Padel och padeltennis

Likheter mellan padel och tennis

Tennis och padel, båda två är populära sporter där spelarna använder racketar. Trots att de till stor del kanske påminner mycket om varandra har de faktiskt sina olikheter. Idrottsutövare över hela världen spelar dessa två sporter, och för att att lyckas inom dem behöver spelaren vara både snabb och skicklig, men även ha en god strategi. Både padel och tennis är två sporter som allting mellan nybörjare till proffs kan njuta och ha roligt av. Nedan kommer vi att att jämföra dessa två sporter, för att ta reda på både likheterna och olikheterna. 

Bollar och racketar 

En av de kanske mest uppenbara likheterna mellan padel och tennisspel är att i bägge två sporter använder spelaren både racket och bollar. Inom sporterna använder spelaren en racket för att slå bollen över nätet till motståndaren. De racketar som används inom padel och tennis är dock olika trots att det används till samma sak. Ett padelrack är mindre till storleken samt att de är gjorda av olika material. Bollarna i bägge sport påminner mycket om varandra, men de skiljer sig från varandra med sin storlek och studs. 

Strategi och taktik

För att kunna vinna en match i antingen padel eller tennis krävs det att spelarna använder sig av en god strategi. Inom bägge två sporter krävs det att spelaren ska kunna avläsa sin motståndares rörelser och slag för att kunna placera bollen på ett sätt för att försvåra det för motståndaren. För att kunna dominera på tennis eller padel krävs det även att spelaren inte bara är medveten om banans ytor, utan även lär sig att utnyttja dem. 

Inom både tennis och padel spelas ett spel vanligtvis i set och matcher där poäng räknas. Inom sporterna finns det en domare som räknar poäng, dömer linjer samt tillämpar regler. Detta betyder att om du spelat tennis i många år, men nu är intresserad att prova på padel, är inlärningskurvan inte så stor när det gäller protokoll och domarregler. 

God fysisk kondition

Om du vill prestera bra inom padel eller tennis är god fysisk kondition a och o. Inom sporterna krävs det att spelaren är snabb och smidig för att kunna utföra slag med god precision samt faktiskt röra sig på banan. Dock behöver spelarna inte bara god fysisk kondition, utan även mental uthållighet för att kunna fatta strategiska och snabba beslut för att chockera motståndaren. 

Sammanfattning 

Under de senaste åren har sporten padel tagit världen med storm, och vart vi än vänder oss idag ser vi antingen en padelhall eller padelspelare. Trots att padel och tennis har många likheter, finns det saker som skiljer sporterna åt. Inom båda sporter används det både racketar och bollar, dock är de helt olika. Poäng räknas på ett lika sätt i båda sporterna, samt att domarstrukturen ser väldigt lika ut. För att bli en bra spelare i tennis eller padel krävs en god fysisk kondition för att kunna förflytta sig snabbt på planen och slå bollar som chockerar motståndaren. Dock räcker det inte bara med god fysisk kondition, utan även mental uthållighet. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *