Bullpadel Vertex 03 CTRL

Bullpadel Vertex 03 Control – Test, Omdöme & Recension

Elitepadel ger Bullpadel Vertex 3 Control ett högt samlat betyg i vårt omdöme och recension. Racket passar bra för dig som spelar på en motionärsnivå upp till avancerad nivå. Det runda racket ger dig bra kontroll men samtidigt ger den täta karbonytan bra fart i slagen.

Vi har även samlat omdömen från två andra källor på nätet som båda ger racket snitt 5.0 av 5.0 i betyg. Längst ner i artikeln hittar du omdömena. Läs mer för att få allt du behöver veta om racket innan du köper.

5 av 5 | Samlat omdöme online:
4.8/5
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Bullpadel Vertex 03 CTRL
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Bullpadel Vertex 3 Control egenskaper

Bullpadel presenterar Vertex 3 Control, den uppdaterade versionen av Vertex 2 Control, som kommer med ny teknologi och förbättrade material. Samtidigt behåller racket den klassiska själen – total kontroll på banan. Detta är ingen mindre än den argentinske toppspelaren Fede Chingottos personliga racketval, som är framtaget just för spelare på en avancerad nivå och tävlingsspelare.

Vertex Control 3 Control riktar sig till den duktige spelaren som framförallt baserar sitt spel på kontroll och precision i alla lägen, men som kräver ett racket som även levererar i offensiven. Det är ett racket som är tänkt att producera kraftfulla men ändå exakta slag över hela banan, såväl från baslinjen som framme vid nät.

En uppseendeväckande nyhet Vertex 3 Control kommer med är utan tvekan det skräddarsydda viktsystemet Custom Weight som gör att varje spelare kan anpassa racket efter sina behov. Detta gör det till ett oerhört mångsidigt racket som enkelt kan ändras efter motståndet. Om du t ex känner att du behöver attackera med mer explosivitet kan du enkelt höja balansen på ditt racket för att få en bättre hävstång i smashen.

Designen följer samma linje som Bullpadel har vant oss vid – elegant men modern. Den svarta bakgrunden lyser upp med loggan i korallrött, och ytskiktet är det sandpappersliknande Top Spin man har använt sig av så att du alltid ska få bästa grepp om bollen och åstadkomma riktigt grymma effekter och spinn vid slicade slag.

Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Bullpadel
 • Form: Rund
 • Balans: Låg
 • Speltyp: Kontroll
 • Spelnivå: Avancerad
 • Vikt: 370 g (+/- 10)
Bullpadel padelracket - test omdöme och recension av Hack och Vertex
Micke på Elitepadel har testat Bullpadel Vertex 03 CTRL och jämfört rackets egenskaper med andra Bullpadel padelrackets.

Material

Basen till Bullpadel Vertex 3 Control är ramkonstruktionen Carbon Tube av 100% kolfiber, med genomgående Nerve- teknologi för maximal stabilitet och hållbarhet. Air React Channel är en aerodynamisk båge ovanför handtaget som bidrar med en explosivare bollträff med mer precision tack vare att racket gör sig snabbare genom luften. Den fyrdelade övergången mellan rackets huvud och greppet förbättrar ramens stabilitet, ser till att bollen accelererar på bästa sätt och att du sedan kan placera bollen exakt där du vill ha den med största möjliga kontroll.

ADAPTIA är namnet på kärnan av Multi-EVA som är en blandning av material med olika densitet. De yttersta lagren närmast rackets träffytor är hårdare, för att ge en mer explosiv bollträff och en knivskarp precision. Mittenlagret är däremot mjukare för att åstadkomma en skonsammare bollträff och bättre komfort.

Träffytan består av XT Carbon 12k, vilket är en oerhört tät kolfiberväv som har hela 12.000 fibertrådar per cm² och ser till att bollen får en snabbare utgångshastighet. Den är sedan toppad med det skrovliga ytskiktet Top Spin som ger grymma effekter och ett ordentligt grepp om bollen.

Möjligt att justera rackets vikt

Custom Weight som gör att du enkelt kan anpassa ditt racket efter olika typer av motstånd eller situationer. Du kan välja att komplettera ditt racket med 3 stycken metallplattor som vardera väger 3 gram och kan placeras strategiskt på racket för den optimala vikten och balansen. Det finns även en utbytbar bottenplugg, Grip Custom Weight, som kan väga antingen 5 eller 10 gram.

Metalshield är en metallplatta gjord av lättviktsaluminium och kompletterar det nya systemet Custom Weight, på samma gång som det skyddar ditt racket mot repor och slag. Det förverkligar ett lättare racket som ändå har maximal hållbarhet och stabilitet.

Vibradrive är ett slags siliconliknande material som löper längs med hela greppet och fungerar som en väldigt effektiv vibrationsdämpning och minskar skaderisken.

Hesacore är ett ergonomiskt grepp som är inkluderat precis som den tidigare säsongen. En teknisk finess som fått ett väldigt varmt mottagande av spelarna eftersom det minskar skaderisken på ett mycket effektivt sätt.

Bullpadel Vertex 03 CTRL material

Balansen

Det här är ett racket med en låg balans och en stor sweetspot, som tillåter en riktigt fin bollkänsla i träffögonblicket och kontroll i varje spelmoment. Detta innebär dock inte, som många tror, att du inte kommer att ha tillgång till ett brett och effektivt register när det kommer till att attackera framme vid nät. 

Den låga balansen gör att det känns lätt i handen och enkelt att manövrera i snabba sidoförflyttningar, och den aerodynamiska ramen och rackets hårdhet gör att kraften verkligen fokuseras i bollen, vilket ger en mycket snabb utgångshastighet i slaget. 

Du kommer alltså även att kunna avgöra viktiga poäng med explosiva smashar och dynamiska volleyslag så ofta du vill.

Racketformen

Racketformen är inte helt överraskande runt, med en låg balans som är den klassiska linjen för ett racket som i första hand fokuserar på kontroll. Det är designat för att ge  maximal precision till krävande spelare som vill ha högsta möjliga prestationer från sitt racket. 

Denna runda modell kan även briljera med en riktigt rejäl sweetspot, som garanterar en utsökt kontroll från vilken vinkel som helst. Runda racketar brukar ofta rekommenderas till nybörjare, eftersom själva racketformen är väldigt bekväm och lättspelad. 

Här har man dock kombinerat formen med hårda material, vilket ändrar egenskaperna och gör att det kräver en betydligt mer erfaren spelare med bättre teknik för att kunna hantera det på ett optimalt sätt. 

Just balansen mellan den låga tyngdpunkten och de hårda materialen är vad som gör det till mer av ett allround racket än vad vi är vana vid när det kommer till de runda modellerna.

Hårt eller mjukt?

Vertex 3 Control är ett racket som inbegriper de absolut bästa materialen och den senaste teknologin i varje liten detalj. 

Det klassas som ett hårt racket – både ramen och träffytorna är av kolfiber, och även den inre kärnan av Multi-EVA är två lager hårdare skum med ett mjukare lager i mitten för att kunna ta upp vibrationerna och ge en bekvämare bollträff. 

Just faktumet att det är ett hårt racket gör att det presterar riktigt bra även i anfallsspelet, men det ställer också större krav på spelarens tekniska skicklighet.

Vilken spelarnivå passar Bullpadel Vertex 3 Control för?

Vertex 3 Control är framtaget för spelare på avancerad nivå och tävlingsspelare där endast det bästa är gott nog. Dess runda form och låga balans i sällskap med den senaste teknologin gör detta till ett mycket bekvämt och lättspelat racket för den vane utövaren. 

Spelare som brukar ha problem med padelskador i armbåge eller handled kommer verkligen att uppskatta Vibradrive, som ser till att minimera skaderisken genom att effektivt dämpa så gott som alla vibrationer som uppstår vid bollträff.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Bullpadel beskriver detta racket som en modell som riktar sig till spelare på en avancerad nivå/tävlingsspelare som behöver maximal precision. Sagt detta är det absolut inte ett racket som avsäger sig en effektivt offensiv, tvärtom sätter det en förvånande hastighet på bollen tack vare den nya aerodynamiska ramen bland annat.

Det är ett racket som är utvecklat för den tekniskt skicklige spelaren som framförallt fokuserar på kontroll och utsökta placeringar. När det handlar om mycket spel från baslinjen med inslag av kraftfulla attacker framme vid nät, då kommer Vertex 3 Control till sin fulla rätt.

Bullpadel Vertex 03 CTRL
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Kort information om varumärket

Bullpadel är ett spanskt företag som grundades 1995. Vid den här tidpunkten var padeltennis på stark frammarsch i Spanien, och man såg stora möjligheter till förbättringar hos det dåvarande utbudet av racketar. Deras ursprungliga idé byggde på att tillverka racketar av trä, men efter mycket testande och experimenterande bestämde man sig för att satsa på gummi, som vid tillfället började bli det mest populära materialet inom branschen. Man tog kontakt med toppspelarna för att lyssna på deras önskningar och behov, för att sedan materialisera dessa egenskaper i racketar. 

Därmed hade man lagt grunden till sin alltmer utbredda popularitet, numera har Bullpadel tusentals trogna användare som varje år väntar med spänning på den nya kollektionen. WPT- stjärnor som  Paquito Navarro och Alejandra Salazar är några av varumärkets mest kända affischnamn.

2005 tog man steget till att börja tillverka även kläder och skor, speciellt utformade just för att spela padel. Förnyad design och teknik är deras kännetecken, och de går alltid hand i hand med sportens ständiga utveckling.

Jämförelse av Bullpadel racketsFormBalans
Bullpadel Flow WomanDroppformat/HybridNeutral
Bullpadel HackDroppformat/HybridTopptung
Bullpadel Hack ComfortRuntTopptung
Bullpadel Hack CTRRuntLåg
Bullpadel Hack JrDiamantTopptung
Bullpadel ShakeRuntLåg
Bullpadel Vertex 3DiamantTopptung
Bullpadel Vertex 3 ComfortDiamantTopptung
Bullpadel Vertex 3 CTRRuntLåg
Bullpadel Vertex 3 WomanDiamantTopptung
Bullpadel Vertex AvantDiamantTopptung
Bullpadel Wing AvantDroppformat/HybridNeutral

Se alla Bullpadel padelracketar här.

Bullpadel Vertex 03 CTRL fördelar

Fördelar med Bullpadel Vertex 3 Control

Om du framförallt fokuserar på kontroll och vill ha ett riktigt kraftfullt vapen som hjälper dig i defensiven – då är detta rätt racket för dig. Bekvämt, lätt att hantera och med en stadig bollträff tack vare den nya teknologin och de vibrationsdämpande materialen. 

Det nya systemet med Air React Channel med hjärtat i Vertex har helt ändrat detta rackets förutsättningar och möjligheter. Det nya systemet bäddar för en större hastighet och bättre precision i slagen, som inte kommer att gå omärkt förbi. 

Ett stort plus är det ergonomiska greppet Hesacore, som blev extremt uppskattat förra säsongen och har därför inkluderats även i denna nya uppdaterade modell.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Mycket bra kontroll
 • Hesacore-grepp ingår
 • Stor sweetspot för även avancerade spelare
 • En del kan uppleva ramen som för styv

Nackdelar

Det är ett mycket komplett racket som det inte finns mycket att anmärka på. En del spelare kan tycka att ramen i en del lägen är lite väl styv, att lite mer flexibilitet hade varit önskvärt. 

Det ergonomiska greppet är för de flesta ett välkommet tillskott, men om du hör till dem som ofta byter grepp under matchen kan du känna att fingrarna ibland hamnar lite felplacerade.

Bullpadel Vertex 3 Control omdömen och recensioner online

4.8/5

Här nedanför har vi samlat omdömen online för Bullpadel Vertex 3 Control på nätet. 

 • 5 av 5 genom kundomdömen hos Tengo.se

Vårt omdöme för Bullpadel Vertex 3 CTRL

Bullpadel Vertex 3 Control är ett mycket bra alternativ för dig som vill ha bästa möjliga kontroll på padelbanan. Det här är ett racket som passar avancerade spelare trots att det har en rund form. Det räcker att känna racket i handen för att förstå den höga kvalitén du får genom att köpa ett Bullpadel Vertex 3 Control.

Du får dessutom med ett Hesacore grepp som inte bara är bekvämt, de hjälper dig även mot slitningar i t.ex. armbågen.

Vi anser att det här är ett mycket bra racket och att du bör testa det om du söker ett racket med kontroll men ändå styvhet som samtidigt kan ge dig kraft i slagen.

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Bullpadel Vertex 03 CTRL
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Bullpadel Vertex 03 CTRL rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Bullpadel Vertex 03 CTRL rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Här kan du köpa produkten