Så mycket kan du tjäna på en padelbana

Låna pengar till att investera i padel

Padel är en sport som slog igenom i Sverige ordentligt under pandemin och vissa kallar den riktiga pandemin för padel-pandemin. Hallar smälldes upp överallt runt om i Sverige – från Luleå i norr till Trelleborg i söder.

Men hur ser det egentligen ut med att investera i en hall? Och vilka möjligheter finns det kring finansiering? Det ska vi titta närmare på här. 

Vem kan bygga en padelbana?

Vem som helst kan såklart bygga en egen padelbana och börja räkna hem avkastningen. Antingen kan man bygga den utomhus på privat mark eller så kanske det finns någon befintlig tom lokal som går att nyttja.

Ännu bättre är det ju om du och vännerna själva spelar mycket padel. Då slipper ni också betala dyra pengar för att spela flera gånger varje vecka. 

Hur finansierar man bäst en padelbana?

Att bygga en padelbana kostar någonstan mellan 200 000 – 500 000 kronor och kostnaden beror såklart på kvalité av bana, men även av saker som hur mycket markarbete som behöver göras. 

Har du inte några hundratusen över på kontot men är redo att bygga finns det flera olika sätt att finansiera en padelbana:

Privatlån

Genom att ansöka om ett privatlån hos låneförmedlaren Advisa kan du finansiera padelbanan och andra kostnader som kan tillkomma runtomkring själva banan. Det går att låna upp till 600 000 kronor och lånet betalar du sen av månadsvis. 

Du behöver inte binda upp själva padelbanan i någon säkerhet till lånet – vilket är bra om du väljer att sälja av banan. Då kan du direkt betala av lånet med intäkterna som du har gjort under åren du har ägt banan.

En annan fördel är att du själv äger banan direkt. Du hyr inte av någon utan har själv betalat kostnaderna. 

Leasing 

Ett annat alternativ är att leasa en padelbana. Då gör någon annan uppköpet och bygget av banan. Sen hyr du banan genom att månadsvis betala en kostnad till ägaren. Oftast skriver man ett avtal på något till några år.

Företagslån

Vill du bygga padelbanan genom ett företag och därmed kunna hyra ut banan så är förmodligen ett företagslån rätt val. Ett företagslån tenderar att ha något högre ränta än privatlån så jämför noga vilket som passar dig och din situation bäst.

Hur mycket tjänar man på en padelhall?

Hur mycket pengar du tjänar på en padelbana är svårt att säga, allt beror på hur stor beläggning du lyckas få, hur mycket mer än padeltider du kan sälja och vilket pris du tar.

Har du en padelbana inomhus kan du lyckas ha bra beläggning nästan hela året. Bygger du däremot en bana utan tak blir det såklart svårare på vinterhalvåret.

En bana som är uthyrd 8 timmar dagligen och kostar 400 kronor per timme kan du räkna med en årlig intäkt på ca 1.1 miljon kronor. 

Du kan använda kalkylatorn här för att räkna på hur dina intäkter kan komma att se ut beroende på hur stor beläggning du tros lyckas ha.

Låna pengar privat eller genom ett företag?

Du kan låna pengar som privatperson och använda pengarna till att starta upp din padelbana. För att hålla nere på räntekostnaderna kan du sen betala av lånet så snabbt du kan. 

Genom att amortera mer än planerat kan du bli skuldfri snabbare, och det resulterar i ett billigare lån i slutändan.

Lycka till med bygget av padelbanan och tveka inte att kontakta Advisa för att få hjälp med finansieringen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *