Bullpadel Pascal Box → Läs vårt Test, Omdöme & Recension (Video)

Bullpadel Pascal Box recension

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Bullpadel Pascal Box är den padelpryl alla padelspelare bör ha i sin väska. Pumpen fungerar mycket bra och förlänger bollarnas liv vilket gör att de känns helt nya i flera veckor. Trots att pumpen kostar ett par hundralappar så tjänar du in det på bara 1-2 månader eftersom du inte behöver köpa nya bollar varje eller varannan vecka. 

I den här recensionen går vi igenom hur pumpen fungerar och vilka för- och nackdelarna är. Dessutom har vi testat pumpen på vår Youtube-kanal och du kan se klippet här nedanför!

4,5 av 5 | Betyg från tidigare kunder på Tengo.se
4.5/5
Spela video om Elitepadel testar Bullpadel Pascal Box
Vi har testat produkten!

Micke på Elitepadel har testat Bullpadel Pascal Box. I den här videon kan du se hur du använder pumpen.

Köp pumpen med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Hur fungerar Bullpadel Pascal Box?

Även om bollar inte används, så förlorar de sitt tryck för varje dag. Så när de ligger och så kallat väntar i sin originalförpackning, så förlorar de långsamt sitt tryck. Om de istället bevaras i en Pascal Box, så kommer de hela tiden att behålla sitt tryck. 

Inuti locket av Pascal Box finns en packning, med en tryckmätare, som ser till att det finns ett tryck i boxen under en specifikt utsatt tid. Denna tryckmätare kan du själv ställa in till det tryck du vill att dina bollar ska hålla. Man behöver inte heller oroa sig för att det ska skapas ett övertryck, då detta motverkas tack vare en säkerhetsventil som ser till att trycket inte övergår sin maximala gräns.

Elitepadel testar Bullpadel Pascal Box
Micke på Elitepadel testar Bullpadel Pascal box inför recensionen på vår Youtube-kanal.

Nya bollar placeras i boxen, pumpar upp tills man har nått den gröna markeringen. Sen låter man boxen vara sluten, tills man ska använda sig av bollarna. Däremot ska man inte glömma att släppa på trycket, innan man öppnar locket till sin Pascal Box.

När man ska pumpa upp bollar som har använts, så måste man öka på trycket gradvis. Man börjar med att pumpa upp bollarna tills mätaren har nått ¾ av den orangea zonen. Där ska bollarna vila i 72 timmar. Sedan pumpas trycket upp tills mätaren är precis i starten av den gröna zonen och bollarna får vila ytterligare 72 timmar. Sista steget är att pumpa upp till det värde som gäller för padel och en sista vila på 72 timmar.

Pascal Box är en produkt som är framtagen av Bullpadel – ett av padelvärldens ledande varumärken vilket också ger en extra känsla av kvalité.

Så använder du Bullpadel Pascal Box

Steg 1: Placera padelbollarna i Pascal Boxen och stäng locket

Steg 2: Pumpa in luft genom ventilen tills det att den gröna markeringen nås

Steg 3: Behåll trycket i Pascal Box tills du ska använda bollarna nästa gång

Steg 4: Tryck på ventilen för att släppa ut luften och öppna locket precis innan användning

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Bullpadel Pascal Box recension
Foto från när vi på Elitepadel testade Bullpadel Pascal Box 3b

Fördelar med Bullpadel Pascal Box

  • Den främsta fördelen är att det är mer miljövänligt att pumpa upp bollar efter hand än att ständigt köpa nya bollar. Det lättaste är när man ska pumpa upp nya bollar, men det funkar ju även på bollar som har blivit använda. 
  • Om du använder dig av den regelbundet, så tjänar du snabbt in på det ekonomiskt sett.
  • Den är lätt att använda. I princip enbart att stoppa in bollarna, skruva på locket och sen upp med trycket till grönt.
  • Längre livslängd för bollarna när de kan pumpas upp, både de nya och de använda.
  • Ju bättre tryck i bollarna, desto bättre studsar kommer det skapas på spelplanen. Därmed blir spelet både roligare och mer säkert.

Nackdelar

  • Det kräver lite mer jobb från dig om du vill pumpa upp använda bollar och det tar totalt nio dygn innan de har nått korrekt tryck.
  • Om du köper en Pascal Box för att vara mer ekonomisk, så tänk på att det enbart blir mer ekonomiskt efter att du har använt dig av den en längre tid.
  • Det finns känsliga delar på boxen, som gör att den är ömtålig. Därmed en risk att bära med sig till olika platser, om man inte är duktig på att vara försiktig med sin packning.
Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Bullpadel Pascal Box test omdöme och recension

FAQ - Vanliga frågor om Bullpadel Pascal Box 3b

Är Bullpadel Pascal Box bra?

Ja, Bullpadel Pascal Box fungerar mycket bra. Pascal Box är framtaget av Bullpadel, som är ett välkänt varumärke med god kvalité på alla sina produkter. Pascal Box har många nöjda kunder och för att göra en jämförelse så har Pascal Box betyget 4,5 av 5 på Tengo.se, och detta genomsnittliga betyg är baserat på över 30 kunder.

Kan man pumpa padelbollar?

Ja, du kan pumpa padelbollar och det är allra lättast med de nya bollarna.Dock går det även bra att pumpa bollar som du redan har använt dig av. Denna pumpning sköts dock annorlunda jämfört med nya bollar.

Vilket tryck har padelbollar?

Padelbollar väger lika mycket som tennisbollar, men trycket är lägre på padelbollarna. Trycket i padelbollarna ligger mellan 4,6kg och 5,2kg per 2,54 kvadratcentimeter. Det lägre trycket på padelbollar beror bland annat på att spelplanen i padel är mindre och det skulle bli för hög hastighet med tennisbollar på en padelbana.

Kan man använda Pascal box på gamla bollar?

Det går att använda sig av Pascal Box även till bollar som har använts. Däremot ska man tänka på att tillvägagångssättet för att pumpa upp gamla bollar är annorlunda än med nya bollar.

Vårt omdöme för Bullpadel Pascal Box

Vårt samlade omdöme och recension av Bullpadel Pascal Box är att tryckbehållaren fungerar mycket bra. Vi använder pumpen dagligen till våra padelbollar när vi själva spelar för att både förlänga bollarnas livstid men även att kunna fräscha upp gamla bollar. 

Vi fastnade direkt för Bullpadel Pascal Box när vi spelade in vår recensions-video som du kan se här i artikeln eller på vår Youtube-kanal. Missa inte att vår exklusiva rabattkod här nedanför ger dig 10% rabatt när du ska beställa din bollpump hos Tengo.se!

Här kan du köpa produkten

Vi rekommenderar som vanligt vår favoritbutik, Tengo.se när du ska beställa dina padelprodukter. Om Bullpadel Pascal Box skulle vara slut i butiken eller om du vill handla från en annan butik så finns det fler val här nedanför.

Köp pumpen med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Bullpadel Pascal Box

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares