Set Hawk 2022 – Läs vårt Test, Recension & Rabattkod

Set hawk

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för Set Hawk 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket med en mjuk kärna som ger bra balans och kontroll i racket. Set har även byggt detta racket med en kolfiberförstärkt ram för extra hållbarhet.

Set Hawk 2022 är ett premium racket men som vanligt på Elitepadel kan vi erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på kampanjpriser!

4 av 5 | Omdöme på Tengo.se
4/5
Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Set Hawk 2022. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!
Set hawk
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Set Hawk egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Set Hawk.

Set Hawk egenskaper

Här nedanför går vi igenom Set Hawk och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket snyggt och har en rik färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeSET
FormDroppformat
BalansHög
SpeltypAllround – Defensiv
SpelnivåMedel – Avancerad
Viktg (+/-10) 365 – 380 g

Material

En mer hållbar och styv ram i 100% kolfiber, kombinerat med en mjuk träffyta i 3K kolfiber och en kärna i Black Eva Soft Ultra.

Set Hawk material
Bild från när vi testade och recenserade Set Hawk.

Balansen

En balanspunkt i medelnivå som kan ge fördel i båda spelsätten. Med andra ord kan den förse med både kontroll och kraft.

Racketformen

Racketformen droppformat ger plats för större sweetspot, vilket ger fler chanser till att skapa kontrollerande bollträffar.

Hårt eller mjukt?

Ett allroundracket som går mer åt det mjukare hållet, med hänsyn till en mjuk träffyta och en mjuk kärna. Dessa egenskaper i kombination med en större sweetspot och racketformen ger fler fördelar för mjukt spel. Detta racket kan alltså vara lättare att hantera för låga eller långsamma bollar.

Vilken spelarnivå passar Set Hawk för
Bild från när Micke på Elitepadel testade och recenserade Set Hawk 2022.

Vilken spelarnivå passar Set Hawk för?

Spelare med längre erfarenhet, från medel nivå och uppåt, som föredrar defensivt spel men som samtidigt vill kunna utnyttja racketen för offensivt spel. En padelspelare på medel eller mer avancerad nivå har lättare för att få fart och kraft i bollträffar ovanför huvudet.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Baserat på den mjuka Eva kärnan och den mjuka träffytan i 3K kolfiber ger goda fördelar för att hantera de mjuka och långsamma bollarna. Däremot så kan diamantformen och en medelbalans ge bra hjälp åt både offensivt och defensivt spel.

Set hawk
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

SET padel rackets
Bild från när vi testade och recenserade SET padelracket 2022.
SET Logotyp

Information om varumärket SET

Varumärket Set, som ursprungligen är från Spanien, har funnits på marknaden i cirka sju år. Set Nordic som Anders Tiensuu och Anders Dahlin, finns i Sverige och är väldigt nya på marknaden. De lovar att under år 2022 kan de erbjuda ett fullt sortiment av racketar, kläder, skor och tillbehör för sporten padel.

Anders och Anders vision är att kunna leverera en av marknadens största varumärken för sporten padel. Med deras lager i Sverige kan de förse sina kunder med kortare leveranstider, så de får nytta av sina produkter i padelspelet snarast möjligt. Skulle det uppstå reklamationer, så kommer hela processen bakom att kunna ske på ett smidigare sätt med ett lager nära till hands.

Läs mer om SET padelracket och våra andra recensioner.

Fördelar med Set Hawk 2022

Ramen är mer motståndskraftig då den är försedd med 100% kolfiber, så den ger både lite styvhet åt racketen och den tål fler stötar och hårda bollträffar nära ramen. Träffytan i 3K kolfiber och den mjuka Eva kärnan ger både kontroll och balans i spelet. 

Med de medelhårda egenskaper, så kan en padelspelare på mer avancerad nivå få ut tillräckligt kraft och fart åt bollarna som ska hanteras ovanför huvudet. Den mjukare kärnan gör också att det skapas bättre balans i racketen.

Nackdelar

Det krävs en spelare på en mer avancerad spelnivå för att kunna få ordentlig styrka i både offensivt och defensivt spel.

Set hawk
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Set Hawk rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Set Hawk rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Set Hawk

9

Vårt omdöme

9.0/10
Total
0
Shares