Adidas Adipower 3.1 - vi testar och recenserar racket

Adidas Adipower 3.1: Läs vårt test, omdöme & Recension 2024

Vårt omdöme och recension för Adidas Adipower 3.1 efter att ha testat racket är att du kan generera mycket kraft och fart med den styva ytan. Så fort du plockar upp racket så känner du hur hög kvalité det är på racket. Vi rekommenderar att du har spelat ett tag och spelar på en nivå mellan motionär och uppåt för att kunna maximera rackets egenskaper.

Som vanligt så är Adidas Adipower 3.1 utvecklat och framtaget med absolut högsta kvalité och kommer därmed med en relativt hög prislapp. Som tur är så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. 

Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Adidas Adipower 3.1. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Adidas Adipower 3.1:

Mitt omdöme för Adidas Adipower 3.1 efter att ha testat racket är att det är ett toppracket från Adidas som med topptung balans och diamantform är gjord för att utvinna fart! När jag provade detta racket så upplevde jag ett väldigt skönt rack men härlig träffkänsla som levererade bra kontroll även om det är ett fartracket. Den räfflade ytan på racket hjälper också till att utvinna bra spinn i bollen.

Adidas Adipower 3.1 test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik)

Recensionens innehåll

Adidas Adipower 3.1 - vi testar och recenserar racket
Bild från vår Youtube-kanal när vi testade Adidas Adipower 3.1

Adidas Adipower 3.1 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Adidas Adipower 3.1 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Diamant
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 365 g (+/- 10)

Material

Racketen är stark med kolfiber i ramen och en träffyta av 15K aluminiserat kolfiber. Med teknologin Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge har olika delar av racketen förstärkts extra med kolfiber. Ännu hårdare blir racketen av den valda kärnan, Eva High Memory.

Adidas Adipower 3.1 - test och recension
Foto på Adidas Adipower 3.1 och rackets räfflade träffyta som ger extra spinn i bollen

Balansen

Adidas Adipower 3.1 har hög balans med en mindre sweetspot som stöd för att skicka iväg bollar med rejäl kraft. Dessa egenskaper i kombination med det styva materialet kolfiber kan denna modell garantera sin spelare mycket kraft och energi på spelbanan.

Racketformen

En överdimensionell diamantform, som ger både mer styrka och en större träffyta. Däremot inte detsamma som en större sweetspot. Adipower 3.1 har en högre belägen sweetspot, som kan utgöra bra hjälp i attackspel, men den är inte så stor som kanske en del förväntar sig med en racket som har gjorts överdimensionell.

Hårt eller mjukt?

Detta racket från Adidas är hårt på många sätt. Till att börja med så har det förstärkts på större delen av racketen med kolfiber och träffytan är försedd med 15K aluminiserat kolfiber. Ett hårt paket som har försetts med flera kvalitativa teknologier för att förse racketen med mer kraft, vilket en spelare på avancerad nivå kan få mycket nytta av i sitt attackspel.

Adidas Adipower 3.1 omdöme och recension
Foto från när vi recenserade Adidas Adipower 3.1 på vår Youtube-kanal

Vilken spelarnivå passar Adidas Adipower 3.1 för?

Med hänsyn till att Adidas Adipower 3.1 är väldigt hårt, har flera påkostade egenskaper samt är något tyngre i handen och svingen så krävs det en spelare med mycket erfarenhet. En spelare som har mycket vana av diamantformat racket, och som har lyckats bemästra en och annan teknik inom spelet.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Adidas Adipower 3.1 har försetts med ordentlig kraft och energi visar sig allra bäst i offensivt spel. Där kan man bland annat få nytta av förstärkningarna i kolfiber och den höga balansen. Stressa upp motståndarna framme vid nätet genom att tvinga dem att röra sig snabbt till olika placeringar på spelbanan eller smasha ut dem.

Spin Blade teknologin är en annan styrka man ser på denna modell. Inte nog med kraft och fart, så finns även bra stöd för att spinna till bollarna. Lura motståndarna med bollens riktning eller slå ut dem med en ordentlig spinn på bollen.

Adidas Adipower 3.1 test omdöme och recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Adidas

Mer eller mindre alla som är intresserade av att utöva någon sport har god kännedom av Adidas, även om de själva inte har använt sig mycket av deras produkter. Det är ett varumärke som är känt för att leverera kläder, skor och annan utrustning inom flera olika sporter med hållbar kvalité. 

Även inom sporten padel har de tagit fram ett stort sortiment med god kvalité och med produkter som kan gynna spelare på alla erfarenhetsnivåer. Detta ser man som allra tydligast med deras kollektioner av racketmodeller, där det finns en modell för alla. Det finn även racketmodeller som har försetts med mer miljövänligt material.

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g

Fördelar med Adidas Adipower 3.1

De spelare som befinner sig på mer avancerad spelnivå och som har mycket styrka i många tekniker inom sporten kommer att känna av många fördelar med denna modell från Adidas. Tack vare teknologier som Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge har hjärtat av racket och ramen blivit både starkare och mer hållbara. Det ger bättre motstånd och styrka i spel med mer aggressiv stil.

Även kärnan hjälper till med hårda Eva High Memory och träffytan med 15K aluminiserat kolfiber. Dessa egenskaper och en hög balanspunkt hjälper till att skapa många tillfällen för att skjuta iväg bollar med rejäl kraft, och för att lättare lura motståndare med att spinna till bollarna, kommer ett bra stöd från den ruggade ytan som Spin Blade teknologin har försett racketen med.

En annan teknologi detta racket har fått är Smart Holes Curve, som finns för att man ska få mer effekt då man vill skruva till bollarna.

Plus / Minus
Sammanfattning av för och nackdelar
  • Mycket bra kraft i smasharna
  • Räfflad yta för extra spinn
  • Hård träffyta för den som gillar det
  • Diamantformen gör det svårspelat för nybörjare

Nackdelar

Det krävs väldigt bra teknik, styrka och en del träning från spelaren för att denne ska klara av att hantera detta racket i ett defensivt spel. Till exempel då det ska skjutas upp bollar på låg nivå. 

Adidas Adipower 3.1 har fått många påkostade egenskaper och detta racket behöver en spelare som har bra vana vid diamantformade modeller och bra teknikspel. Annars blir det svårt att få nytta av dess styrka och det finns istället risk för att det känns mer klumpigt och tungt i handen.

Vårt omdöme för Adidas Adipower 3.1

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Adidas Adipower 3.1 och ger racket följande recension och omdöme:

Mitt omdöme för Adidas Adipower 3.1 efter att ha testat racket är att det är ett toppracket från Adidas som med topptung balans och diamantform är gjord för att utvinna fart! När jag provade detta racket så upplevde jag ett väldigt skönt rack men härlig träffkänsla som levererade bra kontroll även om det är ett fartracket. Den räfflade ytan på racket hjälper också till att utvinna bra spinn i bollen.”.

Adidas Adipower 3.1 test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Adipower 3.1 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Adipower 3.1 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten