Vi har testat och recenserat

Head padelracket & padelskor 2022

Är du intresserad av padelracket, padelskor och andra produkter från Head padel? 

I den här artikeln presenterar vi alla produkter från det amerikanska varumärket Head. Du hittar även hela recensioner och länkar till vart du kan köpa varje produkt.

Vi har dessutom valt att utse ett av Heads racketar till bästa padelracket för nybörjare i vår stora guide.

Let’s go!

Innehållet på denna sidan

Jämförelse av Head padelracket

Jämförelse av Head padelracketFormBalans
Head Graphene 360+ Alpha ProDroppeMedel
Head 360 + Alpha MotionDroppeMedel
Head Graphene 360+ Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene 360+ Delta Hybrid with CBDiamantMedel
Head Graphene 360+ Delta Motion with CBDiamantTopptung
Head 360 Gamma ProRuntMedel
Head GT Alpha Elite Black EditionDroppformat/HybridMedel
Head Graphene 360 Gamma MotionRuntTopptung
Head Graphene 360 Zephyr ProRuntMedel
Head Graphene 360 ZephyrRuntMedel
Head Graphene 360 Zephyr ULRuntMedel
Head Graphene Touch Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene Touch Delta Pro PowerDiamantTopptung
Head Graphene XT VectorRuntMedel
Head Evo SanyoDroppeMedel
Head Flash ProDroppeTopptung
Head Flash GreenDroppformat/HybridMedel
Head FlashDroppeLåg/Medel
Head Evo DeltaDroppeMedel
Head Alpha Junior “Sanyo”DroppeMedel
Head Delta JuniorDroppeMedel

Vi testar padelracket från Head Delta serien.

Vi testar padelracket från Head Zephyr serien.

PADELRACKET

Head padelracket

Head är en av världens ledande leverantörer av padelracket. De har en lång historik inom racketsporter och god erfarenhet av att kunna skapa produkter med mycket hög kvalité. Här nedanför presenterar vi Head padelrackets.

Head graphene 360 alpha elite padelracket

Head Graphene 360+ Alpha Pro

Detta är ett balanserat racket som används av den argentinske WPT- stjärnan Sanyo Gutierrez. Vikten ligger på 375 gram och det har en snygg och stilren design som passar bra till spelare som gärna växlar mellan den offensiva och den defensiva spelstilen. Det är ett relativt hårt racket, med en kärna av Power foam och en större sweetspot som optimerats av hålens placering. Ger väldigt bra balans mellan kontroll och kraft, säkerhet i försvarsspelet samtidigt som volleys och smashar får en bra tyngd tack vare den hårdare kärnan. Dämpar vibrationer på ett extremt bra sätt vilket ger en optimal komfort och bollkänsla.

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för speltypen: Allround
Head-graphene-360-alpha-motion

Head 360+ Alpha Motion

Alpha Motion påminner väldigt mycket om storebror Alpha Pro, men är 10 gram lättare vilket gör att många tjejer gillar den här varianten. I den här uppdaterade modellen har man använt sig av materialet Graphene 360+, vilket är oerhört starkt men tunt, och låter ingenjörerna experimentera med hur materialet fördelas utan att påverka vikten. Det ger samma bra balans mellan fart och kontroll, den något höga sweetspoten ger bra tyngd i overhead spelet och i smasharna. Det är ändå ett förlåtande racket för att vara så pass hårt, även om träffen inte är riktigt ren tappar du aldrig kontrollen över bollen. Den hårda Power Foam kärnan sätter bra fart i slagen, samtidigt som den vibrationsdämpande tekniken Anti Shock Skin ger en riktigt bra komfort samtidigt som det skyddar ditt racket mot stötar.

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för speltypen: Allround
Head-graphene-360-alpha-pro

Head Graphene 360+ Alpha elite

Detta är ett grymt allround racket med en modern design. Som i resten av Alpha-serien har man här använt det nya högteknologiska materialet Graphene 360+ i ramen, men här är själva ytskiktet mer flexibelt vilket gör Elite till den mjukaste modellen i denna serie. Det är ett extremt bekvämt och lätthanterligt racket som passar den krävande allround-spelaren som handsken, och den mjukare träffytan gör att du inte mister kontrollen ens vid snedträff. Sweetspoten är större vilket man åstadkommit genom CHIP-teknik och en optimal hålplacering. Klykan mellan handtaget och träffytan har Smart Bridge Technology som ökar stabiliteten och gör att det anpassar sig efter varje spelares behov. Den perfekta följeslagaren till alla dina viktiga matcher.

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för speltypen: Allround
Head-graphene-360-delta-hybrid-with-cb

Head Graphene 360+ Delta Hybrid with CB

Ramen av Graphene förbättrar racketens förmåga att reducera vibrationer vid bollträff, och ökar därmed komforten. Sagt detta är det inte ett direkt förlåtande racket, du behöver en god teknik och bra träffar för att kunna glänsa med Delta Hybrid. Racket är utvecklat för erfarna, offensiva spelare som vill ha ordentlig kraft i overhead spel och smashar, genom den senaste teknologin på marknaden. Det väger 375 gram, balansen är hög och kärnan av Power foam är rätt hård. Sweetspoten är större än hos andra liknande racket, men kräver alltså en bra bollträff. Träffytan är gjord av kolfiber och har en integrerad struktur – Extreme Spin – som hjälper till att sätta bra spinn på bollen.

Du behöver god teknik för att hantera racket, inget för nybörjaren, men ett perfekt alternativ för dig på avancerad nivå med smashen som favoritvapen.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för speltypen: Offensiv
Head-graphene-360-delta-motion-with-cb

Head Graphene 360+ Delta Motion with CB

Ett riktigt lätt racket med en vikt på bara 355 gram och en fräsch färgsättning vilket gör det till ett populärt alternativ även bland alla duktiga tjejer. Lätthanterligt, utvecklat för den snabbe spelaren som vill ha ett racket som lätt hänger med i snabba förflyttningar över banan. Ytskiktet är räfflat för att enklare få bra effekt på skurna bollar. Passar även bra för dem som har problem med skador såsom tennisarmbåge tack vare den låga vikten och den stötdämpande tekniken. Ett racket som är perfekt för dig som gillar att slå ut bollen från buren så fort du får chansen. Det levererar klart godkänt från längre bak i banan men det är framme vid nät som det kommer till sin fulla rätt. Snabbt och explosivt för dig som besitter en bra teknik.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för speltypen: Offensiv
Head Delta Motion 2022

Head Delta Motion 2022

När vi testade Head Delta Graphene 360+ Delta Motion 2022 tyckte vi det va ett topprack med avancerade egenskaper som främst vänder sig till den offensiva spelaren som gillar att avgöra poängen i overhead spelet eller i sina smashar. När vi provspelade Head Delta Motion 2022 så upplevde vi att racket var väldigt offensivt i sina egenskaper men tack vare sin något lättare vikt upplevde jag att racket också var väldigt lättmanövrerat. Ett rack som vi absolut skulle rekommendera till den mer avancerade damen eller herren som söker ett offensivt topprack.

Läs vårt omdöme & recension om Head Delta Motion.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Motionär – Avancerad
 • Passar för speltypen: Offensiv
Head Delta Elite 2022

Head Delta Elite 2022

När vi testade Head Delta Elite 2022 tyckte vi det va något mer lättspelat racket med offensiva egenskaper som riktar sig till motionären som då söker ett mer offensivt val av rack. När vi provspelade denna modellen så upplevde vi att racket både hade goda offensiva och defensiva egenskaper och att det var lätt att komma rätt till bollen trots rackets offensiva egenskaper. Glasfiberytan gör också att den hjälper till att sätta bra fart i bollen utan att du själv behöver sätta hög fart i bollen. Ett relativt lättspelat offensivt racketval som inriktar sig till en bred målgrupp enligt mig.

Läs vårt omdöme & recension om Head Delta Elite.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Motionär – Avancerad
 • Passar för speltypen: Offensiv
Head Zephyr Pro 2022 - test och recension

Head Zephyr Pro

Tidigare var Zephyr racketar framförallt för damer, men här har man gjort en ny unisex modell med en diskret men elegant färgsättning i grått och svart. Det är mycket lätthanterligt trots att det väger aningen mer än ett klassiskt Zephyr racket – 365 gram – och det har man gjort just för att ge lite mer fart på bollarna. Denna stilrena runda modell har en central tyngdpunkt och en stor sweetspot som minimerar felträffar och ger en brutal precision. Hos Head Zephyr Pro har vikten fördelats jämnare över hela träffytan, för att ge det lilla extra när det kommer till kontroll och komfort. Kärnan av Comfort Foam absorberar vibrationerna och ökar samtidigt farten i dina slag, även om du själv inte slår speciellt hårt.

Det har ett integrerat skydd som kallas IPS, en stötfångare av kolfiber som gör att ditt racket skyddas från flisor och repor, och därmed får en längre livslängd. Vi har testat racket, läs vår Head Zephyr Pro recension.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för speltypen: Allround
Head Zephyr 2022 - test, omdöme och recension

Head Zephyr

Här har man lyckats med att ytterligare förbättra förra årets mycket populära variant Head Zephyr. Extremt lättviktigt eftersom det endast väger 345 gram, men genererar trots detta bra fart i slagen. En fräsch och elegant design med en färgsättning i grått och rosa. Den centrala balansen gör det till ett otroligt lättspelat racket som enkelt hänger med i snabba förflyttningar. Sweetspoten är stor och sitter mitt i träffytan, och i kombination med den mjukare kärnan av Comfort Foam kommer detta racket att hjälpa dig att maximera både ditt spel och din teknik för att ta dig till nästa nivå. Ett mycket bekvämt alternativ som du som är skadebenägen bör titta närmare på – tack vare den oerhört lätta vikten, den vibrationsdämpande ramen och den mjukare kärnan är det ett väldigt skonsamt racket samtidigt som det ger ett dynamiskt spel över hela banan. Vi har testat racket, läs vår Head Zephyr recension.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare-Medel 
 • Passar för speltypen: Allround
Head Zephyr UL 2022 recension, test och rabattkod

Head Zephyr UL

Med en fräsch och stilren design presenterar vi här Zephyr UL. UL står för UltraLight, det väger faktiskt bara 340 gram och är ett av de absolut lättaste alternativen på marknaden. Med andra ord lättviktsvarianten av den berömda Zephyr-klassikern. Ett mycket populärt val inte bara för motionärer utan även för erfarna spelare som gillar lätta racketar, för kvinnor och det passar t.o.m för juniorer som är redo för sin första vuxenmodell. Den medelhöga tyngdpunkten ger helt godkänd fart och tyngd i overhead spelet och smasharna, samtidigt som den mjukare kärnan av Soft Power Foam och dess stora sweetspot gör det till ett förlåtande racket även om du inte alltid hittar av mitt i prick. Extremt lätthanterligt, och det följer med dig i alla snabba rörelser utan att märkas. Ett utmärkt val för spelare som vill förbättra sin prestationer samtidigt som de har roligt. Vi har testat racket, läs vår Head Zephyr UL recension.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för speltypen: Allround
Head Graphene XT Vector

Head Graphene XT Vector

Detta är Head Graphene XT vector som är ett väldigt populärt allround racket som har en stor målgrupp allt från nybörjare och hela vägen upp till professionella spelare. Racket är byggt av materialet ”Graphene” som är otroligt slitstarkt och hållbart racket men som ändå kan behålla en smal form. 

Head har verkligen lyckats med sitt fokus på balans mellan kraft och kontroll med detta racket. Head Graphene XT vector är byggd med Comfort Foam i sin kärna som gör racket till ett otroligt skönt och bekvämt att slå med.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Avancerad
 • Passar för speltypen: Allround
Head-evo-sanyo

Head Evo Sanyo

Detta är ett riktigt snyggt och prisvärt val för dig som just börjat spela padel och fortfarande håller på att utveckla din teknik. Utan tvekan är det  ett lättspelat alternativ trots att det faktiskt har en vikt på 370 gram. Det kännetecknas av att ge en bra kombination av kraft och kontroll, en av de mjukare modellerna som Head har att erbjuda. Evo Sanyo är ett droppformat racket med medelbalans som ger bra fart framme vid nätet, samtidigt som en stor sweetspot kontrollerar bollarna trots att träffen inte blivit riktigt ren. En mjuk kärna av Soft Foam tar upp vibrationer och hjälper dig i defensiven genom att generera fart utan att du själv behöver ta i speciellt mycket – detta brukar komma väldigt väl till hands när man inte har så lång erfarenhet på padelbanan.

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Medel
 • Passar för speltypen: Allround
Head-flash-pro

Head Flash Pro

Ett annat alternativ som Head erbjuder spelare som inte har så lång erfarenhet av padel och som fortfarande filar lite på tekniken. Det väger något mindre än Evo Sanyo, 365 gram, har samma droppform men en aningen högre balans vilket ger lite extra power i overhead spelet. Det är även lite hårdare i jämförelse genom dess kärna av Power Foam, vilket innebär mer kraft i utbyte mot lite mindre kontroll. Ett bra allroundracket som levererar både i offensiven framme vid nät och när du försvarar dig längre bak i banan. Ett prisvärt racket som levererar i alla typer av slag helt enkelt.

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Medel
 • Passar för speltypen: Allround
Head-flash

Head Flash

Ett bra alternativ för nybörjaren och spelaren som vill utveckla sin padel, med en vikt av 360 gram och en mjuk kärna av Soft Foam. Färgsättningen går i svart och turkost, och Head erbjuder också samma modell i rosa och svart – tänkt att tilltala den kvinnliga publiken – som kallats Flash Pink. Prisvärt och lättspelat, ger en bra kombo av fart och kontroll med en stor central sweetspot vilket gör att du får en godkänt precision även vid snedträff. Ramen är väldigt hållbar tack vare det integrerade ramskyddet, och det hjälper till att undvika skador genom att ta upp vibrationerna i slagen. 

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Medel
 • Passar för speltypen: Allround
Head-alpha-junior-sanyo

Head Alpha Junior "Sanyo"

Ett juniorracket för spelare i åldern 7-12 år, som är framtaget tillsammans med WTP-stjärnan Sanyo Gutierrez så att de unga spelarna ska kunna imitera hans slag och spelstil i möjligaste mån. Det är lättspelat med en vikt av bara 320 gram och en stor förlåtande sweetspot. Hela tanken bakom ett racket som detta är att juniorerna ska kunna öva upp en korrekt teknik över hela banan och i alla spelsituationer. 

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Juniorer
 • Passar för speltypen: Allround
Head-delta-junior

Head Delta Junior

Det perfekta valet för junioren 7-12 år som vill imitera proffsen. Det väger endast 320 gram och är 3mm kortare än ett standardracket. Designen är tagen från toppracketen Delta Hybrid, och ramen är tillverkad av kolfiber med ett inbyggt skydd (IPS) mot stötar och repor som gör det till en hållbar modell. En mjuk kärna av Soft Power Foam ger bra skjuts på bollarna samtidigt som dess stora sweetspot ger kontroll även när man inte träffar riktigt rätt. Ett perfekt racket för att juniorer ska börja drömma om att haka på WPT-touren. 

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Junior
 • Passar för speltypen: Allround

PADELSKOR

Head padelskor

Det är viktigt att du använder riktiga padelskor när du spelar padel, de har nämligen en helt annan sula än vanliga löparskor. På padelbanan finns det sand, vilket är som grus i tennis, och du kan därför använda tennisskor för grus om du vill.

Head-sprint-sf-men

Head Sprint SF Men

En sko som är först på marknaden med det patenterade materialet SuperFabric. Lättviktiga och bekväma, dessa skor kommer dessutom att vara extremt hållbara. De är svaret på gåtan om vad man ska satsa på mellan låg vikt och hög hållbarhet – bägge två så klart! De är dessutom flexibla och snabbtorkande. 

Skobredden är standard, tån är rund och yttersulan är fiskbensmönstrad för bästa grepp. De har uttagbara, perforerade innersulor och en förstärkt häl med en yttre dragläpp. Riktigt snygg design med den svarta basfärgen och de färgsprakande skosnörena.

Head-sprint-pro-3-0-sf-clay-men

Head Sprint Pro 3.0 SF Clay Men

Denna sko är framtagen för spelare som är ute efter mer fart på banan. Det nya och revolutionerande SuperFabric materialet är otroligt slitstarkt samtidigt som det är lätt och flexibelt. 

Innersulan består av tre skikt EVA-skum med olika densiteter, för bästa möjliga stötdämpning. Yttersulans fiskbensmönster lämpar sig perfekt både till padelbanan och grusunderlag.

Head-sprint-sf-men-clay

Head Sprint SF Men Clay

Välj dessa skor för att tänja på dina gränser – de kommer inte att göra dig besviken. Utöver en extrem hållbarhet ger skorna dig också flexibilitet samtidigt som sulan bidrar med ett grymt grepp. 

SuperFabric materialet är otroligt lätt och väldigt snabbtorkat, och gör dem till ditt bästa vapen på snabba banor där du vill röra dig smidigt och obehindrat. Färgsättningen som är omvänd på skons snören och yttersulor kommer definitivt att hamna i blickfånget.

Head-sprint-pro-3-0-sanyo

Head Sprint Pro 3.0 Sanyo

Detta är Heads absolut lättaste skor av högsta kvalitet, designade för snabba och rörliga spelare på hög nivå. Flexibla och bekväma redan från första dagen, och det är skor som verkligen låter dina fötter andas och håller dem svala medan du spelar. 

Sulan ger ett grymt grepp, och den förstärkta hälen ser till att din fot alltid sitter stadigt i alla lägen. Även tån är förstärkt och mellansulan av EVA-skum ger en effektiv stötdämpning.

Head-sprint-pro-3-0-clay-men

Head Sprint Pro 3.0 Clay Men

Den här skon tar lätthet och komfort till en helt ny nivå, och är utformad för spelare som vill röra sig snabbare ute på banan. Både hälen och tån är förstärkt, vilket ger ett perfekt stöd och en längre hållbarhet. 

Strumpkonstruktionen gör dem extremt bekväma, och nätmaterialet gör att fötterna hålls svala. En flexibel och slittålig anti-halk sula med fiskbensmönster ger dig greppet du är ute efter.

Head-extreme-clay-men-dbny

Head Extreme Clay Men DBNY

Denna sömlösa konstruktion ger dig framförallt komfort och stabilitet under spelet, du kommer att känna dig bekväm i denna från första stund. En hälbänk av TPU ser till att du får ett optimalt stöd vid både slips och snabba förflyttningar, och även tåpartiet är förstärkt. 

Mellansulan är gjord av EVA-skum, och genom att den ligger så nära marken ger det en snabbare och mer flexibel sko. Yttersulan har ett fiskbensmönster som passar perfekt såväl i padelburen som på grusunderlag

Head-sprint-pro-3-0-clay-women

Head Sprint Pro 3.0 Clay Woman

Ett utmärkt val för alla kvinnor som vill röra sig så snabbt som möjligt i bollduellerna. Det nya revolutionerande materialet SuperFabric är oerhört flexibelt och lätt, samtidigt som det är extremt slitstarkt. 

De förstärkta tå- och hälpartierna i kombination med snörningsteknologin Delta Straps ser till att din fot alltid hålls på plats inne i skon. Innersulan OrthoLite säkrar komforten, yttersulan med fiskbensmönster säkrar greppet.

Head-extreme-clay-women

Head Extreme Clay Women

Här har du en ny fräsch design som fått toppbetyg av många användare! En padelsko av högsta kvalitet som är utvecklad för att ge damspelare den ultimata kombon av komfort och stabilitet. Mellansulan har tre lager (TRI-NRG) och ser till att skon kommer att anpassa sig efter din fot med en gång. 

En ny, stabilare hälkonstruktion med TPU och en högre hälkappa tillsammans med en ordentligt förstärkt framdel gör detta till det perfekta valet för dem som rör sig mycket över banan och långt ner i hörnen.

Head-sprint-team-3-0-2021-clay-women

Head Sprint Team 3.0 Clay Women

Ett lättviktigt och bekvämt alternativ för spelare på alla nivåer. De är inte bara snygga på banan, även utanför blir de lätt en favorit. Mellansulan är placerad väldigt nära marken, vilket ger större rörelsefrihet och flexibilitet. 

Mesh-tyget på ovansidan garanterar att dina fötter andas och att de blir extremt följsamma medan du rör dig. Den slitstarka yttersulan med fiskbensmönster gör att du aldrig behöver oroa dig för att tappa greppet.

HISTORIAN BAKOM BOLAGET

Mer om information om Head

Head grundades i USA år 1950 av flygingenjören Howard Head, men numera har koncernen sitt huvudkontor i Amsterdam. Det är en världsledande tillverkare av sportutrustning för idrottsutövare på alla nivåer, ett av de största märkena inom tennis, squash och padel. Många kända tennisspelare har använt Head genom åren, däribland Robin Söderling, och i nuläget sponsrar de t ex världsettan Novac Djokovic och Sloane Stephens. 

Head padel

Head lanserade sitt första padelracket 2010,  och numera har man byggt upp ett framgångsrikt varumärke även inom padelvärlden med användare såsom Fernando Belasteguin och Daniel Sanyo Gutierrez. Deras kännetecken är en vass design och det allra senaste inom materialutveckling.

Head-logotyp

Head Sport GmbH
HQ adress:
Kemmelbach
Österrike