Padelracket årets begagnade julklapp

Padelracket – årets begagnade julklapp 2021

Sedan 1988 har branschorganisationen Svensk Handel listat årets julklapp, de har både förvånat och inspirerat de julklappar vi har valt att ge bort. Många minns dem med värme och i andra fall har det gått helt fel när de har fått ett inte allt för genomtänkt paket med årets julklapp. Nu har Blocket tagit fram en alternativ julklapp, den begagnade.

Sedan 1988 har en julklapp per år presenterats som årets julklapp, julklappen ska vara aktuell och förutspås kunna bli något som kommer att ligga i många paket på julafton. Under de 33 år som fenomenet har pågått har det alla år utom ett varit en fysisk sak som presenterats. I dessa tider med klimatångest känns det inte helt i tiden. Det har sajten Blocket tagit fasta på och presenterat årets begagnade julklapp.

Nästa steg kanske blir årets icke fysiska, där du kan få tips på klimatvänliga tjänster som du kan ge bort. Till Exempel:

  • Spelkassa på bästabettingsidorna.se till sportfantasten
  • Prenumeration på Netflix för filmnörden
  • Matlagningskurs för den som knappt kan koka ägg

Årets begagnade julklapp är ett padelracket

Blocket som är Sveriges största marknad för begagnade varor har tagit fram en alternativ julklapp enligt deras kriterier:

  • Ha ett högt andrahandsvärde och vara populär på begagnatmarknaden
  • Vara rätt i tiden och ha väckt stort intresse det senaste året
  • Vara välrepresenterad eller ha en ökande volym på andrahandsmarknaden

Det första året, 2015 var Blockets årets julklapp LEGO och året efter den breda kategorin en gamingpryl som kanske inte alltid blev helt rätt. 2017 var det en vandringpryl, vilket var lite före i tiden då frilufts-boomen kom tre år senare under coronapandemin.

Om vi hoppar fram till 2020 var det ett sällskapsspel som spåddes bli årets begagnade julklapp. Vilket är förståeligt då vi behövde underhållning i vår egen lilla bubbla då fritt umgänge inte var möjligt under covid-restriktionerna.

Under de senaste åren har padel vuxit sig till en stor rörelse snart är vi världens mest padelbane-täta land i världen. Det har lett till att antalet padelracketar har sålt som smör under de senaste åren och många hem har nu minst ett racket. Många har fastnat för sporten och har uppgraderat sitt racket och vill nu sälja sitt begagnade racket. Det har lett till att årets förväntade begagnade julklapp är ett padelracket.

Evenemangsbiljett blir den traditionella årets julklapp

Tack vare att vi har kunnat gå på konserter, teater eller festival under närmare två år är det många som står och hoppar över beslutet att häva de sista restriktionerna är fattade av folkhälsomyndigheten. Det ledde till att Svensk Handel gick ut med att året förväntade julklapp 2021 blev en evenemangsbiljett. Strax efter gick de ut med att regeringen har gett folkhälsomyndigheten i uppdrag att ta fram begränsningar med hjälp av vaccinationspass.

Vaccinationspassen är en vattendelare, vissa välkomnar att de kommer att kunna vara säkra på att alla på ett evenemang kommer att vara vaccinerade. Andra anser att det är kränkande att inte kunna välja själv om de ska vaccinera sig eller inte. Många av arrangörerna välkomnar förslaget då de anser att detta kommer att försäkra en stabilare grund för evenemangen och minska risken för restriktioner ska drabba dem i framtiden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.