Vi har testat och recenserat

RS padelracket 2022

Är du intresserad av RS padelracket, väskor och padelbollar? 

Då har du hittat helt rätt!

Vi har nämligen testat 7 av de populäraste racketmodellerna från RS. I den här artikeln presenterar vi alla produkter och du kan även se vår recension i videoformat här nedanför.

Vi har testat RS padelracketar!

Micke på Elitepadel har testspelat RS padelracket. I dessa två videos kan du se när vi provspelar och recenserar totalt 7 olika racketar från den svenska leverantören.

Innehållet på denna sidan

Elitepadel testar RS padelracket
Foto från när vi testade RS padelracket
RS Cobra Edition

RS Cobra Edition

RS Cobra Edition är ett racket som är utvecklat för spelaren som är ny på padelbanan, eller för den som är mer erfaren men önskar ett lättspelat och bekvämt racket. Den stadiga ramen är av 100% kolfiber EV30 för bästa hållbarhet och stabilitet i slagen, vikten har hamnat på 360-375 g. 

Träffytan är tillverkad av flexibelt glasfiber, som ser till att du hela tiden känner att du har en perfekt bollkänsla och att din motståndares kraft tas tillvara för att sätta fart på dina egna bollar. 

Detta runda racket har en stor sweetspot som är centralt placerad som underlättar bra bollträffar och gör det till en väldigt förlåtande modell som aldrig tappar kontrollen även när du inte träffar riktigt rent. Tack vare att det är ett mjukt racket minskas vibrationerna på ett mycket effektivt sätt och därmed även skaderisken.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Medel
 • Passar för spelartypen: Kontroll och explosivitet
RS Z-Series Prime Control Edition

RS Z-Series Prime Control Edition

Detta är utan tvekan ett av RS premiumracketar, som är framtaget för den duktige spelaren som vill ha total kontroll i varje slag, i alla lägen. Även ambitiösa motionärer som vill fila på tekniken för att ta sig till nästa nivå kommer att uppskatta den här lättspelade modellen, tack vare balansen det erbjuder mellan kraft och precision. 

Racket har som grund en stabil ram av 100% kolfiber EV30, för att garantera optimal hållbarhet. Man har valt en träffyta av en tät kolfiberväv, 12k Carbon, som blandats med glasfiber för en mjukare känsla och större komfort. En stor sweetspot som förbättrats med den nya tekniken Total Sweetpoint sitter mitt i racket vilket gör det till en lättspelad variant som gillas av den breda publiken. 

En annan nyhet är Shot-Max Control som underlättar en precis bollplacering, vilket passar perfekt för dig som gillar att lägga bollarna utom räckhåll för dina motståndare. Vibrastop Tech är integrerat för att minska risken för bland annat tennisarmbåge, och vikten ligger på 360-375 gram.

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för spelartypen: Kontroll
RS Z-Series Prime Power Edition

RS Z-Series Prime Power Edition

Ett av RS absoluta toppracket som är designat för att ge maximal kraft till den offensiva, explosiva spelstilen samtidigt som det tillåter dig att behålla full kontroll. Lättspelat med en stor sweetspot, gör att det passar allt ifrån den dynamiske tävlingsspelaren till motionärer som vill utveckla sitt spel och sin teknik. 

Om du gillar att pressa dina motståndare med overhead spel och brutala smashar, men du har inte riktigt fattat tycke för de diamantformade varianterna – då ska du absolut titta närmare på Prime Power Edition. 

Ramen har en optimal styrka och stabilitet då den är gjord av 100% kolfiber EV50, vilket bäddar för att du kommer att ha glädje av ditt racket under en väldigt lång tid. Även träffytan är tillverkad av samma material, en extremt tät 18k Carbonväv – inte mindre än 18.000 kolfibertrådar per cm² – som toppats med ett tunt lager glasfiber för en mjukare bollkänsla. 

Det är ett skonsamt racket tack vare dess relativt låga vikt, 360-375 gram, och medelbalansen gör det till en lättmanövrerad variant såväl framme vid nät som längre bak i banan. De traditionella fabrikanterna av padelracketar har definitivt fått en utmanare här.

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för spelartypen: Offensiv
RS X-Series Women’s Edition Snake Skin

RS X-Series Women’s Edition Snake Skin

Detta är ett mycket lättspelat allroundracket som är framtaget för den duktiga spelaren, men det kommer helt säkert att bli populärt även bland den bredare publiken. Det här droppformade racket kommer med en medelbalans och en stor sweetspot, som tillsammans ser till att du får precis den kontroll du behöver i alla lägen. 

Ett racket som detta är till för att du ska kunna känna dig bekväm med det i handen från första stund, och veta att du kommer att kunna ge 100% ute på banan vilket motstånd du än står inför. 

Tack vare den centrala tyngdpunkten och den låga vikten på 350-365 gram kommer det smidigt att följa med i alla dina snabba förflyttningar, nästan utan att du märker det. En träffyta av kolfiberväv 3k Carbon har kombinerats med glasfiber för en bättre känsla och komfort i bollträffen. X-Series Women’s Edition finns i tre olika designer: Snake Skin, Pink och Coral.

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för spelartypen: Allround
RS Cobra Junior

RS Cobra Junior

Robin Söderling släpper här sitt första padelracket för juniorer, Cobra Junior, som rekommenderas för åldrarna 7-12 år. Standardmodellen av Cobra står för inspirationen, men man har gjort en något kortare och lättare version för att passa sportens allra yngsta utövare. 

En låg balans och en vikt på 330-340 gram gör det till ett perfekt racket för juniorer som drömmer om att spela på WPT. Både ram och träffyta av glasfiber vilket garanterar bästa möjliga kontroll och vibrationsdämpning medan de tränar upp tekniken och utvecklas på banan.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Junior
 • Passar för spelartypen: Kontroll
RS X-Series Cayetano Rocafort Edition

RS X-Series Cayetano Rocafort Edition

Utvecklat i samarbete med den spanske padelstjärnan Cayetano Rocafort, och är det racket han själv använder på banan. En stabil ram tillverkad av 100% kolfiber EV40 har kombinerats med ett flexibel träffyta av 3k Carbon och glasfiber. 

Ett runt racket som detta med låg balans är ett mycket bra alternativ för skadebenägna spelare, eftersom det är väldigt skonsamt och lättsvingat, samtidigt som det dämpar vibrationerna vid bollträff. 

Att dessutom vikten ligger på 360-375 gram är ytterligare ett plus. Känn dig som ett proffs i buren med en toppspelares racket, du kommer med en gång att bli förtjust i hur bekvämt greppet känns i handen och hur det utan problem låter dig utveckla varenda slag till perfektion. 

Attackera ditt motstånd framme vid nät, försvara dig från längre bak i banan eller satsa på snabba kontringar – du kommer att gilla den här modellen i samtliga lägen.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för spelartypen: Kontroll
RS Prime Team Edition

RS Prime Team Edition

RS Prime Team Edition är ett grymt bra racket för dig som fortfarande lär dig teknikerna men som är på en medelnivå. Så fort du plockar upp racket så känner du hur hög kvalité det är på racket. Vi rekommenderar att du har tagit dig förbi nybörjare stadiet då racket riktar sig in mot mer medelnivå till en avancerad nivår.

Läs mer RS Prime Team Edition i vårt omdöme & recension.

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Speltyp: Defensiv
RS Prime Team Edition Black

RS Prime Team Edition Black

RS Prime Team Edition black är ett riktigt skönt racket för medelspelaren som känner att den vill ta nästa kliv i sin padel. Droppformen i kombination med den relativt mjuka träffytan och stora sweetspoten gör racket till ett riktigt bra offensivt val samtidigt som du också har ett rack som också är väldigt behagligt i defensiven.

Läs mer om RS Prime Team Edition black i vårt omdöme & recension.

 • Rackets form: Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Speltyp: Defensiv

Jämförelse av RS padelbollar

Omdömen och recensioner för RS padelbollar Nivå
RS Padel Tour X Nybörjare – Avancerad
Padel tour x

RS Padel Tour X

En boll som är framtagen i samarbete med Sveriges bästa padelspelare Simon Vasquez. Grym kvalitet, ger bra studs och fart samtidigt som den är hållbar. Nyutvecklad premiumboll som är gjord med marknadens bästa filt. 

Den ger ett spel med en regelbunden hastighet och passar därför till spel på alla nivåer, samtidigt som den är riktigt härlig att smasha. Den påminner rätt mycket om Head Pro och kommer att bli en solklar favorit på banorna i år.

 • Framtagen i samarbete med: Simon Vasquez
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Avancerad

Jämförelse av RS padelväskor

Omdömen och recensioner för RS padelväskor Volym
RS Classic Padel Bag 75 liter
RS Classic Padel Bag Cayetano Edition 75 liter
RS Classic Padel Bag “White/Black/Pink” 75 liter
RS Classic Padel Bag

RS Classic Padel Bag

Här har du, som namnet antyder, en klassisk padelväska med en volym på 75 liter som snabbt har blivit mångas favorit. Den är tillverkad av en blandning av PVC och syntetskinn, har två thermovadderade fack för padelracketar som skyddar mot temperaturväxlingar. 

Den kompletteras med ett huvudfack för kläder, ett separat skofack samt två ytterfack med plats för dina tillbehör. Väskan har justerbara axelremmar som även är bekvämt vadderade och som tillåter dig bära den även som ryggsäck. Måtten ligger på 60x35x38. 

 • Mått: 60x35x38
 • Volym: 75 Liter
RS CLASSIC PADEL BAG CAYETANO EDITION

RS Classic Padel Bag Cayetano Edition

Söderlings samarbete med padelproffset Cayetano Rocafort har gett mer än bara racketar, här presenterar de även en riktigt läcker väska. Du kommer att dra till dig många blickar när du gör din entré med den här modellen i svart, vitt och guld. Du har två fack som skyddar dina racketar mot temperaturskillnader genom att de är thermovadderade. 

Sedan har du ett stort mittenfack med gott om plats för dina kläder, samt ett separat skofack. På sidorna har du dessutom två mindre ytterfack för dina personliga tillhörigheter. Naturligtvis saknas inte de justerbara axelbanden som är vadderade för bästa komfort, och som gör att väskan även kan bäras som ryggsäck. Volymen är 75 liter och yttermåtten 60x35x38.

 • Mått: 60x35x38
 • Volym: 75 Liter
RS Classic Padel Bag White Black Pink

RS Classic Padel Bag “White/Black/Pink”

Stilren padelväska med snygg färgsättning i svart, vitt och rosa med eleganta detaljer. Den här exklusiva väskan har två thermovadderade fack som skyddar dina racketar mot temperaturväxlingar, ett väl tilltaget huvudfack för dina kläder, ett fack för dina skor och två ytterfack där du enkelt rymmer alla dina personliga tillhörigheter, bollar mm. 

De bekväma axelremmarna är vadderade och justerbara, och väskan kan även bäras som ryggsäck om du så föredrar. Den totala volymen ligger på 75 liter och yttermåttet är 60x35x38. 

 • Mått: 60x35x38
 • Volym: 75 Liter
RS padelracket recension
Foto från när vi testade RS padelracket

Mer om varumärket RS

Tennisstjärnan Robin Söderling startade 2013 sitt företag RS Tennis, vars produkter numera finns att köpa i mer än 50 länder runt om i världen. Företagets motto är “Premiumprodukter utvecklade av spelare för spelare” och summerar Söderlings affärsidé.

RS logo

RS Sports AB
Artillerigatan 50 BV
114 45 Stockholm
E-post: info@rs-padel.com
Organisationsnummer: 556930-5435

Jämförelse av RS padelracket

RacketmodellFormBalansSvårighetsgradVikt
RS Prime Team EditionDroppMedelMedel360-370g
RS Cobra Apex Womens EditionRundLågNybörjare-Medel330-350g
RS Cobra EditionRundLågNybörjare-Medel360-375g
RS Cobra Womens Edition 2.0RundMedelMedel-Avancerad335-360g
RS Pro Edition Cayetano RocafortHybrid (Rund/Dropp)MedelMedel-Avancerad360-375g
RS Pro Edition Simon VasquezHybrid (Dropp/Diamant)Medel/HögMedel-Avancerad360-375g
RS Prime Team Edition BlackDroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Womens Edition BlueDroppMedelMedel-Avancerad345-360g
RS Prime Power Edition DroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Control EditionDroppMedelNybörjare-Medel360-370g
X-Series Womens Edition by MargauxDroppMedelNybörjare-Medel355-370g

Historian bakom bolaget

I takt med att padeltennisen blev alltmer populär i Sverige trappades även hans intresse upp för att framställa renodlade padelprodukter, och här presenterar nu Söderling sitt eget märke som han till stor del utvecklat i samarbete med WPT-spelaren Cayetano Rocafort.  Den här kollektionen innefattar racketar, bollar och padelväskor, som samtliga kombinerar  den nyaste teknologin med den modernaste designen.