Så kan du kombinera padelträning med din återhämtning

Så kan du kombinera padelträning med din återhämtning

Är du en av alla padel fanatiker? Kanske tränar du 3,4 eller 5 gånger i veckan. För att hitta en bra balans är det viktigt att du också tar dig tid för bra återhämtning både för muskler och sinne. Det kommer hjälpa dig att må bättre, njuta mer av din träning, men också att vara pigg och alert i din vardag och på jobbet. Det handlar om bra balans för att allt ska rulla på så bra som möjligt. 

Därför är padel så populärt

Padel har blivit populärt för att det är en sport som många kan spela och lära sig. Det är inte lika svårt som tennis och tillåter därför att spelare i alla åldrar kan lära sig och njuta av detta roliga spel. Det är också ekonomiskt tillgängligt för dom flesta och blir därför ingen sport som bara kan spelas av höginkomsttagare. Även att padel-boomen kanske är över så finns intresset fortfarande kvar och många banor finns att tillgå. Så om du inte har testat kan du bara leta upp närmaste bana och hitta en som passar.

Olika sätt att njuta för olika smak och tycke

En del, eller väldigt många, gillar padel och att vara aktiva. Men andra kanske gillar mer stillsamma aktiviteter som att läsa en bok eller spela spel online. Kanske finns intresset för roliga nätcasinon för olika spel som kan ge en avslappanande stund. Så ta chansen och upplev spelkvalitet på högsta nivå i Sverige på dessa olika spelsidor om det är den typen av avslappning du gillar mest. Men kom ihåg att även den lataste måste ta sig tid att träna och på det sättet må bättre. 

Hitta balansen mellan träning och avkoppling

Som med all träning måste man hitta en bra balans för att inte bli sliten eller tappa lusten att träna. Det är självklart viktigt med regelbunden träning, men för mycket är inte heller bra. Så hitta en balans som passar dig och ditt liv. Om du är singel och inte har familj kommer du givetvis kunna lägga mycket mer tid än om du har flera barn och partner som behöver din tid. Allt ska ha sin tid och på det sättet kommer livet och hälsan fungera bättre. 

Träna din kropp och sinne samtidigt

Fysisk träning är bra för hela kroppen, inte bara för hjärtat och musklerna. När du tränar kommer hela du må bättre. Du kan bli lugnare och sova bättre och även förbättra dina blodvärden, kort och gott må bra. Visste du att stress kan påverka oss på ett väldigt negativt sätt, det kan försämra sömnen, ge diabetes, och påverka ditt liv på ett väldigt negativt sätt. Så hur minskar man sin stress? Går det ens? Det handlar om att hitta en bättre balans och att prioritera det som är viktigast, samtidigt som du måste förstå att det kanske inte finns tid för precis allt du vill. Prioritera och må bättre. 

Socialt och roligt för hela familjen

Att spela padel är en aktivitet som hela familjen kan njut av. Det passar alla åldrar och kan därför bli en aktivitet som alla kan njut av tillsammans. Så testa att boka en tid och boka en bana för familjen och njut av att spela. Om ni inte har några rack än så kan dom hyras på plats och så kan ni testa er fram för att se om det är en sport som passar er. 

Om du vill ha lite ensamtid med din partner kan padel också vara en perfekt sport. Ha en stående tid varje vecka och skapa den där tiden tillsammans som ger motion men också kan förbättra ert förhållande. För visst är det så att vardagen bara springer på och att det kan bli svårt att få tid till varandra. Men med träning och tid tillsammans kan ni lyckas bättre och hitta varandra på ett naturligt sätt.  

Utforska olika sätt att integrera träning och avkoppling i din vardag

Visste du att arbetare har rätt för friskhetstid eller friskvårdsbidrag på sitt arbete. Varför inte ta den och lägga på spel av padel. Du kan ta en timme varje vecka och spela eller använda ditt bidrag för ditt padelspel. Och eftersom träning ger en bra balans i livet kommer detta också göra att du känner dig mer avkopplad och lugn. Det blir alltså en bra kombination för både hälsa och livet. 

Kommer padel fortsätta att vara populärt?

Med all sannolikhet kommer nog padel fortsätta att vara en populär och stark sport. Många fortsätter att njuta av denna roliga sport, och även att många banor har stängts så finns det fortfarande många öppna. Att stora stjärnor som Zlatan anlägger banor hjälper också sporten och håller intresset vid liv. Så har du inte testat än så gör det, vem vet kanske är det nya favortisporten som du kommer älska. Utan tvekan är det iallafall så att det är en sport som gillas av många!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *