Padel betting och turneringar

Padel, betting och turneringar i Sverige

För den som inte varit insatt i sporten, har padel verkat dyka upp från ingenstans. Under 2020 blev padel plötsligt det absolut trendigaste man kunde göra. Men padel är ingen ny sport sett till världen, utan blev ett nytt fenomen i Sverige. 

Idag har dock marknaden mättats och det är lite lättare att få tag i lediga banor. Även om sporten inte längre syns lika frekvent i till exempel sociala medier finns det fortfarande många spelare och padelentusiaster. Padel spelas i nästan hela världen och det finns en rad olika turneringar och matcher. 

Idag är sporten så populär att du kan betta på padel hos både svenska och utländska bettingsidor. Sportbetting är populärt och nu finns det även möjlighet att betta på padel. 

Kunskap är viktigt

Under november 2022 spelas Buenos Aires Padelmaster-turnering för män. I slutet av november spelas även Mexico Open för både kvinnor och män. Som vanligt när det gäller sportbetting är det viktigt att läsa på. Kunskap är i princip a och o när det kommer till betting, oavsett sport.

Många bettingsidor erbjuder möjlighet att betta på både stora event och mindre matcher. Många som bettar för första gången gör det under ett större event. World Padel Tour kan kanske vara lämpligt? Anledningen till att många väljer att betta på just de större matcherna är att det ofta finns mer kunskap och statistik att titta på. 

Idrottsmännen och -kvinnorna har spelat många matcher för att ta sig till den största turneringen, vilket ger mycket information till den som vill betta. Det finns också många matcher att studera när du vill veta mer om spelstil och taktik. 

Tänk efter före

Det finns några saker du bör tänka på innan du bettar. 

  • Vilka spelare möts?
  • Hur är formen, skador och liknande?
  • Vem är favorittippad?
  • Hur mycket pengar är du villig att satsa?

Att veta vilka spelare som möts är så klart viktigt, men även att ha kunskap om spelarna. Vem brukar gå hårt ut i början, hur ser statistiken ut gällande poäng och nätbollar och så vidare. Läs på, titta på gamla matcher och lyssna på experterna. 

Hur är spelarnas form? Har de varit skadade nyligen eller är de i sitt livs form? Kanske är det första säsongen tillbaka efter en tids avbrott? Är de extra laddade och revanschsugna? Många faktorer spelar in och ju bättre koll du har desto större är chansen att kamma hem lite vinstpengar. 

Vem är favorittippad och hur ser oddsen ut? Vad andra tror och tycker är viktigt inom betting, eftersom det påverkar vinstsumman. Om alla satsar på en viss spelare blir potten inte lika stor. Du behöver alltså väga för- och nackdelar mot varandra. Ska du satsa på spelaren alla andra tror på, eftersom hen är favorittippad av andra, eller ska du satsa på någon annan och då ha möjlighet att vinna en större summa?

Sportbetting är roligt och det är lätt att bli meddragen. Innan du bettar behöver du därför tänka över hur mycket pengar du är villig att satsa. Hur mycket har du råd att förlora utan att det sätter dig i en knepig situation? Betting handlar inte bara om kunskap och om att satsa, det handlar även om att veta när du inte bör satsa. 

Det ska vara kul

Egentligen handlar vadslagningen inte om att vinna, utan om att underhållas. Det kan låta som en gammal klyscha som mest används inom barnidrott, men det gäller även betting. 

Padel är en lustfylld och rolig sport som med sitt höga tempo är lika rolig att titta på som att spela. Även betting ska vara lustfyllt. Det är för de flesta en extra liten krydda till favoritsporten, som lägger på ytterligare ett lager av spänning. Så se till att göra det ansvarsfullt. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *