kraft för att svinga racketen.

En annan fördel med racketar som är mjukare är att de har en sweetspot över ett större område. Lättare att få iväg bollen på ett mjukt sätt och liten risk för att det skapas vibrationer under slaget. Därmed kan ett mjukare racket ge dig ett mjukare spel och det råder mindre risk för belastningsskador. 

Padelracket med styv ram kan ibland kännas för tunga när det ska svingas i luften. Luftmotståndet kan bli för tungt för dina muskler och leder, vilket kan leda till att du får problem med att hantera din racket och det skapas en obalans i ditt spelande.

Vanliga frågor om padelracket för kontroll

Här har vi besvarat vanliga frågor som ofta ställs samt besvarat dessa.

Vilka egenskaper i padelracket ger mig kontroll?

Med låg tyngdpunkt och en stor sweetspot är det större chans för ett mjukt kontrollerat spel. Den låga tyngdpunkten minimerar vibration i racketen och det ger lägre påfrestan på dina musklerna och leder.

Vilken form på padelracket ska jag välja för kontroll?

Ett runt Padelracket har i regel större sweetspot och i kombination med en låg balanspunkt blir runda racketar mer passande för kontrollerande spel. Runda racketar är som mest vanliga hos spelare med lite vana av sporten eller de som prioriterar kontroll i sitt padelspel.

För vem passar ett padelracket med kontroll?

Padelspelare som gillar defensivt spel och de som har lite vana av sporten spelar som bäst med padelracket som har egenskaper med fokus på kontroll. Nybörjaren får mycket hjälp tack vare en större sweetspot och den låga balanspunkten ger mer ett balanserat spel med färre vibrationer.

Fler tester av padelracket

Vi har testat och recenserat padelracket i många olika kategorier för att kunna hjälpa dig till ett så bra racketval som möjligt. Här nedanför hittar du olika bäst i test för olika kategorier.

Källor:

  • Bilder är lånade från Racketspecialisten.se och Padel Nuestro
  • Information är hämtad från de olika leverantörernas hemsidor och Tengo.se

Bästa padelracket för kontroll

10

Omdöme

10.0/10
Total
0
Shares