Fila The Bellator Navy

Fila the bellator: Test & Recension 2024

Vårt omdöme och recension för Fila the bellator efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den all-round/defensiva spelaren. Så fort du plockar upp racketen kommer du att känna den höga kvaliteten. Racketen passar bra för motionärer till avancerade spelare.

Filas nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Se våra test och recensioner på Youtube!
Fila The Bellator Navy
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Fila the bellator egenskaper

Fila the bellator egenskaper

Här nedanför går vi igenom Fila the bellator och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeFila the bellator
FormRunt
BalansLåg
SpeltypAllround/defensiv
SpelnivåMotionär – avancerad
Vikt360 – 380 g

Material

Denna racketmodell från Fila har mycket material i kolfiber. Ramen är förstärkt i 100 % kolfiber, så det ger mer hållbarhet och styvhet, och träffytan är i 12K kolfiber. Därtill har racketen fått en medelhård kärna.

Fila The Bellator material

Balansen

Balanspunkten är placerad lågt, så det skapar mer balans och kontroll för spelaren.

Racketformen

Den runda racketformen som detta racket har fått ger också en större sweetspot, och tillsammans skapas fler goda chanser till att få in fullträffar på racketen.

Hårt eller mjukt?

Detta allround racket har både mjuka och hårda karaktärer. Ramen i 100% kolfiber, träffytan i 12K kolfiber och en medelhård kärna skapar mer styvhet åt racketen som gör att det blir ett hårt racket.

Å andra sidan så gör den runda racketformen och den låga balansen att det blir ett mjukare racket, och fler fördelar för defensivt spel. Samtidigt krävs det extra styrka från spelaren för att denne ska lyckas med att skapa ordentlig fart i bollarna och det kan vara svårt att hantera vid de höga bollarna.

Vilken spelarnivå passar Fila the bellator för

Vilken spelarnivå passar Fila the bellator för?

Detta racket kan förse spelare på olika nivåer goda fördelar, men med den styva karaktären i träffyta och kärna är det bra om spelaren har samlat på sig mer erfarenhet inom sporten. Då det kan behövas extra kraft av spelaren för att skapa ordentlig fart i bollarna.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det är ett allroundracket med fler fördelar åt ett defensivt spel. Den runda racketformen, större sweetspot och den låga balansen är klara fördelar för det defensiva spelet. Även om det finns hårda karaktärer från den kolförstärkta ramen, träffytan i 12K kolfiber och en medelhård kärna så kan det i vissa positioner på padelbanan inte vara tillräckligt starkt för ett offensivt spel. Det ställs mer krav på spelarens styrka för att skapa kraft och fart i de höga bollarna.

Fila The Bellator Navy
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Fila

Fila grundades år 1911 i Norra Italien av bröderna Fila.Till en början inriktade de sig på att skapa kläder åt italienarna som bodde i Italiens alper. Under 1970-talet påbörjades deras produktion inrikta sig på sportkläder, inkluderat underkläder för sportutövare. Några kända ansikten i deras varumärke kan vi bland annat se Ingemar Stenmarck och Björn Borg.

Det är ett stort varumärke, som bland annat är välkänt för deras goda kvalité och stilrena design. Deras produktion riktar sig till flera idrottare och sportare. I dagsläget finner vi även ett sortiment av kläder, skor, rackets och annat som riktar sig till sporten padel. 

Fördelar med Fila the bellator

Den runda racketformen ger en större sweetspot, vilket ger fler chans till riktigt bra träffar på bollarna. Den låga balanspunkten skapar bättre balans och gör det lättare att hantera för de som inte har lång erfarenhet inom spelet. 

Racketen har gjorts mer hållbart med 100 % kolfiber och i kombination med den hårda träffytan och medelhårda kärnan kan det skapas bollträffar med rejäl kraft. 

Nackdelar

Inget bra racket för nybörjare, då de styva egenskaperna gör att det är svårare att hantera. I synnerhet i kombination med den låga balansen. Det kan vara utmanande att skapa ordentlig kraft och fart i bollarna, då det är en medelhård kärna och balanspunkten är låg.

Fila The Bellator Navy
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Fila the bellator rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Salming Magician S5 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten