Snygga padelkläder för både dam och herr 2022 (+outfit tips)

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

I den här artikeln har vi samlat de snyggaste padelkläderna för både damer och herrar. Dessutom ger vi dig en exklusiv rabattkod som gör att du kan handla dina nya snygga padelkläder till kampanjpris. Populära padelkläder för damer är ofta padelkjolar, klänningar eller tights. Samtidigt som för herrar så är de populäraste kläderna shorts och t-shirt eller piké. 

Använd gärna vår exklusiva rabattkod som ger dig 10% rabatt på hela din beställning hos Sveriges ledande padelbutik, Tengo.se. 

Du kan även snabbnavigera direkt till dam- och herrkläder eller spcecifika padelkläder genom menyn här nedanför.

Recensionens innehåll

Köp kläderna med 10% rabatt!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Padel outfits dam

Bilder lånade från Tengo.se

Snygga padelkläder dam

Padel spelas oftast inomhus eller utomhus på sommaren. Det innebär att sporten ger dig möjlighet till att använda snygga padelkläder så som padelkjolar, klänningar och t-shirtar. Här nedanför listar vi fler kläder som inspiration för dig.

Padelkjolar dam

Det finns en mängd olika outfits för damer, som gör att vi alltid kan känna oss snygga och att självförtroendet ligger på topp. Det man absolut inte vill ha när man väljer padelkjol är innershorts som hela tiden glider upp eller genomskinliga tyger. När man inte känner sig bekväm på banan kan man omöjligt leverera sitt bästa spel, och därför är det alltid bra att satsa på padelkjolar av bra kvalitet. 

Padelkjolar dam

Beställ din nya padelkjol idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

När vi väljer padelkjol kan det vara bra att ta med i beräkningarna om vi vill ha fickor för förvaring av bollarna i innershortsen, då många modeller inte kommer med detta. Finns det inte innerfickor förvarar man helt enkelt bollarna innanför innershortsen, och vad man känner sig komfortabel med är naturligtvis en smaksak. Låt bara inte bollarna ligga kvar på banan, då det är lätt hänt att de kommer att störa spelet. Läs vår artikel om snygga padelkjolar för mer inspiration.

Precis som när det kommer till vanliga kjolar kan padelkjolarna har hög eller låg midja, lösare eller tajtare passform samt lite olika längder. Här behöver man enbart ta hänsyn till vad man gillar och känner sig bekväm med, då de i praktiken har samma funktion. Materialet ska kännas behagligt mot huden, leda bort eller suga upp fukten och det ska andas bra under matcherna.

Padelklänningar dam

Många gillar padelklänningar för att de är så enkla – det tar bara några sekunder att byta om, och dessutom behöver man aldrig fundera hur man ska kombinera överdelen med underdelen. De känns ofta svalare att spela med då de inte sitter åt i midjan på samma sätt som en kjol, men det är viktigt att välja ett bra material som andas ordentligt.

Padelklänningar dam

Beställ din nya padelklänning idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Precis som när det kommer till kjolar rekommenderar vi att satsa på riktigt bra material av hög kvalitet. Klänningar är lite dyrare eftersom de är en hel outfit, och då vill man att den ska behålla såväl färgen som formen så länge som möjligt. Innershortsen ska kännas sköna och hålla sig på plats – även hos klänningarna finns det såväl modeller med som utan fickor. 

När det kommer till färger ska man såklart välja färger man gillar och känner att man passar bra i, men det kan också vara värt att överväga om man oftast spelar utomhus eller inomhus. Spelar man ofta utomhus kan det bli väldigt varmt med mörka färger på sommaren, och med mycket ljus är det också lättare att väldigt tunna och ljusa tyger blir genomskinliga.

Padelshorts dam

Det är härligt att spela padel i ett par flexibla padelshorts som andas, de är ett mycket bra alternativ till kjolen och ses nu allt mer på damsidan. Bland dem som föredrar att spela i shorts brukar fickor för bollförvaring vara ett grundläggande önskemål, och därför ses det hos de flesta modellerna. Det finns ett mycket brett urval av padelshorts från alla de ledande varumärkena som exempelvis Nike och Adidas.

Padelshorts dam

Beställ dina nya padelshorts idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Var noga med att innershortsen sitter skönt, de ska varken glida upp eller skava, och att längden på shortsen är den du gillar. Även hög eller låg midja samt bredare eller tunnare resår kan vara faktorer som hjälper dig välja de perfekta shortsen. Ett lättviktigt material som leder bort fukten och är snabbtorkande ger den ideala kombon.

Padel tights dam

Padel tights är ett plagg som har blivit riktigt populärt den senaste tiden, och därför kommer det hela tiden ut nya och väldigt fräscha modeller på marknaden. Alla gillar inte att spela med lösa kläder på kroppen eller att visa upp sina vinterbleka ben. Många känner sig bekvämare med med längre och tajtare varianter på banan, och då är padel tights ett bra val. 

Padel tights dam

Beställ dina nya padel tights idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Passformen är det viktigaste när det kommer till att välja rätt padel tights. De måste sitta bra kring stuss och lår för att du ska kunna röra dig obehindrat under matcherna, och även i midjan. Det finns modeller med högre midja, vilket brukar vara många kvinnors favorit, eller de som sitter lite längre ner på magen.

Fickor är bra att tänka på även här. Du vill inte spela med dina bollar liggandes på banan av flera anledningar – det tar längre tid att serva när du hela tiden måste hämta bollar, det kan störa spelet och i värsta fall kan du snubbla på dem. Lägg därtill ett bra material som håller benen torra samtidigt som de andas, och du har den perfekta byxan för att spela i så ofta du vill.

T-shirtar dam

Vi har redan nämnt det tidigare, men det tål att upprepas – satsa på bra kvalitet när det kommer till dina padelkläder. Detta gäller inte minst dina tshirts, då de kommer att tvättas ofta. Ingen vill behöva köpa nya tröjor en gång i månaden för att kläderna har tappat passformen eller har börjat bli solkiga i färgen.

Padel t-shirtar dam

Beställ dina nya padel t-shirts idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

När det kommer till att välja överdel är materialet extremt viktigt. Det är absolut nödvändigt att det kan andas och att det håller sig torrt. Ingen kan spela bra om man ligger på gränsen till värmeslag eller om man är alldeles blöt av svett. Tunna, mjuka bomullstyger brukar vara ett bra val då de andas, känns sköna mot huden och absorberar fukt.

Föredrar du tajtare eller luftigare plagg? Med lång ärm, kort ärm eller utan ärm som linnen? I Sverige spelar vi oftast padel inomhus, så det kan vara lite överkurs att satsa på långärmat om det inte råkar vara en väldigt kall padelhall du spelar i. Rörelsefriheten bör vara total i plagget du väljer, så att du aldrig ska behöva känna dig begränsad på banan.

Padel pikéer dam

Det går inte att komma ifrån att de snygga detaljerna på en pikétröja automatiskt ger oss en lite proffsigare, mer exklusiv look på banan. De flesta är figursydda för en riktigt snygg passform, och har material som andas och leder bort fukten från kroppen. Ser du till att designen är ergonomisk och att plagget har bra stretch har du en perfekt kombination för rörelsefrihet på banan. 

Padel pikéer dam

Beställ din nya padelpiké idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Om du gillar att ha klassiska färger som t ex vitt eller svart på din underdel är det snyggt att kombinera med en piké i någon moderiktig färg som drar blickarna till sig. Mer neutrala färger på tröjan som exempelvis marinblått passar de flesta och ger en tidlös outfit.

