Adidas Essnova Carbon 3.1: Test & Recension 2022

Micke testar Adidas Essnova Carbon 3.1 2022

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för Adidas Essnova Carbon 3.1 efter att ha testat racket är att det är ett bra racket för den offensiva spelaren som är på en medel – avancerad nivå. Detta racket har överdimensionell diamantform med en hög balans som ger detta racket mer kraft i slagen.

Adidas nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Adidas Essnova Carbon 3.1. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Adidas Essnova Carbon 3.1:

Adidas Essnova Carbon 3.1 är uppdateringen av tidigare Adipower Lite där man uppgraderat slagytan till kolfiber istället. Denna modellen har en topptung balans och en diamantform men också med en mjuk kärna vilket gör att kontrollen i racket är väldigt bra. När jag provade detta rack så upplevde jag att det var väldigt enkelt att komma rätt till bollen och att racket också utvinner riktigt bra fart i bollen. Tack vare den relativt stora sweetspoten så är detta ett rack jag skulle rekommendera till motionären som letar efter ett offensivt val av rack.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Adidas Essnova Carbon 3.1
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Adidas Essnova Carbon 3.1 egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Adidas Essnova Carbon 3.1.

Adidas Essnova Carbon 3.1 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Adidas Essnova Carbon 3.1 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeAdidas
FormÖverdimensionell diamantformat
BalansHög
SpeltypOffensiv
SpelnivåMedel – avancerad
Vikt360 – 375 gram

Material

Merparten av materialet i Essnova Carbon 3.1 är kolfiber. Träffytan är i 3K kolfiber och ramen ser till att racketen blir lite styvare då den också är av materialet kolfiber. Känsliga partier på modellen har gjorts mer motståndskraftigt med kolfiber.

Kärnan är den mjukare delen – Eva Soft Performance.

Adidas Essnova Carbon 3.1 material
Bild från när vi testade och recenserade Adidas Essnova Carbon 3.1.

Balansen

En hög balanspunkt finns på denna diamantformade modell, vilket bland annat kan leda till många kraftfulla smashar. Detta racket är lite större än normalt, så det kan förses med något större sweetspot uppe i toppen. Denna egenskap gör att de kraftfulla bollarna även kan förses med god precision.

Racketformen

Med denna modells diamantform blir racketen ännu hårdare och mer effektiv i offensivt spel. Den höga balanspunkten får bra samarbete av en högt placerad sweetspot, vilken har blivit något större tack vare att racketformen är överdimensionell.

Hårt eller mjukt?

Det är ett hårt racket av flera anledningar. Med flera teknologier som ger förstärkta partier åt racketen samt en hård träffyta i 3K kolfiber och en ram i kolfiber. Även diamantformen förser modellen med mer hårdhet.

Vilken spelarnivå passar Adidas Essnova Carbon 3.1 för
Bild från när vi testade och recenserade Adidas Essnova Carbon 3.1.

Vilken spelarnivå passar Adidas Essnova Carbon 3.1 för?

Essnova Carbon 3.1 kan förse spelare på olika nivåer med mycket nöje på planen. Från motionärer som har börjat komma långt i sin utveckling och vill testa på ett mer aggressivt spel och upp till spelare på mer avancerad nivå.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det är ett hårt racket, med egenskaper som främst lämpar sig för offensivt spel. Diamantformen med hög balans och sweetspot kan ge bra stöd för attackspel och med den ruggade ytan, från Spin Blade tekniken, kan man svänga till bollarna emellanåt. Även om kärnan är mjuk, så finns det flera kolfiberförstärkningar som gör det hårdare, som stärker det offensiva spelet.

Adidas Essnova Carbon 3.1
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Bild på när vi testade Adidas serien
Bild från när vi testade och recenserade Adidas serien.

Information om varumärket Adidas

Adidas är ett välkänt varumärke över hela världen, efter sina dryga 70 år inom branschen för tillverkning av kläder och annan utrustning för flertalet sporter. Deras goda kvalité, stora sortiment och snygga design har sålt in hos många sportutövare genom åren.

Dessa element hittar man även på deras utrustning inom sporten padel. Inom deras stora sortiment av padelrackets finns modeller för spelare i alla åldrar samt på alla spelnivåer och alla spelsätt. Det finns även modeller som har fått ett miljövänligt material på träffytan.

Fördelar med Adidas Essnova Carbon 3.1

Essnova Carbon 3.1 har flera fördelar i det offensiva spelet. Det är ett hårt racket, som kan förse spelaren med mycket kraft för att kunna spela aggressivt. Lura motståndare med smashar med hög kraft och vrida till bollarna, både i högt och lågt läge. 

Däremot kan den ruggade ytan, tillsammans med den höga balansen och mjuka kärnan ge bra stöd för de låga bollarna som behöver plockas upp snabbt. Den mjuka kärnan ger även lite mjukare spel för spelarens muskler och leder. 

Nackdelar

Detta diamantformade racket har flera egenskaper som är bra för ett offensivt spel och kan därmed vara svårare i defensiva lägen. Dessutom behöver man träffa bollen högt upp på racketen för att få bra kontroll i bollarna, vilket kan i längden bli väldigt påfrestande för spelarens handled och armbåge.

Den mjuka kärnan Eva Soft Performance kan vara en god tillgång i defensivt spel, men kan också göra att det offensiva spelet blir mindre kraftfullt. Till exempel smashar som behöver mycket kraft från spelaren för att den ska få extra skjuts på vägen.

Vårt omdöme för Adidas Essnova Carbon 3.1

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Adidas Essnova Carbon 3.1 och ger racket följande recension och omdöme:

Adidas Essnova Carbon 3.1 är uppdateringen av tidigare Adipower Lite där man uppgraderat slagytan till kolfiber istället. Denna modellen har en topptung balans och en diamantform men också med en mjuk kärna vilket gör att kontrollen i racket är väldigt bra. När jag provade detta rack så upplevde jag att det var väldigt enkelt att komma rätt till bollen och att racket också utvinner riktigt bra fart i bollen. Tack vare den relativt stora sweetspoten så är detta ett rack jag skulle rekommendera till motionären som letar efter ett offensivt val av rack.“.

Adidas Essnova Carbon 3.1
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Essnova Carbon 3.1 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Essnova Carbon 3.1 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

DoPadel Libra

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10
Total
0
Shares