Bästa padelracket 2021 (Bäst i test) → Här är topplistan!

Bästa padelracket - bäst i test

Bästa padelracket 2021

Här nedanför har vi listat det bästa padelracket 2021 för både nybörjare och motionärer/avancerad nivå. Artikeln innehåller 13 olika kategorier med budget och premium-val som du kan välja mellan.

Bästa racket för nybörjare!
Adidas RX20 light padelracket
Adidas RX20 Light
Vårt omdöme:
4.5/5
Fart 70%
Kontroll 80%
Bäst i test - allround!
Babolat Viper Air 2022
Babolat Viper Air
Vårt omdöme:
5/5
Fart 80%
Kontroll 75%

Sammanfattning av bäst i test

Här är en sammanfattning över bästa padelracket i olika kategorier: 

Vi är en oberoende aktör som testar och recenserar padelracket. Se våra video-recensioner på vår Youtube-kanal.

Snabbnavigering:

Letar du efter bästa padelracket? Elitepadel.se är Sveriges ledande portal när det kommer till omdömen och recensioner för padelracket och padelutrustning. Vi är en oberoende aktör som testar och recenserar racketar för att hjälpa dig att kunna välja det bästa padelracket för just dig.

Missa inte att vi även har en Youtube-kanal där du kan se när vi testar racketarna och diskuterar styrkor, svagheter och annat viktigt att veta.

Padelracket bäst i test

I den här artikeln har vi jämfört 26 bästa padelracken i 13 olika kategorier för att på så sätt kunna hjälpa dig att ta fram det bästa padelracket för just dig, din nivå och din spelstil.

Missa inte att du kan köpa det bästa padelracket med 10% rabatt hos Sveriges ledande padelbutik, Tengo.se, med hjälp av vår exklusiva rabattkod. Du hittar kampanjkoden här nedanför.

Exklusiv rabattkod som ger dig

10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Bästa padelracket för nybörjare

När du letar efter det bästa padelracket för nybörjare så finns det vissa speciella egenskaper som är viktigare än andra. Du vill ha ett lättspelat padelrack med en rund form.

De runda padelracket ger dig som nybörjare en större chans att träffa bollen rent över en större yta på racket. Jämför man med ett avancerat racket så måste du träffa på exakt rätt yta för att få till ett rent slag.

Här nedanför har vi listat våra två favoriter när det gäller bästa padelracket för nybörjare.

Head Evo Sanyo padelracket
Head Evo Sanyo
Fart 60%
Kontroll 75%

Head Evo Sanyo är det perfekta nybörjarracket. Här får du ett stilrent racket med rund form och förlåtande stor sweetspot. Det innebär att du får till bra slag även om du inte träffar precis i mitten på racket. En storsäljare hos leverantören Head.

Adidas RX20 light padelracket
Adidas RX20 Light
Fart 70%
Kontroll 80%

Adidas RX20 Light är det bästa nybörjarracket enligt oss på Elitepadel. Du får ett lättspelat padelracket med stor sweetspot och snygg design som dessutom är mycket prisvärt. 

Bästa padelracket för medelnivå/motionärer

När man har spelat padel ett tag kan det vara roligt att byta upp sig till ett lite bättre racket. De har i regel en annan form och lite mindre träffyta än nybörjarracketen. Här nedanför är de två bästa padelracketarna för medelnivå och motionärer.

Babolat veron counter omdöme, test och recension
Babolat Veron Counter
Fart 70%
Kontroll 70%

Babolat Veron Counter är ett prisvärt alternativ för spelaren som befinner sig någonstans mellan nybörjarstadiet och medelnivå. Racket har en stor förlåtande sweetspot samtidigt som det är topptungt vilket ger dig mer kraft i svingen ovanför huvudet.

Babolat Viper Air 2022
Babolat Viper Air
Fart 80%
Kontroll 75%

Babolat Viper Air är ett hybridformat (liknande droppe) padelracket som ger dig mycket snabbhet tack vare sin lätta vikt. Du får dessutom en tät karbonyta bestående av 16K Carbon. Utöver det är racket yta ruggad vilket ger dig mycket bra spinn.

Bästa padelracket för tävlingsspelare

När det är dags att tävla i padel vill man ha de allra bästa racketarna. De ska hjälpa en att bli en bättre spelare. Tävlingsracket kan kosta en del pengar och därför är det viktigt att man trivs bra med det racket man väljer.

Wilson bela elite padel
Wilson Bela Elite Padel
Fart 90%
Kontroll 60%

Wilson Bela Elite Padel har en mjukare slagyta jämfört med Wilson Bela Pro. . Balansen och träffytan är placerad högt uppe i racketen och det är en stor fördel för den offensiva spelaren som vill få bra kraft i smashen. Det här är ett tävlingsracket med soft EVA-skum och träffytan är tillverkad av kolfiber. Struktur i rackets yta bidrar till ökad spinn.

Babolat Viper Technical 2022
Babolat Viper Technical
Fart 95%
Kontroll 65%

Som tävlingsspelare behöver du ett racket som verkligen passar din spelstil för att lyckas bra på banan. Med en träffyta helt i karbon och tre lager av EVA ger det en enorm kraft om du är en offensiv spelare som litar på din smash. Den räfflade ytan av sandpappersliknande material gör att du får bra grepp om bollen vid varje slag och dessutom ges möjlighet att skruva bollen rejält.

Bästa padelracket för dig med låg budget

Padel är inte en speciellt dyr sport att träna och det finns även racket att köpa i alla prisklasser. Här presenterar vi två billigare racket som alla är väldigt prisvärda.

Head Evo Sanyo padelracket
Head Evo Sanyo
Fart 60%
Kontroll 75%

Head Evo Sanyo är det bästa padelracket för dig med låg budget. Racket är mycket prisvärt och passar bäst dig som är nybörjare eller spelar på en medelnivå.

Babolat Vertuo Counter
Babolat Vertuo Counter
Fart 70%
Kontroll 70%

Babolat Vertuo Counter är ett mycket bra alternativ för dig som söker efter ett billigt padelracket med bra och breda egenskaper. I racket så finns Vibrasorb System vilket hjälper dig att undvika slitade i bland annat armbågen. Ett mycket bra padelracket för pengen helt enkelt.

Bästa padelracket för dig med medelbudget

Padelracket finns också i en mellanprisklass. De här racketarna passar utmärkt för den som vill ha ett högkvalitativt racket men som inte vill betala ett extremt högt pris för det. Racketarna passar lika bra för den mer erfarne spelaren som för den padelspelare som vara vill ta sig uppåt i klasserna.

Head graphene 360 alpha elite padelracket
Head Alpha Graphene Elite
Fart 75%
Kontroll 80%

Head Alpha Graphene Elite är racket för den offensiva motionären som vill kunna utveckla sitt spel. Racket är det mjukaste av Heads Alpha-serie och ger mer känsla och enklare att generera fart.

Wilson bela elite padel
Wilson Bela Elite Padel
Fart 90%
Kontroll 76%

Wilson Bela Elite Padel är ett diamantformat toppracket som passar både motionärer tack vare sin mjukare träffyta, men även för den offensiva tävlingsspelaren  som vill få bra kraft i smashen. Racket kommer med EVA-skum och kolfiberyta. Struktur i rackets yta för ökad spinn.

Bästa padelracket för dig med premiumbudget

Om du är en person som vill ha det absolut bästa och som inte nöjer dig med mindre är ett premuimracket det du behöver. Racketen kostar en del mer då får du också den allra bästa kvaliteten och designen. De här racketen passar ypperligt för dig som vill ta dig uppåt i din padelkarriär.

Babolat Viper Technical 2022
Babolat Viper Technical
Fart 95%
Kontroll 65%

Babolat Viper Technical är ett padelracket som passar dig som har ett lite mer aggressivt spel. Det ger kraftfulla slag och karbonytan är perfekt anpassad till racketens form. Den här varianten av racket är en mjukare variant som ökar både kraft och precision. Den höga tyngdpunkten samt diamantformen ger stark kraft i slagen och kärnan av tre sorters EVA skum gör racketen lämplig för alla typer av spelare. Ett racket av mycket hög kvalitét.

Bullpadel Vertex 03
Bullpadel Vertex 03
Fart 95%
Kontroll 75%

Det här är ett premiumracket för dig som gillar en kombination av fart, spinn och kontroll. Den aerodynamiska bågen ger en låg vikt samtidigt som styvheten blir högre. Med en träffyta av 12K karbon samt sandpappersliknande material får du perfekt grepp om bollen vid varje slag och även precisionen blir så hög som det krävs i ett långsammare padelspel. Kärnan i racketen är av flera olika gummimaterial vilket bidrar till att racketen både passar till snabba, hårdare slag men också för lätta slag som kräver mer finess. 

Bästa padelracket för kontroll

Vissa padelracket ger sig extrem kontroll över bollen. De har i regel en lite mindre träffyta för att du ska kunna kontrollera precis hur och var du vill placera bollen när du slår. Här ger vi dig två bra alternativ.

Bullpadel Hack CTR
Bullpadel Hack CTR
Fart 70%
Kontroll 80%

Bullpadel Hack Control är ett mycket populärt racket tack vare sin runda form och stora sweetspot som bidrar till att du som spelare får en hög kontroll över dina slag. Ett bra racket för dig som vill kunna styra spelet genom träffsäkra placeringar.

Babolat Viper Counter 2022
Babolat Viper Counter
Fart 75%
Kontroll 85%

Om du vill kunna slå tillbaka motståndarens hårda slag med precision och kontroll är det här ett racket för dig. Den topptunga balansen gör dina slag extremt kraftfulla. 

Bästa padelracket för allround

Om du är en spelare som kanske inte spelat padel så länge och inte riktigt vet vad du vill satsa på är ett allroundracket ett klokt val. De passar för flera typer av spel och i regel har de också ett väldigt bra pris.

Babolat Veron Air
Babolat Veron Air
Fart 75%
Kontroll 80%

Babolat Veron Air är det bästa allroundracket för dig som vill hålla nere priset. Det passar bra både för snabbt spel och för kraftfulla slag. Lätt vikt och bra träffyta ger snabbare spel, speciellt framme vid nät.

RS Z-series prime edition padelracket
RS Z-series Prime Edition
Fart 80%
Kontroll 80%

Ett premiumracket som genererar stor kraft men som samtidigt gör det lätt att spela med stor precision. Dessutom en mycket snygg design.

Bästa padelracket för kraft

Om du vill ha mer kraft i dina slag, men inte riktigt upplever att du får till tekniken kan ett annat padelracket ge dig den effekt du söker. Ett rack med lite hårdare kärna gör att bollen studsar kraftigare mot racketet och du behöver inte ta i lika hårt.

Babolat Viper Technical 2022
Babolat Viper Technical
Fart 95%
Kontroll 65%

Om du som spelare vill ha ett racket som lämpar sig extra bra för smash och kraftfullt spel är det här ett perfekt val. Utvecklat speciellt för den aggressiva offensiven.

Adidas Adipower 3.0
Adidas Adipower 3.0
Fart 95%
Kontroll 80%

Adidas Adipower 3.0 är tillverkaren Adidas kraftfullaste padelracket. Det här racket är perfekt för dig som spelar på en högre nivå och vill kunna slå riktigt hårda smashar.

Bästa padelracket för damer

Det finns padelracket både för damer och herrar. Damracketarna är bättre anpassade till damer både sett till vikt, ergonomi och form. De ger ett skonsamt spel och de ger en bra match. Här kan du läsa mer om bästa padelracket för damer.

RS X-series womens edition by Margaux padelracket
RS X-Series Womens Edition By Margaux
Fart 70%
Kontroll 70%

Ett lättspelat racket med rund form. Har en extra stor träffyta och ultralätt vikt som gör att armbågen inte utsätts för onödigt slitage. Designat av influencern och programledaren Margaux Dietz.

RS X-series womens edition snake
RS Z-series Edition Snake
Fart 70%
Kontroll 80%

RS X-Series Womens Edition Snake Skin är ett padelracket speciellt utvecklat för damer. Det passar alla typer av spelare, oavsett spelstil och medelbalansen samt droppformen ger god kontroll i spelet.

Bästa padelracket för barn

Även barn och juniorer kan såklart vara med och spela padel. De kan behöva lite större träffyta på racketet men samtidigt kan det också vara praktiskt med ett lite smalare handtag som gör att barnet får bättre grepp om sitt padelracket.

Babolat viper junior
Babolat Viper Jr
Fart 75%
Kontroll 70%

Ett lätt padelracket specialdesignat för barn och juniorer. Ett av de mest kraftfulla racken avsedda för juniorspel. Tillåter både hårda och kontrollerade slag.

Head Alpha Junior
Head Alpha Junior
Fart 70%
Kontroll 80%

Juniorracket med extra förlåtande träffyta som gör det lättare för barnet att träffa bollen på ett bra sätt. Passar juniorer mellan 7-12 år.

Snyggaste padelracket enligt oss

Ett padelrack behöver inte vara fult för att vara funktionellt. Här har vi tagit upp några av de padelrack som vi tycker är alla snyggast just nu. De har en design och en färgsättning som är något utöver det vanliga. Om du är en spelare som verkligen vill synas ute på padelbanan är det här väldigt bra alternativ som kommer att väcka uppmärksamhet.

RS Z-series prime edition padelracket
RS Z-series Prime Edition
Fart 80%
Kontroll 80%

Det padelracket som vi finner allra snyggast är RS Z-series Prime Edition. Den schackrutiga träffytan, de välplacerade hålen och designen överlag drar blickarna till sig ute på banan. Den här racketen gör att du syns!

Stiga ace padelracket
Stiga Ace
Fart 80%
Kontroll 70%

Unikt designat droppformat racket med en mycket snygg design. Med en kärna av mjukt skum som ger bra fart utan att spelaren behöver slå hårt. Har också en extra stor träffyta och låg balans vilket ökar kontrollen.

Padelracket bäst i test 2021

Elitepadel.se är en portal för padelspelare som letar efter recensioner, omdömen och tester inom padel. Vi testar en del av produkterna själva men vi samlar även in recensioner från andra hemsidor och omdömen från användare för att kunna ge en större och bättre helhets bild över vilka padelracket som är bäst i test 2021. Här är två bra alternativ och bra padelracket för dig:

Bullpadel Hack CTR
Bullpadel Hack CTR
Fart 70%
Kontroll 80%

Bullpadel Hack Control är ett mycket bra val för dig som vill kunna kontrollera spelet genom att placera bollarna precis där du vill. Hög kontroll är fokus när Bullpadel utvecklade det här racket.

Babolat Viper Air 2022
Babolat Viper Air
Fart 80%
Kontroll 75%

Babolat Viper Air är ett mycket populärt racket som ger dig en kombination av både kraft, kontroll och snabbhet. Hybridformat (droppe) med en medelbalans.

Padelracket test - här är våra rekommendationer

Det är skillnad på rackets egenskaper beroende på formen

När det gäller padelracket finns de i tre olika typer och former, rund, droppe och diamant. Här ger vi dig lite mer information om hur rackets egenskaper påverkas beroende på dess form.

Vilket det bästa padelracket 2021 är för dig kan bara du avgöra. Men du kan utgå från att du väljer mellan tre olika former på padelracket:

Rund

Runda racket har i regel sin balans i nerkant eller i mitten av träffytan. Det ger mindre fart men större kontroll på spelet. Ett runt racket har i regel en större träffyta och passar riktigt bra för nybörjare.

Droppe

Droppformade racket är en slags hybrid mellan diamatformade och runda sådana. Passar bra för avancerade spelare och tävlingsspelare då de ger både fart och kontroll.

Diamant

Diamantformade racket passar främst för avancerade spelare då de ger hög fart på spelet men på grund av den högre balanspunkten blir kontrollen lite sämre. Passar riktigt bra för tävlignsspelare som vill styra matcherna.

Bästa padelracket

Bäst i test enligt mig själv

Jag själv som har skrivit den här artikeln spelar med ett Babolat Viper Air och är mycket nöjd med racket. Bilden ovanför är tagen på mig under en match i PDL center Kungälv.

Mitt racket ger kanske inte alltid mer kontroll, men jag behöver kompensera dålig fart i mitt spel med hjälp av rackets hårda yta. Det ger mig mer kraft och därmed en bra balans av kontroll och kraft.

Bästa padelracket

9.5

Omdöme

9.5/10

11 stycken BLACK WEEK-kampanjer du inte får missa!

X