Head Zephyr Pro 2022 - test, recension och rabattkod

Head Zephyr UL 2023 : Test, Recension & Rabattkod

Vårt omdöme och recension för Head Zephyr UL 2022 efter att ha testat racket är att kommer med en extra lätt vikt. Det kombineras med en rund form och stor sweetspot och passar därför extra bra för nybörjare och även damer/juniorer.

Priset för Head Zephyr UL 2022 är mycket bra för den som inte vill betala mycket för ett padelracket och som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan rabatterade produkter!

Vårt omdöme
4.5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Head Zephyr UL. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Spela video om Head Zephyr UL 2022 - test och recension
Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Head Zephyr UL 2022:

När jag testade Head Zephyr UL så märktes det tydligt att racket är den lättaste modellen från Head och har, som övriga rack i serien, sina främsta egenskaper i kontrollen av spelet. Tack vare sin lätta vikt så tycker jag att det är ett rack som lämpar sig väldigt bra till damen som ska börja spela eller till junioren som vill byta upp sig från sitt tidigare junior rack. Även denna modell har hög kontroll och mycket god känsla i spelet.

Head Zephyr UL 2022 recension, test och rabattkod
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Head Zephyr UL 2022 recension
Bild från när vi testade och recenserade Head Zephyr UL.

Head Zephyr UL 2022 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Head Zephyr UL 2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket snyggt och har en stilren färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeHead
FormRund
BalansMedel
SpeltypDefensivt-Allround
SpelnivåMedel-Motionär
Vikt330-350g

Material

Mycket kolfiber för att öka hållbarhet och motståndskraft i racketen. Teknologin Graphene 360+ förstärker ramen och ger samtidigt mer balans i racketen. Kärnan Comfort Foam ger ett mjukare spel och bättre respons.

Head Zephyr UL 2022 - test omdöme och recension
Bild från när vi testade och recenserade Head Zephyr UL.

Balansen

En balans i medelnivå i kombination med stor sweetspot och rund racketform ger det flera fördelaktiga egenskaper för det defensiva spelet. Det blir lättare att lyckas med fullträffar med bra kraft och fart, även vid de låga bollarna.

Racketformen

Rund racketform som även förser racketen med en större sweetspot. Ju större sweetspot, desto större chans för kraftfulla träffar som samtidigt ger bra kontroll för bollens riktning.

Hårt eller mjukt?

Ett mjukare paket med den runda formen, mjukare kärna och något lättare vikt på racketen. Racketen är förstärkt med Graphene 360+ som ger kraft i slagen, vilket även kan ge stor fördel åt det offensiva spelet.

Test och recension av Head Zephyr UL padelracket
Bild från när Micke på Elitepadel testade och recenserade Head Zephyr UL.

Vilken spelarnivå passar Head Zephyr UL 2022 för?

Head Zephyr UL lämpar sig bra för olika spelnivåer, från nybörjare till mer avancerad nivå. Det är ett mjukare racket som även är något lättare än många andra modeller. Därmed kan det vara ett bra racket att börja sitt padelspel, men även om man vill avancera sitt defensiva spel mer.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Merparten av egenskaperna hos Head Zephyr UL är starka fördelar i ett defensivt spel. Rund racketform som ger en större sweetspot i kombination med en mjukare kärna och en balanspunkt på medelnivå. Dessa egenskaper får man mest nytta av med långsamma eller låga bollar. Dock kan det även ge fördelar i offensivt spel, men där kan man ibland känna av att exempelvis kärnan är för mjuk.

Head Zephyr UL 2022 recension, test och rabattkod
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Head Zephyr Padelrackets 2022 - test, recension och rabattkod
Bild från när vi testade och recenserade Head padelracket 2022.
Head logotyp
Head Logotyp

Information om varumärket Head

Många som hör varumärket Head kanske främst tänker på metallskidor, då det var det första som grundaren Howard Head producerade inom företaget. De var de första på marknaden med denna typ av skida och fick kämpa en del för att få kunderna att förstå dess fördelar.

Då den första metallskidan lanserades var år 1950 och det tog drygt 18 år innan företaget även började inrikta sig på att producera racket inom tennis, vilket ganska senare även ledde vidare till racket för sporten padel.

Olika teknologier för rackets inom tennis och padel har uppkommit genom åren. Det mest utmärkande på dagens modeller är teknologin Graphene 360+, som ger deras racketar bättre hållbarhet och motståndskraft, samtidigt som det kan återge mer kraft för spelaren. Vare sig denne är mer intresserad av ett defensivt eller offensivt spel.

Läs mer om Head padelracket och våra andra recensioner.

Fördelar med Head Zephyr UL 2022

Ett bra racket med goda egenskaper för defensivt spel och för ett mer ergonomiskt spel, tack vare en lättare vikt på racketen och teknologier som minskar på vibrationer i racketen. 

Den runda formen och en större sweetspot ger fler chanser till fullträffar, vilket är bra för de som inte har spelat så länge. Det blir lättare för dem att lära sig bättre teknik i spelet och med en mjuk kärna får även avlastning i muskler och leder.

Nackdelar

Kombinationerna av en mjuk kärna, rundformat racket och en medel balans gör att de som föredrar att spela offensivt, med andra ord mer explosivt och aggressivt, kommer säkerligen känna att det inte är riktigt rätt racket för dem.

Vårt omdöme för Head Zephyr UL 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Head Zephyr UL 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

”När jag testade Head Zephyr UL så märktes det tydligt att racket är den lättaste modellen från Head och har, som övriga rack i serien, sina främsta egenskaper i kontrollen av spelet. Tack vare sin lätta vikt så tycker jag att det är ett rack som lämpar sig väldigt bra till damen som ska börja spela eller till junioren som vill byta upp sig från sitt tidigare junior rack. Även denna modell har hög kontroll och mycket god känsla i spelet.”.

Head Zephyr UL 2022 recension, test och rabattkod
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Head Zephyr UL rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Head Zephyr UL rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten