Babolat Vertuo Technical test, omdöme och recension

Babolat Vertuo Technical 2024 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Babolat Vertuo Technical sammanfattas i att det är ett bra racket som passar den offensiva spelaren. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på en nybörjar nivå upp till medelspelaren. 

Babolat Vertuo Technical är det offensivt inriktade racket i Babolats Vertuo-serie. Här får du ett diamantformat racket med hög balans för att få mer tryck i smashen.

Vårt omdöme:
4.5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Babolat Vertuo Technical egenskaper

Här har vi ett diamantformat racket med låg vikt och en mjuk träffyta, vilket gör det till ett lättspelat offensivt racket för en rätt så bred målgrupp. Det är en modell som hör till det franska märkets mellanklass, men det är ett extremt prisvärt alternativ för alla som nyligen börjat spela padel samt för motionärer med anfallsglädje. 

Ett topptungt racket som detta är framställt för att ge extra kraft i overhead spelet, vilket du kommer att märka med en gång. Det är det mest offensiva och kraftfulla alternativet i Vertuo-serien. 

Tack vare den mjuka träffytan av glasfiber är det ovanligt förlåtande för att vara ett racket som fokuserar på den mer aggressiva spelstilen, vilket gör att det passar bra för spelare som fortfarande håller på att utveckla sin teknik. Inom sin prisklass är det absolut ett av de diamantracketar som ger bäst prestationer.

Babolat är känt för att alltid komma med moderna och färgstarka designer, och Vertuo Technical är inget undantag. Det påminner mycket om toppspelaren Lebróns premiumracket Viper Technical, men här är mittlinjen med logon röd istället för vit.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Babolat
  • Form: Diamant
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Medel
  • Vikt: 355 g (+/-10)
Babolat Vertuo Technical test omdöme och recension
Foto från när vi testade Babolat Vertuo Technical

Material

Ramen är gjord av kolfiber för att garantera ett racket som är enormt stabilt och hållbart, samtidigt som det är lätt, vilket gör att det ligger väldigt skönt i greppet. Kärnan är av Black EVA-skum, vilket har en hög densitet och ser till att du får bra fart på bollarna i alla lägen.

Rackets träffyta är Soft Fiber, mjukt glasfiber, så att sweetspoten ska bli maximal och racket mer förlåtande. Detta är en viktig egenskap om du fortfarande inte har så lång erfarenhet på banan, för det låter dig nämligen behålla kontrollen över bollen fastän du inte har träffat riktigt rent. 

Babolat har integrerat sitt eget vibrationsdämpande system i detta racket, Vibrasorb System, som ser till att varje bollträff kommer med bästa möjliga komfort. Ett stort plus genom att det hjälper till att minska risken för skador som exempelvis tennisarmbåge, som ofta uppstår om man inte är van vid belastningen spelet innebär.

En annan av Babolats teknologier som vi hittar hos Vertuo Technical är HPS, Hole Pattern System, som har använts för att optimera sweetspoten genom att borra hålen i de mest strategiska positionerna. De anpassas efter rackets form för att ge dig mer fart och kontroll i slagen.

Balansen

Vertuo Technical är ett aggressivt racket med en hög balans, 270 mm enligt Babolats egna mätningar. Dess form och faktumet att det är topptungt gör det till ett mycket effektivt vapen framme vid nät. 

Om du inte spelat med ett diamantformat racket tidigare ska du veta att en hög balans gör ett racket lättare att svinga, ungefär som om du håller en hammare längst ner på skaftet. 

Det är designade för dem som bygger sitt spelstil på explosiva nätattacker, snabba volleydueller och kraftiga smashar. Tack vare den låga vikten är det ett racket som är mer följsamt och lättspelat än liknande modeller.

Racketformen

Diamant är formen man har satsat på till Vertuo Technical, och tillsammans med den mjuka träffytan ger den offensiva strukturen ett racket som är riktigt harmoniskt. Alla diamantracketar fokuserar i första hand på det offensiva spelet, men den här modellen ger även ett riktigt fint resultat när du försvarar dig längre ner i banan.

Hårt eller mjukt?

Det är ett racket med en medelmjuk känsla. Kärnan ser till att sätta bra fart i slagen, för att du ska kunna utveckla din offensiva potencial på bästa sätt, medan den mjuka och flexibla glasfibern i träffytan ger den extra kontrollen vi alla behöver under tiden vi förfinar tekniken. En annan fördel med en mjuk träffyta är att den accelererar de lösare bollarna åt dig.

Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5
Babolat Vertuo Technical

Vilken spelarnivå passar Babolat Vertuo Technical för?

Detta racket passar utmärkt för spelare som nyligen har upptäckt sporten, och vill basera sitt spel på kraftfulla nätattacker. Även motionärer och spelare på en mellannivå som vill ha ett följsamt och lätt racket i offensiven bör absolut kika närmare på detta. 

Kanske har du tidigare spelat med ett allround racket och blivit nyfiken på att testa en diamant? I så fall är detta ett utmärkt val.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Vertuo Technical är ett racket med en klart offensiv inriktning, men det betyder inte att det på något sätt försummar de övriga aspekterna av spelet. Av de diamantformade alternativen i den här prisklassen är det antagligen det som ger dig bäst kontroll. Ett mycket bra val för dig som vill prova en diamant för första gången.  

Kort information om varumärket

Babolat grundades år 1875 i Lyon, Frankrike, och är världens kanske äldsta företag som inriktat sig på racketsport. Den ursprungliga affärsidén kom efter tennisens födelse –  de började tillverka strängar av naturliga senor till tennisracket, och senare även till badminton. Deras produktsortiment ser som bekant helt annorlunda ut idag, deras utveckling har gjort dem världsledande för all typ av sportutrustning som till exempel skor, racket, kläder och komplement. 

Det har gått mer än 20 år sedan padelsporten blev populär bland den breda publiken i de spansktalande länderna runt om i världen. Babolat har sedan starten deltagit aktivt i sportens utveckling och hjälp till att öka populariteten genom att sponsra olika evenemang och turneringar och framförallt designa attraktiv och funktionell utrustning med den senaste teknologin.

Den spanske världsmästaren Juan Lebrón har använt dessa racket sedan 2016, och är en av det franska märkets mest välkända reklampelare. Babolat är dessutom officiell sponsor av världens största och mest ansedda padelturnering, World Padel Tour (WPT).

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung

Läs mer om alla Babolats padelracket här.

Babolat Vertuo Technical sida

Fördelar med Babolat Vertuo Technical

Babolat har tillverkat ett diamantformat racket av samma höga kvalitet som de har gjort oss vana vid, med bra material och grymma prestationer. Börja att dominera framme vid nät med detta lätta men samtidigt kraftfulla racket, som ger en bra balans i de flesta spelsituationer. 

Du kommer att känna dig bekväm när du attackerar eftersom racket ger dig all tyngd du behöver i luften, och den stora sweetspoten ger dig marginalen du behöver för att ta ditt spel till nästa nivå. Med ett lätthanterligt racket som detta i greppet kommer du att känna att ditt overhead spel faller på plats som bitarna i ett pussel.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Ger bra fart i overhead spelet
  • Prisvärt diamantformat racket
  • Mindre sweet spot långt upp på racket

Nackdelar

Den mjuka träffytan ger bra kontroll, men precision är inte rackets främsta dygd. Det är inte alltid lätt att få till bra placeringar med Vertuo Technical, utan förbered dig på att dina poäng måste vinnas genom snabbhet och kraft.

Babolat Vertuo Technical omdömen och recensioner

Vårt omdöme:
4.5/5

Här nedanför har vi brukar vi samla omdömen för Babolat Vertuo Technical online men har inte hittat några. Därför väljer vi själva att betygsätta utifrån egna åsikter.  

  • 4.5 av 5 från oss från Elitepadel.se
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Babolat Vertuo Technical
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Babolat Vertuo Technical rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Babolat Vertuo Technical rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Sammanfattning av vårt Babolat Vertuo Technical omdöme och recension

Vårt samlade omdöme och recension av Babolat Vertuo Technical är att det är ett mycket bra diamantformat racket av mycket hög kvalitet. Racket är som vanligt av samma grymma kvalitet som vi är vana vid när det gäller babolat racketar. Ramen är tillverkad av kolfiber som garanterar att racket är hållbart och stabilt men som dessutom kommer med en lättare vikt.

Babolat Vertuo Technical är även utrustad med Soft Fiber som är ett mjukt glasfiber som ger en maximalt förlåtande sweetspot. Racketen har även babolats egna vibrationsdämpande system som heter Vibrasorb System som ser till att varje boll slås med högsta möjliga komfort.

När det kommer till vem vi skulle rekommendera racketen till så är det spelaren med lite mer aggressivt spel då racket har en hög balans som ger mer fart i bollarna vid höga slag då ett diamantformat racket kan jämföras med att svinga en hammare då den ger mer fart vid en sving.

Sammanfattningsvis så skulle jag absolut rekommendera detta racket för spelaren som inte riktigt har utvecklat sitt offensiva spel men som vill ta sig till nästa steg. Ett annat stort plus är även priset på racketen då det även gör det möjligt för den med lite lägre budget men som fortfarande vill ha ett racket av kvalitet.

Här kan du köpa produkten