Bästa padelracket för kraft 2022 (Bäst i test)

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

I den här artikeln har vi listat bästa padelracket för kraft. Generellt sett så vill du som gillar att spela offensivt och som gillar att slå bollar ut ur buren med kraft i padel bör använda ett racket som är inriktat för kraft. 

I artikeln lyfter vi fram 3 bra padelracket för kraft genom att välja ut de racketar som har ett högt betyg hos vår partner, Tengo.se, från tidigare kunder. 

Tänk på att ett runt padelracket med en stor sweetspot ger dig mer kontroll samtidigt som att ett dropp- eller diamantformat racket generellt sett är mer svårspelade. Missa inte att vi erbjuder en exklusiv rabattkod till Tengo.se där du kan köpa ditt nya padelracket med 10% rabatt. Se även vår samlingssida för rabattkoder för padel och padelracketar.

Sammanfattning av bästa padelracket dam:

Rackets namnFormSvårighetsgrad
Babolat Vertuo TechnicalDiamant formMedel
RS Prime Power EditionDropp formatMedel/Avancerad
Adidas Adipower 3.1Diamant formAvancerad

1. Babolat Vertuo Technical (Bästa budgetracket)

Babolat Vertuo Technical
5 av 5 | Omdöme på Tengo.se
5/5

Ett starkt padelracket med egenskaper som gör att det kan passa både motionärer och elitspelare. Detta diamantformade racket har en låg vikt och mjuk träffyta, vilket är bra utgångspunkter för motionärer som söker mer avancerad spelstil. Att få mer chans att få iväg bollen med rejäl fart eller lura motståndaren med en skruvad smash.

Träffytan som är mjukare än många andra padelracket, som riktar sig till en så kallad aggressiv spelstil, ger större möjligheter till kontroll på bollen. Samtidigt ger racketens höga balans möjlighet till att svinga iväg bollen med ordentlig kraft. Denna kraft får även stöd av den stabila och kraftiga ramen i kolfiber. 

Känner du att det är dags att börja avancera ditt spel, men du har fortfarande många speltimmar kvar för att känna dig riktigt säker på spelbanan? Då kan detta racket lugna dig med en mjukare träffyta, Soft Fiber, som är gjord i mjukt glasfiber. Den största fördelen med detta material är att även om du skulle träffa lite snett med ditt racket på bollen, så finns det ändå stor chans till att bollen flyger iväg med god kontroll.

Detta racket lämpar sig bäst för ett offensivt padelspel och för att kunna dra nytta av alla egenskaper är det en fördel om dina leder är tillräckligt motståndskraftiga, med stöd av starka armar och axlar. Ett racket med mycket kraft längre upp mot toppen, men kan passa många motionärer som vill få ut lite mer av spelet.

Köp ditt padelracket med 10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

2. RS Prime Power Edition (Valuta för pengarna)

RS Prime Power Edition

Detta padelracket kan förse dig mycket styrka för ditt aggressiva spel på spelbanan. Ditt offensiva spel kan bli väldigt kraftfullt utan att du behöver offra stor del av kontrollen. 

Bättre kontroll på spelet får du tack vare en stor sweetspot och en balanspunkt som ligger på medelnivå. Den teknik som har använts för att skapa en större sweetspot kallas för Total Sweetspot och denna teknik ger även möjligheter till att slå iväg bollen med ordentlig kraft. Därmed kan du spela ett mer aggressivt spel samtidigt som du kan bra kontroll i ditt slag, trots att träffen inte alltid skulle hamna mitt i sweetspot.

Med slagkraftiga padelracket kan det uppstå fler risker för skador på muskler och leder, men denna modell har utrustats med tekniken Vibrastop Tech. Den dämpar vibrationerna varje gång du får in en träff med bollen. Ett mer hälsosamt spel samtidigt som du kan utnyttja mycket kraft i slagen.

Syftet är att det ska fungera som en form av allroundracket. Däremot är fokuset högre på att vara ett slagkraftigt racket, vilket är anledningen till att de har valt att göra detta racket väldigt hårt. Ramen är i kolfiber och träffytan är i tät kolfiberväv. Även om detta racket är relativt skonsamt med hänsyn till de starka egenskaperna, så riktar det sig till de spelare som har mer erfarenhet av sporten och har arbetat upp en bra spelteknik. 

3. Adidas Adipower 3.1 (Bästa premiumracket)

Adidas Adipower 3.1 test omdöme och recension
4 av 5 | Omdöme på Tengo.se
4/5

Här får den mer erfarne padelspelaren en trogen vän på spelbanan och kan utgöra en god hjälp för att skapa ett mer avancerat spel på tävlingarna. Det är ett runt racket med en medelhög balans, men utrustad med tekniker som är god hjälp för slagkraftiga bollträffar.

Ett runt padelracket med funktioner för allroundspel, men riktar sig främst till de spelare som har mer erfarenhet på spelbanan. Kärnan på detta racket har Eva High Memory skum som ser till att spelaren kan ge bollarna en enorm kraft vid slaget. Detta skum återgår till sin ursprungliga form direkt efter att bollen har förlorat kontakten med racketen. 

Träffytan har gjorts extra hållbar med hjälp av både kolfiber och aluminium, vilket snabbt blev en stor succé av många spelare. En annan kvalité som är kopplad till träffytan är 3D Spin Blade, som har försett ytan med ett skrovligt skikt. Detta skikt hjälper spelaren att kunna spinna till bollen vid slaget, så det skapas en oförutsägbar riktning på bollen. 

Balanspunkten som är ligger på en nivå mellan låg och medel, gör att racketen blir lättare att hantera. Denna nivå på balansen gör det mer lämpligt för kontroll, men med hjälp av andra funktioner så finns det ändå chans att slå iväg bollen med rejäl kraft. Däremot så är det inte riktat till de erfarna spelare som gillar att smasha iväg bollar. Då är det bättre med en hög balanspunkt.

Bra att tänka på när du väljer ett padelracket för kraft

För att kunna välja rätt rack som ska kännas bekvämt samt även hjälpa en med sitt spel, måste man ta reda på vilken sorts spelare man är. Ett bra sätt att ta reda på vilken sorts spelare man är och vad man önskar av sitt rack är att testspela olika rack innan man bestämmer sig.

1. Du vill ha en sweetspot högt upp på racket

Ett padelracket som har sweetspot högt upp får mer kraft, i synnerhet i kombination med en hög balanspunkt. Racketen blir så kallat framtung och vid en bra träff i sweetspot bildas enorm kraft och detta kan vara av stort intresse för de erfarna spelarna som gillar aggressiv spelstil, till exempel att kunna smasha iväg bollar med rejäl kraft.

Det är svårare att få in en bra träff på bollen längre upp på racketen, så det krävs längre erfarenhet av spelet för att kunna kontrollera detta. De som kan bemästra bollträffar högt upp på racketen kan även lättare lyckas att smasha iväg en boll till en låg nivå, då det finns en hög sweetspot. 

Det blir en längre sving med en otroligt kraft, som även får en bra kontroll av bollen.

Många av de duktiga elitspelare som är kända för sina kraftfulla smashar använder sig just av diamantformade racketar med hög sweetspot.

2. Tyngdpunkten bör vara hög

Hög tyngdpunkt är en stor fördel för de spelare som vill kunna utnyttja stor kraft i deras slag. Det är ungefär som när man greppar en hammare långt ut på skaftet. Hammaren svingas bakåt lite, för att snabbt komma fram med ordentlig kraft och träffa spiken med enorm kraft. 

Denna teknik är den som gör att man får ut så mycket kraft som möjligt vid ett slag på boll med en racket. Därav är en hög tyngdpunkt det som ska eftersträvas för de spelare som vill lägga fokuset på offensivt spel. En spelstil där man får flera tillfällen till att smasha iväg bollar med enorm kraft.

3. Välj ett racket som är styvt

Ett styvt padelracket kan hjälpa den erfarne spelaren med mycket mer kraft än vad ett mjuk kan göra. Däremot är det mest lämpat för de spelare som har många speltimmar med sig i bagaget, då det kan krävas en del styrka och korrekt teknik för att kunna det fullt ut. Racketen behöver en lätt sving bakåt innan det flyger fram för slå iväg bollen med rejäl kraft.

De erfarna spelare som har lärt in en bra teknik för att träffa bollen på ett kontrollerat sätt har mer nytta av ett styvare racket. Med bra styrka och teknik från spelaren kan denne få ut mer kraft i racketen. Dessutom kan deras styrka behövas när de ska slå iväg långsamma bollar, då det behövs extra styrka för att få iväg långsamma bollar med ett styvt racket.

Vanliga frågor om bästa padelracket för kraft

Här har vi besvarat vanliga frågor som ofta ställs samt besvarat dessa.

Vilka egenskaper i padelracket ger mig kraft?

En kombination av hög sweetspot och balanspunkt ger dig de mest eftertraktade egenskaperna för att kunna få så mycket hjälp som möjligt för att svinga iväg bollar med hög fart.

Vilken form på padelracket ska jag välja för kraft? (Diamant)

Välj en diamantformad modell, så är det större chans för det finns en större sweetspot långt upp på racketen samt en hög tyngdpunkt, så du kan få in fler slagkraftiga smällar på bollen.

För vem passar ett padelracket med kraft?

Allra främst passar de till de spelare som har många speltimmar av padel bakom sig. Dessa racket kräver en del muskelstyrka och erfarenhet av spelandet, för att motstå de påfrestningar dessa racket kan ge.

Fler tester av padelracket

Vi har testat och recenserat padelracket i många olika kategorier för att kunna hjälpa dig till ett så bra racketval som möjligt. Här nedanför hittar du olika bäst i test för olika kategorier.

Källor:

  • Bilder är lånade från Racketspecialisten.se och Padel Nuestro
  • Information är hämtad från de olika leverantörernas hemsidor och Tengo.se

Bästa padelracket för kraft

10

Omdöme

10.0/10
Total
0
Shares