Head GT Alpha Elite Black Edition

Head GT Alpha Elite Black Edition 2024 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Head GT Alpha Elite Black Edition sammanfattas i att det är ett väldigt komplett och bra allround racket. Racket är droppformat/Hybrid som passar perfekt till den mer offensivt lagda spelaren. Head GT Alpha Elite Black Edition passar nästintill alla spelarnivåer men framförallt nybörjare upp till medelnivå. 

4.5 av 5 | Från oss på Elitepadel.se:
4.5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Stor sweetspot
  • Oslagbar kraft i slag
  • Toppskiktet skulle kunna vara bättre

Recensionens innehåll

Head GT Alpha Elite Black Edition egenskaper

Detta är den mjukaste modellen i Alpha-serien, där alla tre racketar är droppformade men med olika hårdhetsgrader. Det passar utmärkt för en mycket bred publik på de flesta spelnivåer, eftersom det är extremt bekvämt och lättspelat. Inte många racketar kan erbjuda ett sånt här välsorterat register, som tillåter dig koncentrera all din kraft på att sätta grym fart på bollarna samtidigt som du inte mister ett uns av kontroll. 

Detta är ett mycket bra val för den dynamiske spelaren som rör sig över hela banan och dominerar alla typer av slag, med Alpha Elite kommer du aldrig att känna att det är något som saknas. 

Vi ger en tumme upp för Black Editions coola design med svart och mörkgrått som färgval.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Head
  • Form: Droppformat/Hybrid
  • Balans: Medel
  • Speltyp: Allround
  • Spelnivå: Medel - Avancerad
  • Vikt: 370 g (+/-10)

Material

Graphene är ett extremt hållbart och lättviktigt material som Head numera har som bas i alla sina premiumracket. Det som gör det idealiskt för tillverkning av padelracketar är, bortsett från att det är enormt slitstarkt, att fabrikanten kan experimentera fritt med distributionen utan att nämnvärt påverka vare sig rackets vikt eller balans. 

Graphene Touch är varianten man i det här fallet har använt sig av i ramen, för att förbättra rackets förmåga att dämpa vibrationer. Mindre vibrationer innebär en bekvämare känsla i bollträffen samtidigt som risken för skador som exempelvis tennisarmbåge minskas

Flexible Chassis är ännu en teknisk finess som det här racket kan stoltsera med, en mjukare ramkonstruktion som skapar en perfekt fusion med skummet i rackets kärna. Head Graphene Touch Alpha Elite har en träffyta av flexibelt glasfiber, för att du som spelare ska kunna få maximal komfort och precision i vartenda slag, var på banan du än är.

Chip Drilling System är en ny teknik som innebär att hålens form och exakta placering ska ge bästa möjliga sweetspot, både när det kommer till storlek och komfort. Power Foam är vad kärnan är framställd av, ett elastiskt skum som är din främsta bundsförvant i jakten på den perfekta bollträffen. Inget sätter bättre fart på bollen än detta.

Balansen

Eftersom Alpha Elite är ett droppformat racket, eller en hybrid, har det som de allra flesta liknande varianter en medelhög balans, det optimala valet för att vara ett riktigt bra allround racket. 

Racketar med hög balans (diamantformade) är lämpliga för spelare med en aggressiv spelstil som domineras av overhead slag, medan låg balans (runda racket) uppskattas av dem som föredrar att vinna poängen med hjälp av kontroll och skickliga placeringar. Medelbalans som är hybridernas kännetecken är den gyllene medelvägen som låter dig utnyttja hela ditt register på bästa möjliga sätt.

Racketformen

Head har verkligen satsat på att varje spelare ska kunna ha ett racket som känns som skräddarsytt för sin spelstil och sina förutsättningar. Hela Alpha-serien består av droppformade racket som alla tre är fantastiskt kompletta, men med små detaljer som skiljer dem åt som gör att spelaren inte behöver nöja sig med mindre än den perfekta passformen. 

Alpha Pro är det hårdaste av de tre, för den som vill ha extra kraft, följt av Alpha Motion och Alpha Elite som är den mjukaste modellen. Just droppformen är den som är idealisk för mångsidiga spelare som gillar att växla mellan offensiven och defensiven.

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Hårt eller mjukt?

Alpha Elite kan närmast beskrivas som ett medelmjukt racket. Den inre kärnan av Power Foam är åt det hårdare hållet för att kunna erbjuda riktigt bra tryck och fart i slagen, medan träffytan av flexibelt glasfiber är mjuk för att bidra med en oöverträfflig komfort och bollkänsla vid träff. Det är kort sagt ett mycket balanserat racket som ger en utmärkt kombo av kraft och kontroll.

Vilken spelarnivå passar Head GT Alpha Elite Black Edition för

Vilken spelarnivå passar Head GT Alpha Elite Black Edition för?

Ett allsidigt och väldigt lättspelat racket som detta passar till så gott som alla spelarnivåer. Avancerade spelare har i Alpha Elite ett racket som låter dem leva ut hela sin potential i alla lägen, medan spelare som fortfarande håller på att utvecklas får ett bekvämt racket som tillåter dem att nöta in varje slag till perfektion. 

