RS Prime Team Edition omdöme test och recension

RS Prime Team Edition – Läs vårt test, omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension för RS Prime Team Edition efter att ha testat racket är att detta racket kan vara grymt för dig som fortfarande lär dig teknikerna men som är på en medelnivå. Så fort du plockar upp racket så känner du hur hög kvalité det är på racket. Vi rekommenderar att du har tagit dig förbi nybörjare stadiet då racket riktar sig in mot mer medelnivå spelare.

Som vanligt så är RS utvecklat och framtaget med hög kvalité och kommer därmed men kommer med en relativt låg prislapp. Som tur är så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. 

Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp och går att kombinera med kampanjer som pågår i butiken.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat RS Prime Team Edition. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat RS Prime Team Edition:

RS Prime team edition är har samma spec som tidigare Prime Team Edition Black bara det att den har en annan design. När jag provspelade racket så upplevde jag att det var en väldigt behaglig modell som var lätt att komma rätt till o pressade lägen i defensiven men också var ett rack som kunde hota i det offensiva spelet.

RS Prime Team Edition
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
4/5

Recensionens innehåll

RS Prime Team Edition omdöme test och recension
Bild från vår Youtube-kanal när vi testade RS Prime Team Edition

RS Prime Team Edition egenskaper

Här nedanför går vi igenom RS Prime Team Edition och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: RS
 • Form: Droppformat
 • Balans: Medel
 • Speltyp: Defensiv
 • Spelnivå: Medel - Avancerad
 • Vikt: 360 - 370 g (+/- 10)

Material

Träffytan är av mjuk karaktär med 3K kolfiber och kärnan är Eva Soft. Dessa mjuka egenskaper hålls ihop av ramen i merparten kolfiber men 20% är i glasfiber.

RS Prime Team Edition Material
Bild från vår Youtube-kanal när vi testade RS Prime Team Edition

Balansen

Balanspunkten är i på medelnivå, så det kan bra stöd åt både defensivt och offensivt spelsätt. Men med de mjuka egenskaperna på denna racketmodell, blir det främst för defensivt spel.

Racketformen

Droppformat racket som är ett mellanting och kan ge lite mer styvhet och därmed mer hjälp vid offensiva situationer, men även ett bra alternativ för spelare som vill komma lite längre i sin spelutveckling. I kombination med den mjuka kärnan skapas ett större område för sweetspot, så det är större möjligheter att lyckas med bra bollträffar.

Hårt eller mjukt?

Ett racket som är lite mittemellan med både racketform och balanspunkt, men det blir ändå mer ett mjukt paket. Träffyta i 3K kolfiber, mjuk Eva kärna och ramen som är i både kolfiber och glasfiber förstärker mjukt spel och därmed även god hjälp åt spelaren som föredrar defensivt spel.

Vilken spelarnivå passar RS Prime Team Edition för?

Bäst lämpat för spelare som har lite mer vana av sporten padel, så de kan hantera detta mjuka droppformade racket på ett bra sätt. En spelare på högre spelarnivå har ofta mer styrka, för att hantera ett paket med högre balans och annan racketform än den runda.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Det finns flera starka egenskaper i denna modell för att ge god hjälp i det defensiva spelet. Mjukare träffyta, kärna och ram, tillsammans med medelhög balans ger bra stöd åt spelaren för att hantera låga eller långsamma bollar med kraft och kontroll.

RS Prime Team Edition
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
4/5

Information om varumärket RS

År 2013 grundades varumärket RS Sports av Robin Söderling, som startade det hela med en tennisboll som han själv designade. Han hade letat länge efter den perfekta tennisbollen, men bestämde sig istället för att ta fram sin egen.

Det var startskottet för företag och idag finns tre olika avdelningar under varumärket: tennis, padel och sportswear. Framtagandet av alla produkter och kläder sker med teamets kärlek till tennis, kvalitet, material och ren design. 

Teamet består av Robin Söderling, andra spelare, ingenjörer och produktutvecklare.Och avdelningen för padel kom fram under samma anda när sporten exploderade fram i Sverige. Ett företag med lager i Sverige ger bättre och snabbare service åt kunderna.

RS racketar
Bild från vår Youtube-kanal när vi testade de olika RS modellerna

Fördelar med RS Prime Team Edition

Ett mjukt racket med flera goda egenskaper som ger bra hjälp för ett defensivt spel. Den mjuka kärnan på ett droppformat racket ger en större sweetspot. Ju större område för det, desto fler chanser till fullträffar med god kontroll.

Med lite lättare material blir det också lättare att hantera i svingen och därmed blir det även mer ergonomiskt för spelarens handled och armbåge. Ytan på racketen är sandliknande hjälper spelaren att skapa bra spinn på bollarna.

Plus / Minus
Sammanfattning av för och nackdelar
 • Bra egenskaper för defensivt spel
 • Droppformatet ger större sweetspot
 • Ganska snällt mot handled och armbåge
 • Ramen är inte lika motståndskraftig då den är lite mjukare.
 • Kan krävas ganska mycket styrka för att få iväg höga bollar med kraft oh fart

Nackdelar

Ramen är inte lika motståndskraftig när den är lite mjukare, med 20% glasfiber och 80% kolfiber. Det kan även bli väldigt utmanande för spelaren att utnyttja detta racket väl i offensiva lägen under spelet. Det kan krävas extra styrka och erfarenhet från spelare för att få iväg höga bollar med bra kraft och fart.

Vårt omdöme för RS Prime Team Edition

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat RS Prime Team Edition och ger racket följande recension och omdöme:

RS Prime team edition är har samma spec som tidigare Prime Team Edition Black bara det att den har en annan design. När jag provspelade racket så upplevde jag att det var en väldigt behaglig modell som var lätt att komma rätt till o pressade lägen i defensiven men också var ett rack som kunde hota i det offensiva spelet.

RS Prime Team Edition
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

RS Prime Team Edition rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en RS Prime Team Edition rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.