Head Graphene XT Vector

Head Graphene XT Vector – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Head Graphene XT Vector sammanfattas i att det är ett bra racket som passar både den offensiva och defensiva spelaren. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på nybörjar – avancerad nivå. 

Head Graphene CT Vector är ett mycket populärt padelracket från racketjätten Head. Vi det samlade omdömet på nätet är mycket högt och vi är mycket stolta över att kunna erbjuda en rabattkod här nedanför som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp.

4.7 av 5 | Samlat omdöme online:
4.7/5
Head graphene XT vector
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Head Graphene XT Vector egenskaper

Head presenterar här ett balanserat, oerhört mångsidigt racket som fokuserar på kontroll och precision, samtidigt som det ger kraft och bra tryck i alla lägen. Det handlar om ett runt racket som har inkluderat det revolutionerande materialet Graphene i träffytan, och levererar därför en grym fart i slagen som inte kommer att gå obemärkt ens hos den mest kräsne spelaren. 

Den runda formen bäddar för en rejäl sweetspot gör det lättare att komma rätt till bollen och få till välplacerade slag som hamnar utanför motståndarens räckvidd.

Designen är snygg med en helsvart bakgrund med loggan, ramskyddet och modellnamnet i magenta, som kompletteras med små silverfärgade detaljer.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Head
  • Form: Runt
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Allround
  • Spelnivå: Medel - Avancerad
  • Vikt: 360 g (+/-10)

Material

Alla Heads toppracketar kan klassas som den nya generationens padelracketar – samtliga använder sig av ett lättare och slitstarkare material än vad som någonsin setts tidigare. 

Detta innovativa material kallas Graphene, och är det mest hållbara ämnet som vetenskapen någonsin testat. Finessen med Graphene är att det är så oerhört tunt på samma gång som det är oerhört starkt. Det ger tillverkaren stor frihet när det kommer till distributionen av materialet, eftersom det inte märkbart kommer att påverka varken vikten eller balansen hos racket.

Flexible Chassis är den nya konstruktionen som rackets ram är tillverkad av, allt för att åstadkomma en så smidig och stabil förening som möjligt mellan ram och kärna, och samtidigt göra dess sweetspot större. Det ger en riktigt härlig känsla vid bollträff.

Man har valt en kärna av Comfort Foam, ett flexibelt skum som passar perfekt för spelaren som vill ha maximal komfort. Det absorberar vibrationerna som uppstår varje gång du träffar bollen, och gör det till en mer skonsamt racket för att därmed minska risken för skador i exempelvis armbåge eller handled. Inte nog med det, den här kärnan passar utmärkt med den hårda träffytan och bidrar till att öka farten i slagen. 

Integrated Protector är ett kolfiberskydd man har integrerat, som garderar ditt racket mot repor och slag vilket kommer att förlänga livslängden hos ditt padelracket.

Balansen

Ett runt racket brukar i normalfall alltid ha en låg balans, och vara ett bra val för nya spelare som fortfarande har mycket att lära. Ett racket som har balansen placerad närmare handtaget upplevs nämligen snabbare, och lättare att manövrera. 

I XT Vector har man kunnat placera tyngdpunkten lite högre upp för att få en bättre och kraftfullare sving i offensiven, tack vare det nya materialet Graphene. Detta gör att det funkar riktigt bra även när du attackerar, och du kommer att bli mycket nöjd med reaktionerna dina smashar och overhead slag kommer att ge. Det är ett racket som kräver lite mer teknik för bästa resultat, och därför passar det bäst ifall du redan har en viss erfarenhet i buren.

Racketformen

Detta är ett runt racket med en stor sweetspot som låter dig hitta den där sköna känslan i varje boll du slår över nätet, på samma gång som det ligger bekvämt i handen och ger kontroll och stabilitet i alla spelsituationer. 

Runda racket är de som är lättast att hantera genom att balansen är låg och brukar därför rekommenderas till nybörjare. Det här är dock inte ett traditionellt runt racket eftersom man har höjt balansen lite, för att racket ska bli lättare att svinga. 

Runda racketar brukar även vara mjuka, men Graphene är ett mycket hårt ytskikt som ger explosivitet och kraft vid rena träffar vilket gör det betydligt effektivare i offensiven än liknande modeller. Balansen är densamma som vi brukar hitta i de droppformade racketarna, men med den kännetecknande stora sweetspoten som den runda formen ger.

Hårt eller mjukt?

Detta racket kan man klassa som medelhårt. Alla Heads nya toppracketar är av Graphene, helt enkelt för att det är ett extremt tunt, lätt och hårt material som låter fabrikanten experimentera med fördelningen över racket utan att påverka varken vikten eller balansen. 

Just hårdheten gör att det dessutom sätter en grym fart på bollarna, vilket gör det till en av de största tillgångarna på marknaden just nu. Den hårda träffytan kombineras sedan med en mjukare kärna som ger kontroll och komfort vid bollträff, för att du lättare ska kunna lägga skickliga placeringar precis där du vill ha dem. 

Den här detaljen med en flexibel inre kärna är viktig att tänka på för skadebenägna utövare, eftersom skaderisken därmed minskar betydligt och du kommer att kunna spendera avsevärt fler timmar i buren.

Head Graphene Xt Vector
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5
Head Graphene XT Vector sida

Vilken spelarnivå passar Head Graphene XT Vector för?

Det är ett mångsidigt racket som tagits fram för den duktige spelaren som har en bra teknisk nivå, men det hindrar inte att många duktiga motionärer också kommer att kunna använda sig av dess fina egenskaper för att ta sitt spel till nästa nivå. Det är väldigt lätthanterligt, och ger dig en bra chans att träna in alla olika typer av slag tills de blir lika precisa och effektiva som du vill ha dem. 

Runda racket som detta brukar rekommenderas till nybörjare, tack vare att det är den mest lättspelade formen, men den hårda träffytan hos Graphene XT Vector gör att det ställs lite högre krav på tekniken för att racket ska nå sin fulla potential.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Head Graphene XT Vector är ett allround racket för spelaren som prioriterar kontroll och känsla över hela banan. Fastän fokus ligger på placering och precision ger det bra power framme vid nät med djupa volleyslag och effekter och det är även smidigt och lättspelat i snabba dueller där det gäller att reagera snabbt och sätta press på motståndet. 

Det får fullt godkänt även i overhead spelet, för bandejas och smashar – alla slag kan utföras på en bra nivå utan att man behöver vara alltför stark eller tekniskt utvecklad. När du går in för att avgöra poängen levererar den ett överraskande tryck, allt medan du fortfarande behåller den sköna bollkänslan och kontrollen i slaget.

Kort information om varumärket

Head är ett företag som grundades av flygingenjören Howard Head 1950 i Maryland USA, och är en av världens ledande tillverkare av sportutrustning. Hos Head kan du hitta alltifrån racketsporter till vintersporter och vattensporter. När man hör namnet Head går tankarna omedelbart till nyskapande designer och grymma materialval, som aldrig upphör att överraska.  

Heads kollektion av padelracketar har något som passar för alla typer av utövare, oavsett deras nivå och spelstil. Företagets ambition är att ha ett komplett utbud där högsta kvalitet och ny teknologi är de klara riktmärkena – Head sätter alltid användarna i första rummet.  Många av de bästa spelarna på WPT litar endast på den höga standard som Heads racketar garanterar år efter år, däribland Sanyo Gutierrez och Ariana Sanchez.

Jämförelse av Head padelracketFormBalans
Head Graphene 360+ Alpha ProDroppeMedel
Head 360 + Alpha MotionDroppeMedel
Head Graphene 360+ Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene 360+ Delta Hybrid with CBDiamantMedel
Head Graphene 360+ Delta Motion with CBDiamantTopptung
Head 360 Gamma ProRuntMedel
Head GT Alpha Elite Black EditionDroppformat/HybridMedel
Head Graphene 360 Gamma MotionRuntTopptung
Head Graphene 360 Zephyr ProRuntMedel
Head Graphene 360 ZephyrRuntMedel
Head Graphene 360 Zephyr ULRuntMedel
Head Graphene Touch Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene Touch Delta Pro PowerDiamantTopptung
Head Graphene XT VectorRuntMedel
Head Evo SanyoDroppeMedel
Head Flash ProDroppeTopptung
Head Flash GreenDroppformat/HybridMedel
Head FlashDroppeLåg/Medel
Head Evo DeltaDroppeMedel
Head Alpha Junior “Sanyo”DroppeMedel
Head Delta JuniorDroppeMedel

Läs mer om alla Heads padelracket här.

Head Graphene XT Vector yta

Fördelar med Head Graphene XT Vector

Head Graphene XT Vector är ett mycket prisvärt alternativ, som har blivit väldigt omtyckt hos en stor målgrupp. Det kommer att hjälpa dig att växa som spelare oavsett vilken nivå du för närvarande befinner dig på, alltifrån professionella tävlingsspelare till målmedvetna motionärer kommer att kunna hitta en favorit här.

Relationen mellan kraft och kontroll som man här har lyckats åstadkomma kan inte beskrivas som annat än utsökt. Head har återigen lyckats skapa det man förutsatt sig: ett allround racket som verkligen levererar över hela banan. 

Du kommer att kunna känna dig fullkomligt trygg med detta racket i händerna, oavsett vilken typ av motstånd du har på andra sidan nätet kommer du att kunna göra ditt absolut bästa. Det är ett racket som känns skönt i handen från första stund, och som du aldrig kommer att vilja släppa.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Passar utmärkt för nybörjaren och upp till medel
  • Låg balans med en stor sweetspot
  • Slät träffyta som gör att du inte kommer få så mycket spinn på bollen

Nackdelar

Så länge det är ett allround racket du vill ha, presenterar det här faktiskt inte många svagheter. Självklart finns det alternativ som är mer kraftfulla eller erbjuder större kontroll – men inte ett och samma racket. Det enda vi kan tycka är ett minus är den släta träffytan. Numera kommer många modeller med någon slags strukturerad träffyta som låter dig få bättre grepp om bollen och mer spinn, och det hade gjort XT Vector ännu bättre.

Head Graphene XT Vector omdömen och recensioner

4.7/5

Här nedanför har vi samlat omdömen för Head Graphene XT Vector online. 

  • 4.7 av 5 genom en produktrecension på Racketspecialisten.se
Head Graphene Xt Vector
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Head Graphene XT Vector rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Head Graphene XT Vector rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Sammanfattning

Vårt samlade omdöme och recension av Head Graphene XT Vector är att det är ett riktigt prisvärt allround racket som har en stor målgrupp där allt från nybörjaren och enda upp till professionella tävlingspelare är den väldigt populär. Racket är även bra balanserat mellan kraft och kontroll där Head verkligen har lyckats att göra racket till ett allround racket.

Head Graphene XT Vector är tillverkat i ett material som heter Graphene som är något så otroligt hållbart material. Graphene har även den egenskapen att materialet kan vara väldigt tunt men på samma gång otroligt starkt. Head har även valt att implementera Comfort Foam i dess kärna som gör det till ett perfekt val för den som vill spela med ett bekvämt racket.

Här kan du köpa produkten