Micke på Elitepadel testar och recenserar RS Prime Edition Power

RS Prime Power Edition – Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av RS Prime Power Edition kan sammanfattas i att det är ett mycket välutvecklat racket som är fokuserat på kraft och explosivitet. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på en avancerad motionärs nivå – eller den mer erfarna med hög teknisk nivå.

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat RS Prime Power Edition. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat RS Prime Power Edition 2.0:

Jag testade Prime Power modellen som är ett droppformat rack med en medelbalans och en ganska styv träffyta i 12k kolfiber som gör att du kan generera en väldigt bra fart. Detta rack är ett perfekt val för dig som vill ha ett hybridrack som genererar mycket kraft samtidigt som jag upplevde att racket också levererar bra precision i det lite lugnare spelet. 3D strukturen på träffytan hjälper också till att generera mer spinn i bollen i dina slicade slag.

RS Prime Power Edition
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

RS Prime Power Edition egenskaper

RS Prime Power Edition egenskaper

Här presenterar RS det andra av Prime-seriens premiumracket. Vi skulle kunna gissa att det är Söderlings eget favoritracket, eftersom det skulle passa utmärkt till hans kraftfulla, attackinriktade spelstil på tennisbanan.

Prime Edition Power har tagits fram för att bli det perfekta valet för den offensiva spelaren med en aggressiv spelstil som bygger på smashar och overhead spel, men som inte riktigt har erövrats av de diamantformade modellerna.

Det är framställt för att generera så mycket kraft som möjligt men utan att för den sakens skull behöva offra kontroll och precision, det är ett mycket balanserat racket som säkerligen kommer att bli en av årets favoriter för många.

För att vara ett avancerat, offensivt racket är det riktigt lättspelat tack vare den extra stora sweetspoten, den låga vikten och den medelhöga balansen. Ett mycket intressant alternativ för allroundspelaren som helst fokuserar på sitt anfallsspel och har smashen som sitt bästa vapen.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Designat för allround med fokus på kraft och explosivitet
  • Lätt racket som ger dig fördel för snabba rörelser över plan
  • Snäll mot leder
  • Slät yta som inte ger så mycket spinn
Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: RS
  • Form: Droppformat
  • Balans: Offensiv
  • Speltyp: Kontroll
  • Spelnivå: Medel - Avancerad
  • Vikt: 360-370g
RS Prime Power Edition material

Material

Det första man gjorde för att försäkra sig om resultatet skulle bli ett stabilt och hållbart racket var att tillverka en ram av 100% kolfiber Carbon 50EV. Nästa steg var att även skapa en hård kärna, för att verkligen sätta ordentligt med fart på varje boll.

En av de viktigaste faktorerna när det kommer till ett padelracket är träffytan. Olika material innebär olika egenskaper vid träff, och om det är ett offensivt racket man är ute efter ska man utan tvekan välja ett hårt material som skapar kraft i slagen. Här har valet fallit på ett säkert kort, en av marknadens absolut tätaste kolfibervävar – 18k Carbon. Man har alltså inte mindre än 18.000 kolfibertrådar per cm² vilket inte bara gör det extremt hållbart och slitstarkt, det ger även riktigt bra tryck i ditt anfallsspel. Kolfiberväven har i det här fallet toppats med inslag av glasfiber, för att förse träffytan med lite mer flexibilitet som ökar kontrollen.

Shot-Max Control är en ny teknik som förvandlar detta racket till effektivt anfallsvapen eftersom det ger en riktigt bra precision i bollplaceringen. Hårda modeller som denna kräver ofta mycket teknik för att kunna lägga bollen där man vill ha den, vilket gör detta till ett välkommet hjälpmedel.

Total Sweetpoint är vad man kallar den optimerade hålplaceringen för, att mönstret håligheterna bildar ger racket en extra stor sweetspot som dessutom maximerar kraften i varje bollträff. En annan fördel är att ju större sweetspot desto lättare blir det att träffa rätt, även fast du inte hittar av mitt i racket kommer bollen ändå att kunna kontrolleras och hamnar där du vill ha den. 

Vibrastop Tech är en vibrationsdämpande teknik man har använt sig av, ytterligare ett steg mot att göra detta till en så skonsamt racket som möjligt för den dynamiske anfallsspelaren. Det tar effektivt upp vibrationerna som skapas varenda gång du hittar av bollen, och minskar risken för skador som exempelvis tennisarmbåge.

Balansen

Som är att vänta av ett droppformat racket har Prime Edition Power en medelbalans. Tyngdpunkten i racket hamnar alltså lite närmare kroppen, vilket gör att hävstången när du svingar racket inte blir fullt lika stor som i de topptunga diamantracketarna, men i gengäld blir det mer lättspelat. 

Det följer lättare med i alla sidledsförflyttningar, fram till nät och bak i hörnen utan att du märker att det ligger i handen. Det låter dig bredda ditt spel genom att hela tiden ge dig optimala förutsättningar oavsett om du försvarar dig, lägger skickliga bandejas, gillar snabba kontringar med volleyspel eller vill avgöra poäng med kraftfulla smashar.

Racketformen

Här har vi ett droppformat, men samtidigt väldigt offensivt racket vilket verkar ha varit ett genidrag från Söderlings – och hans medarbetares – sida. Så gott som alltid brukar de aggressiva, anfallsglada spelarna falla för diamantformen, men ofta upptäcker de att de kanske inte riktigt har tekniken som krävs för att få den typen av racket att fungera fullt ut på banan. 

Ibland händer det också att de ser sig tvingade att byta modell eftersom det sliter på armbågar och axlar att hela tiden balansera upp dessa topptunga modeller. Lösningen? Prime Edition Power som erbjuder samma egenskaper som ett diamantformat racket men är betydligt mer skonsamt och lättspelat.

Hårt eller mjukt?

Detta är ett hårt racket, det hårdaste av RS premiumracketar, från den stadiga kolfiberramen till den extremt täta kolfiberväven i träffytan. Även kärnan är hård, för att kunna ge det där extra trycket i bollträffen. 

Ju mjukare träffyta ett racket har, desto mer absorberas din kraft. Ett hårt racket fungerar som om din motståndare slår bollen hårt i en tegelvägg – den rekylerar. En mjukare träffyta ger mer kontroll, men effekten blir som om det skulle hänga en tjock matta på tegelväggen. 

Den lika högklassiga modellvarianten Prime Edition Control har många liknande egenskaper, men är ett bättre val för dem som vill ha ett något mjukare alternativ.

Det som är värt att poängtera är att det trots sin hårdhet är skonsamt att spela med, och det är framförallt tack vare medelbalansen. I och med att du här har tyngdpunkten närmare kroppen blir det automatiskt ett snällare alternativ för axel och arm. 

I synnerhet om du använder dig av mycket overhead spel, och tidigare har spelat med ett diamantformat racket kommer du att märka skillnaden.

Vilken spelarnivå passar RS Prime Power Edition för?

Det är ett racket som i första hand är designat för erfarna spelare med en rätt hög teknisk nivå, men eftersom det är mer lätthanterligt än diamantformade racket med liknande egenskaper är det även ett intressant alternativ för offensiva motionärer som fortfarande vill utveckla sitt spel. 

Den förstorade sweetspoten gör också att det är ett mer förlåtande racket som funkar riktigt bra även fast du emellanåt får en snedträff. 

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Prime Edition Power är designat för allround spelaren som fokuserar på kraft och explosivitet. Det är ett offensivt racket, utan att bli extremt. Hårdheten gör att det kommer till sin rätta när du attackerar framme vid nät eller ofta deltar i fartfyllda bolldueller som du gärna avgör med en smash. 

Om du själv sätter bra fart på bollarna är detta ett racket som ger extra tryck i varje slag, så att du verkligen kan sätta press på dina motståndare i alla lägen. Det passar för en bred publik tack vare att dess droppform och medelhöga tyngdpunkt gör det mycket mer lättspelat än andra, liknande varianter.

RS Prime Power Edition
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Kort information om varumärket

Den världsberömda tennisstjärnan Robin Söderling var den första proffsspelaren som själv utvecklade en tennisboll. Detta lade grunden till hans numera väldigt framgångsrika företag RS, som sedan 2013 har jobbat för att framställa “premiumprodukter utvecklade av spelare för spelare”. 

De senaste åren har Söderling breddat sitt fokus från tennisen för att även utforska marknaden för padelprodukter, väl medveten om sportens växande trend i Sverige och att den utan tvekan är här för att stanna. Detta var början till företagets nya gren: RS Padel. 

I samarbete med några av padelsportens tungviktare såsom Marbellasonen Cayetano Rocafort och Sverige-ettan Simon Vasquez kommer här en spännande kollektion av racketar, bollar och väskor som kännetecknas av nytänkande, de bästa materialvalen och den senaste tekniken.

RacketmodellFormBalansSvårighetsgradVikt
RS Prime Team EditionDroppMedelMedel360-370g
RS Cobra Apex Womens EditionRundLågNybörjare-Medel330-350g
RS Cobra EditionRundLågNybörjare-Medel360-375g
RS Cobra Womens Edition 2.0RundMedelMedel-Avancerad335-360g
RS Pro Edition Cayetano RocafortHybrid (Rund/Dropp)MedelMedel-Avancerad360-375g
RS Pro Edition Simon VasquezHybrid (Dropp/Diamant)Medel/HögMedel-Avancerad360-375g
RS Prime Team Edition BlackDroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Womens Edition BlueDroppMedelMedel-Avancerad345-360g
RS Prime Power Edition DroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Control EditionDroppMedelNybörjare-Medel360-370g
X-Series Womens Edition by MargauxDroppMedelNybörjare-Medel355-370g
RS Prime serien

Fördelar med RS Prime Power Edition

I Prime Edition Power har RS hittat en nisch som tidigare kanske inte varit representerad på marknaden, ett racket vars egenskaper är ett slags mellanting mellan ett droppformat racket och ett diamantformat. 

Det är det perfekta alternativet för offensiva spelare som hittills har använt droppformade racketar och funderat på att ta steget över till diamant, eller för dem som upplever att diamantformen ger för mycket slitage på lederna. 

Den gyllene medelvägen låter dig uppleva det bästa av två världar – kraften och explosiviteten i ett hårt racket, och kontrollen och precisionen i droppformen. En kombo som utan tvivel kommer att uppskattas av en bred målgrupp. 

Den lätta vikten är ett annat plus, du kommer att märka att det är ett racket som enkelt och smidigt glider med i alla dina snabba rörelser över banan som en del av din arm. Du kommer att ha riktigt roligt när du spelar med detta i handen, oavsett om du tävlar eller spelar en träningsmatch med jobbarkompisarna.

Nackdelar

Man ska ha klart för sig att det inte är det mest offensiva eller det mest kraftfulla racket på marknaden, utan helt enkelt ett mer lättspelat och skonsamt racket än de flesta andra hårda modellerna. Är det ett rent powerracket du är ute efter, är detta inte rätt val.

Den släta träffytan tycker vi är ett minus, ett offensivt racket med någon typ av strukturerat ytskikt ger större bredd på spelet med bättre effekter och spinn. Modellvarianten Prime Edition Power Sandy har just detta, och den här detaljen innebär utan tvekan att man får ett bättre grepp om bollen under matchens gång.

Vårt omdöme för RS Prime Power Edition

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Vårt omdöme för RS Prime Team Womens Edition Blue 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

”Jag testade Prime Power modellen som är ett droppformat rack med en medelbalans och en ganska styv träffyta i 12k kolfiber som gör att du kan generera en väldigt bra fart. Detta rack är ett perfekt val för dig som vill ha ett hybridrack som genererar mycket kraft samtidigt som jag upplevde att racket också levererar bra precision i det lite lugnare spelet. 3D strukturen på träffytan hjälper också till att generera mer spinn i bollen i dina slicade slag.”

Men sammanfattningsvis så tycker vi RS Prime Power Edition är ett väldigt välutvecklat racket som vi har valt att dessutom lyfta fram som ett av de bästa padelracket för dig som spelar på en avancerad motionär- och hög nivå i vår stora guide.

RS Prime Power Edition
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

RS Prime Power Edition rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en RS Prime Power Edition rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Här kan du köpa produkten