Fila the inceptor: Test & Recension 2024

Vårt omdöme och recension för Fila the inceptor efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den all-round/offensiva spelaren. Så fort du plockar upp racketen kommer du att känna den höga kvaliteten. Racketen passar bra för motionärer till avancerade spelare.

Filas nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Se våra test och recensioner på Youtube!
Fila The Inceptor
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Fila the inceptor egenskaper

Här nedanför går vi igenom Fila the inceptor och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeFila the inceptor
FormDroppformat
BalansLåg
SpeltypAllround/offensiv
SpelnivåMotionär – avancerad
Vikt360 – 380 g

Material

Ramen är extra slitstark i sitt material av kolfiber och träffytan är lite mjukare med 3K kolfiber. Ett racketpaket som kan stå emot fler stötar och felslag, samtidigt som det har mjuka egenskaper.

Balansen

En låg balanspunkt som skapar mer balans i spelet. Därmed blir det lättare för spelaren att hantera och ger inte heller hög påfrestningar på spelarens muskler och leder.

Racketformen

Den runda racketformen ger en större sweetspot, som gör att denna modell gör det lättare för att skapa bra bollträffar.

Hårt eller mjukt?

Mjukt racket med hänsyn till det runda formen, större sweetspot, låg balanspunkt och mjukare kärna. Racketens egenskaper gör att racketen passar extra bra för de spelare som föredrar ett defensivt spelsätt. 

Det finns en del hårda egenskaper i detta racket, som den förstärkta ramen och en träffyta som är halvhård, men räcker inte riktigt till med hänsyn till kombinationerna med resterande egenskaper.

Vilken spelarnivå passar Fila the inceptor för?

Då det är ett mjukt lätthanterligt racket, så kan det vara bra för nybörjare och hjälpa dem att skapa kontroll och fart i spelet samt att lära sig olika tekniker. Det kan även var ett bra racket för de på mer avancerad nivå, som främst eftersöker kontroll, balans och fart i spelet.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Med hänsyn till merparten av egenskaperna, så är det mer passande för ett defensivt spel. Den runda formen på racketen tillåter en större sweetspot och i kombination med den låga balansen och en mjukare kärna är det ett passande val för defensivt spel och för de som söker ett mjukare lätthanterligt racket att spela med.

Fila The Inceptor
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Fila

Bröderna Fila grundade varumärket Fila i Norra Italien år 1911 och med främsta syfte att producera kläder åt folket som var bosatta i Italiens alper. Först på 1970-talet började de att producera kläder och underkläder åt de som utövade sport och idrott. Vi har bland annat sett Björn Borg posera i deras underkläder.

Det är ett stort välkänt varumärke som säljs i större delen av världen och de är främst kända för sin goda kvalité, stilrena design och stora sortiment för merparten sportare och idrottare. Nu kan även sportare inom padel finna rackets och annat som är anpassat åt padel.

Fördelar med Fila the inceptor

Det är ett mjukt racket som främst ger balans och kontroll i spelet, som också gör att det är mer skonsamt för spelarnas muskler och leder. Dessutom är ramen förstärkt i kolfiber, som gör att det är mer motståndskraftigt mot stötar och felslag. En större sweetspot och en låg balanspunkt underlättar för att skapa bra bollträffar med god fart och kontroll.

Nackdelar

Det kan vara väldigt utmanande att använda detta racket i offensiva situationer på padelbanan, så i dessa lägen kan det behövas extra styrka från spelaren.

Fila The Inceptor
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Fila the inceptor rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Salming Magician S5 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten