Bästa padelracket för medelspelare 2022 (Bäst i test)

Bästa padelracket för medelspelare och medelnivå-2

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Är du en padelspelare som spelar på medelnivå? Då har du hittat till rätt artikel. I den här artikeln tar vi fram det bästa padelracket för medelspelare i tre olika nivåer; Bästa budget-racket, Mest värde för pengarna och Bästa premiumracket.

Missa inte heller att vi erbjuder en rabattkod med 10% på hela ditt köp hos Tengo.se – en av Sveriges ledande padelbutiker. Det innebär att du kan köpa bästa padelracket för ett extra förmånligt pris.

Låt oss sätta igång direkt!

Bästa budget-valet

Head Alpha Elite - bästa padelracket för medelspelare - budget

1. Head Graphene 360+ Alpha Elite

4,5 av 5 | Rackets omdöme från tidigare kunder hos Tengo.se
4.5/5

Precis som namnet antyder, så har detta racket funktionen Graphene Touch för att padelspelare ska känna en bättre balans mellan sitt grepp på racketen och slaget på bollen. Denna modell av padelracket ska passa motionärer som tävlingspelare, bland annat för att det är rundformat och för att dess teknologi hjälper till så att spelaren kan ge bollen en maximal fart. 

På racketen finns ett skum som kallas Power Foam, som gör att spelaren kan få en bättre känsla och kontroll när de träffar bollen med racketen. Det har använts en ny teknik för att borra hålen i racketen, vilket gör att racketens sweetspot är större än hos sin föregångare. Med större område av sweetspot kan man lättare få in en ordentlig träff på bollen och med bra precision av dess bana.

Köp ditt padelracket med 10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Materialet Graphene är både tunnare och starkare än grafit, som finns hos många andra racketar, och tack vare egenskaperna i detta material kan man vara mer flexibel i hur man använder sig av det på ett padelracket. Till exempel är det möjligt att experimentera mer med fördelning av vikt på racketen, utan att det går ut över dess balanspunkt.

Detta padelracket väger 370 gram, vilket kan kännas för lätt för en del av de som är mer vana vid spelet och behöver mer kraft. Å andra sidan kan racketens vikt påverka på olika sätt beroende på övriga egenskaper på utvalt racket. Denna modell har även en ram som är utrustad med Anti Shock Skin, för att dämpa vibrationer.

Mest värde för pengarna

Adidas Adipoer Ctrl Lite - bästa padelracket för medelspelare - prisvärt

2. Adidas Adipower CTRL Lite

5 av 5 | Rackets omdöme från tidigare kunder hos Tengo.se
5/5

Föregångaren till detta padelracket ansågs av många spelare bland annat ha för hård slagyta, men denna nyare modell har istället en slagyta av glasfiber. En mjukare slagyta i kombination med en relativt låg vikt, 360-375 gram, gör att spelarens slag kommer att kännas mjukare och blir ännu mer passande för nybörjare inom spelet. 

Dessutom har detta runda padelracket en balans på medel nivå, vilket oftast är till en fördel för motionärer. Några extra detaljer med detta padelracket är att när man ska svinga iväg bollen kan man få mer kraft, då man får assistans av den speciella teknologin Dual eXoskeleton längs halsen på racketen.

Köp ditt padelracket med 10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

För de spelare som önskar mer effekt i spelet, som att förse bollen med en spinn när den skjuts iväg från racketen, så har detta racket en yta som många säger påminner om en tunn yta av sandpapper. Denna yta hjälper till att skapa lite överraskande effekter för sina motståndare i spelet, till exempel att lyckas få till en ordentlig spinn som förvillar bollens riktning för motståndarna.

Detta padelracket är en av de modeller som ofta rekommenderas till en bredare målgrupp av padelspelare, då det är möjligt att utnyttja ordentlig fart samtidigt som man kan ha bra kontroll på sitt spel. Ett racket som inte riskerar att belasta dina muskler och leder, och ändå får du ut många effekter av det.

Bästa premiumracket

Adidas Metalbone Ctrl 3.1 2022

3. Adidas Metalbone CTRL

5 av 5 | Rackets omdöme för nybörjare av Elitepadel.se
5/5

Denna runda modell av padelracket är bland de lättare varianterna gällande dess vikt, vilket kan vara en fördel för de motionärer som fortfarande känner sig osäkra på några delar och hellre behåller en lättare vikt i sitt racket. Balansen är i medel och racketen har en centrerad sweetspot, vilket utgör en bra grund för ett kontrollerat spel.

Racketen lämpar sig även bra till de som har mer vana inom padelsporten, då det blir mer ergonomiskt med medel balans och en centrerad sweetspot. Spelaren får mer kontroll på sin racket och det blir mindre påfrestningar på handled och armbåge.

Köp ditt padelracket med 10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Detta padelracket kommer med egenskaper som kan ge padelspelaren ett roligare spel, till exempel att kunna skruva till bollen för motståndaren. Detta är möjligt då racketens slagyta är något uppruggad, nästan som att man har dragit ett sandpapper över ytan. För de som vill testa på mer komplicerade effekter, så finns det vikter vid bryggan som kan förflyttas efter eget önskemål. På så vis kan detta racket göras mer framtungt, med syftet att återge mer kraft.

Bra att tänka på när du väljer padelracket för medelnivå

Bästa padelracket för medelspelare

1. Du vill ha en relativt stor sweetspot

Sweetspot är den del av padelracketens träffyta där man vill att bollen ska träffa, för att få så bra träff som möjligt och utan att det ska påfresta på ens muskler och leder för mycket. Denna del är oftast belägen så långt ifrån kanterna som möjligt, men det betyder inte att den alltid är placerad centralt. Då är det av större vikt att den är så stor som möjligt, av den enkla anledningen att man har större chans att träffa bollen i racketens sweetspot.

2. Du bör välja en centrerad sweetspot

En centrerad sweetspot ger ofta ett större område på träffytan och det blir lättare att få in en träff som ger en så hög kraft som möjligt. Dessutom kan det bli mindre påfrestningar på spelarens handled och armbåge om man får bra träffar i racketens centrum, bland annat för att det finns mindre risk för vibrationer och handleden är mer i linje med sweetspot.

3. Vart vill du ha tyngdpunkten på racket?

Var du vill ha tyngdpunkten beror på vad du vill ha ut av din racket. En låg tyngdpunkt kan ge dig bättre kontroll, men om du har kommit över steget från nybörjare så kan det vara av större intresse att istället välja ett racket som har tyngdpunkt mer i mitten på racketen eller högt upp.

Om tyngdpunkten är högre upp på racketen, så är det större möjligheter för att få ordentlig kraft i slaget och bollen får en hög fart. Däremot kan detta vara väldigt påfrestande för handled och armbåge, så detta brukar främst rekommenderas till de padelspelare som är van vid spelet och dess rörelser.

En tyngdpunkt som är mer i mitten ger inte lika hög kraft som om den skulle vara högt upp, men slaget blir lättare att kontrollera och kräver inte lika mycket styrka från spelaren. Dessutom kan det vara klokt att välja tyngdpunkt i mitten om du känner att du fortfarande saknar tillräckligt med erfarenhet inom spelet, då det blir lättare för dig att manövrera bollen och racketen.

4. Välj ett padelracket med rund- eller droppform

Padelracket som antingen är runda eller droppformade är bättre val för de som ännu inte har tillfälligt med erfarenheter inom padel eller känner att deras fysik inte är tillräckligt bra för att kunna hantera ett diamantformat. 

Runda padelracket rekommenderas till alla nybörjare att börja med, då de är lättare att hantera och hålla bollen i spel. Ju mer man klarar att hålla bollen i spel, desto mer lär man sig av spelet och självklart blir det även roligare för de som spelar. Å andra sidan så finns det mer rutinerade spelare som ändå väljer ett rundformat racket, då de anser att de har bättre kontroll och kan utnyttja mer teknik i spelet.

Droppformade racketar upplevs som mer avancerade än de runda varianterna, men när man har mer vana av padelsporten så kan det vara av intresse att testa ett droppformat. Ett sådant kan nämligen göra att spelet kan avanceras mer genom att det är möjligt att få mer kraft i slaget och därmed får bollen en högre fart. 

Bästa padelracket för medelspelare och spelare på medelnivå tenderar att vara runda och droppformade racketar.

5. Välj ett padelracket med rund form

Anledningen till att det är bäst för en nybörjare att välja ett padelracket med rund form är främst för att det är större chans att träffa bollen, tack vare att träffytan är större. Dessutom är dess sweetspot större, vilket gör att man även får en större chans att få iväg bollen snabbt och med mer balans för önskad riktning. 

Balansen är lågt placerad, vilket ger dig större kontroll av ditt racket och därmed mindre risk för att det skapas obalans när bollen möter racketen. Dessutom blir det mindre risk för belastningsskador på handled och armbåge. 

Dessa kombinationer gör att rundformade racketar är lättare att manövrera och därmed blir det oftast lättare att lära sig spelet. Ju snabbare man lär sig spelet, desto roligare blir det och man blir mer motiverad till att fortsätta spela padel.

Bästa padelracket i olika kategorier

Vi har testat och recenserat padelracket i många olika kategorier för att kunna hjälpa dig till ett så bra racketval som möjligt. Här nedanför hittar du olika bäst i test för olika kategorier.

Bästa padelracket för medelspelare

10

Omdöme

10.0/10
Total
0
Shares