En mångsidig modell som denna kommer utan tvekan att uppskattas av en mycket bred målgrupp. De som just har börjat ta sina första steg på padelbanan kan däremot vinna på att välja ett ännu mjukare racket för att lättare lära sig grundtekniken.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Droppformade racket är i de allra flesta fall designade för mångsidiga allround spelare, och detta är inget undantag. Många spelare har inte en definierad offensiv eller defensiv spelstil, eller tycker om att växla beroende på motståndet eller situationen. Fördelen med denna typ av racket är då att det passar lika bra oavsett, i och med att det inte specialiserar sig åt endera hållet. 

När du anfaller kommer du att känna hur rackets hårda ram och kärna genererar fart och explosivitet, snabba volleydueller kan komma att bli beroendeframkallande. Om du tvärtom behöver försvara dig från längre bak i banan kommer den flexibla träffytan och stora sweetspoten bli ditt främsta vapen för att få motståndarna att förfölja dina vassa placeringar från sida till sida.

Kort information om varumärket

Head är en världsledande tillverkare av sportutrustning för idrottare på alla nivåer, från världselit till hobbyutövare. Racketsporter som padel, tennis och squash är bara en av deras inriktningar, även vintersporter och olika typer av vattensporter hör till specialiteterna. Head grundades i Maryland, USA, år 1950 av flygingenjören Howard Head med ambitionen att revolutionera skidtillverkningen.

Sedan starten har de blivit kända för sin banbrytande produktdesign och innovativa materialval. Deras filosofi bygger på att varje idrottsutövare, oavsett vilken nivå de ligger på, ska kunna få en utrustning som låter dem vara sin bästa möjliga version.

När det kommer till padelutrustning har Head skämt bort oss med att ständigt överraska oss med nya material och förbättrad teknologi varje säsong. De står i ett ständig samarbete med både spelare och tränare världen över för att kunna utveckla nya produkter helt efter utövarens behov. Just deras kontinuitet, att år efter år hela tiden höja ribban ännu lite grand, gör att många av WPT-stjärnorna enbart spelar med Heads racket – däribland argentinaren Sanyo Gutierrez eller hans landsman Fernando Belasteguin.

Jämförelse av Head padelracketFormBalans
Head Graphene 360+ Alpha ProDroppeMedel
Head 360 + Alpha MotionDroppeMedel
Head Graphene 360+ Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene 360+ Delta Hybrid with CBDiamantMedel
Head Graphene 360+ Delta Motion with CBDiamantTopptung
Head 360 Gamma ProRuntMedel
Head GT Alpha Elite Black EditionDroppformat/HybridMedel
Head Graphene 360 Gamma MotionRuntTopptung
Head Graphene 360 Zephyr ProRuntMedel
Head Graphene 360 ZephyrRuntMedel
Head Graphene 360 Zephyr ULRuntMedel
Head Graphene Touch Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene Touch Delta Pro PowerDiamantTopptung
Head Graphene XT VectorRuntMedel
Head Evo SanyoDroppeMedel
Head Flash ProDroppeTopptung
Head Flash GreenDroppformat/HybridMedel
Head FlashDroppeLåg/Medel
Head Evo DeltaDroppeMedel
Head Alpha Junior “Sanyo”DroppeMedel
Head Delta JuniorDroppeMedel

Läs mer om alla Heads padelracket här.

Fördelar med Head GT Alpha Elite Black Edition

Listan över Alpha Elites positiva egenskaper kan nästan göras hur lång som helst. Man har verkligen lyckats skapa ett komplett racket som varje spelare kommer att känna sig bekväm med redan från första stund. 

Kärnan av Power Foam i en perfekt fusion med ramen av Graphene gör att du får en oslagbar kraft i slagen som dina motståndare kommer att få svårt att parera. Du kommer lika gärna att kunna avgöra poängen med en explosiv smash som en utsökt placering utom motspelarens räckhåll. 

Komforten och känslan vid bollträff är otroligt härlig, och ger en stor trygghet i och med att förutsättningarna är optimala oavsett vilken vändning matchen tar. Glasfibern i träffytan och den förstorade sweetspoten gör det dessutom till ett förlåtande racket som ger dig precision även om du inte har träffat riktigt rent.

Nackdelar

Det är lite avancerat för att rekommenderas som ett nybörjarracket, men riktigt duktiga spelare kan komma att finna det lite simpelt. Det finns allround racketar i ungefär samma prisklass som är mer kompletta, exempelvis med ett toppskikt för bättre grepp och effekter som vi bland annat kan hitta hos Stiga Axe.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Head GT Alpha Elite Black Edition
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Head GT Alpha Elite Black Edition rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Head GT Alpha Elite Black Edition rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Head GT Alpha Elite Black Edition​ omdömen och recensioner

4.5/5

Här nedanför brukar vi samla omdömen för Head GT Alpha Elite Black Edition men har tyvärr inte hittat några. Därför väljer vi själva att betygsätta utifrån egna åsikter.

  • 4.5 av 5 från Elitepadel.se

Vårt totala omdöme för Head GT Alpha Elite Black Edition​

Vårt totala omdöme och recension om Head GT Alpha Elite Black Edition är att det är ett perfekt racket för dig som vill kunna få till en boll med oslagbar kraft som dina motståndare kommer att få svårt att parera men även kunna slå korta bollar med precision. 

Racket är väldigt bekvämt och du får en skön känsla vid bollträff där racket är väldigt förlåtande med sin stora sweetspot. Racket är som nämnt tidigare i artikeln bäst lämpad för nybörjare – medel, men detta racket skulle funka på nästan all nivåer då det är ett väldigt bra allround racket.

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare.