Statistik padel 2021: antalet padelbanor, padelspelare och padelhallar

Så många padelbanor och padelhallar finns det i Sverige

Statistik för padel i Sverige

Hur många padelbanor och padelhallar finns det i Sverige?

I den här artikeln svarar vi bland annat på hur många padelbanor och padelhallar det finns i Sverige med officiell statistik. 

Vi har sammanställt all information i en infographic här nedanför som du får lov att använda på din hemsida eller i din nyhetsartikel. Det är viktigt att ni länkar till källan; https://elitepadel.se.

Så många padelbanor och padelhallar finns det i Sverige

Innehållet på denna sidan

Hur många padelbanor finns det i Sverige?

Det finns strax över 1500 padelbanor i Sverige vid utgången av 2020. Det totala antalet banor förväntas att växa kraftigt under 2021 och kan landa på närmare 1700-2000 padelbanor i slutet av året.

Elitepadels sida om kostnaden för att bygga en padelbana har cirka 5000 besökare i månaden som aktivt söker efter hjälp att bygga padelbanor eller padelhallar. Artikeln går in mer på djupet med vad du behöver tänka på och hur det fungerar att bygga en bana, men här har vi sammanfattat uppskattade priser:

Kostnad för att bygga padelbana
Premium kvalitét
500.000 SEK + moms
Hög kvalitét
400.000 SEK + moms
Mellan kvalitét
350.000 SEK + moms
Lägre kvalitét
275.000 SEK + moms
Lägsta kvalitét
200.000 SEK + moms
Antalet padelhallar och padelanläggningar i Sverige

Hur många padelhallar finns det i Sverige?

Det finns strax över 500 padelhallar i Sverige vid utgången av 2020. Dessa förväntas att öka markant under 2021 då efterfrågan på padelbanor är starkare än någonsin i Sverige.

 

Antalet licensierade padelspelare i Sverige

Hur många licensierade padelspelare finns det i Sverige?

Det finns över 2000 licensierade padelspelare i Sverige vid utgången av 2020. Det här är ett nytt rekord och en tillväxt på +67% jämfört med året innan. Antalet licencierade spelare förväntas att fortsätta växa krafigt under 2021.

Med tanke på den kraftiga tillväxten med cirka 316.000 nya unika padelspelare som har bokat bana under 2020 så kommer med största säkerhet även antalet licensierade padelspelare att öka markant.

Antalet padelföreningar i Sverige

Hur många padelföreringar finns det i Sverige?

Enligt Svensk Padel finns det 90 stycken padelföringar i Sverige vid slutet av 2020. Det innebär en tillväxt på +20% jämfört med året innan. Med tanke på att antalet licensierade padelspelare ökade med +67% under 2020 så kan vi förvänta oss att antalet föreningar även behöver att öka kraftigt under 2021 för att anpassa sig efter efterfrågan.

Antalet padelföreringar växer mycket långsammare jämfört med antalet nya unika padelspelare och antalet nya licensierade padelspelare. Det bör jämnas ut med tiden för att kunna möta efterfrågan på allt från junior- till seniorspelare.

Antalet unika padelspelare i Sverige

Hur många padelspelare finns det i Sverige?

Under 2020 fanns det 485.000 unika padelspelare som bokade en padelbana i Sverige. Det är en tillväxt på +186% jämfört med året innan. Vi uppskattar att över 1.000.000 svenskar har testat att spela padel under 2020 då långt ifrån alla själva har bokat en bana.

Antalet unika padelspelare som har bokat en bana under 2020 är det som har ökat överlägset mest. En kombination av Covid-19, bättre och enklare appbokningssystem och fler padelhallar ger möjligheten till ännu fler nya spelare att testa på sporten.

Hur många padelresor genomfördes 2020?

Det finns ingen officiell statistik på hur många padelresor som genomfördes 2020 men vi kan med största möjliga säkerhet säga att padelresor kommer att öka i intresse så fort Covid-19 släpper runtom i världen. Läs gärna vår artikel om att spela padel utomlands genom padelresor.

Källa: Svenskpadel.se