Nox ML10 Pro Cup Black Edition → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Nox ML10 Pro Cup Black Edition

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Nox ML10 Pro Cup Black Edition sammanfattas i att det är ett grymt allround racket för utövare på en medelnivå. Nox ML10 Pro Cup Black Edition kommer ge dig en riktig härlig känsla i slagen. Racketen levererar också fart, kontroll och extrem precision. 

Missa inte att du kan köpa Nox ML10 Pro Cup Black Edition med en rabattkod här nedanför.

4.4 av 5 | Från Tengo.se
4.4/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Bra kontroll
 • Bra allround racket
 • Bekväm, kraftfull och stabil
 • Inte det bästa racket om du är väldigt offensivt lagd
Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Nox
 • Form: Runt
 • Balans: Låg
 • Speltyp: Allround
 • Spelnivå: Medel - Avancerad
 • Vikt: 365 g (+/-10)

Recensionens innehåll

Nox ML10 Pro Cup Black Edition egenskaper

Detta racket är klassikernas klassiker – faktum är att det är antagligen det mest sålda racket i padelns historia. Miguel Lamperti är den argentinske padellegenden som ligger bakom den här modellen, vars originaldesign alltid har varit vit, och denna Black Edition är exakt samma racket där man tillgodosett fansen önskemål om en svart design som alternativ.

En av anledningarna till Pro Cups oerhörda framgångar är att det är ett otroligt komplett och samtidigt lättspelat racket som passar så gott som vilken spelare som helst. Det levererar fin fart i alla lägen, och känslan av kontroll är brutal. Ett utmärkt val för dig som gillar att vinna matcherna med strategi och intelligens, och därför vill ha en så stor bredd i spelet som möjligt.

Om du har gått och funderat på ett Pro Cup racket kan vi bara säga – tveka inte, köp det! Du kommer inte att bli besviken. Oavsett vilken spelstil du föredrar, offensiv eller defensiv, detta racket är så mångsidigt att det passar alla.

Black Edition är som namnet antyder ett svart racket med guldfärgad logga, och övriga detaljer i guld och silver. En riktigt läcker design, som är ett av Nox kännetecken.

Material

Den här modellen har varit en succé redan från start, och den kommer med de bästa materialen och den senaste teknologin.

Här hittar du en ram av 100% kolfiber, ett säkert recept på stabilitet och hållbarhet. Den är vidare förstärkt med Dynamic Composite Structure, vilket innebär att materialet i ramen har vävs samman med träffytan och kärnan runt om hela strukturen. En förstärkning på hela fyra centimeter som minimerar skillnaden mellan den hårda ramen och den mjuka kärnan. På så vis har man tänkt förhindra att fibrerna i kärnans skumgummi går sönder om du träffar längre ut mot ramen. 

Rackets kärna är tillverkad av HR3, ett mjukt EVA-skum, som återfår formen med en gång efter bollträff och gör att bollen trycks iväg med en katapultliknande effekt. En kärna som ger maximal kraft i spelet på samma gång som den låter dig behålla total kontroll. 

Till träffytan har man valt Fiber Glass Silver – tre tätt sammanvävda lager glasfiber som är förstärkt med en metallfinish för bästa möjliga hållbarhet, vilket ger en styvhet som hamnar mittemellan vanligt glasfiber och kolfiber.

Balansen

Detta är ett premiumracket med låg balans och en utsökt sweetspot, vilket hjälper till att göra det riktigt lättspelat även för dem som fortfarande vill utveckla sin teknik på banan. Tyngdpunkten hamnar närmare kroppen, och därför följer det enkelt med dig i alla förflyttningar. Det är ett racket du direkt kommer att känna dig bekväm med, som om det vore en förlängning av din arm.

Racketformen

Pro Cup är ett runt racket, vilket bidrar till dess mycket stora sweetspot som underlättar precisa placeringar, även under press. Du behöver inte vara ett proffs för att göra bort dina motståndare med skickliga slag utom deras räckhåll.

Hårt eller mjukt?

Vi klassar Pro Cup Black Edition som ett medelhårt racket. Ett mycket bekvämt och stabilt racket som dessutom dämpar vibrationerna som uppstår vid bollträff på ett riktigt bra sätt, vilket gör det till ett skonsamt alternativ även för spelare som emellanåt har problem med skador.

Vilken spelarnivå passar Nox ML10 Pro Cup Black Edition för?

Pro Cup är ett racket som passar alla som har en viss erfarenhet inom padel. Just för nybörjare finns det andra racket som kan vara bättre alternativ, men för allt från motionärer till WPT-spelare är detta ett utmärkt val just för att det är så mångsidigt. 

Det bjuder på allt från fin fart till en grym bollkänsla, vilket ger dig bästa möjliga upplägg för att fortsätta din utveckling på banan. Dessutom är det tillräckligt komplett för att även de bästa och mest krävande spelarna kommer att hitta allt de behöver för att vinna sina matcher.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Pro Cup är det ultimata racket för dig som gillar att vinna poäng med dina skickliga placeringar, men det ger samtidigt en grym fart framme vid nät. Kärnan av H3 ger både kraft och komfort beroende på vad situationen kräver, vilket är en av anledningarna till att detta racket har vunnit så många användare. 

Man skulle kunna sammanfatta rackets egenskaper med två ord – kontrollerad kraft. Det är inte det mest explosiva racket på marknaden, men knappast kommer någon annan modell att ge dig kontroll och precision på ett mer kraftfullt sätt. Volleyspelet är faktisk värt att nämna lite extra, eftersom kombinationen av ett lätthanterligt racket som även ger fart och precision kan göra detta till ditt favoritvapen.

Kort information om varumärket

Nox padel är ett spanskt varumärke. Deras säte ligger i Barcelona, och det grundades av bröderna Ballvé med siktet på att uppfylla en dröm. Drömmen om att kunna erbjuda högkvalitativ sportutrustning för alla nivåer av spelare. Denna dröm gick i uppfyllelse 2009 när Nox lanserade sin första kollektion – nu är det ett erkänt märke med en enorm prestige för padelspelare över hela världen.

Nox producerar endast utrustning för padel, vilket innebär att deras fokus är total. Till en början bestod deras utbud bara av ett fåtal racketar, medan man idag kan stoltsera med 23 racketar, två kollektioner av kläder per år och massor av komplement. Alla deras produkter är genomsyrade av kvaliteten och klassen som Nox har bevisat genom åren att de alltid levererar.

Nox är officiellt racket för World Padel Tour. Legender som Miguel Lamperti och det nya stjärnskottet Agustín Tapia är några av deras främsta reklampelare. En intressant detalj vi vill nämna är att de toppspelarna på WPT som använder Nox har helt omodifierade racketar, dvs de är exakt likadana som de vi konsumenter kan köpa.

Jämförelse av Nox racketsFormBalans
Nox AT10 Luxury Genius ArenaDroppformat/HybridMedel
Nox AT Luxury GeniusDroppformat/HybridMedel
Nox ML10 Luxury BAHIADroppformat/HybridMedel
Nox ML10 Luxury ShotgunDiamantTopptung
Nox ML Luxury PertoRuntMedel
Nox MJ10 Luxury by Majo Sanchez AlayetoDroppformat/HybridMedel
Nox MP10 Luxury by Mapi Sanchez AlayetoRuntLåg
Nox Luxury Titanium 3kDiamantTopptung
Nox Luxury Titanium 18kDiamantLåg
Nox ML10 Pro Cup Black Edition ArenaRuntLåg
Nox ML10 Pro CupRuntLåg
Nox ML10 Pro Cup Black EditionRuntLåg
Nox ML10 Pro Cup SilverRuntLåg
Nox ML10 Pro Cup Grey SurvivorRuntMedel
Nox ML10 Pro Cup SurvivorRuntLåg
Nox Attraction World Padel Tour EditionDiamantHög
Nox Equation World Padel Tour EditionRuntMedel
Nox Equation Lady World Padel Tour EditionRuntMedel
Nox Emotion World Padel Tour EditionRunt oversizedLåg
Nox DroneRuntMedel
Nox X-One RuntLåg
Nox Silhoutte 6Runt oversizedMedel
Nox AT10 Genius Ultra LightRuntMedel
Nox ML10 Pro Cup Ultra LightRuntMedel
Nox ML10 Pro Cup Ultra Light SilverRuntLåg

Läs mer om alla Nox padelracket här.

Nox ML10 Pro Cup Black Edition omdöme

Fördelar med Nox ML10 Pro Cup Black Edition

Detta racket har allt. När du väl har börjat spela med det, kommer du aldrig att vilja byta modell – möjligtvis välja en annan design som lite omväxling.

Den är bekväm, pålitlig, kraftfull och stabil. Fart och kontroll i perfekt harmoni. Om du hör till dem som gillar att placera bollarna med så nära kirurgisk precision som möjligt kommer du att älska detta runda racket med låg balans som kommer att låta dig fortsätta din klättring uppåt och utvecklas som spelare.

Det passar alla typer av spelstilar, ett utmärkt allround racket, och ger dig tryggheten i att veta att du alltid kommer att kunna göra ditt bästa vilka spelsituationer som än uppstår. Detta är en klassiker i ny tappning som är på god väg att bli lika legendarisk som sin upphovsman Lamperti.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Nackdelar

Är man väldigt offensivt lagd kan man tycka att det saknas det lilla extra trycket i anfallsspelet. Ett ytskikt för mer effekt och bättre spinn på bollen hade varit pricken över i, men det hittar du å andra sidan i modellvarianten Pro Cup Arena.

Nox ML10 Pro Cup Black Edition omdömen och recensioner

Här nedanför har vi samlat omdömen för Nox ML10 Pro Cup Black Edition online.

 • 4,4 av 5 från Tengo.se

Vårt totala omdöme för Nox ML10 Pro Cup Black Edition

Vårt totala omdöme och recension om Nox ML10 Pro Cup Black Edition är att det är ett racket som har det mesta. Racketen är av ren kvalitet där du kan räkna med ett bekvämt, pålitligt, stabilt och kraftfullt racket.

Med Nox ML10 Pro Cup Black Edition får du både fart och kontroll i samma racket i en perfekt harmoni. Racket kommer med en låg balans där kontroll och placering av bollarna kommer vara ditt främsta vapen. Nox ML10 Pro Cup Black Edition är ett väldigt allround racket som absolut funkar bra även om du skulle vilja spela mer offensivt eller defensivt.

Vi skulle absolut kunna rekommendera detta racket till motionärer som har lite erfarenhet av padel. Vi ger därför detta racket betyget 4,5 av 5,0.

4.5/5
Nox ML10 Pro Cup Black Edition
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Nox ML10 Pro Cup Black Edition rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Nox ML10 Pro Cup Black Edition rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Nox ML10 Pro Cup Black Edition

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares