Salming Magician S5: Test & Recension 2022

Salming Magician S5 2

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för Salming Magician S5 efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den defensiva spelaren som vill ha en större sweetspot med en lättare vikt. Så fort du plockar upp racketen kommer du att känna den höga kvaliteten. Racketen passar bra för nybörjare upp till medelmåttiga spelare.

Salmings nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Salming Magician S5. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Salming Magician S5:

Salming Magician S5 är ett runt rack med låg balans som erbjuder mycket kontroll! När jag provade detta rack så upplevde jag att racket hade stor sweetspot. Den mjukare EVA feel kärnan och den något mjukare slagytan i 3K kolfiber gör att racket både passar nybörjaren och den mer avancerade spelare som söker mycket kontroll!

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Salming Magician S5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Salming Magician S5 egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Salming Magician S5.

Salming Magician S5 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Salming Magician S5 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeSalming
FormRunt
BalansLåg
SpeltypDefensivt
SpelnivåNybörjare till motionär
Vikt350 – 360 g

Material

Ett racket i kolfiber med 3K kolfiber på träffytan som dämpar vibrationer och ger lite mjukare känsla vid bollträffarna. Kärnan är i Eva Feel gummi, som är speciellt passande för mjuka och låga bollar.

Salming Magician S5 material
Bild från när vi testade och recenserade Salming Magician S5.

Balansen

Balanspunkten är på låg nivå, som passar både för nybörjare och de som föredrar ett mer defensivt spel på padelbanan. Med lägre balans blir det inte lika höga påfrestningar för spelarens handled och armbåge.

Racketformen

Ett rundformat racket som också har en större sweetspot. Nybörjare kommer få lättare med att träna in bollträffar och olika tekniker.

Hårt eller mjukt?

Ett mjukt racket med låg balanspunkt, rund racketform, mjuk kärna och en mjukare form av träffyta. Ett mjukt racket som är mer ergonomiskt och lättare att hantera för spelaren.

Bild från när vi testade och recenserade Salming Magician S5.

Vilken spelarnivå passar Salming Magician S5 för?

Denna modell från Salming kan vara passande för spelare på nybörjare nivå och upp till mer avancerad nivå. Spelare som söker ett mer lätthanterligt racket i ett mjukare spel. Detta mjuka paket lämpar sig även bra för de som har problem med muskler och leder, och behöver ett racket som inte avlastar deras handled och armbåge.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Salming Magician S5 har egenskaper som är mest passande för ett defensivt spel. Mjuka egenskaper som är användbara för bollar som kommer in lågt eller de bollar som är mer långsamma. Med den låga balanspunkten skapas färre vibrationer för spelaren, men samtidigt blir det svårt med att hantera höga bollar med god fart och kraft.

Salming Magician S5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Salming racketar
Bild från när vi testade och recenserade Salming serien.

Information om varumärket Salming

Salming Sport grundades år 2001 i Sverige, i samarbete med forna hockeyproffset Börje Salming. De sporter som företaget har stor inriktning på är handboll, innebandy och löpning. I sortimentet finner man kläder, skor, utrustning och tillbehör.

Ända sedan start har Salming Sport arbetet för att förse idrottare och sportare med utrustning av god kvalitet. Precis som med Börje Salmings stil, så ligger det mycket passion och viljestyrka i deras produktion.

Sedan hösten år 2021 produceras nu även utrustning för de som gillar att utöva sporten padel. Till exempel olika modeller av rackets och skor, som är både lätta i vikt och ger bra stabilitet under spelet.

Fördelar med Salming Magician S5

De padelspelare som gillar defensivt spel kan få flera fördelar med detta racket. En stor sweetspot och en låg balanspunkt gör det även lättare att hantera, vilket är en stor fördel för nybörjaren eller andra spelare som söker ett lättare racket som förse dem med styrkor inom det defensiva spelsättet. 

För de spelare som gillar unik design, så är detta raket nästan helt vitt. Det är stilrent, men sticker samtidigt ut och kan enkelt matchas till vita padelskor.

Nackdelar

Det är ett racket med hög fokus på balans och kontroll under spelet, så det kan bli svårt att spela offensivt med god styrka med denna racketmodell. Det kommer då krävas extra kraft och erfarenhet av spelaren.

Vårt omdöme för Salming Magician S5

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Salming Magician S5 och ger racket följande recension och omdöme:

Salming Magician S5 är ett runt rack med låg balans som erbjuder mycket kontroll! När jag provade detta rack så upplevde jag att racket hade stor sweetspot. Den mjukare EVA feel kärnan och den något mjukare slagytan i 3K kolfiber gör att racket både passar nybörjaren och den mer avancerade spelare som söker mycket kontroll!“.

Salming Magician S5
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Salming Magician S5 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Salming Magician S5 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Salming Magician S5

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10
Total
0
Shares