Adidas padelracket & padelskor: Omdömen och produktrecensioner

Adidas padelracket och padelskor

Vill du köpa ett nytt padelracket, padelskor eller andra produkter från Adidas? 

I denna artikel presenterar vi alla padelprodukter från det tyska varumärket Adidas. Vid produkterna nedanför så har vi skrivit recensioner och länkar till vart du kan köpa varje produkt till det bästa priset.

Flera av Adidas produkter listas även på vår sida för bästa padelracket.

Let’s go!

Innehållet på denna sidan

Jämförelse av Adidas padelracket

Jämförelse av Adidas racketsFormBalans
Adidas Adipower CTRL 3.0RuntMedel
Adidas Adipower CTRL Lite 3.0RuntMedel
Adidas Adipower Woman LiteRuntMedel
Adidas Adipower 3.0Diamant oversizeTopptung
Adidas MetalboneDiamant oversizeTopptung
Adidas Essnova CarbonDiamant oversizeTopptung
Adidas Adipower LiteDiamant oversizeMedel
Adidas Metalbone YouthDiamantTopptung
Adidas Adipower JuniorRuntMedel
Adidas RX20 LightDroppformat/HybridMedel
Adidas RX30RuntMedel
Adidas Metalbone CTRLRuntMedel
adidas-logo

Adidas Sverige AB:
Gårdsvägen 13
SE-169 70 Solna
Organisationsnummer: 556119-6105

Adidas Adipower CTRL 3.0

Adidas Adipower CTRL 3.0

Adipower Control är som namnet antyder ett racket som är utformat för den duktige spelaren som framförallt kräver kontrollerande egenskaper, utan att för den sakens skull välja bort bra fart i slagen. Det har en styv ram, en styv kärna och en styv träffyta vilket innebär riktigt bra power så länge du slår hårt, du behöver med andra ord slå igenom slagen ordentligt när du använder ett hårt racket som detta. 

Ramen är gjord gjord av kolfiber och är försedd med Dual eXoskeleton för extra stabilitet och Power Embossed Ridge. Kärnan är av hårt EVA-skum som snabbt återfår formen efter träff och ger därmed bollen en extra skjuts. Träffytan är av aluminiumförstärkt kolfiber med ett sandpappersliknande ytskikt för bästa effekter.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för speltypen: Kontroll
Adidas Adipower CTRL Lite 3.0

Adidas Adipower CTRL Lite 3.0

Detta är WPT-stjärnan Martita Ortegas racket, en lättare och lite mjukare version av Adipower CTRL som tack vare sin låga vikt är följsamt och lätthanterligt även vid snabba förflyttningar. Samma teknologi har använts – en ram med Dual eXoskelton vilket är en speciell utformning av ramen vid rackethalsen som man utvecklat för att åstadkomma en snabbare sving och Power Embossed Ridge. 

Skillnaderna är att man valt ett mjukare EVA-skum till kärnan, och eftersom dessutom träffytan är gjord av mjukare glasfiber är detta en betydligt mer förlåtande variant som passar en bredare publik. Även här har man ett skrovligt ytskikt för bättre spinn på bollen.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för speltypen: Allround
Adidas Adipower Woman Lite

Adidas Adipower Woman Lite

Här har vi ett racket med en vikt på bara 345-360 gram, som är en mer lättspelad variant av Adipower CTRL. En perfekt balans av kontroll och kraft som låter dig dominera matcherna både framme vid nät och längre bak i banan. Den påkostade teknologin är i stort sett densamma, ramen med Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, men här har man istället satsat på en kärna EVA Soft Performance för bättre komfort och större felmarginaler. 

En låg vikt kombinerat med en mjuk kärna gör det till ett mycket bra alternativ för skadebenägna spelare, eftersom det till en viss del minskar vibrationerna i slagen. Träffytan är av glasfiber med en sandpappersbeläggning för bästa bollkänsla och spinn.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för speltypen: Allround
Adidas Adipower 3.0

Adidas Adipower 3.0

Vi presenterar här padelikonen Seba Nerones racket, det perfekta valet för dig som har en riktigt bra teknik och älskar att slå ut bollarna från buren. Jämfört med förra årets modell har Adipower precis samma egenskaper – varför ändra på ett vinnande koncept? Detta är ett diamantformat racket i oversize med hög balans som är gjort för att glänsa i overhead spelet och leverera grymma smashar. 

Ramen är av styv kolfiber och förstärkt med Dual eXoskeleton för en explosivare sving, kärnan av hårt EVA och träffytan av en aluminiumförstärkt kolfiber med sandpappersliknande beläggning – så styvt som möjligt för att ge maximal kraft och precision.

 • Rackets form: Diamant oversize
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för speltypen: Offensiv
Adidas Metalbone

Adidas Metalbone

WPT- ettan Ale Galán har varit med och utvecklat detta racket, som är nytt för säsongen. Den industriella, råa designen kommer knappast att gå obemärkt på banan, men vänta bara tills de ser dig spela med det. Det är ett diamantformat, oversized racket med ställbar vikt och balans för att kunna anpassas efter varje match och motstånd. Själva racket väger runt 345 gram, men det kommer med 6 små vikter som du själv kan justera beroende på vilka egenskaper du föredrar – det ger alltså en otrolig flexibilitet. 

Om du använder alla vikter landar totalvikten för racket runt 360 gram, vilket även det räknas som lättviktigt. På ovansidan sitter en helt ny konstruktion, Octagonal Structure, vilket är en kolfiberförstärkning som gör den övre delen extremt styv och därmed extremt stabilt och explosivt i overhead spelet.

Kärnan är av mjukt EVA för att ge en fantastisk komfort i slagen och träffytan av aluminiumförstärkt kolfiber med sandpappersbeläggning.

 • Rackets form: Diamant oversize
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för spelartypen: Offensiv
Adidas Essnova Carbon 3.0 2021

Adidas Essnova Carbon

Här har vi ytterligare ett diamantformat oversized racket med hög balans, som är utvecklat för spelaren som inte bara vill vinna matcherna utan även glänsa. Här har man gjort kärnan av EVA Soft Performance, för att det ska bli mer lättspelat genom att ge mer kontroll samtidigt som du sätter bättre fart även på långsammare bollar. 

Ram med eXoskeleton- teknik som ger en snabbare sving och en träffytan av 6k kolfiber med ett skrovligt toppskikt för bästa grepp och spinn.

 • Rackets form: Diamant oversize
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Speltyp: Offensiv
Adidas Adipower Lite

Adidas Adipower Lite

En av årets nyheter. Precis som det klassiska Adipower är detta ett oversize diamantformat racket med hög balans, för att vara ett effektivt vapen vid overhead spel och smashar. Samtidigt har det en mjuk kärna av EVA Soft Performance och träffyta av glasfiber, vilket gör att det inte ställer lika stora krav på bra teknik och perfekta träffar för att vinna poängen. 

Träffytan har dessutom en sandpappersbeläggning, vilket bäddar för bra grepp och spinn på bollarna. Power Embossed Ridge och eXoskeleton ser till att det blir riktigt stabil och kraftfullt på samma gång som det är lätthanterligt. Ett perfekt val för dig som vill ha ett racket som levererar över hela banan och i alla lägen.

 • Rackets form: Diamant oversize
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Speltyp: Allround
Adidas Metalbone Youth

Adidas Metalbone Youth

Detta ser ut att bli en favorit bland de yngsta den här säsongen, både tack vare den coola designen och de fina spelegenskaperna – en kopia av Ale Galáns racket men anpassat för duktiga juniorer. Det väger bara 330-345 gram, och diamantformen med hög balans gör att det är ett bra racket för att få in tekniken ordentligt i overhead spelet. 

För att även kontrollen och komforten ska vara på topp har man tillverkat en kärna av mjukt EVA Soft Performance med en träffyta av glasfiber. Precis som originalet har det Octagonal Structure för att ge maximal stabilitet i luften och även extra fart i slagen.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Junior
 • Speltyp: Allround
Adidas Adipower Junior

Adidas Adipower Junior

Adipower Junior är en avbild av vuxenmodellen Adipower Lite, men anpassat för de yngsta spelarna. Vikten är 310-330 gram, och tjockleken 36 mm så det är med andra ord lite tunnare än standardvarianten. Om vi jämför med Adidas andra juniorracket Metalbone Youth har det både skillnader och likheter. 

Likheterna är Power Embossed Ridge och eXoskeleton för att garantera kraft och stabilitet, men Adipower junior är mer lättspelat och förlåtande tack vare den runda formen och den låga balansen. Även här är kärnan EVA Soft Performance och träffytan av glasfiber för bästa komfort.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Junior
 • Speltyp: Allround
Adidas RX20 Light

Adidas RX20 Light

Här presenterar Adidas ett racket som är framtaget för att passa både herr och damspelaren. RX20 Light är ett bra balanserat racket där kombinationen av fart, kontroll och en lättare vikt på endast 350 gram gör detta till ett racket du lätt kan spela bekvämt med över hela banan i alla spelsituationer och lägen. Adidas RX20 Light har även en större sweetspot som gör det möjligt att få iväg bollen även vid en snedträff. Det gör racketen perfekt för nybörjaren men även för motionären. Förutom att det är väldigt lätthanterligt så är racketen fantastiskt prisvärt.

 

 • Rackets form: Droppformat/Hybrid oversize
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Medel
 • Speltyp: Allround
Adidas RX30

Adidas RX30

Ett komplett allroundracket för nybörjaren eller motionären, perfekt för att finslipa tekniken och ta spelet till nästa nivå. Det är väldigt lättspelat tack vare en mjuk kärna, en extra stor sweetspot och en träffyta i glasfiber, som ger bra fart även om du själv inte slår speciellt hårt. Delen mellan greppet och rackethuvudet har en kolfiberförstärkning, Structural Power, som ger mer stabilitet och kraft i slagen.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare och medel
 • Speltyp: Allround
Adidas Metalbone CTRL

Adidas Metalbone CTRL

Med ett huvud som är något större än standardstorlek bildas en större sweetspot som minimerar felträffarna, något som är perfekt för den som är nybörjare och behöver ett träffsäkert rack. Contact har en låg vikt för att vara enkelt att hantera och en neutral balans. Detta rack är även utrustat med andra detaljer som lämpar sig för nybörjaren, till exempel handledssnöre och ett stötskydd för att förhindra att racket tar skada vid stötar i golv eller vägg.

Contact har en kärna av glasfiber vilket ger bollen en hög hastighet med låg kraft och en mjuk träff.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Speltyp: Kontroll

ADIDAS SKOR

Jämförelse av Adidas skor

Vill du komplettera ditt nya padelracket med ett par nya skor? Här nedanför har vi även skapat en lista med Adidas skor.

Jämförelse av Adidas skor
Adidas Stycon W
Adidas Stycon M Clay
Adidas Courtjam Bounce M
Adidas Solecourt W
Adidas Defiant Generation W
Adidas Courtjam Bounce W
Adidas Courtjam Bounce M
Adidas Adizero Ubersonic 4 W
Adidas Court jam Xj
Adidas Stycon W

Adidas Stycon W

Förra årets stjärnskott, som numera har blivit ett riktmärke inom padeln, en otroligt bekväm sko med den senaste tekniken. Istället för snörning har man använt ett elastiskt nät, som garanterar en perfekt passform tillsammans med stabilitet och grepp i varje rörelse. 

Mellansulan är av det klassiska Adiwear som ger hållbarhet och stötdämpning, och yttersulan är som tidigare fiskbensmönstrad, för att bidra med ett utomordentligt grepp på banan.

Adidas Stycon M Clay

Adidas Stycon M Clay

Som vanligt överraskar Adidas med ny teknologi och design för padelsporten, och här presenteras en extremt lätt sko för den krävande spelaren, som enkelt följer med i alla snabba förflyttningar. 

Ett elastiskt nät har ersatt en klassisk snörning, vilket ger en otrolig komfort, stabilitet och passform runt vristen. Du kommer att känna dig bekväm i denna sko från första stund. Mellansulan har Bounce teknologi vilket ger optimal stötdämpning.

Adidas Solecourt W

Adidas Solecourt W

Detta är en favorit bland många duktiga spelare, vilket helt enkelt beror på att det är en av de bästa produkterna som Adidas har att erbjuda. Denna sko är tillverkad av material av högsta kvalitet, för att försäkra en lång hållbarhet. 

TPU strukturen som omsluter foten garanterar maximal stabilitet i alla förflyttningar, det tunna textilnätet ser till att fötterna andas på bästa sätt, mellansulan ger en grym stötdämpning och elasticitet i varje steg och den slitstarka fiskbensmönstrade yttersulan ser till att du aldrig behöver oroa dig över att tappa greppet på banan.

Adidas Defiant Generation Woman

Adidas Defiant Generation W

Lätta, flexibla och slitstarka – vem har sagt att en sko inte kan ha allt? Ovansidan är gjord av ett textilnät i flera lager, vilket garanterar en perfekt passform och andningsförmåga. Dina fötter kommer att behålla en optimal temperatur timme efter timme på banan, där den här lättviktiga modellen enkelt följer med sig över planens alla hörn. 

Yttersulan Adiwear är extremt slitstark och ger det ultimata greppet, medan mellansulan Bounce bidrar med en härlig stötdämpning i varje steg. Ett perfekt val för dig som ger allt och kämpar för varje poäng.

Adidas Courtjam Bounce W

Adidas Courtjam Bounce W

Designade för alla duktiga tjejer som är ute efter en sko som bidrar till grymma prestationer i buren. Tack vare att de är så lätta och bekväma kan du koncentrera dig på att dominera ditt motstånd. 

Mellansulan Bounce ger stötdämpning och ett explosivt avstamp, och yttersulan av motståndskraftigt gummi ger dig ett grepp som aldrig kommer att svika dig. TPU förstärker sidorna och Adituff tåpartiet. 

Adidas Courtjam Bounce M

Adidas Courtjam Bounce M

Dominera banan utan ansträngning med dessa lätta skor som håller dina fötter svala och torra samtidigt som de ger en optimal passform tack vare textilnätet som omsluter foten. 

Mellansulan Bounce ger utmärkt stötdämpning samtidigt som den garanterar ett explosivt avstamp i varje steg, och det förstärkta mellanpartiet bidrar med ett totalt stöd även vid snabba sidoförflyttningar.

Adidas Adizero Ubersonic 4 W

Adidas Adizero Ubersonic 4 W

Denna sko kommer garanterat att hamna i blickfånget tack vare dess moderna och eleganta design. Överdelen i sömlös nättextil kommer att anpassa sig perfekt efter din fot, och låta den behålla en optimal temperatur genom dess överlägsna andningsförmåga. 

Det är en lätt och flexibel sko som kommer att hänga med i alla bolldueller utan ansträngning, så att du kan bli din snabbaste version i buren. De inre förstärkningarna ser till att sidorörelserna sker med ett perfekt stöd, och mellansulan Lightstrike står för stötdämpning och ett omedelbart gensvar i avstampet. Yttersulan av slitstarkt gummi ger greppet du alltid velat ha.

Adidas Courtjam Xj

Adidas Courtjam Xj

Här har vi ett utmärkt alternativ för alla juniorer som vill utveckla sitt spel på padelbanan. Hålfoten är förstärkt med TPU för att foten alltid ska behålla en perfekt position i alla lägen och förflyttningar. Ovansidan är av textilnät, för att garantera en god andningsförmåga och att fötterna alltid hålls svala och torra. 

Mellansulan av stötdämpande EVA-skum gör att de här skorna kan bli en favorit även utanför banan, och ger ett snabbt avstamp som låter dig ligga ett steg före dina rivaler. Den slitstarka gummisulan med fiskbensmönster ser till att greppet blir extraordinärt.

HISTORIAN BAKOM BOLAGET

Mer om Adidas

Idag är Adidas en jätte på världsmarknaden, och har såväl skor som kläder och komplement till praktiskt taget alla sporter som finns. De lanserade sin första padelkollektion 2014 och har numera en stor bredd av padelracketar, padelskor, väskor, kläder och mycket annat inom just padel

Kända affischnamn är t.ex. Alejandro Galán, nuvarande WPT-världsetta, legenden Seba Nerone och damstjärnan Martita Ortega.

Historian bakom bolaget

Under 1920-talet var bröderna Adolf “Adi” och Rudolf Dassler verksamma som skotillverkare i Tyskland. Deras skor blev snabbt populära bland professionella idrottare, och flera OS-medaljörer 1928-36 bar dem under sina lopp. Efter kriget beslöt sig bröderna för att gå skilda vägar, Rudolf startade företaget sitt eget företag Puma och Adi slog ihop de tre första bokstäverna i sitt smeknamn och sitt efternamn och skapade därmed Adidas Sportskofabrik. Året var 1948.

Adi Dassler låg bakom uppfinningen av skruvdobbar för fotbollsskor. Att kunna byta dobbar beroende på väderförhållanden var en stor fördel för Västtyskland i VM 1954 som de senare vann, och detta innebar ett stort internationellt genombrott för företaget.

Adidas padelprodukter

9.5

Omdöme

9.5/10