Våra metoder och policy för att testa och recensera padelracket

Elitepadel drivs av padelentusiaster och vårt mål är att skapa genuint innehåll som hjälper dig att ta rätt beslut när det kommer till val av padelracket och övrig utrustning inom sporten. Vi är Sveriges ledande oberoende plattform för tester av padelutrustning. 

Det finns flera sajter som skriver ”recensioner” om olika racketar – men vi är en av få aktörer som verkligen testar racketarna på banan. Här nedanför kan du läsa om vilka vi är, hur vi genomför testerna och vad vi grundar våra åsikter på. 

Vi har testat över 100 olika padelracket – vi vet vad vi pratar om.

Vårt team som utför produkttesterna

Elitepadel drivs av padelentusiaster och vårt mål är att skapa genuint innehåll som hjälper dig att ta rätt beslut när det kommer till val av padelracket och övrig utrustning inom sporten. Här nedanför kan du läsa mer om vårt team som testar och recenserar produkterna.

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Produkttestare

Elitepadels officialla testare av padelracket och med-grundare av Elitepadel.se. Mikael spelar padel 3-4 gånger i veckan och ligger på nivå 7 i MATCHis nivåer för padelspelare

Mikael var den viktigaste delen för att kunna genomföra testet. Han bidrar med sina egna personliga åsikter och har lagt många timmar för att kunna genomföra provspelandet av alla 100+ racketar. Se mer av Mikael på vår Youtube-kanal.

Email: mikael@elitepadel.se

Robin Lund

Kameraman och redigerare

Elitepadels kameraman och redigerare och med-grundare av Elitepadel.se. Robin spelar padel 1-2 gånger i veckan och ligger på nivå 6 i MATCHis nivåer för padelspelare

Robin står bakom alla våra unika fotografier av racketarna och inspelningen av alla våra Youtube-klipp. Tillsammans med Mikael så driver de Elitepadels Youtube-kanal framåt. Se mer av Robin på vår Youtube-kanal.

Email: robin@elitepadel.se

Anton Gustafsson

Skribent (och bollplank)

Med-grundare av Elitepadel.se. Anton spelar padel 3-4 gånger i veckan och ligger på nivå 7 i MATCHis nivåer för padelspelare

Antons uppgift är att sammanställa information, fakta och Mikaels unika åsikter efter att ha testat racketarna. Han är oftast med som ”bollplank” under testerna och har därmed även testat majoriteten av alla racketarna själv också. Läs mer om Anton här

Email: kontakt@elitepadel.se

Noah Gustafsson

Skribent

Noah har en historik av 6 år inom tennis kombinerat med att numera spela padel 1-2 gånger i veckan. Det gör honom till en perfekt skribent här på Elitepadel. Se alla Noahs artiklar.

Email: noah@elitepadel.se

Vart testar vi produkterna?

Elitepadel är stationerade i Kungsbacka och därmed har det blivit naturligt för oss att använda Hede Padelcenter som padelhall för våra tester. Majoriteten av våra videos spelas därmed in på plats i hallen, men ibland gör vi samarbeten med andra varumärken och padelhallar som gör att vi tar oss någon annanstans i Sverige.

Därför kan du lita på oss

Genuina och ärliga åsikter är våra ledord. För att kunna hjälpa dig som läsare eller tittare så behöver vi kunna ge dig äkta omdömen och recensioner. Därför låter vi aldrig någon aktör betala för att framhävas som det ”bästa valet” eller liknande. Här nedanför är ytterligare några punkter som vi vill lyfta fram för att visa att du kan lita på våra recensioner.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracketarna som rekommenderas på den här sidan. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Du kan se oss testa varje padelracket

Vi har skapat video-recensioner när vi testar de olika padelrackaterna som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testerna här nedanför på sidan.

Vi är en oberoende aktör

Elitepadel har inget samarbete som gör att vi får betalt för att framhäva en racketmodell som att den ska vara bättre än någon annan. Det kan dock förekomma annonsplatser på våra plattformar - dessa är isåfall märkta.

Vi genomför samma tester för varje racket

Genom att genomföra samma sorts tester för varje racket så gör det processen enklare att kunna ställa olika modeller mot varandra och därmed lättare kunna bilda sig en unik åsikt.

Vi får inte betalt för att rekommendera produkter

Elitepadel är en plattform som stöds av våra läsare. Vi kan tjäna en provision genom produkter som köps via länkar på våra plattformar. Du som läsare påverkas aldrig och det är olika butiker - inte varumärken - som betalar provisionen.

Policy & riktlinjer

Så testar vi varje padelracket

I samband med att vi testar varje padelracket så filmar vi oss själva när vi utför olika slagtester och när vi pratar om varje racketmodell. Varje racket testas mellan 30-60 minuter på en padelbana med en motspelare.

Varje padelracket har testats på följande sätt:

 • Grundslag från baslinjen
 • Volleyspel
 • Smashar efter lobb
 • Förmågan att kunna kicka ur bollen ur från banan
 • Overheadspel efter kortare lobbar
 • Både offensiva (bajada) och defensiva slag efter långa lobbar
 • Lobba från bakre delen av banan 

Efter att ha testat dessa olika slag och situationer så fastställer vi våra åsikter kring följande punkter för att hjälpa dig som läsare:

 • Är racket offensivt eller defensivt inriktat?
 • Är racket anpassat för nybörjare, motionärer eller avancerade spelare? 
 • Känslan av racket i handen
 • Så hög fart genererar racket
 • Så hög kontroll ger racket 

Alla dessa punkter försöker vi sammanställa för att kunna ge dig svar på den slutgiltiga frågan: För vem/vilken typ av spelare passar det här racket bäst för?

Företaget som äger Elitepadel

Elitepadels olika plattformar ägs och förvaltas av Elitepadel Sweden AB.

Elitepadel Sweden AB
Org nr:559351-5181
Borgås gårdsväg 4
43439 Kungsbacka
Sverige

E-mail: kontakt@elitepadel.se

Vår policy och riktlinjerna för våra tester är framtagna av: