Set Leopard egenskaper

Set Leopard 2023 – Läs vårt Test, Recension & Rabattkod

Vårt omdöme och recension för Set Leopard 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket med en mjuk kärna som ger bra balans och kontroll i racket. Set har även byggt detta racket med en kolfiberförstärkt ram för extra hållbarhet.

SET Leopard 2022 är ett premium racket men som vanligt på Elitepadel kan vi erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på kampanjpriser!

4 av 5 | Omdöme på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Set Leopard 2022. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!
Set Leopard
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Set Leopard egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Set Leopard.

Set Leopard egenskaper

Här nedanför går vi igenom Set Leopard och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket snyggt och har en rik färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeSET
FormDroppformat
BalansHög
SpeltypAllround – Offensiv
SpelnivåMedel – Avancerad
Viktg (+/-10) 365 – 380 g

Material

Denna modell är av hårdare karaktär med en ram i kolfiber och en träffyta i 12K kolfiber. Under den hårda träffyta finns den mjuka kärnan Black Eva Soft.

Set Leopard material
Bild från när vi testade och recenserade Set Leopard.

Balansen

Balanspunkten är hög placerad, så det blir starkare i offensivt spel. Det kan ge mer fart åt de höga bollarna, trots valet av en mjuk kärna.

Racketformen

Droppformat kan ge fördelar för både hårt och mjukt spel. Formen ger hårdare karaktär än ett rundformat, samtidigt som det finns bra utrymme för en större sweetspot.

Hårt eller mjukt?

Även om det är ett allroundracket, så finns det fler egenskaper som talar för ett offensivt racket. Den höga balanspunkten samt kolfiber i både ram och träffyta kan ge bra stöd för att skapa ordentlig fart i bollarna. Även om den mjukare kärnan gör att det i vissa lägen kan krävas mer styrka och teknik från spelaren.

Vilken spelarnivå passar Set Leopard för
Bild från när Micke på Elitepadel testade och recenserade Set Leopard 2022.

Vilken spelarnivå passar Set Leopard för?

Detta allroundracket passar bäst för spelare på medel och mer avancerad nivå. Bland annat för att kunna hantera de hårda karaktärerna väl, men även för att kunna utnyttja det väl för att ge bra kraft i höga bollar.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Den mjuka kärnan och en större sweetspot är bra egenskaper för att skapa kontroll, men detta hårda racket har fler egenskaper som kan ge goda styrkor i offensivt spel. Som den höga balanspunkten i kombination med den hårda träffytan och en grövre yta.

Set Leopard
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

SET padel rackets
Bild från när vi testade och recenserade SET padelracket 2022.
SET logtyp
SET Logotyp

Information om varumärket SET

Varumärket Set har funnits på marknaden i cirka sju år, medan Set Nordic uppkom år 2021 och under 2022 väntas det finnas ett välfyllt lager i Sverige. Det är de två ägarna Anders Tiensuu och Anders Dahlin, som vill se till att padelspelare i Sverige ska kunna få bättre service.

Med ett lager i Sverige, så blir det lättare att bistå med kortare leveranstider och om det skulle uppkomma reklamationer så kan dessa också hanteras på ett mer smidigt sätt. Syftet är att det ska finnas ett välfyllt lager av racketar, kläder, skor och andra tillbehör.

Läs mer om SET padelracket och våra andra recensioner.

Fördelar med SET Leopard 2022

Den mjuka kärnan ger mer balans och kontroll i racketen, och därmed även lite mjukare känsla för spelaren. Kolfiberförstärkt ram, hård träffyta och en droppform som ger lite mer styvhet i racketen kan ge ordentlig kraft och fart i det offensiva spelet. Ramen i kolfiber ger både styvhet och bättre hållbarhet åt racketen.

Ytan på racketen är lite strävare som hjälper till med skapa snurra på bollen. Detta i kombination med den höga balanspunkten kan vara en god fördel för att smasha ut motståndarna.

Nackdelar

Detta styva allroundracket riktar sig inte till spelare på lägre nivå, utan det krävs mer styrka och erfarenhet från spelaren för att kunna hantera racketen korrekt. Den mjuka kärnan kan behöva extra kraft från spelaren, då denne ska möta höga bollar.

Set Leopard
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

SET Leopard rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en SET Leopard rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.