Micke på Elitepadel testar Salming Hero S19

Salming Hero S19: Test & Recension 2022

Vårt omdöme och recension för Salming Hero S19 efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den defensiva spelaren som vill ha en större sweetspot med en lättare vikt. Så fort du plockar upp racketen kommer du att känna den höga kvaliteten. Racketen passar bra för nybörjare upp till medelmåttiga spelare.

Salmings nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter.

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Alla padelracket är testade av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat 100+ olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Salming Hero S19. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Salming Hero S19:

Precis som i Magician serien så har man också i Hero serien en hybridmodell som då ska vara lite mer mångsidig i sina egenskaper. Den något högre balansen i racket samt den styvare slagytan i 12K kolfiber för att racket både lämpar sig för spelare på forehand och backhand sidan. Racket erbjuder en riktigt härlig känsla och precis som övriga rack i Hero serien så är även detta utrustat med slagytan i 12K kolfiber.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Salming Hero S19 2022
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Salming Hero S19 egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Salming Hero S19.

Salming Hero S19 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Salming Hero S19 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeSalming
FormHybrid rund/droppformat
BalansMedel
SpeltypAllround/offensiv
SpelnivåMedel – avancerad
Vikt355 – 365 g

Material

Träffytan i 12K kolfiber reducerar vibrationer, men utan minska på kraft och fart i spelarens slag. Kärnan Eva Kraft förser spelaren med extra kraft i bollarna.

Salming Hero S19 material
Bild från när vi testade och recenserade Salming Hero S19.

Balansen

Balansen placerades på medelnivå för att detta racket skulle ge bra stöd för både defensiva och det offensiva spelet.

Racketformen

Detta rackets form är en hybrid mellan rundformat och droppformat. En större sweetspot, som gör det lättare för att få till fullträffar, och lite mer styvhet som hjälper till mer för att ge mer kraft och fart under spelet.

Hårt eller mjukt?

Ett allroundracket med hänsyn till racketformen och medelnivån på balansen, som är mer mjukt. Samtidigt finns det hårda egenskaper, som den hårda attackkärnan och 12K kolfibern på träffytan.

Vilken spelarnivå passar Salming Hero S19 för?

Spelare som motionär eller de på medel nivå, som vill komma längre i sitt padelspel kan få mycket nytta av detta racket. Det ger spelaren fördelar i båda spelsätt, och kan på så vis både lära sig mer tekniker och få en större känsla av om de vill inrikta sig mer på ena spelsättet.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Detta racket är mer av ett allroundracket som ger styrkor i båda spelsätten. Hårdare träffyta i kombination med en hård kärna och en balanspunkt i medel kan ge extra kraft och fart i det offensiva spelet. Samtidigt ger hybridformen på racketen en större sweetspot och med balanspunkten kan det bli lättare att hantera låga eller långsamma bollar med kontroll.

Salming Hero S19 2022
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5
Salming racketar
Bild från när vi testade och recenserade Salming serien.

Information om varumärket Salming

ÅR 2001 grundades det svenska företaget Salming Sport i samarbete med Börje Salming. Företaget följer några av Börjes grunddrag, passion och viljestyrka, för att alltid kunna ta fram kläder, skor och utrustning för idrottare och sportare.

De sporter som de har störst inriktning inom är innebandy, handboll och löpning. Men sedan hösten 2021 kan man nu även finna utrustning inom sporten padel. Bland annat rackets och skor, som kan vara god hjälp för spelare på olika nivåer. Rackets som riktar sig till olika spelsätt och skor som är speciellt framtagna för att stärka spelarens spel.

Fördelar med Salming Hero S19

Den valda hybridformen mellan rund- och droppformat ger en större sweetspot, så det underlättar för fullträffar. Kombinerat med en hård kärna och en hårdare träffyta i 12K kolfiber får man mer kraft och fart i sina slag. Detta racket har fått egenskaper som ska kunna göra det väl användbart i både offensivt och defensivt spel.

Nackdelar

Med allroundracket kan det bli svårare att finna tillräckligt med styrka eller kontroll i spelsätten. Det kan ge bra hjälp för båda spelsätt, men kanske inte tillräckligt för en del spelare.

Vårt omdöme för Salming Hero S19

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Salming Hero S19 och ger racket följande recension och omdöme:

Precis som i Magician serien så har man också i Hero serien en hybridmodell som då ska vara lite mer mångsidig i sina egenskaper. Den något högre balansen i racket samt den styvare slagytan i 12K kolfiber för att racket både lämpar sig för spelare på forehand och backhand sidan. Racket erbjuder en riktigt härlig känsla och precis som övriga rack i Hero serien så är även detta utrustat med slagytan i 12K kolfiber.”.

Salming Hero S19 2022
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Salming Hero S19 rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Salming Hero S19 rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Salming Hero S19

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10