Head Flash Green

Head Flash Green 2024 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Head Flash Green sammanfattas i att det är ett väldigt lättspelat racket som är grymt bra för nybörjaren som precis har börjat lära sig grunderna. Racket är också väldigt snällt mot utövaren som har en lite mindre budget. 

Missa inte att som läsare på Elitepadel så erbjuder vi dig en rabattkod som ger dig 10% rabatt hos Tengo.se. Tengo är idag en av Sveriges ledande padelbutiker.

4.5 av 5 | Från oss på Elitepadel.se:
4.5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Stor sweetspot
  • Kraft och kontroll
  • Finns bättre val för spelaren som redan kan grunderna

Recensionens innehåll

Head Flash Green egenskaper

Det vi har här är ett av de absoluta toppracketarna sett till relationen mellan kvalitet och pris, en klassiker i ny tappning som vinner fler och fler anhängare för varje säsong.

I årets modell har man konstruerat en mer flexibel och förlåtande ram där man dessutom lyckats åstadkomma ett mer hållbart racket tack vare det inkluderade ramskyddet som sitter på ovansidan av rackets huvud.

Flash har ett mjukt skum i kärnan som ser till att bollen får maximal fart även om du själv inte slår överdrivet hårt, och det dämpar även nästan helt och hållet de störande vibrationerna som skapas vid bollträff, vilket gör det till ett mycket uppskattat alternativ för  spelare som brukar drabbas av skador.

Detta är ett utmärkt val för den som vill fortsätta att utveckla sin teknik samtidigt som det är ett racket som tillåter dig att utöva bästa möjliga spel på banan. Det är lättviktigt och lätthanterligt, för att du ska kunna ha så roligt som möjligt i buren – med detta racket i ett fast grepp är du redo att möta vilket motstånd som helst.

Designen är modern och färgstark med en svart bakgrund som kompletteras av olika gröna och blå-gröna nyanser. Flash finns även i en gul-grön och en rosa-blå design.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Head
  • Form: Droppformat/Hybrid
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Allround
  • Spelnivå: Nybörjare - Medel
  • Vikt: 360 g (+/-10)

Material

Mjuk Power Foam är vad man har valt till rackets kärna, ett elastiskt material som ser till att bollen kommer att skjutas iväg med full fart, på samma gång som det låter dig behålla kontrollen utan störande vibrationer. Ett väldigt skonsamt racket som låter dig tillbringa många timmar i buren genom att minska risken för skador som till exempel tennisarmbåge.

Rackets ram har tillverkats av lättviktigt kolfiber med Innegra-teknik för att göra racket än mer vibrationsdämpande och öka stabiliteten. Tailored Tube är teknologin man har använt sig av för att ytterligare förstärka rackets ramprofil och ge mer stadga.

Träffytan av ett tunt kolfiberskikt ger en bollträff med både härlig känsla och bra fart, för att du ska kunna komma till din rätt såväl i snabba volleydueller som när det krävs precisa placeringar. En stor sweetspot är den bästa försäkringen för att behålla kontroll och precision även när träffarna hamnar längre ut mot ramen.

Integrated Protector System (IPS) är det integrerade ramskyddet som Flash har lagt till, så att rackets hållbarhet ska bli så lång som möjligt då det skyddar från repor och slag.

Balansen

Som de flesta droppformade racket har Flash en medelbalans, som Head enligt uppgift har mätt upp till 265 mm. Detta i kombination med en väl tilltagen sweetspot gör det till ett väldigt förlåtande racket, perfekt för nya spelare som fortfarande håller på att finslipa tekniken. Den centrerade tyngdpunkten gör att det sätter bra fart på bollarna samtidigt som det lätt hänger med i dina förflyttningar.

Racketformen

Detta är ett oerhört prisvärt allround racket, med droppform och medelbalans, för att kunna ge nya spelare så mångsidiga egenskaper som möjligt. Det är mycket balanserat – ger bra med fart, kraft och kontroll. Eftersom droppformen är en hybrid av den anfallsinriktade diamanten och den kontrollerande runda formen ger den därför en mix av de bägge, och är det rätta valet för spelare som gillar att växla mellan offensiven och defensiven och variera slagen.

Hårt eller mjukt?

Vi klassar Flash som ett medelmjukt racket. Den flexibla ramen och det mjuka skummet i kärnan innebär ett racket som prioriterar kontroll och komfort. Detta har man sedan kompletterat med den hårdare träffytan av kolfiber för att racket ska leverera mer fart och power vid bollträff. Perfekta egenskaper hos ett allround racket.

Vilken spelarnivå passar Head Flash Green för

Vilken spelarnivå passar Head Flash Green för?

Flash är ett mångsidigt racket som rekommenderas för nya spelare, men även för motionärer som vill ha ett lättspelat, skonsamt racket att utveckla sin teknik med. Det är väldigt viktigt när du som spelare är ny på banan, att du använder ett racket som funkar bra i alla lägen och tillåter dig att träna in en korrekt slagteknik allteftersom. Om du sedan utvecklar en mer definierad spelstil kan du satsa på ett mer specialiserat racket.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Head Flash Green är ett racket som passar för spelare som letar efter den perfekta kombon av kraft och kontroll, en grym allround modell som har det mesta man kan begära hos ett padelracket. 

Den flexibla ramen och den explosiva kärnan av mjukt skum ser till att du får maximalt med både fart och komfort i varenda slag, medan träffytan av kolfiber står för precisionen. Ett fint val för dig som gillar att nyttja alla typ av slag utan att låta någon speciell spelstil begränsa din repertoar.

Kort information om varumärket

Head grundades av flygingenjören Howard Head 1950 i Maryland USA, med avsikten att förbättra kvaliteten av tillverkningen av utförsåkningsskidor.. Numera har det utvecklats till   en av världens ledande tillverkare av sportutrustning för en mängd olika idrotter. 

Hos Head kan du i dagsläget hitta alltifrån racketsporter till vintersporter och vattensporter. Varumärket förknippas med de bästa materialvalen och de mest kreativa designerna, och att alltid kunna erbjuda exklusiva produkter till alla sorts utövare – alltifrån professionella till amatörer.

Head lyckas överraska oss varje säsong med deras nya kollektion av padelracketar. Det finns alltid något som passar för alla målgrupper, oavsett deras nivå och spelstil. Företagets ambition är kunna erbjuda högsta kvalitet i alla typer av produkter, och nyskapande design och teknologi är de klara riktmärkena. 

Många av WPT’s toppspelare, däribland Sanyo Gutierrez och Ariana Sanchez, litar endast på den höga standard som Heads racketar garanterar år efter år.

Jämförelse av Head padelracketFormBalans
Head Graphene 360+ Alpha ProDroppeMedel
Head 360 + Alpha MotionDroppeMedel
Head Graphene 360+ Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene 360+ Delta Hybrid with CBDiamantMedel
Head Graphene 360+ Delta Motion with CBDiamantTopptung
Head 360 Gamma ProRuntMedel
Head GT Alpha Elite Black EditionDroppformat/HybridMedel
Head Graphene 360 Gamma MotionRuntTopptung
Head Graphene 360 Zephyr ProRuntMedel
Head Graphene 360 ZephyrRuntMedel
Head Graphene 360 Zephyr ULRuntMedel
Head Graphene Touch Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene Touch Delta Pro PowerDiamantTopptung
Head Graphene XT VectorRuntMedel
Head Evo SanyoDroppeMedel
Head Flash ProDroppeTopptung
Head Flash GreenDroppformat/HybridMedel
Head FlashDroppeLåg/Medel
Head Evo DeltaDroppeMedel
Head Alpha Junior “Sanyo”DroppeMedel
Head Delta JuniorDroppe

Medel

Läs mer om alla Heads padelracket här.

Fördelar med Head Flash Green
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Fördelar med Head Flash Green

Det här är en uppdaterad variant av Heads klassiska Flash, som sedan flera år tillbaka varit en modell som varit extremt omtyckt eftersom man får väldigt mycket racket för pengarna. Precis som märket har vant oss vid använder man sig alltid av material av toppkvalitet även fast detta inte räknas som ett av deras premiumracketar. 

Detta gör att den här modellen är en av de absolut populäraste på marknaden när det kommer till spelare som fortfarande inte har lång erfarenhet av padel.

Flash ser till att du alltid får de bästa förutsättningarna i varje spelsituation, då det förser dig med både kraft och kontroll. Du kommer att kunna göra kraftfulla smashar och volleys samtidigt som du kan försvara dig med känsliga lobbar och skickliga placeringar från längre bak i banan. Det är ett racket som verkligen kommer att låta dig utvecklas under tiden du har roligt.

Nackdelar

Detta är ett extraordinärt nybörjarracket, som ger precis vad som behövs för att varje spelare ska kunna träna upp sin teknik och spelvana med alla tillgängliga resurser. För dig som däremot har skaffat dig erfarenhet och grundtekniken sitter i ryggmärgen finns det allround racket som är ännu mer kompletta. Där fortfarande fart och kontroll är balanserade, men ett eller flera snäpp högre, och varianter som ger bättre effekter på bollen till exempel.

Head Flash Green omdömen och recensioner

4.5/5

Här nedanför har vi samlat omdöme och recensioner online om Head Flash Green.

  • 4.5 av 5 från tengo.se

Vårt totala omdöme för Head Flash Green

Vårt totala omdöme och recension om Head Flash Green är att det är ett extraordinärt nybörjarracket som är perfekt till dig som fortfarande lär dig grunderna. Head Flash Green är en uppdaterad modell av dess klassiska variant Head Flash. Denna modell har varit mycket populär och omtyckt då du får mycket för pengarna.

Detta är absolut ett av de mest populära racketarna när det gäller nybörjare som fortfarande håller på att lära sig grunderna.

Vi anser att vad Head Flash Green är framtagen att göra så uppfyller den majoriteten av kriterierna som begärs av ett nybörjarracket. Du får ett racket med många funktioner till ett väldigt bra pris samt mindre viktiga nackdelar för dig som endast ligger på en nybörjare. 

Head Flash Green
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Head Flash Green rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Head Flash Green rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten