Bästa padelracket för skruv & spinn (Bäst i test)

Bästa padelracket för skruv och spinn

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

I den här artikeln har vi utsett bästa padelracket för skruv. För att kunna slå ett slag med maximal spinn på bollen så bör du välja ett padelracket med ruggad yta. Det blir allt vanligare att racketleverantörerna sätter någon form av ruggad yta på sina racketar.

Här nedanför listar vi de tre bästa padelracketarna för spinn i tre olika kategorier;

  • Bästa budget-valet
  • Mest valuta för pengarna
  • Bästa premiumracket

Använd gärna vår exklusiva rabattkod för att kunna handla ditt nya padelracket med 10% rabatt:

Köp ditt padelracket med 10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Bästa budget-valet

Head Delta Hybrid Graphene 360+

1. Head Delta Hybrid Graphene 360+

4,5 av 5 | Rackets omdöme från tidigare kunder hos Tengo.se
4.5/5

Detta diamantformade padelracket är Heads nya uppföljare, som har tagits fram för att vara lättare att hantera samtidigt som den ger mer kraft. Detta tack vare att ramen har fått ett nytt material, som kallas Graphene 360+, för att kunna ge spelaren mer kraft utan att speltekniken ska bli lidande. 

Detta raket riktar sig främst till tävlingsinriktade, då dess egenskaper har tagits fram för de som har mer nytta av de tekniska detaljerna. Andra säregna egenskaper är att träffytan är mjukare och kommer därmed förse spelaren med bättre känsla i slaget.

Balans är högt belägen, vilket kommer att ge mer kraft när bollen träffas där, och med racketens ruggade yta kan det även skapas olika tekniker med bollen. Till exempel att få iväg bollen med hög kraft, samtidigt som det blir en snurr på den. På så vis kan det bli svårare för motståndare att förutsäga var bollen kommer att studsa vidare. 

Sweetspot på denna modell har kunnats göra större med hjälp av en teknik där hålen har borrats på ett specifikt sätt. Mönstret som följer av borrhålen är specifikt designat och det råder olika storlekar på hålen, som ger effekten till en större sweetspot som även är mer stabil än tidigare.

Detta racket kan upplevas som svårspelat om man inte har lång erfarenhet av padelspel. Det kan krävas några timmars träning med det för att få in några nya sving och andra tekniker.

Mest värde för pengarna

Babolat Viper Counter 2022 med skor
Bild från när vi på Elitepadel testade Babolat Viper Counter.

2. Babolat Viper Counter

5 av 5 | Rackets omdöme från tidigare kunder hos Tengo.se
5/5

Denna runda modell av padelracket rekommenderas till de spelare som vill lägga fokus på god kontroll av spelet, bland annat genom att kunna spela med bra precision av bollen. Med dess låga balans blir det lättare och mer ergonomiskt riktigt för att bibehålla kontroll av sitt padelracket. 

Dessutom har det utrustats med tekniken Vibrasorb System i halsen på racketen, för att minimera eventuella vibrationer mellan boll och racket. Det ger både chans till ett bättre spel där man har bättre kontroll på bollens riktning och det blir även mindre påfrestning på handled och armbåge.

Racketens sweetspot är, precis som tidigare modeller av detta märke, förstärkt med de utborrade hålen på strategiskt utvalda platser. Den goda effekten av detta leder till slag med mer kraft och kontroll. 

Sammantaget är det möjligt att fokusera sitt spel på god kontroll och precision, men även ha möjligheten att kunna skruva till några bollar för att skapa förvirring om bollens riktning. Det finns även goda möjligheter till det med detta racket, då ytan har en uppruggad yta som ska leda till flera säkra bollträffar och samtidigt ha möjligheten att skruva till bollen. 

Läs vår recension och omdöme av Babolat Viper Counter.

Bästa premiumracket

Adidas Metalbone Ctrl 3.1
Bild från när vi på Elitepadel testade Adidas Metalbone Ctrl

3. Adidas Metalbone Ctrl

5 av 5 | Rackets omdöme för nybörjare av Elitepadel.se
5/5

För att du ska kunna ta del av alla möjligheter och egenskaper som kommer med denna modell av padelracket, krävs det att du har många timmars padelspel bakom dig. Ditt spel ligger på avancerad nivå, kanske till och med börjat tävla.

Här finns en del avancerade funktioner, som kan leda till stora positiva sidor i ditt spel. Till att börja med så är det möjligt att förändra racketens balans genom att flytta på mindre vikter, som är placerade vid bryggan. Genom detta kan man bestämma om man önskar spela med ett racket som är mer framtungt, vilket är en fördel då det behövs mer kraft i spelet.

Ett lätt raket, trots alla tekniker som ingår, och med en uppruggad träffyta kan detta ge ett väldigt intressant spel. Bland annat med olika skruvar på bollen. Den erfarne kan alternera sitt spel på flera sätt, särskilt i kombination med att variera mellan låg eller hög vikt på racketen.

Samtidigt är det möjligt med ett mer kontrollerat spel, med hjälp av racketens balans som är i medel och dess sweetspot är både centrerad och bred. Racketen förser spelaren med bättre kontroll och mindre risk för att leder ska få hög belastning. 

Bra att tänka på när du väljer padelracket med spinn och skruv

Bästa padelracket för skruv och spinn
Välj ett padelracket med ruggad yta för att få extra mycket spinn och skruv

1. Du vill ha en relativt stor sweetspot

Padelracketens sweetspot berättar var det är som mest optimalt att träffa bollen, för att få en mjuk och säker träff. Om den är mer centralt placerad, så finns det större chans för att den är stor. Det är inte alltid en självklarhet, men på grund av att detta område bör vara så långt ifrån kanterna som möjligt kan det vara så. Du vill ha stor sweetspot för att då har du ett större område för bollen att träffa, med bra kraft.

2. Vart vill du ha tyngdpunkten på racket?

När du ska bestämma dig för var du vill ha tyngdpunkten behöver du bland annat fundera på din spelstil. Ett racket med låg tyngdpunkt gör det lättare för dig att ha kontroll på ditt racket och därmed bättre kontroll på bollens riktning.

En hög tyngdpunkt ger bollen mer kraft och därmed en högre fart. Å andra sidan så kan detta bli väldigt tungt för handled och armbåge. Så det beror på din muskelstyrka och hur pass erfaren du är. Känner du dig stark och säker i ditt spel, så kan en hög tyngdpunkt vara ett bra val för att stärka ditt spel. 

Om du känner dig osäker, så är det kanske bättre att spela med medel tyngdpunkt ett tag, innan du avancerar till en hög. En medel ger dig mer kontroll än en hög, men du får inte ut lika styrka som med en hög tyngdpunkt.

3. Välj ett racket med rund eller droppform

Ett droppformat racket har en högre sweetspot än hos ett med rund form. Droppformade modeller väljs ofta av de som vill dra nytta av att både kunna spela med god kontroll och chansen till att få lite mer kraft i bollen som sen flyger iväg med högre fart.

Racketar med rund form syns hos många nybörjare, men även hos de med mer vana av spelet. De väljer denna typ för att kunna behålla mer kontroll i spelet. Man kan även säga att en rund form passar till de spelare som föredrar ett defensivt spel.

4. Ditt racket ska vara lättspelat

Vad du ska ta hänsyn till när man talar om att ditt racket ska vara lättspelat är dess form, balans och sweeetspot. Ju större träffyta du har på ditt racket, desto större chans är det att du träffar bollen, vilket är bra att tänka på tills du har utvecklats mer inom ditt padelspelande. Spelet blir ju både lättare och roligare ju oftare du träffar bollen. 

Med ett racket som har låg balans blir det mindre belastning på dina leder, då handen som håller i racketen är närmare placerad balanspunkten. När det är större mellanrum mellan handen och balanspunkten blir det mer påfrestande för lederna och detta är lättare att hantera när man är mer van vid spelet. 

Sweetspot, som är det område där racketen kan ge som mest hjälp för spelaren, är större på ett rundformat racket. På dessa racketar är den även placerad mer centralt på träffytan, vilket gör att det blir lättare att träffa bollen samt få iväg bollen med mer kraft och med bättre kontroll på dess riktning.

Vanliga frågor om padelracket med skruv och spinn

Vad behövs på ett racket för att så bra spinn och skruv?

Sök efter padelracket som har fått träffytan uppruggad med hjälp av en specifik teknik. Bollen blir mer träffsäker, samtidigt som ytan hjälper till att skruva till bollens riktning.

Finns det olika sorters skruv?

Topspinn är när bollen skruvas från övre delen av racketen. Backspinn är den mest vanliga, då racketen startar i ett läge som är något bakåtlutat och skruven kommer från nedre delen av racketen. Vid sidospinn startar racketen högt och du laddar genom att förflytta dig bakåt i sidled, men bollen ska träffas i lägre höjd och den får mer fart när höften vrids med sidleds i rörelsen.

Varför ska jag slå slag med skruv?

När du skruvar till blir ditt spel svårare att förutsäga för dina motståndare. Det blir svårare för dem att beräkna bollens riktning.

Bra att tänka på när du väljer padelracket för nybörjare

Vi har testat och recenserat padelracket i många olika kategorier för att kunna hjälpa dig till ett så bra racketval som möjligt. Här nedanför hittar du olika bäst i test för olika kategorier.

Bästa padelracket för skruv

10

Omdöme

10.0/10
Total
0
Shares