Sveriges bästa padelhall 2024 (Topplista)

Padel är den sport i Sverige som växer starkast och populariteten verkar inte avta – tvärtom så ökar den ständigt. Det finns över 120 padelklubbar i Sverige och varje förening har ungefär 200 medlemmar vilket gör 24 000 människor som är medlemmar i en padelklubb. I den här artikeln listar vi Sveriges bästa padelhall enligt Padelgalan och vår egen favorit.

Under år 2021 har det bokats 5 800 000 timmar padel av 540 000 olika padelspelare – vilket visar på sportens popularitet. Padel är en sport för både män och kvinnor i alla åldrar. Det finns i Sverige idag cirka 3 500 stycken padelbanor och om vi jämför med år 2014 så fanns det endast 14 stycken padelbanor totalt i landet. 

Det finns ungefär 600 padelhallar runt om i landet – och då kan det vara svårt att veta vilka som är bäst. Därför utses inte bara spelare under padelgalan utan även Årets anläggning. Fortsätt nedåt i artikeln för att läsa om Sveriges bästa padelhall. 

Läs mer: Padel statistik – antalet padelbanor, padelspelare och padelhallar i Sverige

Hede Padelcenter - nominerad till Årets anläggning Padelgalan
Hede Padelcenter var nominerade till "Årets anläggning" men vann inte. Hallen har dock fått anordna två stycken APT-tävlingar (American Padel Tour). Bild lånad från Aptpadel.com.

Vi på Elitepadel är från Kungsbacka och använder oss gärna av Hede Padelcenter när vi ska testa, filma och recensera alla padelracket. Hede Padelcenter var nominerade till Årets anläggning men lyckades inte vinna den här gången.

Golden Padel vann pris för Årets anläggning

Under padelgalan utsågs Golden padel till Årets anläggning. Det är en relativt ny padelhall som ligger i Skogås, en ort som är belägen cirka 15 kilometer söderut från centrala Stockholm. 

Hallen är nästan 1 500 kvadratmeter stor och takhöjden är som mest på 11 meter. Läs mer här nedanför där vi presenterar hallarna.

Golden Padel och Casa de Padel gjorde upp om vinsten

Det var två hallar som gjorde upp om vinsten och det var förutom vinnaren Golden padel även Casa de Padel som låg bra till – men drog det kortaste strået. 

Vi presenterar härmed de två finalisterna så att ni kan jämföra själva vilken som passar er bäst – eller om ni kanske vill spela i båda hallarna. Dock ligger en i Skogås och den andra i Örebro – men båda är väl värda ett besök.

Golden padel - Sveriges bästa padelhall - Årets anläggning
Lounge i Golden Padel, Sveriges bästa padelhall (Vinnare av priset "Årets anläggning" på Padelgalan). Bild lånad från Golden Padels Youtube-video.

Golden Padel

Vi börjar med presentationen av Golden padel som vann priset Årets anläggning på padelgalan år 2021. Anläggning är definitivt något utöver det vanliga, här nedanför får du mer information.

 • Antal banor: 5 dubbelbanor (varav 3 panoramabanor)
 • Storlek: ca 1500 kvm
 • Lägsta takhöjd: 9 meter
 • Högsta takhöjd: 11 meter
 • Antal parkeringar: 20 stycken
 • Loungeområden: 2 stycken 
 • Öppettider: 05.00-24.00

Kontaktuppgifter till Golden Padel:

 • +46704-580245
 • info@goldenpadel.se
 • Goldenpadel.se
 • Adress: Slipstensvägen 18, Skogås
 • Organisationsnummer: 559256-4677

Antal banor

Det finns totalt fem dubbelbanor i konstruktion av guld och tre av dessa är panoramabanor – varav en har utspring. De andra två är dubbelbanor utan panorama och underlaget på samtliga banor är från välkända Mondo och håller hög kvalitet.

Turneringar som har spelats i hallen

Golden padel har inte haft några turneringar som är sanktionerade av Svenska Padelförbundet men håller ofta i egna turneringar – bland annat en after work turnering en gång i månaden som är populär.

Övrig information

Golden padel har även två lounger där de kan erbjuda utrymme för egna tillställningar, delat upplägg eller avskärmat område som passar både för företag, grupper eller familjer. 

De som driver hallen försöker att väcka intresset för padel även för barn – så att hela familjen kan spela ihop. Det finns bra parkeringsmöjligheter och vissa av p-platserna har även möjlighet till att ladda elbilen. 

Hallen har öppet mellan 05:00 till 24:00 och är bemannad det mesta av tiden, och det finns även möjlighet att köpa utrustning i deras affär. Utöver detta så finns det uppvärmningsmaskiner och möjlighet till konferenser.

Casa De Padel padelhall - Sveriges bästa padelhallar
Casa De Padel. Bild lånad från Padelakustik.se.

Casa De Padel

Casa de Padel ligger i Örebro och kan vara väl värt ett besök då den var med i finalen till Årets anläggning på padelgalan.

 • Antal banor: 4 dubbelbanor och 2 singelbanor
 • Takhöjd: 14 meter
 • Antal parkeringar: 20 stycken
 • Gym: Ja
 • Relax: Ja
 • Loungeområden: 2 stycken 
 • Öppettider: 05.00-24.00

Kontaktuppgifter till Casa de Padel:

 • +46725-450202
 • kontakt@casadepadel.se
 • Casadepadel.se
 • Adress: Dialoggatan 12A, 703 74, Örebro
 • Organisationsnummer: 559268-6868

Antal banor

Casa de Padel är en modern hall med 14 meter i takhöjd och har fyra stycken dubbelbanor och två singelbanor.

Turneringar som har spelats i hallen

Casa de Padel har ännu inte haft några turneringar som är anordnade av Svenska Padelförbundet men har som alla andra hallar egna turneringar som de själva anordnar.

Övrig information

Hallen har öppet mellan 05:00 och 24:00 och utöver banorna så finns det ett gym, möjlighet till konferens och en relaxavdelning. De har även en padelshop på anläggningen och ifall den inte är bemannad så finns det automater man kan köpa bollar, lindor, snacks och läsk. 

Allt i shopen kan man även köpa i deras webshop. Man kan även hyra ett padelrack och betala med swish. Det finns tillgång till gratis parkering i direkt anslutning till hallen och det finns även en busshållplats i närheten.

Acapulco Padel & Club vann priset 2020

År 2020:s vinnare var Acapulco Padel & Club som ligger i Hisingsbacka i Göteborg. De har åtta dubbelbanor och en singelbana i högsta kvalitet och de har öppet för spel dygnet runt. Det finns även en reception och en shop som är bemannad mellan klockan 08:00 och 22:00. Namnet hyllar den stad i Mexico där padeln en gång startade i slutet av 60-talet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *