Adidas Metalbone Greenpadel - test omdöme och recension

Adidas Adipower Greenpadel – Läs vårt test, omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension för Adidas Adipower Greenpadel efter att ha testat racket är att detta racket kan vara grymt för dig som fortfarande lär dig teknikerna men som är på en medelnivå. Så fort du plockar upp racket så känner du hur hög kvalité det är på racket. Vi rekommenderar att du har tagit dig förbi nybörjare stadiet då racket riktar sig in mot mer medelnivå spelare.

Som vanligt så är Adidas Adipower Greenpadel utvecklat och framtaget med absolut högsta kvalité och kommer därmed med en relativt hög prislapp. Som tur är så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. 

Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp och går att kombinera med kampanjer som pågår i butiken.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Adidas Adipower Greenpadel. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Adidas Adipower Greenpadel:

Även i Adipower serien har Adidas tagit fram ett rack med stort fokus på miljön utan att tumma på spelglädjen. Adidas Adipower Greenpadel är tillverkat i det naturliga materialet linne som har väldigt bra egenskaper både när det kommer till hållbarhet och sin lätta vikt. Jag tyckte, efter att ha testat detta rack, att känslan i racket är något emellan både glasfiber och kolfiber. Sandpapperstrukturen på slagytan upplevde jag också hjälpte till att få bättre grepp och spinn i bollen vilket gör att du i dina slicade slag kan sätta bra press på motståndaren.

Adidas adipower greenpadel
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Adidas Adipower Greenpadel egenskaper
Bild från vår Youtube-kanal när vi testade Adidas Adipower Greenpadel

Adidas Adipower Greenpadel egenskaper

Här nedanför går vi igenom Adidas Adipower Greenpadel och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Oversize diamantformat
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 360-375 g (+/- 10)

Material

Adipower Greenpadel är en modell i den miljövänliga klassen, vilket gör att den har fått en träffyta i materialet Flax Fiber. Detta består av 100% linne och dess hårdhet ligger ungefär mellan kolfiber och glasfiber. En mellanhård träffyta och med kärnan Eva Soft Performance hjälper till vid de låga lösa bollarna. Ramen och de partier på racketen, som är extra utsatta, har blivit förstärkta av kolfiber.

Adidas Adipower Greenpadel material
Bild från vår Youtube-kanal när vi testade Adidas Adipower Greenpadel

Balansen

Detta racket har en medelbalans som samverkar bra med en större sweetspot, som också är i medel nivå. Det ger större chans för att få iväg kontrollerade bollar med bra kraft, även de bollar som man kan behöva putta upp från låg nivå.

Racketformen

Adipower Greenpadel är rundformat och har fått en stor sweetspot. Dessa två egenskaperna tillsammans gör att det blir lättare att lyckas med de där riktigt bra bollträffarna. Det är större chans att få iväg starka bollar med god precision.

Hårt eller mjukt?

Med en träffyta och en kärna som är mellanhårda, blir detta racket mer ett mjukt racket. Vilket också gör att denna modell är mer passande för ett defensivt spel. Den förstärkta ramen av kolfiber ger mer hållbarhet och lite styvhet, som kan utgöra lite hjälp för offensivt spel.

Vilken spelarnivå passar Adidas Adipower Greenpadel för
Bild från vår Youtube-kanal när vi testade Adidas Adipower Greenpadel

Vilken spelarnivå passar Adidas Adipower Greenpadel för?

Adipower Greenpadel lämpar sig bäst till spelare som ligger mer på medelnivå. Till exempel motionärer som vill komma lite längre i sitt spel. Den runda formen med en stor sweetspot ger bra stöd för att bli bättre på bollträffar och träna upp en viss teknik. Medelbalansen och den ruggade ytan kan också hjälpa för att träna in mer offensivt spel.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Denna gröna modell får man mer nytta av i offensivt spel. Med dess runda form, medelbalans och medelhårda träffyta får man bra stöd för att få iväg kontrollerade bollar. Dessa egenskaper är även till god nytta när man ska bemöta låga bollar, där man inte har stor nytta av hårda egenskaper.

Adidas adipower greenpadel
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Adidas

Adidas är ett varumärke från Tyskland, som har inriktat sig på kläder, skor och utrustning inom olika sporter i över 70 år. Då de är kända för sin goda kvalité och breda sortiment, så har de samlat på sig många trogna kunder med åren. Vilket man märker även bland padelspelare.

Adidas har fler ambassadörer som är proffsspelare, som gillar att spela med deras racket. Varje år som Adidas släpper en ny kollektion av padelrackets, så är målet att sortimentet ska vara välrustat nog för att varje padelspelare som finns ska kunna hitta en modell som passar för deras spelsätt och spelnivå.

Nu har de även modeller som har fått material i det mer miljövänliga materialet Flax Fiber på träffytan, som består av 100% linne, och kan beskrivas som ett mellangård material.

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g
Information om varumärket Adidas
Bild från vår Youtube-kanal när vi testade Adidas Adipower Greenpadel

Fördelar med Adidas Adipower Greenpadel

För de spelare som ligger på en medelnivå och som gillar defensivt spel, kan de få flera fördelar med detta racket. Detta rundformade racket med stor sweetspot och medelbalans förser spelare på denna nivån med bra hjälp för att utveckla sitt spel. Träna upp fler fullträffar och teknikspel på viss nivå.

Träffytan har blivit lite uppruggad med hjälp av Spin Blade Gritt tekniken, vilken hjälper spelaren att kunna svinga till några bollar för att lura motståndarna.

Träffytan i Flax Fiber är medelhård, men materialet är 100% linne som är både tåligt och lätt i vikt. Det gör racketen mer hållbart och lite lättare i handen. Detta material är mer miljövänligt och alla Greenpadel racket från Adidas som säljs kommer att se till att det återplanteras 3 kvm skog.

Plus / Minus
Sammanfattning av för och nackdelar
  • Bra defensivt racket
  • Stor sweetspot
  • Ruggad träffyta som ger mer spin
  • Inte så anfallsinriktat racket så svårare att få till hårda slag

Nackdelar

Om man vill ha nytta av detta racket i tuffa attackspel, så kan det bli svårt. Även då spelaren lägger till stor kraft från sig själv. Även om det går att få iväg smashar, så kommer det bli svårt att förse dem med den överraskande kraft som man eftersträva i de lägena.

Vårt omdöme för Adidas Adipower Greenpadel

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Adidas Adipower Greenpadel och ger racket följande recension och omdöme:

Jag tyckte, efter att ha testat detta rack, att känslan i racket är något emellan både glasfiber och kolfiber. Sandpapperstrukturen på slagytan upplevde jag också hjälpte till att få bättre grepp och spinn i bollen vilket gör att du i dina slicade slag kan sätta bra press på motståndaren.

Adidas adipower greenpadel
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Adipower Greenpadel rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Adipower Greenpadel rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten