Vi har testat & recenserat

Salming padelracket & padelskor 2022

Salming är ett av Sveriges ledande varumärken inom sportvärlden. Nu har bolaget tagit steget in i padeln och vi har vi har fått chans att testa Salmings padelracket för att kunna ge er vår åsikt, omdöme och recension.

Läs mer om varje racketmodell här nedanför!

Innehållsförteckning

Vi har testat och recenserat Salming padelracket

I mars 2022 testade vi 5 olika modeller av Salmings padelracket. Här nedanför kan du se videon när Micke på Elitepadel testade Salmings padelracket på banan. Läs mer om respektive racket under videon.

Salming Magician S5

Ett racket som är lätt att hantera och passar bra för nybörjaren eller som önskar ett lättspelat racket. Kärnan Eva Feel är lite mjukare i kombination med 3K kolfiber träffyta. Ett rundformat racket med låg balanspunkt och en sweetspot som har gjorts större än på många andra rackets. Egenskaperna i denna modell ger flest fördelar i defensivt spel, samtidigt som racketen kan ge mer kraft i bollarna.

Läs mer om racket i vårt Salming Hero S5 omdöme & recension.

Salming Magician S5 - test omdöme och recension
Foto från när vi testade och recenserade Salming Magician S5
"Salming Magician S5 är ett runt rack med låg balans som erbjuder mycket kontroll! När jag testade detta racket så upplevde jag att racket hade stor sweetspot. Den mjukare EVA feel kärnan och den något mjukare slagytan i 3K kolfiber gör att racket både passar nybörjaren och den mer avancerade spelare som söker mycket kontroll!"
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Salming Magician S17

Ett hybridformat racket med en mix mellan runt och droppformat. Det ger dig en bra mix av både kraft och precision ett bra instegsracket efter att ha spelat som nybörjare ett tag. 12K yta och Eva Feel som ger dig en mjul och skön bollträff.

Salming Magician S17 - test omdöme och recension
Foto från när vi testade och recenserade Salming Magician S17
"Salming Magician S17 är ett hybridformat rack som då ligger emellan en rund form och en droppform hos Salming som tack vare den kombinationen ska erbjuda dig en bra mix av fart och kontroll. Jag upplevde att den något högre balansen i racket i jämförelse med modellen S5 samt den styvare slagytan i 12K kolfiber också gör att rackets offensiva egenskaper blir betydligt bättre.!"
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Salming Hero S21 Attack

Precis som namnet antyder, så har detta racket egenskaper som hjälper till vid attack spel. Detta droppformade racket med låg balans ger starka fördelar för de höga bollarna och andra situationer på planen då man vill svinga över huvudet. Träffytan i 12K kolfiber och kärnan Eva Attack förser spelaren med extra styrka för att få iväg bollarna med mer fart och kraft.

Detta racket lämpar sig bra för de som har samlat på sig lite mer erfarenhet på spelplanen. Det är ett hårt racket som kan kräva en del styrka och teknik från spelaren, men kan även passa motionären som vill avancera i sitt offensiva spel.

Läs mer om racket i vårt Salming Hero S21 Attack omdöme & recension.

Foto från när vi testade och recenserade Salming Hero S21 Attack
"Salming Hero S51 är en toppmodell i samlingen och erbjuder en riktigt härlig mix av fart och kontroll. När jag testade denna modellen så tyckte jag att racket erbjöd en väldigt härlig känsla i det defensiva spelet och det var lätt att komma rätt till bollen. Rackets egenskaper gjorde det lätt att avgöra bollarna med lite mer fart, som den vibrationsdämpande slagytan i 12K kolfiber då erbjuder. "
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Salming Hero S19

Ett padelracket som är mer allround, då dess racketform är en kombination av rundformat och droppformat samt en balanspunkt som är mer centrerad. Träffytan i 12K kolfiber och kärnan Eva Attack hjälper till med att återge ordentlig kraft och fart i bollträffarna. 

Ett hårt racket som passar för spelare på olika nivåer, men framför allt för de som önskar mer kraft och fart i spelet. Även om balanspunkten inte är i toppen, så kan detta racket ge bra kraft för de höga bollarna.

