Varlion Canon Difusor Carbon Black​ - test och recension

Varlion Canon Difusor Carbon Black: Test & Recension 2023

Vårt omdöme och recension för Varlion Canon Difusor Carbon Black efter att ha testat racket är att du enkelt kan generera kraft och fart med den medelhårda kärnan och topptunga balansen. Ytterligare en stark fördel är rackets förlängda grepp som passar extra bra till tvåhandsfattade backhands.

Varlions nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Varlion Canon Difusor Carbon Black. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Varlion Canon Difusor Carbon Black:

Canon Difusor Carbon Black upplevde jag var det mest offensiva racket i serien och det märker man ganska snabbt tack vare den topptunga balansen. Racket utvinner riktigt bra fart i spelet ovanför huvudet och jag upplevde också att man har bra precision i spelet och den räfflade ytan hjälper till att generera bra spinn i bollen. Ett rack som jag hade rekommendera till den något mer avancerade spelaren med en offensiv spelstil.

Varlion Canon Difusor Carbon Black- test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabattpå ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik)

Recensionens innehåll

Varlion Canon Difusor Carbon Black​ - test och recension
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Canon Difusor Carbon Black

Varlion Canon Difusor Carbon Black egenskaper

Här nedanför går vi igenom Varlion Canon Difusor Carbon Black och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Varlion
  • Form: Diamant
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 350-375 g (+/- 10)
Varlion Canon Difusor Carbon Black - räfflig träffyta
Varlion Canon Difusor Carbon Black har en räfflig träffyta för mer spinn

Material

Ramen är styv i 100 % kolfiber, men för att racketen inte ska kännas för styv att spelas med så har racketens träffyta utrustats med dubbelt lager av glasfiber.

Balansen

En racket modell med hög balans, som i kombination med den styva ramen och med en sweetspot som har försetts med hål i olika storlekar, gör det lättare att smasha till fullträffar med ordentlig kraft.

Racketformen

Diamantformen och den höga balansen ger en bra kombination för att ge bra stöd och hjälp för ett offensivt spel med bra kraft. Med detta racket kan det även bli bra kontroll, tack vare sättet som hålen har borrats på dess sweetspot.

Hårt eller mjukt?

Detta racket är medelhårt, men mer åt det hårda hållet. Den styva ramen i 100 % kolfiber och den höga balansen är bra egenskaper för defensivt spel, samtidigt som träffytan är i dubbelt glasfiber och kärnan är medelhård. Racketen är fortfarande en hård modell, men något mjukare.

Varlion Canon Difusor Carbon Black​ recension
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Canon Difusor Carbon Black

Vilken spelarnivå passar Varlion Canon Difusor Carbon Black för?

Varlion Canon Difusor Carbon Black lämpar sig allra bäst för de som har längre erfarenhet av padel. Så spelare som ligger på mer avancerad nivå och vet hur man använder sig av diamantformade racketar och drar nytta av modellens funktioner.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Denna racket modell har egenskaper som passar allra mest för ett spel som behöver mer kraft och styrka, så med andra ord ett offensivt spel.

Varlion Canon Difusor Carbon Black- test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabattpå ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik)

Varlion Canon Difusor Carbon Black​ - test och jämförelse
Bild från när vi testade jämförde olika Varlion padelracket

Information om varumärket Varlion

Varlions första racket togs fram under 1995 och denna modell var väldigt förenklad. Men det tog inte lång efter att de hade börjat ta sig ut på den spanska marknaden som de sedan flyttade sin fabrik till Spanien. Efter det började deras racketar utrustas med olika säregna drag. 

Några av deras unika funktioner är de modeller som har en ram med så kallat spets. Bredden smalnar med andra ord av och längst ut har ramen en bredd på endast några millimeter. Dessutom är Varlion unik med sina hål. Några modeller har fått olika storlekar på sina runda hål, medan andra har de yttre hålen i en rektangulär form för att släppa genom mer luft när racketen svingas. Läs mer om Varlion padelracket.

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSpeltypVikt
Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022DiamantHögAvancerad350-375g
Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022DroppMedelMedel350-370g
Varlion LW Summum Carbon Black 2022RundLågNybörjare350-370g
Varlion Bourne Summum Carbon BlackHybrid (Dropp/Diamant)HögMedel-Avancerad345-370g
Varlion Bourne Prisma Summum WHybrid (Dropp/Diamant)MedelMedel345-365g
Varlion Maxima Summum Prisma WHybrid (Dropp/Rund)MedelMedel-Avancerad345-365g
Läs mer om alla Varlion padelracket

Fördelar med Varlion Canon Difusor Carbon Black

Fördelarna med Varlion Canon Difusor Carbon Black är många för de som gillar att spela offensivt spel. Diamantformen, hög balans, hård ram och medelhård kärna ger bra kraft i spelet. Med ett längre handtag blir det lättare för spelaren att använda sig av tvåhandsgrepp och sättet som hålen har tagits fram gör att modellens sweetspot blir större, då hålen längst ut har blivit större och flyttats längre ut mot ramen.

Nackdelar

Denna racketmodell passar allra mest till ett offensivt spel, så det kan behövas en hel del träning för att lyckas bra med racketen i offensivt spel. Till exempel då man behöver plocka upp bollar som nästan är i marknivå.

Vårt omdöme för Varlion Canon Difusor Carbon Black

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Varlion Canon Difusor Carbon Black och ger racket följande recension och omdöme:

Canon Difusor Carbon Black upplevde jag var det mest offensiva racket i serien och det märker man ganska snabbt tack vare den topptunga balansen. Racket utvinner riktigt bra fart i spelet ovanför huvudet och jag upplevde också att man har bra precision i spelet och den räfflade ytan hjälper till att generera bra spinn i bollen. Ett rack som jag hade rekommendera till den något mer avancerade spelaren med en offensiv spelstil”.

Varlion Canon Difusor Carbon Black- test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Varlion Canon Difusor Carbon rabattkod

Vi är stolta över att kunna erbjuda en Varlion Canon Difusor Carbon rabattkod kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik).

Här kan du köpa produkten