Investera i padel

Därför vill många investera i padel

Den ständigt växande racketsporten padel har varit ett av 2010-talets största fenomen med otaliga människor som lockas till det runt om i världen. Att padel växer i en sådan rasande takt har inte bara resulterat i en ny folkkär sport, utan också ett nytt område att investera i.

Så fort en ny marknad dyker upp finns det alltid de som vill undersöka förutsättningarna för att kunna investera i den. Padel som anses vara en affärsmöjlighet för företagare har byggt en stor hajp och därför också lockat ett stort ekonomiskt intresse. 

Så stort är padel idag

Det finns flera anledningar till att padel är en spännande sport för företagare att investera i. Den främsta är förstås sportens globala expandering som vi kan konstatera är ett faktum. Allt fler banor byggs i Norden, Europa, Nordamerika och övriga delar av världen. 

Enligt officiell padel statistik från Svenska padelförbundet så finns det i dag hela 500.000 utövare av sporten i Sverige. Förra året bokades totalt 5.800.000 timmar i svenska padelhallar.

Billigare än andra sporter

Förutom att allt fler börjar spela padel, så är det för företagare en billigare sport att investera i än många andra. Om du besökt ett padelcenter har du säkerligen fångat upp att en padelplan är avsevärt mycket mindre än exempelvis en gedigen idrotts-eller fotbollsanläggning. 

Och även om padel vuxit rejält, så är det fortfarande relativt outforskat i många länder. För företagare är det därför kanske som mest intressant att försöka etablera sporten där den ännu inte fått sitt genomslag. 

Möjlighet att hitta investera i padelrelaterade områden 

Om det känns för mäktigt att investera i hela padelhallar, så kan du som entreprenör försöka hitta andra närliggande områden att investera i. Ett gjutet exempel på en lyckad investering kopplad till padel är appen Playtomic. 

Appen, som har över en halv miljon nedladdningar, är en tjänst som utvecklades för att underlätta spelares bokningar av padel-och tennisbanor. Playtomic kan idag användas till över tvåtusen klubbar utspridda över 19 länder. som har över en halv miljon. 

Sedan starten har Playtomic omsatt hundratals miljoner kronor. Tjänsten fick ordentlig fart när en svensk investmentbank klev in under förra året, vilket du kan läsa mer om på Dagens Industri.

Ja, i skrivande stund gör kreativa företagare säkerligen diverse behovsanalyser för att hitta smarta padelrelaterade lösningar att investera i.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *