Vi har testat och recenserat

Adidas padelracket 2022

Vi har testat och recenserat Adidas padelracket 2022 och i den här artikeln får du våra unika åsikter om varje racket. Vi har även skapat videos när vi testar racketarna för att du ska kunna få en så bra överblick över sortimentet som möjligt. Missa inte heller våra enskilda recensioner där vi går in på djupet om varje racket. Flera av Adidas padelracket finns listade även på vår sida för bästa padelracket.

Youtube logo

Se våra videos när vi testat och recenserar Adidas padelracket

Vi har haft nöjet att testa padelracket från Adidas tre huvudserier inom segmentet. I våra recensioner här nedanför kan du se i videoformat när vi provspelar och ger våra åsikter om varje racket. Vi berättar även vad vi tycker skiljer modellerna åt.

Se när vi testar och recenserar Adidas Adipower 

Se när vi testar och recenserar Adidas Metalbone 

Se när vi testar och recenserar Adidas Essnova

Jämförelse av Adidas padelracket

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g

Adidas Adipower serien

Adidas Adipower serie växer varje år och är nu större än någonsin. Dessa racketarna är premiummodeller inom sporten och mycket omtyckta av både motionärer och tävlinggspelare.

Adidas Adipower CTRL 3.1

Adidas Adipower CTRL 3.1 tillhör PRO-sortimentet och används av proffsspelaren Alex Ruiz under World Padel Tour. En rundformad modell med större sweetspot och medel balans, som har främsta syftet att skapa kontroll i spelet. Professionella spelare som föredrar ett defensivt spelsätt får även nytta av EVA High Memory gummit, som har kort återhämtningsförmåga och redo för ny kraftfull träff. 

Racketen blir även styvare och kraftfullare med stöd av tekniken Power Embossed, som är en så kallad nerv som löper runt i ramområdet. Läs vårt Adidas Adipower CTRL 3.1 test, omdöme och recension.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för speltypen: Kontroll

Detta rack provade jag tillsammans med övriga rack i Adipower serien och detta racket är ett riktigt skönt racket inriktat på kontroll. Adidas Adipower CTRL 3.1 rack skulle jag rekommendera till en spelare som prioriterar att kontrollera spelet och då har hög precision som krav. Den aluminiserade kolfibern i slagytan hjälper såklart till att utvinna bra fart i spelet också vilket gör racket till ett bra val både när det kommer till fart och kontroll.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Adipower Light 3.1

Ett racket som är framtaget för ett spel med kontroll och precision, som proffspelaren Martita Ortega från Madrid kommer att spela med i World Padel Tour. Rundformat med medel balans och större sweetspot för de spelare på avancerad nivå, som söker mer kontroll samtidigt som de kan utnyttja kraft i sina slag. 

Dual Exoskeleton tekniken kombinerat med Carbon Aluminazed 24K ges spelaren mer kraft i spelet och Eva Soft Energy gummit lovar bra bollträffar utan att förlora kraften. Med dubbel exoskeleton teknik och Power Embossed system blir ramen fastare och får bättre styrka. Läs vårt Adidas Adipower Light 3.1 test, omdöme och recension.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel
 • Passar för speltypen: Kontroll

Adidas Adipower Light 3.1 är det lättaste racket i Adipower serien och med sin vikt på 345-360 gram så var känslan när jag testade racket att det var en riktigt kvick modell. Oavsett om man är framme vid nätet och behöver snabba reflexer eller bak vid glaset och ska rädda en boll så är det ett lätt och snabbt rack som underlättar när du behöver komma rätt till bollen. Den låga vikten gör också att slitaget på armen minskar och risken för skador minskar.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1

En modell för de avancerade spelare som främst söker kontroll och precision, vilket de här kan få med en bredare sweetspot i mitten på racketen och med en låg balanspunkt. Mer enorm kraft kan spelaren utnyttja tack vare Dual Exoskeleton tekniken, samtidigt som de känner av ett mjukare spel med gummit Eva Soft Performance i kärnan. 

Racketens struktur har gjorts mer stark och motståndskraftig, då denne är utrustad med Power Embossed Ridge tekniken. Läs vårt Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 test, omdöme och recension.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för speltypen: Allround

Här är ett ultimat rack både när det kommer till kontroll och spelkänsla! När jag provade Adidas Adipower CTRL lite 3.1 så upplevde jag att racket var väldigt lätt att manövrera och att även träffarna ut mot ramen levererade en bra känsla tack vare den stora sweetspoten i racket. Den mjuka kärnan levererar riktigt bra kontroll och den sandpapper liknande strukturen på träffytan hjälper till att addera spinn i bollen. Ett rack som passar en väldigt bred målgrupp allt ifrån en avancerad spelare som älskar känslan av kontroll ner till en nybörjare som behöver ett rack som levererar grym kontroll!

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Adipower Lite 3.1

En överdimensionell diamantform och en bredare sweetspot kommer denna modell med. Det ger större chans för kraftfulla träffar och kombinerat med dess höga balanspunkt kan det bli ännu mer kraftfullt spelsätt. Modellen är framtagen för spelare på avancerad nivå, som söker kraft och explosivitet i sitt spel. Vilket de bland annat får hjälp av med Dual Exoskeleton tekniken, som innebär att hjärtat i racketen har försetts med kolnerver för att maximera slagkraften. Med tekniken Spin Blade Gritt har ytan blivit grövre och ger ett utomordentligt stöd för mer effekter i bollarna. Läs vårt Adidas Adipower Lite 3.1 test, omdöme och recension.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för speltypen: Offensiv

När jag testade Adidas Adipower Lite 3.1 så gjorde jag också det samtidigt som Adidas Adipower 3.1 och man känner verkligen att denna modellen är ett enklare rack att hantera och att modellen också, tack vare glasfiberytan, utvinner mycket fart även när du inte sätter så mycket fart i bollen själv. Så denna modell skulle jag rekommendera till en avancerad spelare som inte har så mycket fart i spelet eller en medelspelare som vill åt de offensiva egenskaperna hos ett diamantformat rack.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Adipower Woman Lite

Rundformat racket i lättare vikt och med låg balans, som fungerar bäst för avancerade spelare som efterfrågar ett spelsätt med fokus på kontroll och bra precision på bollarna. Med en bred sweetspot i mitten på racketen och en kolfiberram ges fler möjligheter till bollträffar med både kontroll och kraft. 

Racketen har försetts med extra bra hållbarhet med stöd av Dual Exoskeleton teknik i hjärtat på racketen. Power Embossed Ridge tekniken förstärker strukturen så det kan ges mer styrka i spelet. Om spelaren vill spinna till bollarna, så får denne glädje av Spin Blade Grit på träffytan.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Passar för speltypen: Allround

Adidas Adipower 3.1

Adidas Adipower 3.1 är framtaget för ett spel i högt tempo, med hög kraft och med hög precision, som många spelare på avancerad nivå får glädje av. Diamantformad modell med hård kärna, EVA High Memory, och en träffyta i kolfiber. För att återge extra styrka och styvhet i spelarens slag, så har bladet försetts med kolnerver i form av tekniken Dual Exoskeleton Tecnology. 

Denna modell tillhör PRO-sortimentet hos Adidas och den världskände spelaren Seba Narone har medverkat i framtagandet av denna modell. Vilken har omkretsförstärkningar för att racketen ska bli starkare och klara av högre motstånd i både kraftiga slag och med lite plötsliga vridningar för att spinna till de kraftfulla bollträffarna. Läs vårt Adidas Adipower 3.1 test, omdöme och recension.

 • Rackets form: Diamant oversize
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för speltypen: Offensiv

Adidas Adipower 3.1 är ett topprack från Adidas som med topptung balans och diamantform är gjord för att utvinna fart! När jag provade detta racket så upplevde jag ett väldigt skönt rack men härlig träffkänsla som levererade bra kontroll även om det är ett fartracket. Den räfflade ytan på racket hjälper också till att utvinna bra spinn i bollen.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Adipower Greenpadel

Adipowers miljövänliga val av racket är rundformat med medel balans och har utrustats med Flax Fiber. Detta material är gjort i naturligt linnen och ger racketen en lättare vikt, samtidigt som det får hög styvhet och bra hållbarhet. Denna miljövänliga racketmodell riktar sig till spelare på en medel nivå, som önskar mer kontroll i spelet. Vilket Eva Soft Performance kärnan hjälper till med. 

Bättre stabilitet i racketen fås av den teknik som andra modeller av Adipower har – Dual Exoskeleton. Spelaren kan även få bättre grepp om bollen, tack vare Spin Blade tekniken.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel
 • Passar för speltypen: Defensiv

Även i Adipower serien har Adidas tagit fram ett rack med stort fokus på miljön utan att tumma på spelglädjen. Adidas Adipower Greenpadel är tillverkat i det naturliga materialet linne som har väldigt bra egenskaper både när det kommer till hållbarhet och sin lätta vikt. Jag tyckte, efter att ha testat detta rack, att känslan i racket är något emellan både glasfiber och kolfiber. Sandpapperstrukturen på slagytan upplevde jag också hjälpte till att få bättre grepp och spinn i bollen vilket gör att du i dina slicade slag kan sätta bra press på motståndaren.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Adipower Junior 3.1

Precis som namnet antyder, så är denna modell framtagen för att passa spelare i den yngre generationen. Bland annat för att detta racket är lättare i vikt, men det finns funktioner som kan passa de juniorspelare som vill utvecklas mer i sitt padelspel. Racketens låga balanspunkt är ergonomiskt bättre för de yngre spelarna och ger bättre balansstöd vid bollträffar. Dessutom är racketen mer fast och styvt, tack vare Exoskeleton teknik och en struktur i fiberglas. Vilket ger mer kraftfulla slag för spelaren. Kärnan av gummit Eva Soft gör både att racketen väger mindre och gör att spelet känns mer bekvämt.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Junior
 • Passar för speltypen: Allround

Adidas Adipower Junior 3.1 är ett väldigt lätt rack som väger in på 310-330 gram och som har en mindre storlek som gör det lättare att manövrera. Modellen har en jämn balans och en stor sweetspot som underlättar för att komma rätt till bollen och racket hjälper till att utvinna bra fart utan att man behöver trycka till bollen speciellt hårt. Ett grymt rack till Junioren som vill lära sig spela padel!

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Metalbone serien

Adidas Metalbone är varumärkets flaggskeppsserie av padelracketar. Här finns modeller anpassade för både kraft och kontroll. Framförallt så känner du den höga kvalitén så fort du tar i ett Metalbone-racket.

Adidas Metalbone 3.1

Denna modell är den mest avancerade som Adidas har inför 2022, vilket känns än mer troligt med tanke på att Ale Galán har valt detta racket inför nästa år. Detta padelracket är diamantformat, men något större än vanliga diamantformade, och riktar sig till spelare på mer avancerad nivå. Med racketens hårda yta av kolfiber på träffytan, dess höga balanspunkt och stora sweetspot blir spelarens attackspel ännu starkare. 

Racketen har gjorts styvare i ramen och är samtidigt mer hållbar för att klara av ett mer aggressivt spel, som inkluderar många tillfällen för smashar och att förvilla för motståndarna med att vrida till bollarna. Sandpappersytan på racketen hjälper spelaren att skapa bollträffar som blir svåra för motståndare att bemöta.       

En bonus är att det är enkelt att justera balanspunkten genom att till exempel ändra det till mer framtungt, med hjälp av vikt- och balanssystemet som började introduceras på modeller från 2021. Läs vårt Adidas Metalbone 3.1 omdöme och recension efter att ha testat racket.

 • Rackets form: Diamant oversize
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för spelartypen: Offensiv

Uppföljaren i den extremt populära Metalbone serien är här och den har en ny uppdaterad design. När jag testade Adidas Metalbone 3.1 racket så upplevde jag det som ett väldigt offensivt rack främst inriktat till spelaren som har sina starkaste egenskaper i overhead spelet och gillar att avgöra poängen. Den topptunga balansen och den styva träffytan gör det till ett grymt val för den offensiva spelartypen!

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Metalbone HRD 3.1

Denna modell från Metalbone är en annan favorit som Ale Galán kommer att ta med sig i sina spel under World Padel Tour. Det är ett racket som lovar spelaren ett mer aggressivt spel och rejäl kraft, bland annat tack vare EVA High Memory. Detta gummi ger mer kraft till bollträffarna och snabbt efter bollträffen kommer gummit att återhämta sig till sin ursprungliga spänst. Så det krävs inte lång tid för det att vara redo för en ny slagkraftig träff.

Andra faktorer som hjälper till med kraftfulla träffar är att modellen är diamantformad med både balanspunkt och sweetspot högt belägen.  

Den åttkantiga strukturen gör racketen styvare och starkare, och tillsammans med en kärna av 100% aluminium och flätad kolfiber får racketen en så hög kraft att den blir svår att bemästra. Dessutom har spelaren valmöjligheten att justera racketens tyngdpunkt med dess vikt- och balanssystem. Läs vårt Adidas Metalbone HRD 3.1 omdöme och recension efter att ha testat racket.

 • Rackets form: Diamant oversize
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för spelartypen: Offensiv

Jag fick möjligheten att testa Adidas Metalbone 3.1 HRD tillsammans med övriga rack i Metalbone serien och det jag upplevde med denna modellen var att skillnaden var ganska liten jämfört med Adidas Metalbone 3.1. Skillnaden, utöver designen, är kärnan i racket som på denna modellen är lite hårdare och då ska vara ytterligare ett snäpp upp i fart jämfört med Metalbone 3.1.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Metalbone CTRL 3.1

Även Metalbone ctrl 3.1. blir mer hållbart med sin yta av 100% aluminium och kolfiber, vilket gör att det klarar av att ge ordentlig kraft till bollarna när spelaren vill köra på med aggressivt spel på ett starkt och kontrollerat sätt. Då det önskas spinna till bollarnas riktning får man bra hjälp av den sträva sandpappersliknande ytan. 

Racketen lämpar sig bäst till spelare högre nivå och denna runda modell med balanspunkten i medelhöjd är mer passande för avancerade spelare som är mer intresserade kontroll i ett defensivt spel. EVA Soft Performance gummi ger spelaren mer komfort i sina slag och samtidigt är racketen extra hållbar tack vare sin åttkantiga struktur.

Skulle man önska att förändra sin racket kan detta göras snabbt och enkelt genom att flytta på några av de sex skruvarna i racketsidan. På några sekunder ändras vikt eller balans på racketen. Läs vårt Adidas Metalbone CTRL 3.1 omdöme och recension efter att ha testat racket.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för spelartypen: Defensiv

När jag provspelade detta racket så upplevde jag det som ett väldigt lättspelat rack över hela banan. Adidas Metalbone CTRL skulle jag främst rekommendera till spelaren som spelar på forehand sidan och som gillar att bygga upp och kontrollera spelet snarare än att avgöra i smashar. Den stora sweetspoten och den mjuka kärnan bidrar till en väldigt förlåtande känsla och kontroll.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Metalbone Greenpadel

Bland det mest utmärkande med Metalbone Greenpadel är att det är en modell som har tillverkats på ett mer miljövänligt sätt. Dock utan att det förminskar racketens kontroll och styrka. Modellen med sin diamantform och höga balanspunkt riktar sig till spelare på medel eller avancerad nivå. Kärnan har försetts med det miljövänliga materialet Flax Fiber, som är gjort i naturligt linnen och gör racketen både hållbar och lättare i vikt. Flax Fiber ger hög styvhet och är samtidigt återanvändningsbart och förnybart till 100%.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Passar för spelartypen: Defensiv

När jag provspelade detta racket så upplevde jag det som ett väldigt lättspelat rack över hela banan. Adidas Metalbone CTRL skulle jag främst rekommendera till spelaren som spelar på forehand sidan och som gillar att bygga upp och kontrollera spelet snarare än att avgöra i smashar. Den stora sweetspoten och den mjuka kärnan bidrar till en väldigt förlåtande känsla och kontroll.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Metalbone Lite 3.1

De padelspelare som har nått en högre nivå i sitt spel och som gillar attackspel kan få mycket glädje av detta diamantformade racket med kolfiberram. Balanspunkten är högt belägen tillsammans med en sweetspot som har gjorts något bredare än på många andra diamantformade modeller. Det blir lättare att skapa kraftfulla träffar och med hjälp av den ruggade ytan kan man ibland lägga till en och annan spinn i spelet. 

EVA Soft Performance gummikärnan ger en bättre känsla för spelaren och träffytan i glasfiber ger utmärkt hjälp till kraftfulla bollträffar. För att sticka ut lite extra i designen har racketen fått en design som är en kombination av elegans och kraft. Svart i grunden, med röda detaljer och Adidas logo i silver.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Motionär-Avancerad
 • Passar för spelartypen: Allround

Adidas Metalbone Lite är det lite mer lättspelade racket i Metalbone serien. När jag testade denna modell så upplevde jag att trots diamantformen och den topptunga balansen att det var väldigt lätt att komma rätt till bollen. Tack vare glasfiberytan i racket så behöver man inte heller trycka till bollen speciellt hårt själv utan glasfibrett hjälper där till att generera den. Ett väldigt skönt och lättspelat diamantformat rack enligt mig.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel.se

Adidas Metalbone Woman Lite 3.1

Ett padelracket med mycket kraft som främst riktar sig till spelare på en högre spelnivå. De som söker sig till denna modell av Metalbone gillar offensivt spel där man även får bra hjälp med att behålla god kontroll i spelet och bollträffarna. Modellens runda form ger en större sweetspot, men samtidigt är racketens balanspunkt högre upp på modellen, vilket ger spelaren mer styrka i slagen. 

EVA Soft Performance gummit gör att racketen blir lättare att hantera och spelaren får en bättre känsla i spelet, i bra kombination med en ruggad yta som hjälper till att snurra till riktningen på bollarna.

Trots att denna racketmodell har fått tillägget woman i sitt namn, så innebär det inte att det enbart lämpar sig till kvinnor. Även den yngre spelaren eller äldre spelare som behöver avlastning för sin armbåge kan få mycket nytta och nöje av denna modell.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Motionär-Avancerad
 • Passar för spelartypen: Offensiv

Adidas Metalbone Youth 3.1

I Metalbones sortiment finns även ett racket som är lättare i vikt och därmed mer passande för de yngre spelarna. Både ramen och träffytan är gjord i glasfiber, så spelaren får kraft och kontroll i sitt offensiva spel. Diamantformad modell med en ramprofil på 38 mm, större sweetspot och en balanspunkt som är medelhög kan juniorspelaren få ut mer kraft i spelet, utan att mista kontrollen i spelet.

En liten bonus är designen på racketen, som är lite mer ungdomlig och aggressiv med de röda och svarta detaljerna.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad junior
 • Passar för spelartypen: Offensiv

Adidas Essnova serien

Essnova är racketserien från Adidas som kostar lite mindre jämfört med Metalbone och Adipower. Du får fortfarande riktigt hög kvalité till ett bra pris.

Adidas Essnova Carbon

Här har vi ytterligare ett diamantformat oversized racket med hög balans, som är utvecklat för spelaren som inte bara vill vinna matcherna utan även glänsa. Här har man gjort kärnan av EVA Soft Performance, för att det ska bli mer lättspelat genom att ge mer kontroll samtidigt som du sätter bättre fart även på långsammare bollar. 

Ram med eXoskeleton- teknik som ger en snabbare sving och en träffytan av 6k kolfiber med ett skrovligt toppskikt för bästa grepp och spinn.

 • Rackets form: Diamant oversize
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Speltyp: Offensiv

Adidas Essnova Carbon CTRL

Spelare på hög nivå som söker kontroll kan få god nytta av detta rundformade racket som har både sin balanspunkt och breda sweetspot i medelnivå. En modell som lovar ett mjukt spel och med både kontroll och precision. Mer kraft i slagen kan spelaren få tack vare att ytan har förstärkts med Exoskeleton teknik och ramen har gjorts styvare med flätade kolfibertrådar. Mer effekt i spelet kan spelaren nyttja med hjälp av tekniken Spin Blade Grit, som har använts på träffytan för att göra den grövre.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare-Motionär
 • Speltyp: Defensiv

Adidas RX20 Light

Här presenterar Adidas ett racket som är framtaget för att passa både herr och damspelaren. RX20 Light är ett bra balanserat racket där kombinationen av fart, kontroll och en lättare vikt på endast 350 gram gör detta till ett racket du lätt kan spela bekvämt med över hela banan i alla spelsituationer och lägen. 

Adidas RX20 Light har även en större sweetspot som gör det möjligt att få iväg bollen även vid en snedträff. Det gör racketen perfekt för nybörjaren men även för motionären. Förutom att det är väldigt lätthanterligt så är racketen fantastiskt prisvärt. Läs vårt Adidas RX20 Light omdöme och recension efter att ha testat racket.

 • Rackets form: Droppformat/Hybrid oversize
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Medel
 • Speltyp: Allround

Adidas RX30

Ett komplett allroundracket för nybörjaren eller motionären, perfekt för att finslipa tekniken och ta spelet till nästa nivå. Det är väldigt lättspelat tack vare en mjuk kärna, en extra stor sweetspot och en träffyta i glasfiber, som ger bra fart även om du själv inte slår speciellt hårt. Delen mellan greppet och rackethuvudet har en kolfiberförstärkning, Structural Power, som ger mer stabilitet och kraft i slagen.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare och medel
 • Speltyp: Allround

Adidas RX300

Padelspelare som befinner sig på en mer medel spelnivå kan få mycket nytta av detta runda racket med både balanspunkt och en bred sweetspot i medelnivå. Racketen har gjorts extra starkt och styvt med stöd av en kolfiberram och tekniken Structural Power, som innebär kolförstärkningar i hjärtat av racketen. Detta ger racketen mer styrka för slagen från spelaren och denna får även en god känsla av ett mjukare spel tack vare gummit Eva Soft Performance.

Adidas RX200 light

Ett runt racket med bred sweetspot och balans i medelnivå, som utmärker sig för att vara bland de modeller som är lättare i sin vikt. Denna lätta modell fungerar bra för de spelare som är på en medelnivå i sitt spelande och som söker mer kontroll och ett mjukt spel. För att hjälpa medelspelaren med mer kraft i slagen, så har detta racket utrustats med Structural Power – kolfibrer i hjärtat – och ramen har förstärkts för att ge mer styvhet i slagen.

Smart Holes Linear tekniken ger bättre hållbarhet och Eva Soft Performance gummit i kärnan ger spelaren mer bekvämlighet i slagen.

Adidas RX100

Ett racket för spelare som ligger på en medelnivå i sin spelerfarenhet och som främst vill ha kontroll i spelet och bra kraft i sina slag. Med rund form och medel balans möjliggör denna modell fler bra träffar, vilka även får mer kraft av den förstärkta kolramen och tekniken med Smart Holes Linea. Denna teknik med att förse ytan med lika stor hål ger både en bättre hållbarhet åt racketen och bättre effekter i spelarens bollträffar.

ADIDAS SKOR

Jämförelse av Adidas skor

Vill du komplettera ditt nya padelracket med ett par nya skor? Här nedanför har vi även skapat en lista med Adidas skor.

Jämförelse av Adidas skor
Adidas Stycon W
Adidas Stycon M Clay
Adidas Courtjam Bounce M
Adidas Solecourt W
Adidas Defiant Generation W
Adidas Courtjam Bounce W
Adidas Courtjam Bounce M
Adidas Adizero Ubersonic 4 W
Adidas Court jam Xj
Adidas Stycon W

Adidas Stycon W

Förra årets stjärnskott, som numera har blivit ett riktmärke inom padeln, en otroligt bekväm sko med den senaste tekniken. Istället för snörning har man använt ett elastiskt nät, som garanterar en perfekt passform tillsammans med stabilitet och grepp i varje rörelse. 

Mellansulan är av det klassiska Adiwear som ger hållbarhet och stötdämpning, och yttersulan är som tidigare fiskbensmönstrad, för att bidra med ett utomordentligt grepp på banan.

Adidas Stycon M Clay

Adidas Stycon M Clay

Som vanligt överraskar Adidas med ny teknologi och design för padelsporten, och här presenteras en extremt lätt sko för den krävande spelaren, som enkelt följer med i alla snabba förflyttningar. 

Ett elastiskt nät har ersatt en klassisk snörning, vilket ger en otrolig komfort, stabilitet och passform runt vristen. Du kommer att känna dig bekväm i denna sko från första stund. Mellansulan har Bounce teknologi vilket ger optimal stötdämpning.

Adidas Defiant Generation Woman

Adidas Defiant Generation W

Lätta, flexibla och slitstarka – vem har sagt att en sko inte kan ha allt? Ovansidan är gjord av ett textilnät i flera lager, vilket garanterar en perfekt passform och andningsförmåga. Dina fötter kommer att behålla en optimal temperatur timme efter timme på banan, där den här lättviktiga modellen enkelt följer med sig över planens alla hörn. 

Yttersulan Adiwear är extremt slitstark och ger det ultimata greppet, medan mellansulan Bounce bidrar med en härlig stötdämpning i varje steg. Ett perfekt val för dig som ger allt och kämpar för varje poäng.

Adidas Courtjam Bounce W

Adidas Courtjam Bounce W

Designade för alla duktiga tjejer som är ute efter en sko som bidrar till grymma prestationer i buren. Tack vare att de är så lätta och bekväma kan du koncentrera dig på att dominera ditt motstånd. 

Mellansulan Bounce ger stötdämpning och ett explosivt avstamp, och yttersulan av motståndskraftigt gummi ger dig ett grepp som aldrig kommer att svika dig. TPU förstärker sidorna och Adituff tåpartiet. 

Adidas Courtjam Bounce M

Adidas Courtjam Bounce

Dominera banan utan ansträngning med dessa lätta skor som håller dina fötter svala och torra samtidigt som de ger en optimal passform tack vare textilnätet som omsluter foten. 

Mellansulan Bounce ger utmärkt stötdämpning samtidigt som den garanterar ett explosivt avstamp i varje steg, och det förstärkta mellanpartiet bidrar med ett totalt stöd även vid snabba sidoförflyttningar.

Adidas Adizero Ubersonic 4 W

Adidas Adizero Ubersonic 4 W

Denna sko kommer garanterat att hamna i blickfånget tack vare dess moderna och eleganta design. Överdelen i sömlös nättextil kommer att anpassa sig perfekt efter din fot, och låta den behålla en optimal temperatur genom dess överlägsna andningsförmåga. 

Det är en lätt och flexibel sko som kommer att hänga med i alla bolldueller utan ansträngning, så att du kan bli din snabbaste version i buren. De inre förstärkningarna ser till att sidorörelserna sker med ett perfekt stöd, och mellansulan Lightstrike står för stötdämpning och ett omedelbart gensvar i avstampet. Yttersulan av slitstarkt gummi ger greppet du alltid velat ha.

Adidas Courtjam Xj

Adidas Courtjam Xj

Här har vi ett utmärkt alternativ för alla juniorer som vill utveckla sitt spel på padelbanan. Hålfoten är förstärkt med TPU för att foten alltid ska behålla en perfekt position i alla lägen och förflyttningar. Ovansidan är av textilnät, för att garantera en god andningsförmåga och att fötterna alltid hålls svala och torra. 

Mellansulan av stötdämpande EVA-skum gör att de här skorna kan bli en favorit även utanför banan, och ger ett snabbt avstamp som låter dig ligga ett steg före dina rivaler. Den slitstarka gummisulan med fiskbensmönster ser till att greppet blir extraordinärt.

HISTORIAN BAKOM BOLAGET

Mer om Adidas

Idag är Adidas en jätte på världsmarknaden, och har såväl skor som kläder och komplement till praktiskt taget alla sporter som finns. De lanserade sin första padelkollektion 2014 och har numera en stor bredd av padelracketar, padelskor, väskor, kläder och mycket annat inom just padel

Kända affischnamn är t.ex. Alejandro Galán, nuvarande WPT-världsetta, legenden Seba Nerone och damstjärnan Martita Ortega.

adidas-logo

Adidas Sverige AB:
Gårdsvägen 13
SE-169 70 Solna
Organisationsnummer: 556119-6105

Historian bakom bolaget

Under 1920-talet var bröderna Adolf “Adi” och Rudolf Dassler verksamma som skotillverkare i Tyskland. Deras skor blev snabbt populära bland professionella idrottare, och flera OS-medaljörer 1928-36 bar dem under sina lopp. Efter kriget beslöt sig bröderna för att gå skilda vägar, Rudolf startade företaget sitt eget företag Puma och Adi slog ihop de tre första bokstäverna i sitt smeknamn och sitt efternamn och skapade därmed Adidas Sportskofabrik. Året var 1948.

Adi Dassler låg bakom uppfinningen av skruvdobbar för fotbollsskor. Att kunna byta dobbar beroende på väderförhållanden var en stor fördel för Västtyskland i VM 1954 som de senare vann, och detta innebar ett stort internationellt genombrott för företaget.