Micke på Elitepadel testar och recenserarSamling Hero S21 Attack

Salming Hero S21 Attack: Test & Recension 2022

Vårt omdöme och recension för Salming Hero S21 Attack efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den offensiva spelaren som vill ha en större sweetspot och mer tryck i anfallsspelet. Så fort du plockar upp racketen kommer du att känna den höga kvaliteten. Racketen passar bra för nybörjare upp till medelmåttiga spelare.

Salmings nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter.

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Alla padelracket är testade av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat 100+ olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Salming Hero S21 Attack. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Salming Hero S21 Attack:

Salming Hero S21 är det mest offensivt inriktade racket hos Salming där man med kombinationen av slagytan i 12K kolfiber, den styvare EVA attack kärnan samt den högre balansen gör racket mer inriktat på fart. Jag upplevde att man har en grym power i overhead spelet med racket samt att man har en väldigt bra precision i slagen. Ett rack främst inriktat till den offensiva spelaren som då har sina styrkor i spelet ovanför huvudet.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Salming Hero S21 Attack recension
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Samling Hero S21 Attack
Bild från när vi testade och recenserade Salming Hero S21 Attack.

Salming Hero S21 Attack egenskaper

Här nedanför går vi igenom Salming Hero S21 Attack och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeSalming
FormDroppformat
BalansHög
SpeltypOffensiv
SpelnivåMedel till Avancerad
Vikt350 – 360 g

Material

Ett racket i kolfiber med 12K kolfiber på träffytan, som förminskar vibrationer samtidigt som det ger kraft och fart åt bollarna. Kärnan Eva Attack har valts för att förse spelaren med extra kraft i slagen.

Samling Hero S21 Attack material
Bild från när vi testade och recenserade Salming Hero S21 Attack.

Balansen

Balanspunkten är högt upp på racketen som ger bättre stöd för de höga bollarna och när spelaren vill ge de höga bollarna ordentlig kraft och fart. Till exempel när de springer fram mot nätet för att smasha ut motståndarna.

Racketformen

Ett droppformat racket, som förser racketen med en något större sweetspot men ändå mer kraft i spelarens slag. Denna racketform används vanligen för racketmodeller som ska kunna styrkor i båda spelsätten.

Hårt eller mjukt?

Ett hårt racket med 12K kolfiber i träffytan som svarar bollarna med mer kraft och fart, i synnerhet i kombination med den valda kärnan Eva Attack. Droppformen kan vara bra både för hårt och mjukt racket. Dock utgör även den höga balanspunkten ett mer hårt racket.

Vilken spelarnivå passar Salming Hero S21 Attack för?

Denna racketmodell kan tjäna bra för motionärens syften för att klättra högre upp i spelnivåer. Det är inte lika tungt och svårt att spela med, som ett med diamantform men ger ändå samtidigt tillräckligt med kraft för att avancera ett offensivt spel. Det kan även vara ett bra val för de på avancerad nivå, som söker ett racket som kan ge fördelar för båda spelsätt.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Med hänsyn till de hårda egenskaperna av hög balanspunkt, hårdare attack kärna och en träffyta i 12K kolfiber blir det starkare i defensivt spel. Droppformen ger fördelar båda spelsätten, men i kombination med övriga egenskaper så blir det starkare i defensivt spel.

Salming Hero S21 Attack recension
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5
Salming racketar
Bild från när vi testade och recenserade Salming serien.

Information om varumärket Salming

Salming Sport är ett svenskt företag som grundades år 2001 i samarbete med Börje Salming. De idrotter och sporter de främst arbetar för är innebandy, handboll och löpning. De jobbar med passion och viljestyrka för att alltid förse sina kunder med god kvalitet.

Deras sortiment utökades till sporten padel under hösten 2021, där man bland annat kan finna rackets för olika spelsätt och spelnivåer samt stilrena skor som har anpassats för denna sport, så de får bättre stabilitet i lätta skor.

Fördelar med Salming Hero S21 Attack

Fördelarna är den kärnan Eva Attack, den höga balanspunkten och en större sweetspot som ger ordentlig fart och kraft i spelet. Samtidigt som sweetspot och droppformen kan göra det lättare att få till ordentliga fullträffar under spelet. 

Samtidigt kan detta racket ge en del fördelar för defensivt spel, men det kan krävas extra erfarenhet från spelaren för att få iväg låga bollar med kontroll då balanspunkten är högt belägen.

Det är stilrent racket i svart, som kan matchas med flera olika outfits eller kanske bara med ett par ordentliga padelskor i svart.

Nackdelar

Det finns många starka fördelar för nybörjaren att avancera sitt offensiva spel, men för de på mer avancerad nivå kanske detta racket inte räcker fullt ut. Det kan också skapas svårigheter med att skjuta upp låga bollar eller få iväg långsamma bollar med ordentligt kraft och fart.

Vårt omdöme för Salming Hero S21 Attack

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Salming Hero S21 Attack och ger racket följande recension och omdöme:

Salming Hero S21 är det mest offensivt inriktade racket hos Salming där man med kombinationen av slagytan i 12K kolfiber, den styvare EVA attack kärnan samt den högre balansen gör racket mer inriktat på fart. Jag upplevde att man har en grym power i overhead spelet med racket samt att man har en väldigt bra precision i slagen. Ett rack främst inriktat till den offensiva spelaren som då har sina styrkor i spelet ovanför huvudet.”.

Salming Hero S21 Attack recension
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Salming Hero S21 Attack rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Salming Hero S21  rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Salming Hero S21 Attack

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10