Head Delta Elite 2022 – Test & Recension 2022

Micke recenserar Head Delta Elite 2022

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för Head Delta Elite 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket för den defensiva spelaren som är på en nybörjare – avancerad nivå. Racket har en rund form som ger dig defensiva kvalitéer. 

Se videon när vi testar och recenserar Head Delta Elite här nedanför.

Heads nya Delta-racketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5
Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Head Delta Elite 2022. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Head Delta Elite 2022:

När jag testade Head Delta Elite 2022 tyckte jag det va något mer lättspelat racket med offensiva egenskaper som riktar sig till motionären som då söker ett mer offensivt val av rack. När jag provspelade denna modellen så upplevde jag att racket både hade goda offensiva och defensiva egenskaper och att det var lätt att komma rätt till bollen trots rackets offensiva egenskaper. Glasfiberytan gör också att den hjälper till att sätta bra fart i bollen utan att du själv behöver sätta hög fart i bollen. Ett relativt lättspelat offensivt racketval som inriktar sig till en bred målgrupp enligt mig.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Head Delta Elite 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Head Delta Elite 2022 egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Head Delta Elite 2022.

Head Delta Elite 2022 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Head Delta Elite 2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeHead
FormDiamant
BalansHög
SpeltypOffensiv
SpelnivåMotionär – Avancerad
Vikt360 – 375 g
Head Delta Elite 2022 material
Bild från när vi testade och recenserade Head Delta Elite 2022.

Material

Flexibla material som teknologin Auxetic, som fungerar stötdämpande och avger mer kraft åt bollarna. Kärnan Power Foam hjälper också till att ge kraftfull effekt under spelet, men får lite mjukare känsla i spelet med träffytan i glasfiber.

Balansen

Balanspunkten är högt belägen, vilket gör att racketen blir ännu mer effektfullt i det offensiva spelet. Det kommer underlätta då det önskas att skjuta iväg bollar med extra kraft och fart.

Racketformen

Racketen har försetts med diamantform, som hjälper till att ge styvhet åt racketen. Som ger det både mer hållbarhet och bättre effekt i slagen. På så vis behöver inte spelaren använda lika mycket av sin egen styrka i slagen.

Hårt eller mjukt?

Ett väldigt hårt racket med diamantformen, den höga balansen, Power Foam kärna och Auxetic teknologin som ger bra fart och kraft i spelarens slag. Även om träffytan är av det mjukare materialet glasfiber, så blir det ändå mer ett hårt paket.

Vilken spelarnivå passar Head Delta Elite 2022 för
Bild från när vi testade och recenserade Head Delta Elite 2022.

Vilken spelarnivå passar Head Delta Elite 2022 för?

En mer erfaren spelare kommer att kunna använda sig av racketens starka egenskaper lättare under det offensiva spelet. Däremot kan det även passa bra för motionärer som vill avancera sitt offensiva spel. Dock gör glasfibret att det inte får lika stark effekt för offensivt spel, som många spelare på avancerad nivå skulle önska.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det finns flera starka egenskaper i detta racket som stärker det offensiva spelet, även om träffytan i glasfiber är mjukare än kolfiber. Diamantformen, den höga balansen och den hårda kärnan kan göra stor nytta för spelare som vill lära sig mer tekniker i det offensiva spelsättet.

Head Delta Elite 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Head

När Head grundades år 1950 av Howard Head, så var det främst för att han ville producera de metallskidor som han själv hade designat. Det blev lite trög start för företaget när de lanserades på marknaden, men till slut satte det fart.

Fördelar med att använda metall i olika tillbehör och hjälpmedel användes senare även för andra sporter. Däremot togs det även fram andra fördelar genom åren och 1968 påbörjades produktion av racketar för tennis. Nya teknologier togs fram och en del kunde sen inspireras för racketar inom sporten padel.

Läs mer om Head padelracket och våra andra recensioner.

Bild på Head rackerna vi testade på vår Youtube kanal
Bild på Head rackerna vi testade på vår Youtube kanal

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSvårighetsgradVikt
RS Prime Team EditionDroppMedelMedel360-370g
RS Cobra Apex Womens EditionRundLågNybörjare-Medel330-350g
RS Cobra EditionRundLågNybörjare-Medel360-375g
RS Cobra Womens Edition 2.0RundMedelMedel-Avancerad335-360g
RS Pro Edition Cayetano RocafortHybrid (Rund/Dropp)MedelMedel-Avancerad360-375g
RS Pro Edition Simon VasquezHybrid (Dropp/Diamant)Medel/HögMedel-Avancerad360-375g
RS Prime Team Edition BlackDroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Womens Edition BlueDroppMedelMedel-Avancerad345-360g
RS Prime Power Edition DroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Control EditionDroppMedelNybörjare-Medel360-370g
X-Series Womens Edition by MargauxDroppMedelNybörjare-Medel355-370g

Fördelar med Head Delta Elite 2022

I denna racketmodell finns flera egenskaper som kan stärka det offensiva spelet för spelare från nivån motionär, som vill avancera sitt spel, och upp till mer avancerad. Teknologin Auxetic ger både extra kraft och fungerar stötdämpande för spelaren. Detta gör att det blir mer ergonomiskt att spela med. När det gäller att skjuta upp låga bollar, så kan det ge bra hjälp med den mjuka träffytan och den ruggade ytan kan ge fördelar vid både offensivt och defensivt spel.

Nackdelar

Träffytan i glasfiber kan vara för mjuk för att ge ordentlig kraft åt de höga bollarna, så därmed krävs det extra kraft från spelaren.

Vårt omdöme för Head Delta Elite 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Head Delta Elite 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

“När jag testade Head Delta Elite 2022 tyckte jag det va något mer lättspelat racket med offensiva egenskaper som riktar sig till motionären som då söker ett mer offensivt val av rack. När jag provspelade denna modellen så upplevde jag att racket både hade goda offensiva och defensiva egenskaper och att det var lätt att komma rätt till bollen trots rackets offensiva egenskaper. Glasfiberytan gör också att den hjälper till att sätta bra fart i bollen utan att du själv behöver sätta hög fart i bollen. Ett relativt lättspelat offensivt racketval som inriktar sig till en bred målgrupp enligt mig.”

Head Delta Motion 2022
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Head Delta Elite 2022 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Head Delta Elite 2022 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Head Delta Elite

1285
8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10
Total
0
Shares