Adidas Metalbone Greenpadel - test omdöme och recension

Adidas Metalbone Greenpadel → Läs vårt test, omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension för Adidas Metalbone Greenpadel efter att ha testat racket är att du kan generera kraft och fart med den speciella ytan som är gjort av det miljövänliga valet av Flax Fiber. Så fort du plockar upp racket så känner du hur hög kvalité det är på racket. Vi rekommenderar att du har spelat ett tag då racket riktar in sig mot mer avancerade spelare.

Som vanligt så är Adidas Metalbone Greenpadel utvecklat och framtaget med absolut högsta kvalité och kommer därmed med en relativt hög prislapp. Som tur är så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. 

Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp och går att kombinera med kampanjer som pågår i butiken.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Adidas Metalbone Greenpadel. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Adidas Metalbone Greenpadel:

Mitt omdöme för Adidas Adipower 3.1 efter att ha testat racket är att det är ett toppracket från Adidas som med topptung balans och diamantform är gjord för att utvinna fart! När jag provade detta racket så upplevde jag ett väldigt skönt rack men härlig träffkänsla som levererade bra kontroll även om det är ett fartracket. Den räfflade ytan på racket hjälper också till att utvinna bra spinn i bollen.

Adidas Metalbone Greenpadel2
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

skärmbild från youtube video
Bild från vår Youtube-kanal när vi testade Adidas Metalbone Greenpadel

Adidas Metalbone Greenpadel egenskaper

Här nedanför går vi igenom Adidas Metalbone Greenpadel och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Oversize diamantformat
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 360-375 g (+/- 10)

Material

Metalbone Greenpadel är unikt i Adidas kollektion då det är producerat i mer miljövänliga material. Racketens ram är förstärkt med kolfiber, för att försäkra det med mer hållbarhet. Träffytan är försedd med det miljövänliga och flexibla Flax Fiber, som består av 100% linne. Hårdheten på detta material brukar jämföras med att det kan placeras mellan glasfiberyta och 3K kolfiberyta. 

Adidas Metalbone greenpadel material
Foto på Adidas Metalbone Greenpadel och rackets miljövänliga och flexibla Flax Fiber

Balansen

En hög balans som tillsammans med en bredare sweetspot i samma nivå ger modellen mer kraft i det defensiva spelet.

Racketformen

Diamanformad modell, som har gjorts något större för att kunna utrustat den med en större sweetspot. På så vis får spelaren bättre stöd för att lyckas med bollträffar, som flyger iväg med rejäl kraft och god precision.

Hårt eller mjukt?

Metalbone har gjorts hårdare, så spelaren kan utnyttja mer kraft i spelet. Träffytans Flax Fiber är hårdare än glasfiber och racketen har utrustats med Octagonal Structure teknologin i toppen av racketen, så det blir starkare och styvare. Ramen är mer slitstark, tack vare att den är förstärkt av kolfiber. Det ger också racketen mer hårdehet.

bild från när vi spelade in video till vår youtube kanal
Foto från när vi recenserade Adidas Metalbone Greenpadel på vår Youtube-kanal

Vilken spelarnivå passar Adidas Metalbone Greenpadel för?

Det är en stor fördel om spelaren befinner sig på en högre nivå när det gäller teknik och erfarenhet på spelbanan. Så denne kan utnyttja racketens egenskaper fullt ut, till exempel för att smasha ut motståndarna eller överraska dem med en plötslig snurr i det hårda slaget. 

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Metalbone Greenpadel är ett kraftfullt paket i miljövänligt material. Träffytans hårda miljövänliga material i 100% linne och kolfiberförstärkta punkter är några av de anledningar som gör detta racket lämpat för ett offensivt spel. 

Racketens diamantform har gjorts något större, så det kan få en bredare sweetspot på hög nivå. Tillsammans med den höga balanspunkten, kan det skapas ett aggressivare spel med många luriga smashar och bollar med plötsliga vridningar.

Adidas Metalbone Greenpadel2
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Adidas

Adidas har många års erfarenhet av kläder och utrustning för olika sporter. De har gott rykte om sig att alltid leverera god kvalité och ett brett sortiment. Detta visar varumärket upp även inom padelsporten och deras kollektion av padelrackets är alltid så stort att alla kan hitta en modell som passar deras spelsätt och erfarenhet.

En bonus är att Adidas jobbar med miljövänliga val och modellerna som har GreenPadel med i sitt namn har utrustats med en träffytan i det miljövänliga materialet linne. Dessutom så bidrar de till miljön genom att varje racket som har GreenPadel logga, som säljes bidrar till att det återplanteras 3 kvadratmeter skog.

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g

Fördelar med Adidas Metalbone Greenpadel

För offensiva spelare som har nått en högre nivå i sitt padelspel, ger detta racket dem flera fördelar. De får mer kraft i bollarna med stöd av både balanspunkt och en bred sweetspot högt upp på racketen. Dessutom ger det miljövänliga valet av Flax Fiber en hårdare träffyta på racketen än vad glasfiber lyckas med.

Flera egenskaper som förser den offensiva spelaren med kraftfulla slag, vilket kan utnyttjas med gott mod då ramen är förstärkt med kolfiber. Racketen har en ruggad yta, som är ännu en fördel för de aggressiva spelen. Flera möjligheter för kraftfulla slag och att överraska med smashar och plötsliga snurrar på bollen.

Eva Soft Performance kärnan ger en mjukare känsla i slagen samtidigt som det kan förse bollarna med mer fart. 

Plus / Minus
Sammanfattning av för och nackdelar
  • Bra kraft i bollarna
  • Bred sweetspot högt upp på racket
  • Flax Fiber som ger en hårdare träffyta än glasfiber
  • Är ett ganska tungt racket

Nackdelar

Det är ett kraftpaket med en vikt på 360-375 gram, vilket i längden kan bli för starkt för de som redan har problem med sina muskler eller leder i arm eller axel. Detta märks speciellt av vid defensivt, då spelaren inte får lika mycket hjälp av racketen i detta spelsätt. Därmed behöver spelaren lägga till mer av sin egen kraft i spelet.

Vårt omdöme för Adidas Metalbone Greenpadel

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Adidas Adidas Metalbone Greenpadel och ger racket följande recension och omdöme:

När jag fick testa Adidas Metalbone Greenpadel så var det en speciell känsla i racket tack vare det speciella materialvalet Flax Fiber. Detta material är då ett linnematerial som ska vara mer hållbart. Känslan i materialet tyckte jag var något mitt emellan glasfiber och kolfiber. Den topptunga balansen och diamantformen på racket gör det till ett bra val för den mer offensivt inriktade spelaren”.

Adidas Adipower Woman Lite 3.1
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Adidas Metalbone Greenpadel2

Adidas Metalbone Greenpadel rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Metalbone Greenpadel rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten