Stiga Arc → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Stiga Arc

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Stiga Arc sammanfattas i att det är ett grymt racket och mycket nybörjarvänligt som passar mycket bra till dig som spelar på en nybörjare nivån och hela vägen upp till medel. 

Det positiva med Stiga Arc är att den stora sweetspoten hjälper dig att genomföra rena slag även om du inte träffar i mitten av racket. 

I den här recensionen berättar vi mer om fördelarna och nackdelarna med racket är. Missa inte att vi även har en video-recension här nedanför när vi testar Stiga Arc och en rabattkod nedanför för dig som vill köpa racket till 10% rabatt.

4.5 av 5 | Från oss på Elitepadel.se:
4.5/5
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Stiga Arc egenskaper

Stiga Arc är ett runt racket med en låg balans som ger en grym kontroll på banan samtidigt som det ger bra fart och kraft. I denna modell hittar du ett mycket bra alternativ för nya spelare, och likaså för motionärer som vill ha ett lättspelat racket som låter dem utveckla sin teknik. Ett allsidigt allround racket som erbjuder en fin balans mellan precision och kraft, vilket är den bästa grunden att stå på när det gäller att utvecklas som spelare.

Den mjuka träffytan och den grymma sweetspoten ger dig säkerhet i alla spelsituationer, du kommer att kunna genomföra vilket slag som helst med bra förutsättningar och tack vare detta kunna vinna många poäng trots att tekniken kanske fortfarande behöver finslipas. Kärnan dämpar vibrationerna som uppstår vid bollträff på ett mycket bra sätt, vilket inte bara ger en utsökt kontroll utan minskar även risken för att skador på armbågar och handleder kommer att uppstå. 

Detta är ett mycket prisvärt, handgjort kvalitetsracket som har alla egenskaper som krävs av ett motionärsracket: komfort, kontroll och fin fart.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Stiga
  • Form: Runt
  • Balans: Låg
  • Speltyp: Kontroll - Allround
  • Spelnivå: Nybörjare - Medel
  • Vikt: 365 g (+/-10)

Material

Racket har en ram som är tillverkad av Carbon Flexi Frame, helt och hållet av kolfiber. Detta garanterar ett hållbart racket som dessutom producerar bra fart i varenda slag. Kolfiber är det absolut populäraste materialet i kvalitetsracketar, tack vare att det är oerhört slitstark samtidigt som det är lättviktigt.

Racket har även integrerat Control Touch, vilket är en träffyta gjord av två lager glasfiber som garanterar att du får maximal kontroll samtidigt som den sätter bra fart på bollarna.

Till den inre kärnan har Stiga satsat på ett mjukt EVA-skum kallat Hypersoft Foam till hela sin samling av racketar. Hypersoft Foam har flera fördelar: det är extremt slitstark, så att ditt racket kommer att ge samma fina prestationer fast det används flitigt, det ger en härlig bollkänsla vid träff och därigenom underlättar den kontrollen, och det ger en extra snärt till bollen så att den får bra fart trots att du kanske inte slår så hårt. Tillsammans med rackets runda form skapar det en av marknadens största sweetspots, vilket gör det till ett väldigt förlåtande racket som låter dig utveckla ditt spel även fast du ibland får en snedträff. 

Optispot Central är teknologin som har använts för att utveckla en optimerad sweetspot som låter dig utnyttja den största möjliga delen av träffytan, och därmed leverera bra träffar även i pressade lägen.

Balansen

Arc har en låg balans, vilket är det absolut vanligaste bland de runda racketarna. Detta innebär att vikten är distribuerad längre ner mot greppet. De är utvecklade för att vara lättspelade och ge bästa möjliga kontroll till användaren. En låg balans ger ett racket för spelartypen som fokuserar på precision och skickliga placeringar, det är däremot lite svårare att generera bra fart i offensiven med dessa.

Racketformen

Här har vi ett runt racket, precis som i resten av Stigas padelkollektion. De runda racketarna är de som är lättast att hantera och mest lättspelade, eftersom den låga tyngdpunkten hamnar nära din kropp. 

Det ligger därför bekvämare i handen och följer lättare med i snabba sidoförflyttningar, och låter dig röra dig fritt över hela banan. Detta är den perfekta formen för nya spelare och motionärer som fokuserar på att bli bättre genom att nöta in den den korrekta tekniken.

Dess motsats är de offensiva diamantformade racketarna som är designade för tekniskt skickliga, offensiva spelare. Diamanterna är topptunga, och ger därför en utmärkt hävstång när du anfaller med många overhead slag, men de ställer betydligt större krav på spelarens teknik för att prestera.

Hårt eller mjukt?

Arc är ett mjukt racket, vilket är det bästa alternativet för spelare som ännu inte har så lång erfaranhet av padelsporten. Mjuka racketar dämpar vibrationerna i träffögonblicket, och ger dig en mycket bra bollkänsla för att lättare kunna kontrollera slaget. Dessutom sätter den mjuka kärnan och träffytan av glasfiber bra fart på lösare bollar, detta innebär att du inte behöver slå särskilt hårt själv för att kunna erbjuda ett starkt och fartfyllt motstånd. De är även mer skonsamma och hjälper till att förebygga skador som exempelvis tennisarmbåge.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Vilken spelarnivå passar Stiga Arc för

Vilken spelarnivå passar Stiga Arc för?

Stiga Arc är ett utmärkt racketval för spelare som just upptäckt den sociala och fartfyllda padelsporten, men även för motionärer som gillar att ha ett lättspelat racket i greppet. Det har egenskaper som är utmärkta för att underlätta så mycket som möjligt medan du lär dig grundtekniken, eftersom det tillåter lika bra kontroll i offensiva slag såväl som i defensiva. 

Det ger en fin kombo av fart och precision, så att du alltid kommer att kunna göra ditt bästa i alla lägen. De mer avancerade racketarna passar bättre när du skaffat dig lite mer erfarenhet och en mer definierad spelstil, men tills dess är ett mångsidigt racket som detta en perfekt partner.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det levererar lika bra träffar i offensiven som i defensiven, och förtjänar därför att benämnas som ett allround racket. Dock ligger dess fokus, som sig bör när det kommer till ett nybörjarracket, på kontroll. 

Det genererar inte lika mycket fart i smashar som ett mer offensivt racket, men tills dess grundtekniken sitter tjänar det ingenting till om du kan slå till med full kraft om kontrollen inte finns där. Ha inte bråttom, utan bygg upp ditt spel på en bred bas, och fördelen med ett racket som Arc är att det tillåter dig göra just det. 

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Kort information om varumärket

Stiga Sports är utan tvekan mest kända för sina bordtennisprodukter, som de troget har levererat till sina användare ända sedan 1944. De är kända för att tillverka alla sina racketar för hand, och genom detta alltid kunna producera maximal precision i de bästa materialen. 

Stiga Padel är en ny avdelning inom Stiga Sports som släppte sin första racketkollektion 2019. De har satsat på modeller som alla bygger på samma koncept – rund form med låg balans och samma mjuka kärna – som sedan skiljs åt med tillägg av olika teknologier. Alla racketar har framställts i samarbete med Daniel Dios Zetterlind, den fd förbundskaptenen för det svenska padellandslaget. 

Ett annat kännetecken är den avskalade, tidlösa designen som är klassisk för den skandinaviska kulturen. Stiga erbjuder även kläder, väskor och komplement av samma höga kvalitet. Äntligen ett svenskt företag i världsklass som ger sig in i padelns underbara värld som är i ständig utveckling.

Fördelar med Stiga Arc

Fördelar med Stiga Arc

Något som verkligen fångar uppmärksamheten hos Arc är dess stora sweetspot som tillåter dig att utnyttja hela rackets träffyta, detta ger ett mycket förlåtande racket som passar perfekt när man som ny spelare ofta träffar lite längre ut mot ramen. 

Den styva ramen gör det till ett hållbart alternativ som även är kapabelt att erbjuda användaren bra fart, medan den mjukare kärnan och träffytan av dubbla lager glasfiber ger en riktigt fin kontroll som ger dig säkerhet i alla lägen. 

Ett tryggt och prisvärt racket som kommer att hjälpa lägga grunden för att sedan ta dig uppåt, kanske ända till toppen.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Extra stor sweetspot
  • Bra kontroll
  • Lite avsaknad av kraft och fart

Nackdelar

Som ett racket tänkt till nya spelare har det inga större brister, det levererar precis det det lovar – full kontroll och lätt att hantera. Men det är ett racket just för den första fasen – när du känner att tekniken och spelmönstret börjar sitta kommer du att vilja byta till ett mer avancerat racket för att kunna fortsätta din väg upp mot nästa nivå.

4.5/5

Stiga Arc omdömen och recensioner

Här nedanför brukar vi samla omdömen för Stiga Arc online men har tyvärr inte hittat några. Därför väljer vi själva att betygsätta utifrån egna åsikter.

  • 4.5 av 5 från Elitepadel.se

Vårt totala omdöme för Stiga Arc

Vårt totala omdöme och recension om Stiga Arc är att det är ett grymt racket för dig som ligger på en lite lägre nivå som fortfarande håller på att lära sig grunderna. Stiga Arc är utrustat med en extra stor sweetspot som sträcker sig över hela racket som gör racket väldigt förlåtande i felslag.

Racket är även prisvärt med tanke på vad du får för pengarna och för nybörjaren upp till medel nivå är detta racket ett grymt val.

Det finns inte så mycket nackdelar med detta racket då den fyller alla funktioner den är tillverkad för.

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Stiga Arc
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Stiga Arc rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Stiga Arc rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Stiga Arc

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares