Bullpadel flow woman

Bullpadel Flow 2024 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Bullpadel Flow sammanfattas i att det är ett stabilt racket med bra fart i slagen som dessutom kommer med en förstorad sweetspot. Racket är perfekt för den mer avancerade motionären upp till en avancerad nivå.

4.5 av 5 | Från Elitepadel.se
4.5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Stor sweetspot
  • levererar bra fart i bollen
  • Ytan är gjord av glasfiber och ger inte samma explosivitet som kolfiber
Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Bullpadel
  • Form: Droppformat/Hybrid
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Allround
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 355 g (+/-10)

Bullpadel Flow egenskaper

Flow är den spanska WPT-ettan Alejandra Salazars racketval. Bullpadel presenterar här ett droppformat racket som har skapats för att ge den duktiga spelaren så mångsidiga och kompletta egenskaper som möjligt. Den inre kärnan av Soft Multi-EVA gör att det blir ett lätthanterligt racket som alltid garanterar full kontroll på bollarna. Det är ett racket som väger lite, bara omkring 355 gram, och följer därmed enkelt med i kvicka sidoförflyttningar och explosiva nätattacker.

Detta är ett av de bästa allround racketarna, det märks att det är ett premiumracket med de bästa materialen för dess prestationer kommer att uppskattas även av de mest krävande och kräsna spelarna. Bullpadel har lyckats med att skapa en modell som ger en utsökt balans mellan kraft, kontroll och komfort som inte kommer att göra någon besviken.

Designen har ändrats jämfört med den tidigare modellen, i år har man satsat på en väldigt elegant bakgrund i blågrön färg med svart logga och varumärke som kompletteras med detaljer i korallrosa. Flow inkluderar även ett flexibelt ramskydd som ser till att ditt racket inte utsätts för slag och repor, och ökar därmed hållbarheten.

Material

Det här racket kommer garanterat att bli en av säsongens succéer, och kommer fullproppat med all den senaste teknologin på marknaden.

Detta damracket har en ram som är gjord av Carbon Tube 100% kolfiber med den nya rackethalsen Flow Force. Tanken bakom Flow Force är att den hjälper till att ta upp vibrationerna samtidigt som den gör svingen mer effektiv och bekväm. Nerve- teknologin runt hela rackethuvudet ger en stabilare ram och bättre kontroll i varje slag.

Till rackets inre kärna har man valt en typ av Multi-EVA, som är ett skum i olika lager som kombinerar olika densiteter. Det innersta lagret är mjukare, för att ta upp vibrationer på ett bättre sätt på samma gång som det ökar komforten vid bollträff och ser till att du alltid har full kontroll i varje slag. De yttre lagren är hårdare, och bidrar därigenom med explosivitet och precision.

Flow har en träffyta av hybridmaterialet Fibrix. Man har noggrant vävt ihop kolfiber med glasfiber, vilket resulterar i ett flexibelt och bekvämt – men samtidigt kraftfullt och slitstarkt – ytskikt som ger ytterligare balans till ett redan harmoniskt racket. Det toppas med det sandpappersliknande 3D Grain för bästa effekter och grepp om bollen vid slicade slag och känsliga placeringar.

Vibradrive tar om hand att reducera vibrationerna som uppstår vid bollträff på ett mycket effektivt sätt, och Flow är därför ett skonsamt racket även för spelare som har drabbats av skador i exempelvis armbågar eller handleder.

Balansen

Som oftast är att vänta av ett droppformat racket har Flow en medelbalans med en grym sweetspot, och kännetecknas av den kraftfulla utgångshastigheten det ger bollen. Detta är  en mycket bekväm modell som tagits fram för duktiga tjejer som vill ha ett balanserat racket som låter dem få bästa möjliga kraft i slagen samtidigt som det ger utlopp för skickliga, tekniska placeringar och bandejas. Racket med en medelbalans ger lika bra prestationer i alla typer av slag och spelsituationer.

Racketformen

Droppformat, eller hybrid, är den ideala formen på racket för spelare som inte vill välja mellan ett offensivt eller kontrollerat spel. Benämningen hybrid kommer just från att den är en blandning av den attackorienterade diamanten och den mer lättspelade runda formen som fokuserar på kontroll. Här har du alltså ett mycket bra allround racket som inte specialiserar sig i någondera riktning, utan det levererar lika bra egenskaper i alla typer av slag över hela banan.

Hårt eller mjukt?

Flow klassas som ett medelhårt racket. Den styva ramen av 100% kolfiber tillsammans med kärnan av Multi-EVA gör det till en bra racket i offensiven, hårdheten gör att kraften i dina slag tas tillvara och ger en grym hastighet på bollarna. Den något mjukare träffytan som mixar kolfiber med glasfiber står för kontroll vid bollträff och en större komfort. Det gör det också till ett mer skonsamt racket som minskar skaderisken.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Bullpadel flow

Vilken spelarnivå passar Bullpadel Flow för?

Bullpadel Flow är ett racket för duktiga spelare med bra teknik. det är tänkt för padelspelare på en avancerad nivå och tävlingsspelare, som är ute efter ett racket som levererar både kraft och komfort. Droppformade racketar brukar ofta vara lätta att hantera och uppskattas av en stor målgrupp, men i det här fallet gör de hårda materialen att det presterar bättre i offensiven än andra liknande modeller – men ställer samtidigt större krav på spelaren och dennes teknik.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Här har vi ett allround racket, som verkligen har lyckats uppnå sitt syfte – ge en perfekt balans mellan kraft och kontroll. Det fungerar lika bra vid spel från baslinjen som vid blixtsnabba attacker framme vid nät, så du vet att du alltid kommer att kunna erbjuda ditt bästa spel oavsett vilket motstånd du står inför.

Kort information om varumärket

Bullpadel har tillverkat padelracketar i lite drygt 15 år, och är ett spanskt varumärke med säte i Madrid. Sedan företaget startade 1995 dröjde det inte länge förrän det blev en referens bland alla toppspelarna på WPT, eftersom Bullpadel alltid ligger i framkant när det gäller att alltid leverera racket som är gjorda av de bästa materialen och den senaste teknologin. 

Det spanska märket har förmågan att alltid överraska, varje vinter när årets nya kollektion ska presenteras har de en armé av användare som spänt väntar på någon revolutionerande nyhet. Deras moderna designer kommer alltid med snygga färgsättningar, och gör dem till perfekta racketval för dem som gillar att väcka uppmärksamhet på banan.

Padel är en sport i ständig utveckling, och just därför är det så viktigt att fabrikanterna hela tiden följer med och inte nöjer sig med att leva på gamla meriter. Det nära samarbetet som Bullpadel har med många av WPT’s toppspelare tror många är nyckeln till deras framgång, eftersom de därigenom har perfekta partners för att framställa nya racketar som är helt i linje med utövarnas egna önskemål. 

Viljan att hela tiden förbättras och överträffa sig själva delas av både Bullpadel och spelarna som representerar dem på banan som exempelvis Maxi Sanchez, Paquito Navarro och Alejandra Salazar.

Jämförelse av Bullpadel racketsFormBalans
Bullpadel Flow WomanDroppformat/HybridNeutral
Bullpadel HackDroppformat/HybridTopptung
Bullpadel Hack ComfortRuntTopptung
Bullpadel Hack CTRRuntLåg
Bullpadel Hack JrDiamantTopptung
Bullpadel ShakeRuntLåg
Bullpadel Vertex 3DiamantTopptung
Bullpadel Vertex 3 ComfortDiamantTopptung
Bullpadel Vertex 3 CTRRuntLåg
Bullpadel Vertex 3 WomanDiamantTopptung
Bullpadel Vertex AvantDiamantTopptung
Bullpadel Wing AvantDroppformat/HybridNeutral

Läs mer om alla Bullpadels padelracket här.

Bullpadel Flow sida

Fördelar med Bullpadel Flow

Det här är utan tvekan ett stabilt men samtidigt flexibelt racket som passar till en bred publik. Om du är sugen på att prova på att spela med ett diamantracket men inte vet om din teknik räcker till är detta en bra modell att börja med. 

Den höga balansen i kombination med den relativt mjuka kärnan och den flexibla glasfibern i träffytan gör det till ett bra hjälpmedel för att ta ditt spel till nästa nivå. Det ger dig extra fart i slagen och mer känsla i bollträffen. 

Det levererar bra fart i anfallsspelet utan att du behöver ta i så mycket, och en stor sweetspot ökar dina felmarginaler även om du inte alltid får in rena träffar. Ett riktigt mångsidigt racket att spela med som kommer att uppskattas av motionärer på alla nivåer.

Nackdelar

Den tekniskt duktige spelaren kommer att uppleva det som lite tamt, träffytan i glasfiber ger inte samma explosivitet som kolfiber.

En del av kraften i slagen kommer att absorberas av det mjuka ytskiktet, så är du en spelare på en mer avancerad nivå finns det bättre alternativ att titta närmare på. 

Någon slags struktur på träffytan hade varit trevligt, för att ytterligare förbättra greppet och få mer effekt på bollen.

Bullpadel flow woman
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Bullpadel Flow rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Bullpadel Flow rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

4.5/5

Vårt omdöme för Bullpadel Flow

Vårt omdöme och recension om Bullpadel Flow är att det är ett väldigt stabilt racket som är grymt flexibelt racket som passar till en bred publik. Bullpadel Flow är tillverkat med en relativt mjuk kärna med en flexibel glasfiberyta och en hög balans i racketen som tar ditt spel till nästa nivå.

Det som saknas i racketen är enligt oss är att kolfiber kunde vart ett bättre val än glasfiber för att få det lilla extra i explosivitet. Racket saknar även en mer tydlig struktur på ytan som skulle öka greppet på bollen.

Överlag så skulle vi absolut kunna rekommendera detta racket för den som fortfarande utvecklas och vill förbättra sitt spel och ta det till nästa nivå.

Här kan du köpa produkten