Läs mer om racket i vårt Salming Hero S19 omdöme & recension.

Salming Hero S19 - test omdöme och recension
Foto från när vi testade och recenserade Salming Hero 19
Precis som i Magician serien så har man också i Hero serien en hybridmodell som då ska vara lite mer mångsidig i sina egenskaper. Den något högre balansen i racket samt den styvare slagytan i 12K kolfiber för att racket både lämpar sig för spelare på forehand och backhand sidan. Racket erbjuder en riktigt härlig känsla och precis som övriga rack i Hero serien så är även detta utrustat med slagytan i 12K kolfiber."
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Salming Hero S51 Control

Denna modell är rundformad, med en större sweetspot och en låg balanspunkt. Så dess främsta egenskaper är kontroll och bättre balans, vilket bland är passande för nybörjaren och de som gillar defensivt spel. Träffytan i 12K kolfiber kompletterar spelet med att återge mer fart och kraft i spelarens slag. Extra kraft och fart kan spelaren även få med hjälp av kärnan Eva Attack.

Ett racket som har starka fördelar för olika situationer på padelbanan. Den låga balanspunkten kan dock försvåra när man vill hantera höga bollar. Men det är ett bra racket för många nybörjare, motionärer och andra som vill avancera i sitt padelspel eller de som vill ha ett starkt allroundracket.

Läs mer om racket i vårt Salming Hero S51 Control omdöme & recension.

Salming Hero S51 Control - test omdöme och recension
Foto från när vi testade och recenserade Salming Hero S51 Control
"Salming Hero S51 är en toppmodell i samlingen och erbjuder en riktigt härlig mix av fart och kontroll. När jag testade denna modellen så tyckte jag att racket erbjöd en väldigt härlig känsla i det defensiva spelet och det var lätt att komma rätt till bollen. Rackets egenskaper gjorde det lätt att avgöra bollarna med lite mer fart, som den vibrationsdämpande slagytan i 12K kolfiber då erbjuder. "
Mikael Rohana Elitepadel
Mikael Rohana
Testare på Elitepadel.se

Salming padelskor

Salmning har även lanserat två stycken padelskor tillsammans med Cayetano Rocafort. Modellen finns i både svart och vitt uförande. Läs mer om Salmings padelskor här nednför.

Salming Rebel Cayetano Rocafort Vit Padelskor

Salming Rebel Cayetano Rocafort Vit

En herrsko som har lätt vikt och ger bra stabilitet med sulans fiskbensmönster, så man känner sig både lätt och flexibel med dessa skor. De blir även mer komfortabla och ergonomiska med D30-material i hälen som agerar stötdämpande. Skon är näst intill helt vit med stilrent Rebelskinn ovanpå skon. Den fiskbensmönstrade sulan går i vitt, grått och svart.

Salming Rebel Cayetano Rocafort Svart Padelskor

Salming Rebel Cayetano Rocafort Svart

En padelsko för de herrar som söker både lätthet och stabilitet under spelet. Skon har låg vikt och med fiskbensmönstring på sulan ges bättre stabilitet. På hälen finns ett D30-material som ger ett mer ergonomiskt spel, då detta minimerar stötarna i hälen. Denna sko är nästan helt svart, med ett svart Rebelskinn i stilren design och undersulan i fiskbensmönster är i färgerna vitt, grått och svart.

Mer om varumärket Salming

Salming Sports är ett företag som har funnits på marknaden sedan 2001 och med åren har de börjat producera skor, kläder och annan utrustning för olika träningsformer. Några de är kända för är handboll, innebandy och löpning. 

Sedan hösten 2021 kan de nu även erbjuda olika tillbehör för de som utövar sporten padel, till exempel några padelracket för olika speltyper och smidiga stilrena padelskor som har fördelaktiga egenskaper för padelspelaren.

Varumärket Salming ägs och förvaltas av:

Salming Sports AB
Ekonomivägen 2
436 33 Askim
Sverige
Org. nummer: 556684-3727

Kontaktuppgifter

  • Email: webstore@salming.com
  • Hemsida: https://salming.com
  • Instagram