Padelskor dam

Ett par ordentliga padelskor är viktigt oavsett om du spelar flera gånger i veckan eller bara för skojs skull någon gång ibland. En vanlig missuppfattning är att det inte spelar någon större roll om man inte besöker en padelbana speciellt ofta, men det stämmer inte alls. Bra skor är i princip lika viktiga som ett lämpligt racket, eftersom padel är en sport som bygger på snabba förflyttningar i alla riktningar och kan därför leda till slitage på lederna. 

Padelskor dam

Beställ dina nya padelskor idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Sulan är basen i skon, vars uppgift är att ge oss ett grymt grepp. Du kan välja mellan den klassiska fiskbenssulan, sula med små gummidobbar som passar förträffligt på konstgräs eller den som kallas för en kombinerad sula då den är en blandning av de båda tidigare. Den sistnämnda passar perfekt på alla typer av underlag. 

Var noga med att skorna, precis som ditt racket, anpassar sig efter dina behov och din spelstil. Om du är en snabb spelare vars främsta vapen är dina kvicka fötter ska du titta närmare på modeller som väger så lite som möjligt och är extremt flexibla. Om du däremot är skadebenägen är troligen en styvare och stabilare sko ett bättre val för dina fötter och fotleder.

Padelkepsar dam

En padelkeps kan fylla flera funktioner på banan – antingen för att skydda dina ögon för starkt ljus om du spelar utomhus eller en bländande belysning om du spelar inomhus, men självklart är det många som använder en keps helt enkelt för att komplettera sin look. De finns i alla möjliga färger och av alla ledande varumärken, så du kommer inte att ha några problem att hitta en som passar din outfit perfekt. 

Padelkepsar dam

Beställ din nya padelkeps idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Vi rekommenderar att du väljer ett lättviktigt material som andas ordentligt och som dessutom absorberar fukt på ett bra sätt. Kvalitet är viktigt även när det kommer till kepsar, så att de ska klara av att tvättas många gånger utan att tappa vare sig form eller färg.

Vristband och pannband (svettband)

Olika typer av svettband är ett oumbärligt komplement när du utövar en så här intensiv sport. Padel är en energikrävande idrott som bränner många kalorier, så det är inte konstigt att man svettas en hel del. Här kommer vristband och pannband till din hjälp för att se till att svett inte ska behöva påverka ditt spel.

Svettband padel dam

Beställ dina nya svettband idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Vristbanden ser till att det inte rinner fukt från underarmarna ner mot händerna, vilket kan få ditt racket att halka ur ditt grepp, och de är också praktiska för att torka svett i ansiktet. Om du vill hålla håret på plats eller svettas mycket i hårfästet kan du komplettera med ett pannband.

Dessa finns i en mängd olika färger och utföranden, så att du alltid kan hitta varianter som matchar resten av din outfit helt perfekt.

Köp kläderna med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Padeloutfits herr

Kommer snart!

Snygga padelkläder herr

Det går även att hitta mycket snygga padelkläder för herrar. Vi har här nedanför listat allt från padelshorts och padelskor till pikéer och t-shirtar. Kombinera dessa snygga så får du riktigt bra padeloutfits för män.

Padelshorts herr

Det finns en mängd olika padelshorts att välja mellan som samtliga är både stilrena och funktionella. Nike, Adidas, Bullpadel, Wilson och Asics är bara några exempel på märken som har shorts av riktigt bra kvalitet som kommer att låta dig prestera som bäst på banan.

Padel shorts herr

Beställ dina nya padelshorts idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Det finns en mängd olika padelshorts till herr att välja mellan som samtliga är både stilrena och funktionella. Nike, Adidas, Bullpadel, Wilson och Asics är bara några exempel på märken som har shorts av riktigt bra kvalitet som kommer att låta dig prestera som bäst på banan.

Padel pikéer herr

Vilket intryck vill jag ge när jag kliver ut på banan, är det vi bör ha i huvudet när det är dags att välja nya outfits. Det är mycket bättre att tänka på detta än att dra iväg och spela i de första bästa kläderna vi hann slänga ner i väskan, då kläderna faktiskt kan påverka vårt spel. När vi är nöjda med våra kläder har vi automatiskt bättre självförtroende, och en behaglig utrustning som behåller temperaturen låter oss fokusera på motståndet till 100%.

Padel pikéer herr

Beställ din nya padelpiké idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Om du vill se riktigt proffsig ut på banan är det rätta valet att spela i en snyggt sittande pikétröja för padel. Var noga med passformen över armar, axlar och rygg, så att du alltid kan känna att du har total rörelsefrihet i alla typer av slag. 

En bekväm passform, kragen och knäppningen i halsen ger dig en genomtänkt och elegant look i alla lägen, och eftersom dessa tröjor är väldigt populära kan du säkert hitta den perfekta designen för just dig hos ditt favoritmärke. Ett tunt och lätt tyg som låter kroppen andas hur tuff matchen än blir är det som kan göra dig till en vinnare.

T-shirtar herr

När det kommer till tshirtar vill vi verkligen betona vikten av att satsa på bra kvalitet. Tyger av hög kvalitet blir billigare i längden, då de behåller både passform och färg mycket längre än de billiga varianterna. På så vis behöver du inte köpa nya tröjor så fort de har tvättats ett par gånger.

Padel t-shirt herr

Beställ dina nya padel t-shirts idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

T-shirtar av ett mjukt bomullstyg brukar vara ett säkert kort, då de andas och absorberar fukt för att hålla kroppen torr. De är även väldigt behagliga mot huden, för att slippa skav och irritationer. Många modeller kommer med ny teknologi som låter materialet andas på ett optimalt sätt och även vara snabbtorkande, så att svett aldrig blir ett störande moment under matcherna.

Se också till att t-shirten du har valt är flexibel, gärna med bra stretch, och hållbar. Padel är en snabb sport med ett stort rörelsemönster, och därför rekommenderar vi att du väljer dina kläder med omsorg.

Padelskor herr

Hör du till dem som spelar padel i samma skor som du har till gymmet eller som du är ute och springer med? Då är det hög tid att du tar steget att investera i ett par padelskor. Ett snabbt fotarbete är a och o om du vill kunna spela på topp, och ett optimalt spel är omöjligt att uppnå om du inte har ett bra grepp på de ofta lite hala padelbanorna.

Padelskor dam

Beställ dina nya padelskor idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Löparskor är något som aldrig är att rekommendera när man spelar padel, eftersom de inte har några av de karaktärsdrag som utmärker en padelskor. De brukar i de flesta fall andas väldigt bra, men de har inte en lämplig sula för att få det nödvändiga greppet. Inte heller har de den önskvärda stabiliteten som en bra padelsko ger, då denna sport är fylld av snabba sidledsförflyttningar och inbromsningar. 

Bra skor är den viktigaste delen av vår utrustning när det kommer till att förebygga skador och onödigt slitage på lederna, och därför rekommenderar vi alltid att du använder skor som är speciellt utvecklade för padel även om du inte spelar särskilt ofta. 

Alla de stora märkena erbjuder padelskor: Babolat, Bullpadel, Wilson, Adidas, Nike och många många fler. Tänk på att välja en modell som väger så lite som möjligt om snabbhet är en viktig komponent i din spelstil, medan de stabilare och styvare modellerna är effektivare när det kommer till att förebygga skador.

Padelkepsar herr

När det är dags att dra iväg på en match är det alltid bra att ha en keps med i väskan. Se till att den är av ett fuktabsorberande material, då det är lätt att svettas mycket när man spelar. Den hjälper dig också att hålla blicken fokuserad trots eventuella bländande lampor eller stark belysning. Ifall du spelar utomhus ska du såklart ha med dig den för att skydda dig från solen. Lätta material som andas är en annan sak att tänka på.

Padelkepsar dam

Beställ din nya padelkeps idag!

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Snygga padelkläder

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares