Adidas Metalbone Ctrl test omdöme och recension

Adidas Metalbone CTRL 3.1 2024: Test, Omdöme & Recension

Adidas Metalbone CTRL 3.1 är premiumvalet för dig som vill ha ett kontrollracket av WPT-kvalité. Serien Metalbone från Adidas är av högsta klass och du lär knappast bli besviken om du väljer ett Adidas Metalbone CTRL som ditt nästa vapen på padelbanan.

Metalbone-serien är hög klass rakt igenom, vilket du också känner så fort du greppar ett racket i handen. Vi på Elitepadel har testat Adidas Metalbone CTRL 3.1 och recenserar det sida vid sida tillsammans med de andra racketarna i serien i videon här nedanför. 

Vår rekommendation till dig; Titta på videon när vi testar och recenserar Adidas Metalbone CTRL 3.1 och använd sedan vår exklusiva rabattkod för att få 10% rabatt på racket hos Sveriges ledande padelbutik, Tengo.se. Du hittar rabattkoden här nedanför!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.8/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Adkdas Metalbone Ctrl. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat racket:

När jag provspelade Adidas Metalbone CTRL så upplevde jag det som ett väldigt lättspelat racket över hela banan. Adidas Metalbone CTRL skulle jag främst rekommendera till spelaren som spelar på forehand sidan och som gillar att bygga upp och kontrollera spelet snarare än att avgöra i smashar. Den stora sweetspoten och den mjuka kärnan bidrar till en väldigt förlåtande känsla och kontroll.

Adidas Metalbone Ctrl 3.1 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Adidas Metalbone Ctrl test omdöme och recension
Micke på Elitepadel testar Adidas Metalbone CTRL 3.1 2022 inför sin recension på vår Youtube-kanal.

Adidas Metalbone CTRL 3.1 egenskaper

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Rund
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Defensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 345-360 g (+/- 10)

Material

Racketens ram är starkare och mer hållbar för eventuella felträffar, då denna är förstärkt av kolfiber. Denna modell riktar sig främst för att vara stark i defensivt spel. Dock har den blivit mer kraftfull då träffytan är försedd med kombinationen av aluminium och kol.

Balansen

Racketens medelbalans kan hjälpa till att ge spelaren mer styrka i offensivt spel. Tillsammans med en bred sweetspot och medelbalans blir det lättare att få fler kraftfulla träffar.

Adidas Metalbone Ctrl 3.1
Foto på Adidas Metalbone CTRL 3.1 karbonyta.

Racketformen

Rund form på racketen, så den kan få en bredare sweetspot på medel nivå.Vilket kommer hjälpa spelaren både i defensivt och offensivt spel. Det är ju alltid en god fördel om det finns fler chanser för kraftfulla bollträffar.

Hårt eller mjukt?

Ett racket som syftar till mest styrka i defensivt spel, men tack vare den hårda träffytan kan man lyckas med flera kontrollerade smashar. Metalbone ctrl 3.1 har en hård träffyta tack vare kombinationen av materialen aluminium och kol. Ramen har på olika platser blivit förstärkt av kol, för att agera mer styvt i spelet och att vara motståndskraftigt.

Adidas Metalbone Ctrl 3.1 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Adidas Metalbone Ctrl 3.1
Foto från när vi testade Adidas Metalbone 3.1

Vilken spelarnivå passar Adidas Metalbone CTRL för?

Racketen rekommenderas främst för avancerade spelare, så de kan få full nytta och glädje av alla egenskaper som denna modell kommer med. Däremot kan även motionärer och andra spelare på medelnivå ha glädje av detta racket med tanke på den stora sweetspoten och medelbalansen i racket. Till exempel om de redan har kommit upp på en bra nivå gällande spelteknik och vill lära sig mer. Då underlättar det med ett racket som har stödjande egenskaper.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det marknadsförs som ett racket för defensivt spel, vilket bland annat beror på dess runda form, bredare sweetspot och en balanspunkt på medel nivå. Det ger bättre kontroll i spelet och modellens egenskaper underlättar för mer precision vid bollträffar. 

Däremot är det även utrustat med egenskaper som stärker ett offensivt spel. Dess hårda träffyta i kol och aluminium samt den räfflade ytan förenklar för att skjuta iväg bollar med ordentlig kraft, och även en del bollar med en lurig skruv.

Kort information om varumärket

Adidas har den fördelen att de har producerat kläder och utrustning för olika sporter och idrotter med god kvalitet i många år. Vilket de även har lyckats med inom sporten padel. De satsar hårt genom att lyssna på proffsspelares rekommendationer och erfarenheter.

Metalbone modellerna har utrustats med Structural Reinforcement, som förser dem med längre livslängd. De blir mer hållbara vid eventuella felträffar under spelet och vid hantering utanför spelbanan, då de har förstärkts på de mest känsliga punkterna.

Adidas har flera styrkor med sina padelrackets och deras kollektioner av padelrackets kommer alltid med ett brett utbud av modeller. De jobbar för att det ska finnas en modell för alla spelare. Oavsett vilken spelarnivå de befinner sig på eller hur de vill använda sig av sitt racket på spelbanan. Dessutom stödjer de miljöarbete genom att varje racketmodell, som har märkningen GreenPadel, som säljs återplanteras 3 kvadratmeter skog. 

Läs mer om alla Adidas padelracket.

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g

Fördelar med Adidas Metalbone CTRL

Ett starkt racket för spelare med mer erfarenhet inom sporten, som föredrar ett defensivt spel. Den runda formen i kombination med en bredare sweetspot i medelnivå ger styrka och precision när spelare ska skjuta iväg bollar. Racketen har även en låg vikt, som gör att det är lättare att svinga i luften och gör det mer ergonomiskt för spelarens muskler och leder. 

Denna modells starka träffyta i aluminium och kol ger mer kraft vid slagen och kan till och med ge tillräckligt stöd för att lyckas med några smashar. Utöver detta kan den räfflade ytan vara stor fördel när spelaren vill utföra bandejas, så motståndaren tvingas längre bak på banan.

Racketen har gjorts mer styv och hållbar, tack vare de förstärkta partierna av kol. Dessa finns bland annat på toppen av racketen och vid dess hals. Detta ger även mer balans vid bollträffar och eventuella bollträffar längre ut på kanten av träffytan.

Spelare som har mer lärt sig mer avancerad teknik i spelet kan även förändra racketens fördelar genom att ändra dess vikt och balans med hjälp av sex olika punkter vid halsen. Vikten kan varieras mellan 345 och 360 gram. Ett lättare racket har den främsta fördelen att det blir mer ergonomiskt hanterbart, medan ett tyngre racket ger mer stöd för kraft i slagen.

Nackdelar

Egenskaperna hos Adidas Metalbone ctrl 3.1 riktar sig främst för att ge stöd i ett kontrollerat spel, precis som namnet antyder. Därmed kan det vara till mindre nytta i offensivt spel, i synnerhet om man vill kunna smasha iväg några bollar med stor kraft. Träffytan är hård och ramen är förstärkt, men då balansen och sweetspot är i medelnivå kan det sänka kraften. 

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Adkdas Metalbone CTRL. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vårt omdöme för Adidas Metalbone CTRL

När jag provspelade Adidas Metalbone CTRL så upplevde jag det som ett väldigt lättspelat racket över hela banan. Adidas Metalbone CTRL skulle jag främst rekommendera till spelaren som spelar på forehand sidan och som gillar att bygga upp och kontrollera spelet snarare än att avgöra i smashar. Den stora sweetspoten och den mjuka kärnan bidrar till en väldigt förlåtande känsla och kontroll. – Mikael Rohana, testare på Elitepadel

Rackets omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5
Adidas Metalbone Ctrl 3.1 2022
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Metalbone CTRL rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Metalbone CTRL rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Vi har genomfört testet och recensionen

Elitepadel.se är en informationsportal inriktad på att hjälpa padelspelare att ta välinformerade beslut och hitta bästa produkterna. Portalen ägs och drivs av bolaget Elitepadel AB (organisationsnummer: 559351-5181) och i vår verksamhet testar, recenserar och vägleder vi dig till ett välinformerat och bra beslut innan du ska köpa ditt nya padelracket. Vi har genomfört många tester på olika racketar och har en sammanställningssida över bästa padelracket i olika kategorier.

Mikael Rohana testar Adidas Metalbone

Mikael Rohana

Elitepadels testare av padelracket och med-grundare av Elitepadel AB. Mikael spelar padel 3-4 gånger i veckan och ligger på nivå 7 i MATCHis nivåer för padelspelare

Mikael var den viktigaste delen för att kunna genomföra testet. Han bidrar med sina egna personliga åsikter och har testat att spela med racket. 

Se mer av Mikael på vår Youtube-kanal.

Anton Gustafsson - Elitepadel

Anton Gustafsson

Skribent av artikeln och med-grundare av Elitepadel AB. Anton spelar padel 3-4 gånger i veckan och ligger på nivå 7 i MATCHis nivåer för padelspelare. 

Anton har sammanställt information och specifikation om racket i recensionen och kombinerat det med Mikaels personliga och unika åsikter om racket. Anton spelar dessutom med Adidas Metalbone CTRL 3.0 (2021 års modell).

Läs mer om Anton här.