Varlion Maxima Summum Prisma W: Test & Recension 2022

Varlion Maxima Summum Prisma recension

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för Varlion Maxima Summum W 2022 efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den offensiva spelaren som är på en medel – avancerad nivå. Detta racket har även en hybrid form av dropp- och diamantform som ger dig mer en kombination av mestadels offensiva, men även en del defensiva, kvalitéer.

Varlions nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5
Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Varlion Maxima Summum Prisma W. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Spela video om Test och recension av Varlion Maxima Summum Prisma
Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Varlion Maxima Summum Prisma W 2022:

Varlion Maxima Summum Prisma 2022 är uppföljaren till förra årets storsäljare med samma namn. Formen på racket är en kombination av ett runt/droppformat rack och inriktar sig då till den mer offensivt inriktade spelaren. Jag upplevde när jag testade Varlion Maxima Summum Prisma 2022, utöver den fantastiska designen, att racket också levererade väldigt bra i spelet generellt. Tack vare rackets offensiva egenskaper så lämpar sig det främst till den något mer offensiva spelaren. Ett något längre handtag, en något längre slagyta samt en mönstrad slagyta som ska generera mer grepp och spinn i bollen är bara några av rackets egenskaper. Mitt omdöme är att det är ett fantastiskt racket med en riktigt härlig träffkänsla!

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Varlion Maxima Summum Prisma recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Varlion Maxima Summum Prisma test och recension
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Maxima Summum Prisma.

Varlion Maxima Summum Prisma W 2022 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Varlion Maxima Summum Prisma W2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeVarlion
FormHybrid mellan dropp och diamant
BalansMedel
SpeltypAllround/Offensivt
SpelnivåMedel-Avancerad
Vikt345-365g

Material

En ram i 100 % kolfiber, en träffyta med 12K kolfiber och en Hard Core kärna gör detta racket extra starkt i det offensiva spelet. Det är även mer hållbart, då ramen har försetts med skyddet Prisma Bumper.

Varlion Prisma Bumper
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Maxima Summum Prisma.

Balansen

Balansen är lägre belägen på denna modell, vilket gör att det ger bra stöd för de låga eller långsamma bollarna. Med andra ord i det mer defensiva spelet.

Racketformen

Racketformen är en hybrid mellan rundformat och droppformat, som ger en större sweetspot till detta racket. Så denna modell ger spelaren bättre kontroll, samtidigt som de hårda egenskaperna kan ge mer kraft och fart i slagen.

Hårt eller mjukt?

Det finns flera egenskaper som visar på att det är ett hårt paket. En ram i 100 % kolfiber, träffytan i 12K kolfiber och en hård kärna ger spelet mer kraft och fart. Å andra sidan så gör hybridformen rundformat och droppformat, och en lägre balans att det blir lite mjukare. Det är ett allroundracket med egenskaper som ger fördelar i olika typer av spelsätt.

Varlion Maxima Summum Prisma test
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Maxima Summum Prisma.

Vilken spelarnivå passar Varlion Maxima Summum Prisma W 2022 för?

Med de hårda egenskaperna är det bäst om spelaren har mer erfarenhet på padelbanan. Har jobbat upp olika tekniker och kontroll i spelet samt har styrkan att hantera de hårda egenskaperna. Det kan också vara bra för de som vill stiga i graderna i sitt spel. Racketformen och den låga balanspunkten ger mer balans och kontroll åt spelaren.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Ett allround racket som ger flera fördelar, både åt offensivt och defensivt spel. Med en hård och hållbar ram helt i kolfiber kombinerat med en träffyta i 12K kolfiber och en hård kärna får man bra hjälp för att få iväg bollarna med ordentlig kraft och fart.

Å andra sidan kan den låga balansen göra det mer utmanande för spelaren att lyckas med lyckade smashar, såvida denne inte har jobbat upp bra teknik och har en bra grundstyrka. Dock ger en större sweetspot och en lägre balanspunkt mer balans och bättre kontroll i slagen.

Varlion Maxima Summum Prisma recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Varlion Maxima Summum Prisma träffyta
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Maxima Summum Prisma.

Information om varumärket Varlion

Varlion startade i Argentina, med sitt första färdiga racket år 1995, men de flyttade sin produktion till Spanien kort efter att deras försäljning startade i Spanien. Då började de även ta fram fler komplicerade egenskaper för sina racket.

Några av deras särskilda drag man ser på deras senaste modeller är tekniken med placering av hålen och att de yttre är större än de inre hålen. Denna teknik ger en större sweetspot och mer balans i racketen.

Varlion lanserar även flera modeller som har ett längre handtag, för att underlättar för de spelare som gillar tvåhandsgrepp, och en längre träffyta som också underlättar för en större sweetspot och fler bra träffar under spelet.

Läs mer om Varlion padelracket och våra andra recensioner.

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSpeltypVikt
Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022DiamantHögAvancerad350-375g
Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022DroppMedelMedel350-370g
Varlion LW Summum Carbon Black 2022RundLågNybörjare350-370g
Varlion Bourne Summum Carbon BlackHybrid (Dropp/Diamant)HögMedel-Avancerad345-370g
Varlion Bourne Prisma Summum WHybrid (Dropp/Diamant)MedelMedel345-365g
Varlion Maxima Summum Prisma WHybrid (Dropp/Rund)MedelMedel-Avancerad345-365g
Läs mer om alla Varlion padelracket

Fördelar med Varlion Maxima Summum Prisma W 2022

Större sweetspot, tack vare racketformen och som hålen har placerats på träffytan, ger mer kontroll och fler chanser till fullträffar med både kontroll och kraft. Träffytan har fler hål och de yttre hålen är placerade närmare ramen, så det blir en större sweetspot och mer balans i racketen.

Ramen är skyddad med Prisma Bumper och utsidan av ramen är formad som en prisma för att tester har visat att detta ger 10% mindre luftmotstånd. Racketen blir med andra ord lättare att svinga i luften och ger därmed mindre påfrestningar för spelaren. 

Nackdelar

Kan krävas mer styrka i spelarens muskler och leder, för att kunna använda sig av detta racket fullt ut i offensivt spel, bland annat för den låga balanspunkten. Och för att man ska få ut alla fördelar med detta racket ska man använda det i en miljö där temperaturen inte överstiger 25 grader.

Vårt omdöme för Varlion Maxima Summum Prisma W 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Varlion Maxim Summum Prisma W 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

Varlion Maxima Summum Prisma 2022 är uppföljaren till förra årets storsäljare med samma namn. Formen på racket är en kombination av ett runt/droppformat rack och inriktar sig då till den mer offensivt inriktade spelaren. Jag upplevde när jag testade Varlion maxima Summum Prisma 2022, utöver den fantastiska designen, att racket också levererade väldigt bra i spelet generellt. Tack vare rackets offensiva egenskaper så lämpar sig det främst till den något mer offensiva spelaren. Ett något längre handtag, en något längre slagyta samt en mönstrad slagyta som ska generera mer grepp och spinn i bollen är bara några av rackets egenskaper. Mitt omdöme är att det är ett fantastiskt racket med en riktigt härlig träffkänsla!“.

Varlion Maxima Summum Prisma recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Varlion Maxima Summum Prisma W rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Varlion Maxima Summum Prisma W rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Varlion Maxima Summum Prisma W

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10
Total
0
Shares