Streama padel

Streama padel: Så kan du titta på padel live [Tablå]

Är det dags för dig att titta på padel live istället för att spela? Då är du på helt rätt plats. I den här artikeln går vi igenom de olika tjänsterna som streamar padel för de olika turneringarna runtom i världen. För att sammanfatta artikeln så är Viaplay det absolut bästa valet och erbjuder det största utbudet där du bland annat kan titta på: 

  • World Padel Tour
  • Viaplay Open
  • Swedish Padel Tour
  • Padel SM

Utöver dessa padelturneringarna får du över massor av filmer och ytterligare sportevenemang varje dag.

Viaplay logotyp
5/5

Innehållet på denna sidan

Vart kan man streama padel?

Som du säkert märkt vid det här laget har det blivit alltmer vanligt att streama sin favoritsport på nätet. Padel är den snabbast växande sporten i landet just nu, så naturligtvis vill fler och fler kunna se matcher – inte bara för att njuta av toppspelarnas teknik utan även för att lära sig alternativa strategier och spelmönster. 

Om du är sugen på att streama padel finns det flera olika alternativ du kan välja emellan, både i Sverige och på internationell nivå. Bekvämare än så här kan det inte bli – välj själv om du vill se live eller inspelat när det passar dig. 

Se det på din storbilds-tv i din sköna soffa eller varför inte på mobilen eller surfplattan medan du sitter på pendeln eller kopplar av i trädgården. Eftersom padel betting växer kraftigt så har även intresset och behovet av att kunna titta på padel live ökat de senaste åren.

StreamingtjänsterRättigheter 
Viaplay.seWorld Padel Tour, Viaplay Open, Swedish Padel Tour, Padel SM
Padel-Television.seSwedish Padel Tour, Padel SM
Padelstreaming.comMindre turneringar
Studio Padel (Youtube)Swedish Padel Tour
Worldpadeltour.comWorld Padel Tour
Aptpadel.comAmerican Padel Tour

Streama padelmatcher i Sverige:

Viaplay

Här hittar du ett oerhört brett utbud med alla de största och mest intressanta turneringarna. Detta är en betaltjänst, och de har svenska kommentatorer till matcherna.

Padel-television

De har ett samarbete med Svenska Padelförbundet, vilket gör att de har tillgång till alla de stora evenemangen som spelas i Sverige. Detta är en betaltjänst, och de har svenska kommentatorer till matcherna.

Padelstreamer

Detta är en sajt som streamar turneringar, matcher och träningar, en riktig community för padelälskare. Det som gör den här sidan väldigt speciell är att du kan streama dina egna matcher från de anläggningar som är anslutna till deras stora nätverk och se dig själv spela i efterhand.

Padel live / Studio padel

Även Padel Live som har sändningar genom Svenska Padelförbundet och YouTube-kanalen Studio Padel är värda att titta närmare på.

Streama padelmatcher i internationellt:

World Padel Tours (WPT) hemsida

Här kan du otroligt nog hitta alla matcherna som spelas på WPT utan att betala en enda krona, en fantastisk service som verkligen ger alla nya såväl som mer erfarna utövare möjligheten att se sina idoler live. 

Du kan också se många inspelade matcher och tidigare års finaler, samt intervjuer, reportage och speltips från världens bästa padelspelare. Missa inte deras YouTube-kanal där du kan hitta en del riktigt legendariska matcher och lära dig massor om de absolut bästa. Kommentarer finns oftast på spanska och engelska.

American Padel Tours (APT) hemsida

Den relativt nyskapade American Padel Tour kommer i år även att spelas i Europa tack vare avtalet de gjort med Europeiska Padelförbundet (FEPA). 

Alla deras turneringar och matcher streamas gratis på deras hemsida och YouTube-kanal, vilket du inte får missa om det är bra spel du är ute efter. Även här finns kommentarer i de flesta fall på spanska och engelska.

Viaplay streamar padel

Viaplay har under många års tid låtit dig streama nästan vilken sport som helst online, och nu har de självklart även hakat på padel. Efter racketsportens explosionsartade ökning i Sverige var det bara en tidsfråga innan Viaplay skulle börja sända turneringar. 

Nu har de gjort en stor satsning eftersom deras ägare, Nent Group, har lyckats köpa de nordiska rättigheterna för World Padel Tour till och med 2023 – vi kommer alltså att kunna se gott om riktigt bra matcher här de närmaste åren. 

Inte nog med det, utan Nent Group har också skapat en egen turnering, Viaplay Open, där de kommer att streama finalerna i direktsändning. Vi väntar med spänning!

World Padel Tour streamar från sin hemsida

WPT’s egen hemsida är såklart ett mycket bra val när du känner för att titta på några rafflande live matcher, stjärnspäckade turneringar eller resuméer och highlights om du föredrar det. Här har du världens bästa spelare samlade på ett enda ställe, och det rejäla utbudet gör det till en mycket populär plats att streama.

De har även en mycket omtyckt YouTube-kanal med +435.000 prenumeranter där du hittar reportage, intervjuer med dina favoritspelare och mycket mer. Det finns inga ursäkter för att inte se och lära av de som tagit sig till den absoluta toppen.

Padel-Television streamar svensk padel

Hos Padel-Television kan du se alla matcher på Swedish Padel Tour, SM och även lag-SM. Detta är ett samarbete med det Svenska Padelförbundet för att tillmötesgå de svenska padelentusiasternas önskan om att kunna se och lära av de bästa spelarna var i landet man än befinner sig. All den bästa padeln på elitnivå i Sverige hittar du här.

Tanken är att Padel-Television ska vara mer som en tv-kanal än en vanlig streamingtjänst, med studio, reportage och intervjuer med såväl toppspelarna som de bästa lagen.

Titta på padel live

Så kan du titta på padel live genom streamingtjänster

I dagens teknologiska samhälle kan du självklart njuta av den bästa padeln var och när du vill, helt på dina egna villkor. Beroende på vilken turnering eller vilket mästerskap du vill se, vilket språk du vill ha kommentarerna på samt om du vill betala för streamingen eller ej finns det olika alternativ.

World Padel Tour

Om det endast är de bästa padelspelarna du vill se är det utan tvekan WPT du ska satsa på. Världens främsta padeltour kan du se på två olika sätt – antingen om du har betaltjänsten Viaplay eller också gratis på World Padel Tours hemsida

Detta är faktiskt en grym service som WPT erbjuder alla oss som gillar padel, det är som om Premier League skulle sända alla matcher i den engelska ligan gratis! 

Kommentarerna finns oftast på både spanska och engelska, och att lyssna på en match med inlevelsen och känslan de spanska kommentatorerna har är faktiskt en riktig upplevelse – även fast man inte förstår vad de säger.

Fördelen med Viaplay är att du har det direkt på tv:n utan att behöva koppla upp dig på nätet. De har även en svensk kommentator, vilket naturligtvis kan vara ett stort plus för många.

Swedish Padel Tour

Swedish Padel Tour kan du streama på två olika ställen. Viaplay erbjuder en mängd prestigefyllda turneringar till sina abonnenter, och där finns som väntat även SPT. Här kan du se Windahl, Rocafort, Vasquez och de främsta tjejerna som Ekdahl, Åkerberg eller Amanda Girdo för att nämna några.

Även Padel-Television har tillgång till samtliga matcher på den svenska touren, som i år väntas bli bättre än någonsin. Samarbetet med Svenska padelförbundet för att på så vis främja sportens utveckling och bredd genom att göra den mer synlig och lättillgänglig känns som en bra garanti för ett utmärkt resultat.

Padel SM

Padel SM kan du streama på Padel-Television om du vill se de svenska toppspelarna göra upp om medaljerna. Tack vare samarbetet de har med Svenska Padelförbundet kommer de såklart att vara närvarande till 100% när ett så här viktigt event går av stapeln.

Även Viaplay kommer att visa Padel SM som en del av den storsatsning de på senaste gjort på den nya trendsporten som bara fortsätter att växa i Sverige. Du kommer att kunna följa mästerskapet i sin helhet utan att behöva missa en enda poäng, vilket är extra positivt nu när matcherna måste spelas utan publik på arenorna.

APT Padel Tour

American Padel Tour sattes i rullning så nyligen som 2020, och hann knappt börja förrän den globala pandemin satte käppar i hjulet. 

Nu är den tillbaka med ny krafter – i år kommer delar av touren även att spelas i Europa. Som en utmärkt gest till alla oss som fascineras av den här populära racketsporten streamar de alla tourens matcher från sin hemsida. Du kan i lugn och ro njuta av spänningen från hemmets lugna vrå när det passar dig.

Mindre turneringar

Padelstreamer.com var först i Sverige med att streama padel, och är ett väldigt bra alternativ för att kunna se alla de något mindre turneringarna som spelas. Här hittar du exempelvis deltävlingar och kval till de större evenemangen, men även matcher på motionärsnivå. 

Saken är den att Padelstreamer.com har arbetat upp ett stort nätverk med massor av padelanläggningar runt om i landet, där man kan välja att streama sina matcher. 

Ett både roligt och användbart initiativ då du har möjligheten att analysera ditt eget eller kompisarnas spel som aldrig förr.

Streamingtjänster för padel

Svenska streamingtjänster för padel

Här nedanför listar vi de två svenska streamingtjänsterna för padel. Det innebär däremot inte att du bara kan titta på svensk padel, tjänsterna erbjuder även internationalla tävlingar i sitt utbud.

Viaplay

Den nordiska streamingjätten Viaplay.se finns naturligtvis på plats när det gäller att streama den bästa padeln – både internationell och svensk. Som vi har vant oss vid med andra sporter genom åren kommer även padel med den bästa bildkvaliteten, de bästa expertkommentatorerna och en helhetsbild som kommer att uppskattas av alla fans som sporten har samlat i vårt avlånga land.

Padel-Television

Padel-Television har fötts genom ett samarbete med Svenska Padelförbundet för att den svenska eliten ska kunna komma in i vilket vardagsrum som helst. Här finner du alla viktiga events som spelas på svensk mark som du absolut inte vill missa.

Vanliga frågor om att streama padel

Hur mycket kostar det att streama padel?

Hur mycket det kostar att streama dina favoritmatcher och turneringar beror alldeles på vilken typ av tjänst du väljer. Om det är bästa bildkvalitet och svenska kommentarer du är ute efter så är det de svenska streamingtjänsterna Viaplay och Padel-Television som gäller när det kommer till de stora och viktiga turneringarna.

Viaplay kostar 449 kr per månad, men utöver streamingtjänsten får du ett komplett paket med hela deras utbud av sport, serier och filmer.

Padel-Television kostar 99 kr i månaden. Du har ingen bindningstid och du får de första 30 dagarna gratis. Mindre turneringar, kval och deltävlingar hittar du ofta på Padelstreaming.com utan kostnad.

Både World Padel Tour och American Padel Tour streamar sina matcher gratis såväl från sina respektive hemsidor som deras YouTube-kanaler.

Vilka padelturneringar streamar padel?

World Padel Tour (WPT), världens viktigaste turnering där padeleliten reser runt globen för att göra upp om mästartiteln hittar du på deras egen hemsida, deras YouTube-kanal samt hos Viaplay.

American Padel Tour (APT), som i nuläget klassas som den näst viktigaste turneringen i världen hittar du på deras egen hemsida eller YouTube-kanal.

Swedish Padel Tour (SPT), där de bästa svenska spelarna samlas hittar du på Padel-Television eller Padel Live. Padel-SM där såväl medaljer som ära ligger i potten hittar du på Padel-Television eller Padel Live.

Många mindre turneringar som även de kan vara av intresse kan du oftast finna på Padelstreaming.com.

Kan jag streama padel PPV?

Det Svenska Padelförbundet har ett utbud av matcher och turneringar PPV på deras hemsida. De har gjort en storsatsning på att ta riktigt bra matcher till alla padelentusiasters hem, vilket verkar vara ett extra bra drag så här i corona-tider.

Förhoppningen är att kunna höja nivån på svensk padel ytterligare ett snäpp, genom att göra toppmatcherna så tillgängliga som möjligt med den bästa bildkvaliteten. I många fall är fredagens spel gratis medan man sedan betalar för lördagen och söndagen, eller så erbjuder ett paketpris för hela turneringen.

Helt klart ett bra alternativ om det är en speciell turnering eller match du är ute efter, eftersom du då inte behöver teckna något abonnemang med någon leverantör.